Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, meletis_m είπε

Πρέπει να το δεί ο μηχανικός , γενικα ο μηχανικός που θα το αναλάβει να δηλωθει και ως συμβουλος έργου στο πρόγραμμα του εξοικονομώ , εάν το αποφασίσεις .

Ναι κατάλαβα όπωτε εγώ πρέπει να πάω στο μηχανικό και από κει και πέρα τα αναλαμβάνει αυτός!

• Like 1
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ο μπαμπάς μου έχει ένα σπίτι στο όνομα του, και έλεγε να μου το αφήσει σε μερικά χρόνια. Το σπίτι είναι 50+ ετών, και ακατοίκητο εδώ και 15 χρόνια, και χωρίς ηλεκτροδότηση. Για να το βάλω στο Εξοικονομώ από που πρέπει να ξεκινήσω; Έχω πιθανότητες; Έχω μπερδευτεί  

ευχαριστω πολύ!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Angelyog είπε

Ο μπαμπάς μου έχει ένα σπίτι στο όνομα του, και έλεγε να μου το αφήσει σε μερικά χρόνια. Το σπίτι είναι 50+ ετών, και ακατοίκητο εδώ και 15 χρόνια, και χωρίς ηλεκτροδότηση. Για να το βάλω στο Εξοικονομώ από που πρέπει να ξεκινήσω; Έχω πιθανότητες; Έχω μπερδευτεί  

ευχαριστω πολύ!

Κατά αρχήν πρέπει να είναι η κύρια κατοικία σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/8/2020 στις 4:36 ΜΜ, Angelyog είπε

ευχαριστω πολύ!

Συχνές ερωτήσεις https://exoikonomisi.ypen.gr/documents/10182/0/Παράρτημα+Συχνών+Ερωτήσεων+Απαντήσεων-v2.pdf/

Οδηγός προγράμματος: https://exoikonomisi.ypen.gr/documents/10182/0/ΟΔΗΓΟΣ+ΕΞΟΙΚ_II_2018_2η+ΤΡΟΠ+Final_διορθ.pdf/

Βήματα υλοποίησης: https://exoikonomisi.ypen.gr/bemata-ylopoieses

Συνοπτικά πρέπει να είναι πρώτη κατοικία σε κάποιον (οπότε να έχει και ρευμα) και αυτό να φαίνεται στην φορολογική δήλωση. Βάσει των εισοδημάτων του κατόχου, και εφόσον ξεκινήσει ξανά περίοδος αιτήσεων, πρέπει εντός 1 ώρας απο το άνοιγμα των αιτήσεων να κάνει ο ίδιος αίτηση για να προλάβει. 

Για να κάνει κάποιος αίτηση, απαιτείται πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης (κάπου 200€ για 80m2). Αν μπει στο πρόγραμμα τα παίρνει πίσω. Αν δεν μπει, τα χάνει.

*Οπότε για την περίπτωση σου, μάλλον δεν έχεις και πολλές πιθανότητες να κάνεις όλα τα παραπάνω και να ολοκληρώσεις εντός μιας ώρας (ισως λέω και πολύ), όταν ανοίξει ξανά

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Thanks 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, panosno1com είπε

Αν εχεις ηδη πιστοποιητικό? Πρέπει να ξαναβγαλεις?

καλημερα..νομιζω εχει σημασια ποτε βγηκε,αν ειναι προσφατο μπορει να χρησιμοποιηθει.. (δεν θυμαμαι την περιοδο ομως,ισως μεχρι 2 ετων πριν)
οπως και να εχει το πιστοποιητικο το πληρωνεις εσυ 100% και αργοτερα αυτα τα χρηματα σου επιστρεφονται απο το προγραμμα..

Δημοσ.
7 ώρες πριν, panosno1com είπε

Στο Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης αναφέρεσαι ; 

Ξέρω ότι ισχύει για 10 χρόνια. Εάν μπεις στο πρόγραμμα χρειάζεσαι 2 ΠΕΑ και τα πληρώνεσαι . 

Δημοσ.
18 ώρες πριν, panosno1com είπε

99% έχεις πιστοποιητικό για ενοικίαση κλπ και όχι για εξοικονομώ με προτάσεις αναβάθμισης. 

Έχει γραφει ξανά πώς αυτό δεν κάνει. 

• Thanks 1
Δημοσ.

ΠΑιδια μια ερώτηση και από εμένα.

Ειχα κάνει πέρισυ αίτηση για το εξοικονομώ την οποία είχε αναλάβει μηχανικος.

Δεν πέρασα (λόγω βραδύτητας του μηχανικού μάλλον) και φέτος σκόπευω να την κάνω εγώ (γιατί από ότι έχω καταλάβει την πρωτη ώρα έχει τελειώσει και όποιος πρόλαβε πρόλαβε. Τώρα πως κάποιοι τα καταφέρνουν μέσω μηχανικών ειναι άλλη ιστορια.

Τέσπα αν θυμάμαι καλά ο μηχανικός μου είχε πει ότι θ α εβγαζε ΠΕΑ και θα πληρωνόταν εφόσον έμπαινα στο πρόγραμμα. Επειδη δεν θέλω να παω εκ νεόυ στον ίδιο μηχανικό θα ηθελα ν αρώτησω αν υπαρχει τρόπος να διαπιστωσω ότι το σπίτι έχει ΠΕΑ και αν ναι πώς; Εφόσον έχει να επικοινωνήσω αναγκαστικα μαζί του , να τον πληρώσω και να το πάρω προκειμένου μνα μπορω να κάνω την αίτηση, διαφορετικά να απευθυνθω σε τρίτο το συντομότερο προκειμενου να το εκδώσω.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, louben είπε

ΠΑιδια μια ερώτηση και από εμένα.

Ειχα κάνει πέρισυ αίτηση για το εξοικονομώ την οποία είχε αναλάβει μηχανικος.

Δεν πέρασα (λόγω βραδύτητας του μηχανικού μάλλον) και φέτος σκόπευω να την κάνω εγώ (γιατί από ότι έχω καταλάβει την πρωτη ώρα έχει τελειώσει και όποιος πρόλαβε πρόλαβε. Τώρα πως κάποιοι τα καταφέρνουν μέσω μηχανικών ειναι άλλη ιστορια.

Τέσπα αν θυμάμαι καλά ο μηχανικός μου είχε πει ότι θ α εβγαζε ΠΕΑ και θα πληρωνόταν εφόσον έμπαινα στο πρόγραμμα. Επειδη δεν θέλω να παω εκ νεόυ στον ίδιο μηχανικό θα ηθελα ν αρώτησω αν υπαρχει τρόπος να διαπιστωσω ότι το σπίτι έχει ΠΕΑ και αν ναι πώς; Εφόσον έχει να επικοινωνήσω αναγκαστικα μαζί του , να τον πληρώσω και να το πάρω προκειμένου μνα μπορω να κάνω την αίτηση, διαφορετικά να απευθυνθω σε τρίτο το συντομότερο προκειμενου να το εκδώσω.

Για το Β κύκλο αρκετοί απόρησαν , μέσα σε 1 ώρα τελείωσε το αποθεματικό , και με πολλές δυσλειτουργίες το σύστημα . Στο α κύκλο τουλάχιστον ικανοποιήσε και αρκετό αριθμό επιλαχόντων.

Εάν έχει βγάλει ΠΕΑ , μπορείς να διαπιστώσεις εάν σου δώσει το μοναδικό αριθμό του ΠΕΑ .

Δέν νομίζω να έχεις πρόβλημα εάν βγάλεις ξανά άλλο εφόσον έχει ήδη εκδοθεί .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρητικά και εγώ επιλαχών είμαι. Αλλα δεν...

Πάντως  θα ήθελα να δω αυτό ακριβώς. Αν έχω ΠΕΑ. Στην τελικη δεν έχω θέμα να βγάλω άλλο αρκει να μην υπάρχει πρόβλημα. 

ΚΑι κάτι ακόμη. Η τιμή του ΠΕΑ είναι fix και αν ναι πώς υπολογίζεται (μ ετο τετραγωνικο;)

Επεξ/σία από louben
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, louben είπε

Αυτο θα ήθελα να δω. Αν έχω ΠΕΑ. Στην τελικη δεν έχω θέμα να βγάλω άλλο αρκει να μην υπάρχει πρόβλημα. 

ΚΑι κάτι ακόμη. Η τιμή του ΠΕΑ είναι fix και αν ναι πώς υπολογίζεται (μ ετο τετραγωνικο;)

Οι ελάχιστες νόμιμες αμοιβές έχουν καταργηθεί . Είναι συμφωνία μεταξύ σας . 

όποιος το αναλάβει πρέπει να έρθει μετρήσει εξ αρχής , να κάνει τους υπολογισμούς μέσω του προγράμματος .

Δημοσ.
11 ώρες πριν, meletis_m είπε

Οι ελάχιστες νόμιμες αμοιβές έχουν καταργηθεί . Είναι συμφωνία μεταξύ σας . 

όποιος το αναλάβει πρέπει να έρθει μετρήσει εξ αρχής , να κάνει τους υπολογισμούς μέσω του προγράμματος .

Οι ελάχιστες τιμές για ΠΕΑ για το εξοικονομώ έχουν καταργηθεί? Είσαι σίγουρος? Αφού έχει συγκεκριμένο τιμολόγιο ο οδηγός του εξοικονομώ για τα ΠΕΑ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Οι ελάχιστες τιμές για ΠΕΑ για το εξοικονομώ έχουν καταργηθεί? Είσαι σίγουρος? Αφού έχει συγκεκριμένο τιμολόγιο ο οδηγός του εξοικονομώ για τα ΠΕΑ

Γενικά γιά τήν έκδοση του ΠΕΑ το έγραψα .

Όντως έχει αποζημίωση και για το σύμβουλο έργου , όσο και για τα 2 ΠΕΑ συγκεκριμένη και επισυνάπτεις και το Α.Π.Υ 

479513941_PEAKOSTOLOGIO.JPG.71d9036b323ece2606ef2064ac27098c.JPG

Επεξ/σία από meletis_m
Δημοσ.
8 ώρες πριν, meletis_m είπε

Γενικά γιά τήν έκδοση του ΠΕΑ το έγραψα .

Όντως έχει αποζημίωση και για το σύμβουλο έργου , όσο και για τα 2 ΠΕΑ συγκεκριμένη και επισυνάπτεις και το Α.Π.Υ 

479513941_PEAKOSTOLOGIO.JPG.71d9036b323ece2606ef2064ac27098c.JPG

Στις 18/8/2020 στις 10:54 ΜΜ, louben είπε

Οπότε η απάντηση στην ερώτηση σου, είναι:

Ναι η τιμή είναι fix για ΠΕΑ που προορίζεται για το εξοικονομώ. Στον οδηγό, που έχει αναρτηθεί πολλές φορές, θα βρεις πόσο συγκεκριμένα. 

Χονδρικά τα 80m2 είναι 200€

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...