meletis_m Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 3 λεπτά πριν, louben είπε ΠΑιδια μια ερώτηση και από εμένα. Ειχα κάνει πέρισυ αίτηση για το εξοικονομώ την οποία είχε αναλάβει μηχανικος. Δεν πέρασα (λόγω βραδύτητας του μηχανικού μάλλον) και φέτος σκόπευω να την κάνω εγώ (γιατί από ότι έχω καταλάβει την πρωτη ώρα έχει τελειώσει και όποιος πρόλαβε πρόλαβε. Τώρα πως κάποιοι τα καταφέρνουν μέσω μηχανικών ειναι άλλη ιστορια. Τέσπα αν θυμάμαι καλά ο μηχανικός μου είχε πει ότι θ α εβγαζε ΠΕΑ και θα πληρωνόταν εφόσον έμπαινα στο πρόγραμμα. Επειδη δεν θέλω να παω εκ νεόυ στον ίδιο μηχανικό θα ηθελα ν αρώτησω αν υπαρχει τρόπος να διαπιστωσω ότι το σπίτι έχει ΠΕΑ και αν ναι πώς; Εφόσον έχει να επικοινωνήσω αναγκαστικα μαζί του , να τον πληρώσω και να το πάρω προκειμένου μνα μπορω να κάνω την αίτηση, διαφορετικά να απευθυνθω σε τρίτο το συντομότερο προκειμενου να το εκδώσω. Για το Β κύκλο αρκετοί απόρησαν , μέσα σε 1 ώρα τελείωσε το αποθεματικό , και με πολλές δυσλειτουργίες το σύστημα . Στο α κύκλο τουλάχιστον ικανοποιήσε και αρκετό αριθμό επιλαχόντων. Εάν έχει βγάλει ΠΕΑ , μπορείς να διαπιστώσεις εάν σου δώσει το μοναδικό αριθμό του ΠΕΑ . Δέν νομίζω να έχεις πρόβλημα εάν βγάλεις ξανά άλλο εφόσον έχει ήδη εκδοθεί .
louben Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Θεωρητικά και εγώ επιλαχών είμαι. Αλλα δεν... Πάντως θα ήθελα να δω αυτό ακριβώς. Αν έχω ΠΕΑ. Στην τελικη δεν έχω θέμα να βγάλω άλλο αρκει να μην υπάρχει πρόβλημα. ΚΑι κάτι ακόμη. Η τιμή του ΠΕΑ είναι fix και αν ναι πώς υπολογίζεται (μ ετο τετραγωνικο;) Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2020 από louben
meletis_m Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 3 λεπτά πριν, louben είπε Αυτο θα ήθελα να δω. Αν έχω ΠΕΑ. Στην τελικη δεν έχω θέμα να βγάλω άλλο αρκει να μην υπάρχει πρόβλημα. ΚΑι κάτι ακόμη. Η τιμή του ΠΕΑ είναι fix και αν ναι πώς υπολογίζεται (μ ετο τετραγωνικο;) Οι ελάχιστες νόμιμες αμοιβές έχουν καταργηθεί . Είναι συμφωνία μεταξύ σας . όποιος το αναλάβει πρέπει να έρθει μετρήσει εξ αρχής , να κάνει τους υπολογισμούς μέσω του προγράμματος .
sphinxgr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 11 ώρες πριν, meletis_m είπε Οι ελάχιστες νόμιμες αμοιβές έχουν καταργηθεί . Είναι συμφωνία μεταξύ σας . όποιος το αναλάβει πρέπει να έρθει μετρήσει εξ αρχής , να κάνει τους υπολογισμούς μέσω του προγράμματος . Οι ελάχιστες τιμές για ΠΕΑ για το εξοικονομώ έχουν καταργηθεί? Είσαι σίγουρος? Αφού έχει συγκεκριμένο τιμολόγιο ο οδηγός του εξοικονομώ για τα ΠΕΑ
meletis_m Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, sphinxgr είπε Οι ελάχιστες τιμές για ΠΕΑ για το εξοικονομώ έχουν καταργηθεί? Είσαι σίγουρος? Αφού έχει συγκεκριμένο τιμολόγιο ο οδηγός του εξοικονομώ για τα ΠΕΑ Γενικά γιά τήν έκδοση του ΠΕΑ το έγραψα . Όντως έχει αποζημίωση και για το σύμβουλο έργου , όσο και για τα 2 ΠΕΑ συγκεκριμένη και επισυνάπτεις και το Α.Π.Υ Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2020 από meletis_m
sphinxgr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 8 ώρες πριν, meletis_m είπε Γενικά γιά τήν έκδοση του ΠΕΑ το έγραψα . Όντως έχει αποζημίωση και για το σύμβουλο έργου , όσο και για τα 2 ΠΕΑ συγκεκριμένη και επισυνάπτεις και το Α.Π.Υ Στις 18/8/2020 στις 10:54 ΜΜ, louben είπε ΚΑι κάτι ακόμη. Η τιμή του ΠΕΑ είναι fix και αν ναι πώς υπολογίζεται (μ ετο τετραγωνικο;) Οπότε η απάντηση στην ερώτηση σου, είναι: Ναι η τιμή είναι fix για ΠΕΑ που προορίζεται για το εξοικονομώ. Στον οδηγό, που έχει αναρτηθεί πολλές φορές, θα βρεις πόσο συγκεκριμένα. Χονδρικά τα 80m2 είναι 200€
splanis Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Καλησπέρα, θέλω να κανω μια ερώτηση. Μένω σε ένα διαμέρισμα όπου έχει την υψηλή κυριότητα η μητέρα μου και την επικαρπια η γιαγιά μου και σκεφτόμασταν με την μητέρα μου να μπούμε στο προγραμμα. Ένα βασικά κόλλημα είναι ότι η γιαγιά μου λόγω ηλικίας τα χει λίγο χαμένα και δεν εμπιστεύεται τράπεζες κλπ και δεν θέλει να "μπλέκει" μ αυτά, υπάρχει τρόπος να μπούμε στο πρόγραμμα αποκλειστικά μέσω της μητέρας μου (υψηλή κυριότητα); Έχετε να προτείνετε κάπου, που να απευθύνω να με καθοδηγήσουν κλπ για την αίτηση, έστω και με κάποια αμοιβή γιατί ο λογιστής μας δεν ήξερε. Ευχαριστώ.
meletis_m Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, splanis είπε Καλησπέρα, θέλω να κανω μια ερώτηση. Μένω σε ένα διαμέρισμα όπου έχει την υψηλή κυριότητα η μητέρα μου και την επικαρπια η γιαγιά μου και σκεφτόμασταν με την μητέρα μου να μπούμε στο προγραμμα. Ένα βασικά κόλλημα είναι ότι η γιαγιά μου λόγω ηλικίας τα χει λίγο χαμένα και δεν εμπιστεύεται τράπεζες κλπ και δεν θέλει να "μπλέκει" μ αυτά, υπάρχει τρόπος να μπούμε στο πρόγραμμα αποκλειστικά μέσω της μητέρας μου (υψηλή κυριότητα); Έχετε να προτείνετε κάπου, που να απευθύνω να με καθοδηγήσουν κλπ για την αίτηση, έστω και με κάποια αμοιβή γιατί ο λογιστής μας δεν ήξερε. Ευχαριστώ. Επικαρπία ξέρω οτι δέν μπορείς να το διώξεις τον επικαρπωτή για όσο ζεί. Αρχικά θα συμβουλευόμουν ένα συμβολαιογράφο , μήπως με κάποιο πληρεξούσιο που θα κάνει ο επικαρπωτής να μπορεί η μητέρα σου να αναλάβει ολη τη διαδικασία. Για την ένταξη στο εξοικονομώ μπορείς να απευθυνθεί σε εταιρεία ή ιδιώτη μηχανικό ή να το κάνεις μόνος σου. Ο τρίτος που θα το αναλάβει θα δηλωθεί στην πλατφόρμα
mixos23 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Καλημερα,θελω να κανω μια ερωτηση σχετικα με τα κλιματιστικα στο προγραμμα..πρεπει να φανει δαπανη για την εγκατασταση? δηλαδη αν μαζι με την αγορα ειναι δωρεαν η εγκατασταση τι γινεται? Ευχαριστω
sphinxgr Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, mixos23 είπε Καλημερα,θελω να κανω μια ερωτηση σχετικα με τα κλιματιστικα στο προγραμμα..πρεπει να φανει δαπανη για την εγκατασταση? δηλαδη αν μαζι με την αγορα ειναι δωρεαν η εγκατασταση τι γινεται? Ευχαριστω Εύκολη η ερώτηση σου και αθώα!!! ΚΑΝΕΙΣ μέσω εξοικονομώ δεν κάνει δωρεάν εγκατάσταση! Κανείς! 1
mixos23 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 4 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Εύκολη η ερώτηση σου και αθώα!!! ΚΑΝΕΙΣ μέσω εξοικονομώ δεν κάνει δωρεάν εγκατάσταση! Κανείς! και ομως επειδη ισχυει,τι γινεται σε αυτη την περιπτωση?
sphinxgr Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2020 38 λεπτά πριν, mixos23 είπε και ομως επειδη ισχυει,τι γινεται σε αυτη την περιπτωση? Κόβεις σκέτο τιμολόγιο χωρίς εργατικά. Ακόμα και εγκατάσταση αν χρεωνόταν, πάλι στο ίδιο τιμολόγιο θα μπορούσε να μπει, χωρίς να ξεχωρίζει εγκατάσταση / κόστος μονάδας. 'Ετσι δηλαδή:
ANTONIO202 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2020 Στις 13/6/2020 στις 10:44 ΜΜ, BTelis είπε Αφού πρώτα έχει γίνει η ενεργειακή μελέτη του συγκεκριμένου χώρου από ενεργειακό μηχανικό για να προκύψει το κατάλληλο μηχάνημα σαν ισχύ. Αναφορικά με τους προβληματισμούς της παγωνιάς, το σύνολο των Α.Θ. έχουν αντιπαγωτική προστασία. Επίσης τα σύγχρονα μοντέλα μπορούν να λειτουργούν full μέχρι τους -25oC. Ένα ερώτημα που προκύπτει, είναι για πόσα χρόνια λειτουργίας θέλεις την αντλία θερμότητας? Προφανώς και η απάντηση θα είναι "..για μια ζωή..όπως τα κλιματιστικά.." Το R410Α ψυκτικό που έχουν σήμερα οι πλείστες Α.Θ. της αγοράς μέχρι πότε επιτρέπεται η κυκλοφορία του? και μέχρι πότε αυτές οι Α.Θ. μπορούν να διακινούνται στην αγορά? Απαίτηση της Ευρωπαικής Ενωσης , EU F-gas Regulation , πώληση μηχανημάτων έως το τέλος 2025 και ψυκτικό μέχρι 1/1/2030!! Οι επιλογές λοιπόν "στενεύουν"... και ειδικά σε κατηγορία monobloc. H LG τις έχει κυκλοφορήσει και έχουν δοκιμαστεί εδώ και ένα χρόνο. Η Daikin μόλις κυκλοφόρησε κάποια μοντέλα (όχι monobloc)... οι υπόλοιποι κατασκευαστές περιμένουν στην σειρά... Αναφορικά με τις καταναλώσεις που αναφέρθηκαν... Η μελέτη του Μετσόβιου δείχνει ποιός είναι ο οικονομικότερος τρόπος θέρμανσης στην Ελλάδα. Υπόψιν στην μελέτη αυτήν έχουν λάβει υπόψη τους Α.Θ. υψηλών θερμοκρασιών (70-80oC) και όχι το σύνηθες που συνήθως χρησιμοποιούν οι Α.Θ σε μονομένη οικία με λειτουργία στους 58-65οC και σαφέστατα μειωμένα κόστη λειτουργίας !! Αναφορικά με θερμοπρόσοψη, min είναι 7cm και θα συμβούλευα να δείς της Vitextherm,. Αυτή και η STO είναι οι μόνες που δίνουν 10 χρόνια εγγύηση, όχι μόνο στα υλικά αλλά και στις εργασίες !! μόνο που η STO είναι αρκετά ακριβότερη. Προϋπόθεση εκτός από τα υλικά της, είναι την εγκ/ση να την έχει κάνει πιστοποιημένο συνεργείο από την Vitex, έτσι έχεις και πιό ήσυχο το κεφάλι σου.... Γεια σας και καλο μηνα, Ειδα το σχολιο σας και καθως προκειτε να κανω θερμοπροσοψη μεσω του εξοικονομω.Σαν αρχικη εταιρεια ο μαστορας δουλευει τη sto αλλα λογω του οτι δεν υπαρχει αντιπροσωπος στο νησι και καθως αυτοι δινουν κατευθειαν σε εργολαβους τα υλικα ηθελα να μου πειτε γιατι προτεινετε την vitextherm καθως σκεφτομαι σοβαρα να βαλω τα υλικα της συσκεκριμενης εταιρειας!σαν δευτερη επιλογη βεβαια σκεφτομουν την mapei .τελος θα ηθελα να μου πειτε εαν γνωριζετε ειχα βαλει στην προταση ενεργειακο τζακι μπορω να το αλλαξω με αντλια θερμοτητας μεσω του συμβουλου;και κατι τελευταιο στην θερμοπροσοψη ο μηχανικος δεν εβαλε το στηθαιο με αποτελεσμα ο μαστορα να βγαζει περισσοτερα τετραγωνικα γινεται να τι ενταξω και αυτο;
hf77 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Καλημέρα Εχω ενα σπιτι μονοκατοικια στο οποιο μενω τα τελευταια χρονια και το οποιο ηρθε απο γονικη παροχη. Δυστηχως πριν ενα χρονο ανακαλυψα οτι στο συμβολαιο δεν υπαρχουν τα σωστα τετραγωνικα. Φετος δηλωσα τα σωστα τετραγωνικα στο ε9 και εκανα και δηλωση στην ΔΕΗ για να περαστουν τα σωστα τετραγωνικα και εκει. Εχω βγαλει και πιστοποιητικο ενεργειακης αποδοσης με τα σωστα τετραγωνια του σπιτιου. Υπαρχει και απο μηχανικο μετρηση των κτηριων και εκανα μια καινουργια κατοψη με τα σωστα τμ Θα ηθελα να ρωτησω εγω μπορω να κανω προσπαθεια να μπω στο εξοικονομω?η κυριοτητα ειναι 100% σε εμενα και ειναι καθετης ιδιοκτησιας. Η θα ειναι προβλημα οτι δεν εχω κανει ακομα καινουργιο συμβολαιο?και ο λογος ειναι φυσικα οικονομικος που δεν εχει γινει
sphinxgr Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, hf77 είπε Καλημέρα Εχω ενα σπιτι μονοκατοικια στο οποιο μενω τα τελευταια χρονια και το οποιο ηρθε απο γονικη παροχη. Δυστηχως πριν ενα χρονο ανακαλυψα οτι στο συμβολαιο δεν υπαρχουν τα σωστα τετραγωνικα. Φετος δηλωσα τα σωστα τετραγωνικα στο ε9 και εκανα και δηλωση στην ΔΕΗ για να περαστουν τα σωστα τετραγωνικα και εκει. Εχω βγαλει και πιστοποιητικο ενεργειακης αποδοσης με τα σωστα τετραγωνια του σπιτιου. Υπαρχει και απο μηχανικο μετρηση των κτηριων και εκανα μια καινουργια κατοψη με τα σωστα τμ Θα ηθελα να ρωτησω εγω μπορω να κανω προσπαθεια να μπω στο εξοικονομω?η κυριοτητα ειναι 100% σε εμενα και ειναι καθετης ιδιοκτησιας. Η θα ειναι προβλημα οτι δεν εχω κανει ακομα καινουργιο συμβολαιο?και ο λογος ειναι φυσικα οικονομικος που δεν εχει γινει Στις 3/7/2020 στις 3:59 ΜΜ, sphinxgr είπε Αυτουνού που γίνεται η αίτηση. Για κάθε κατηγορία ωφελούμενων, ως εισόδημα λαμβάνεται το «εισόδημα επιβολής εισφοράς» του τμήματος Γ2 «Εκκ. Ειδ. Εισφοράς Αλληλ.» του εκκαθαριστικού σημειώματος δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Μιλάμε για μεγάλη διαφορά τετραγωνικών? Μήπως θα έπρεπε να ενταχθεί στο νόμο ρύθμισης αυθαίρετων αν έχουν διαφορά τα τετραγωνικά? Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2020 από sphinxgr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα