Vasilhs09 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω το εξής είμαι στο στάδιο να περάσω τον ξυλολέβητα, το όριο χρημάτων που έχω είναι 6900 απ' τα οποία είχα σκοπό χρησιμοποιήσω τα 6200 εγώ έχω δώσει την προκαταβολή που αντιστοιχεί στα 6200 απλώς έχει προκύψει και κάτι ακόμα και θέλω να χρησιμοποιήσω 6400,τώρα εφόσον έχω βάλει την προκαταβολή που αντιστοιχεί στα 6200 υπάρχει κάποια λύση;; Σκέφτηκα να κάνω ακόμα μια κατάθεση και να αναρτήσω 2 pdf στην πλατφόρμα και θα συμπληρώνονται έτσι τα ίδια κεφάλαια που απαιτούνται για τον λέβητα... Ευχαριστώ!
meletis_m Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 4 ώρες πριν, Vasilhs09 είπε Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω το εξής είμαι στο στάδιο να περάσω τον ξυλολέβητα, το όριο χρημάτων που έχω είναι 6900 απ' τα οποία είχα σκοπό χρησιμοποιήσω τα 6200 εγώ έχω δώσει την προκαταβολή που αντιστοιχεί στα 6200 απλώς έχει προκύψει και κάτι ακόμα και θέλω να χρησιμοποιήσω 6400,τώρα εφόσον έχω βάλει την προκαταβολή που αντιστοιχεί στα 6200 υπάρχει κάποια λύση;; Σκέφτηκα να κάνω ακόμα μια κατάθεση και να αναρτήσω 2 pdf στην πλατφόρμα και θα συμπληρώνονται έτσι τα ίδια κεφάλαια που απαιτούνται για τον λέβητα... Ευχαριστώ! Δέν το θυμάμαι ακριβώς πως το έχει στην πλατφόρμα. Επειδή έτυχε σε γνωστό στη θερμομόνωση , έβαλε επιπλέον χρήματα . έχει πλαίσιο που γράφει ίδια καταβληθέντα κεφάλαια και το συμπληρώνεις όπως και θα ανεβάσεις οποιοδήποτε παραστατικό
Sanjuro Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Να κάνω εγώ τώρα μια ερώτηση άσχετη;; Έχουμε καμιά ιδέα (έστω ένδειξη) αν παρόμοια προγράμματα θα γίνουν και τα επόμενα χρόνια;; (Για φέτος δεν με βλέπω αλλά για του χρόνου ή του παραχρόνου θα μπορούσα)
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, Sanjuro είπε Να κάνω εγώ τώρα μια ερώτηση άσχετη;; Έχουμε καμιά ιδέα (έστω ένδειξη) αν παρόμοια προγράμματα θα γίνουν και τα επόμενα χρόνια;; (Για φέτος δεν με βλέπω αλλά για του χρόνου ή του παραχρόνου θα μπορούσα) το φθινοπωρο σιγουρο...αλλα και τα επομενα ετη το πιο πιθανο
GeG Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2020 Κάποιον πολιτικό μηχανικό που ασχολείται με το συγκεκριμένο προγραμμα εντός Αττικής έχετε ναν προτείνετε;έστω σε προσωπικο μήνυμα. Έχετε κάτι να με συμβουλεψετε καθώς το thread θέλω κανένα μήνα για να το διαβάσω εξ αρχής. Ευχαριστώ εκ των προτερων.
stavrakas112 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Γι αυτούς που ήταν μέσω τραπεζικής δανειοδότησης στις προηγούμενες φάσεις, Γνωρίζεται αν από την στιγμή της έγκρισης των προκαταβολών (τότε ξεκινάει το δάνειο) και μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος και την τελική αποπληρωμή όλων πληρώνατε δόση με κανονικά τους τόκους (χωρίς επιχορήγηση αυτών) οι οποίοι σας επιστράφηκαν μετά?? Ευχαριστώ Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2020 από stavrakas112
chill Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 3 ώρες πριν, stavrakas112 είπε Γι αυτούς που ήταν μέσω τραπεζικής δανειοδότησης στις προηγούμενες φάσεις, Γνωρίζεται αν από την στιγμή της έγκρισης των προκαταβολών (τότε ξεκινάει το δάνειο) και μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος και την τελική αποπληρωμή όλων πληρώνατε δόση με κανονικά τους τόκους (χωρίς επιχορήγηση αυτών) οι οποίοι σας επιστράφηκαν μετά?? Ευχαριστώ Το λέει στους όρους της δανειακής σύμβασης ότι έτσι γίνεται. Δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά λοιπόν.
BTelis Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2020 Στις 16/5/2020 στις 6:27 ΜΜ, broxopios είπε Καλησπέρα. Είχα ανοίξει ένα θέμα για τις επιλογές θέρμανσης αλλά κλειδώθηκε, οπότε το τοποθετώ εδώ και αν υπάρχει καμία επιπλέον γνώμη για κουβέντα, ευπρόσδεκτη. Αφού πρώτα έχει γίνει η ενεργειακή μελέτη του συγκεκριμένου χώρου από ενεργειακό μηχανικό για να προκύψει το κατάλληλο μηχάνημα σαν ισχύ. Αναφορικά με τους προβληματισμούς της παγωνιάς, το σύνολο των Α.Θ. έχουν αντιπαγωτική προστασία. Επίσης τα σύγχρονα μοντέλα μπορούν να λειτουργούν full μέχρι τους -25oC. Ένα ερώτημα που προκύπτει, είναι για πόσα χρόνια λειτουργίας θέλεις την αντλία θερμότητας? Προφανώς και η απάντηση θα είναι "..για μια ζωή..όπως τα κλιματιστικά.." Το R410Α ψυκτικό που έχουν σήμερα οι πλείστες Α.Θ. της αγοράς μέχρι πότε επιτρέπεται η κυκλοφορία του? και μέχρι πότε αυτές οι Α.Θ. μπορούν να διακινούνται στην αγορά? Απαίτηση της Ευρωπαικής Ενωσης , EU F-gas Regulation , πώληση μηχανημάτων έως το τέλος 2025 και ψυκτικό μέχρι 1/1/2030!! Οι επιλογές λοιπόν "στενεύουν"... και ειδικά σε κατηγορία monobloc. H LG τις έχει κυκλοφορήσει και έχουν δοκιμαστεί εδώ και ένα χρόνο. Η Daikin μόλις κυκλοφόρησε κάποια μοντέλα (όχι monobloc)... οι υπόλοιποι κατασκευαστές περιμένουν στην σειρά... Αναφορικά με τις καταναλώσεις που αναφέρθηκαν... Η μελέτη του Μετσόβιου δείχνει ποιός είναι ο οικονομικότερος τρόπος θέρμανσης στην Ελλάδα. Υπόψιν στην μελέτη αυτήν έχουν λάβει υπόψη τους Α.Θ. υψηλών θερμοκρασιών (70-80oC) και όχι το σύνηθες που συνήθως χρησιμοποιούν οι Α.Θ σε μονομένη οικία με λειτουργία στους 58-65οC και σαφέστατα μειωμένα κόστη λειτουργίας !! Αναφορικά με θερμοπρόσοψη, min είναι 7cm και θα συμβούλευα να δείς της Vitextherm,. Αυτή και η STO είναι οι μόνες που δίνουν 10 χρόνια εγγύηση, όχι μόνο στα υλικά αλλά και στις εργασίες !! μόνο που η STO είναι αρκετά ακριβότερη. Προϋπόθεση εκτός από τα υλικά της, είναι την εγκ/ση να την έχει κάνει πιστοποιημένο συνεργείο από την Vitex, έτσι έχεις και πιό ήσυχο το κεφάλι σου.... 1
μπιπ μπιπ Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Είχα κάνει ερώτηση εδώ αν μπορούμε να μπούμε στο πρόγραμμα ενώ δεν είμαστε ιδιοκτήτες. Θα γίνει δωρεάν παραχώρηση από την μάνα (που είναι ιδιοκτήτρια). Τότε μου είχατε απαντήσει ότι γίνεται αρκεί εμείς που μένουμε εδώ να την έχουμε ως κύρια κατοικία. Σήμερα που έστειλα μήνυμα σε ενεργειακό επιθεωρητή πήρα αυτή την απάντηση και έχω μπερδευτεί τώρα.
sphinxgr Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2020 2 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε Είχα κάνει ερώτηση εδώ αν μπορούμε να μπούμε στο πρόγραμμα ενώ δεν είμαστε ιδιοκτήτες. Θα γίνει δωρεάν παραχώρηση από την μάνα (που είναι ιδιοκτήτρια). Τότε μου είχατε απαντήσει ότι γίνεται αρκεί εμείς που μένουμε εδώ να την έχουμε ως κύρια κατοικία. Σήμερα που έστειλα μήνυμα σε ενεργειακό επιθεωρητή πήρα αυτή την απάντηση και έχω μπερδευτεί τώρα. https://exoikonomisi.ypen.gr/documents/10182/0/ΟΔΗΓΟΣ+ΕΞΟΙΚ_II_2018_2η+ΤΡΟΠ+Final_διορθ.pdf/
μπιπ μπιπ Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2020 Περίπτωση Το σπίτι κατοικείται από τον γιο με παραχώρηση χρήσης από τη μάνα. Ο γιος το δηλώνει σαν κυρία κατοικία κι έχει ετήσιο εισόδημα 13400 Η μάνα που έχει την επικαρπια, μένει και δηλώνει κατοικία αλλού, με ετήσιο εισόδημα 15600. Η αδερφή που έχει την ψιλή κυριότητα μένει επίσης και δηλώνει σαν κυρία κατοικία αλλού κι έχει ετήσιο εισόδημα 16000. 1. Μπορεί αυτό το σπίτι να μπει στο εξοικονομώ; 2. Ποιο ή ποια εισοδήματα κοιτάνε; πχ. Της μάνας και της αδερφής; 3. Αν κοιτάνε πάνω από ένα εισόδημα, θεωρείται υψηλό εισοδηματικο κριτήριο; Κι έτσι δε δικαιούται επιδότηση ή δικαιούται χαμηλό ποσοστό επιδοτησης;
μπιπ μπιπ Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Γνωρίζετε; μη μπω στον κόπο διαφορετικά. Με ένα γραφείο που μίλησα δεν ήθελαν να ασχοληθούν.
GREGORYMO Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2020 1 ώρα πριν, μπιπ μπιπ είπε Γνωρίζετε; μη μπω στον κόπο διαφορετικά. Με ένα γραφείο που μίλησα δεν ήθελαν να ασχοληθούν. Μιλάμε, κατά αρχήν για παντρεμένους ? Γιατί για άγαμους, τα εισοδήματα αυτά είναι αρκετά.
sphinxgr Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Στις 30/6/2020 στις 7:53 ΜΜ, μπιπ μπιπ είπε 1. Μπορεί αυτό το σπίτι να μπει στο εξοικονομώ; 2. Ποιο ή ποια εισοδήματα κοιτάνε; πχ. Της μάνας και της αδερφής; 3. Αν κοιτάνε πάνω από ένα εισόδημα, θεωρείται υψηλό εισοδηματικο κριτήριο; Κι έτσι δε δικαιούται επιδότηση ή δικαιούται χαμηλό ποσοστό επιδοτησης; Για το 3, σου έχω αναρτήσει παραπάνω τον οδηγό που γράφει ξεκάθαρα τα επίπεδα επιδότησης. Για τα υπόλοιπα θα πρέπει ή να διαβάσεις τον οδηγό ή να πας σε μηχανικό / γραφείο, που ασχολείται με το εξοικονομω.
sot_pal Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2020 Καλησπέρα σας, Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει πιθανότητα να μην εγκριθεί το δάνειο του εξοικονομω αν έχω μπει στον Τειρεσια ή αν έχω ανεξοφλητο δάνειο?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα