haris_216 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 12 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε Θα βγει σύντομα καινούριο εξοικονομώ ή να αλλάξω τα κουφώματα το καλοκαίρι; Απ' όσο ξέρω, δεν υπάρχει μόνο μία παρέμβαση (πχ κουφώματα) που να μπορεί να "βάλει" ένα σπίτι στο εξοικονομώ. Πάντα είναι δύο ή και παραπάνω. Ανάλογα το σπίτι. Δηλαδή κουφώματα και θερμοπρόσοψη. Ή κουφώματα, κλιματιστικά και τέντες. Ή όποιος άλλος συνδυασμός. Γι΄αυτά θα σε καθοδηγήσει ο ενεργειακός επιθεωρητής, αφού αξιολογήσει την ενεργειακή κατηγορία στην οποίο βρίσκεται το ακίνητό σου.
Oval Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Καλημέρα σας, Όσοι είμαστε με δάνειο ξέρουμε περίπου πότε θα μπούμε σε υπαγωγή; Έχουν περάσει τόσοι μήνες και ακόμα τίποτα...
sphinxgr Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 11 λεπτά πριν, haris_216 είπε Απ' όσο ξέρω, δεν υπάρχει μόνο μία παρέμβαση (πχ κουφώματα) που να μπορεί να "βάλει" ένα σπίτι στο εξοικονομώ. Πάντα είναι δύο ή και παραπάνω. Ανάλογα το σπίτι. Δηλαδή κουφώματα και θερμοπρόσοψη. Ή κουφώματα, κλιματιστικά και τέντες. Ή όποιος άλλος συνδυασμός. Γι΄αυτά θα σε καθοδηγήσει ο ενεργειακός επιθεωρητής, αφού αξιολογήσει την ενεργειακή κατηγορία στην οποίο βρίσκεται το ακίνητό σου. Με ποσοστό εξοικονόμησης σε σχέση με το κτίριο αναφοράς, μετριέται ο στόχος. Τέντες δεν μπαίνουν, γιατί οι τεντάδες δεν θέλησαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα. Όντως πάντως θέλει συνήθως περισσότερες παρεμβάσεις και όχι μόνο αλουμίνια. Χονδρικά οι κύριες είναι: Κουφώματα Ηλιακός Κλιματιστικά Μόνωση Φυσικά υπάρχουν και άλλες πολλές λίγο πιο ιδιαίτερες
μπιπ μπιπ Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2020 Δηλαδή πρέπει να πάω άμεσα σε ενεργειακό επιθεωρητή για να είμαι έτοιμη; Στα δικαιολογητικά δε διάβασα ότι χρειάζεται βεβαίωση από ενεργειακό επιθεωρητή (μηχανικός είναι αυτός;)
CaMp3on Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Καλησπέρα παιδιά, Στο σπίτι έχουμε θερμοσυσσωρευτές και λόγω παλαιότητας θέλουμε να βάλουμε αέριο. Το εξοικονονομώ επιδοτεί το αέριο; Πρόσφατα βάλαμε κουφώματα και ηλιακό. Αυτά που μένουν είναι θερμοπρόσοψη και αέριο.
Ihavetheanswers Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 57 λεπτά πριν, CaMp3on είπε Καλησπέρα παιδιά, Στο σπίτι έχουμε θερμοσυσσωρευτές και λόγω παλαιότητας θέλουμε να βάλουμε αέριο. Το εξοικονονομώ επιδοτεί το αέριο; Πρόσφατα βάλαμε κουφώματα και ηλιακό. Αυτά που μένουν είναι θερμοπρόσοψη και αέριο. Όταν βγει το νέο Εξοικονομώ το πιο πιθανό είναι να επιδοτεί το αέριο όπως και τα προηγούμενα. Όπως επίσης και τις αντλίες θερμότητας! Απλά πρέπει το ενεργειακό πιστοποιητικό σου να είναι κλάσης Δ ή χαμηλότερο.
sphinxgr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε Δηλαδή πρέπει να πάω άμεσα σε ενεργειακό επιθεωρητή για να είμαι έτοιμη; Στα δικαιολογητικά δε διάβασα ότι χρειάζεται βεβαίωση από ενεργειακό επιθεωρητή (μηχανικός είναι αυτός;) Δεν διάβασες προσεκτικά μάλλον! Ναι μηχανικός είναι, με πιστοποίηση ενεργειακού επιθεωρητή. Έχε υπόψη πως το ενεργειακό πιστοποιητικό είναι σχετικά ακριβό (80m2 -> 200€) και αν τελικά δεν ενταχθείς στο πρόγραμμα, τα πληρώνεις απο την τσέπη σου. Οπότε αν κάποιος θέλει να το βγάλει, προυποθετει να ασχοληθεί σοβαρά μελλοντικά με το πρόγραμμα και να ξέρει απο πριν τι θα του χρειαστει. Επίσης πιστοποιητικό μπορεί να βγει 1 μήνα πριν την έναρξη του προγραμματος. Δεν ειναι ανάγκη να βιαστεί τόσο κάποιος (εκτός αν τον ενδιαφέρουν οι προτάσεις αναβάθμισης που θα προτείνει ο μηχανικός, ώστε να έχει χρόνο να ψάξει προσφορές) Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από sphinxgr
μπιπ μπιπ Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Συνέχει βλέπω διαφημίσεις ενεργειακό πιστοποιητικό με 50 ευρώ, ενεργειακό πιστοποιητικό με 70 ευρώ. Κοροιδία; Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να κάνω όλη την διαδικασία, να πληρώσω ενεργειακό πιστοποιητικό (από ότι κατάλαβα δε χρειάζεται να πληρώσεις κάτι άλλο), να πληρώσω 6 χιλιάρικα για τα κουφώματα και τελικά να μην δικαιούμαι λεφτά και να μην πάρω ευρώ; Από τι εξαρτάται το αν θα μπω; Τα εισοδηματικά κριτήρια; Δηλαδή οι πρώτοι 50.000 με το χαμηλότερο εισόδημα θα μπουν;
GREGORYMO Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 23 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε Συνέχει βλέπω διαφημίσεις ενεργειακό πιστοποιητικό με 50 ευρώ, ενεργειακό πιστοποιητικό με 70 ευρώ. Κοροιδία; Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να κάνω όλη την διαδικασία, να πληρώσω ενεργειακό πιστοποιητικό (από ότι κατάλαβα δε χρειάζεται να πληρώσεις κάτι άλλο), να πληρώσω 6 χιλιάρικα για τα κουφώματα και τελικά να μην δικαιούμαι λεφτά και να μην πάρω ευρώ; Από τι εξαρτάται το αν θα μπω; Τα εισοδηματικά κριτήρια; Δηλαδή οι πρώτοι 50.000 με το χαμηλότερο εισόδημα θα μπουν; Καλά τα βλέπεις τα 50€ αλλά αφορούν ΑΛΛΟ πιστοποιητικό, όχι για το εξοικονόμω.
μπιπ μπιπ Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Αααα. Οκ. Οπότε σε περίπτωση που μπω στο πρόγραμμα πέρα από αυτά τα λεφτά θα πληρώσω τα κουφώματα και μετά από κάποιους μήνες θα πάρω ένα ποσό (γύρω στο 50-60%) πίσω;
sphinxgr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, μπιπ μπιπ είπε Αααα. Οκ. Οπότε σε περίπτωση που μπω στο πρόγραμμα πέρα από αυτά τα λεφτά θα πληρώσω τα κουφώματα και μετά από κάποιους μήνες θα πάρω ένα ποσό (γύρω στο 50-60%) πίσω; Καμία σχέση. Αν μπεις στο πρόγραμμα, δηλώνεις με ποιους θα συνεργαστείς και έπειτα ξεκινάς εργασίες. Εφόσον μπεις στο πρόγραμμα, θα πληρωθούν σίγουρα οι επαγγελματίες. Η επιδότηση σου, εξαρτάται από τα εισοδήματα σου. Εσύ πληρώνεις μόνο το ποσό που σου αναλογεί Ένα από τα πολλά κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι το εισόδημα. Μέχρι τώρα έμπαιναν στο πρόγραμμα όσοι προλάβαιναν χρονικά να κάνουν αίτηση. Μελλοντικά ίσως γίνει βάσει εισοδηματικων κριτηρίων η ένταξη ~ με μόρια δηλαδή. Αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά, διάβασε τον οδηγό. Ούτως ή άλλως για να ενταχθείς, πρέπει να τον παίζεις στα δάχτυλα από πριν, γιατί αν πληρώσεις να σου κάνουν αίτηση, δεν θα ενταχθείς ποτέ Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2020 από sphinxgr
μπιπ μπιπ Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Όντως; Καλύτερα να την κάνω μόνη την αίτηση; Πόσες οι πιθανότητες να μπεις;
sphinxgr Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2020 35 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε Όντως; Καλύτερα να την κάνω μόνη την αίτηση; Πόσες οι πιθανότητες να μπεις; Αν έχεις τα πάντα έτοιμα και με σωστή οργάνωση και γνώσεις, μπαίνεις. Αν τα ψάχνεις εκείνη την ώρα, δεν θα μπεις.
ma3stros Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2020 Σιγουρα έχει ειπωθει και σε προηγουμενα ποστς αλλα αν ηταν ευκολο καποιος να μου πει απο το σταδιο: 08.α Αίτηση με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις - σε διενέργεια ελέγχου τελικής εκταμίευσης Ποσο διαστημα χρειαζεται για να μπουν τα χρηματα? Ευχαριστω
TasosVolley Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα,θα ήθελα να κάνω 2 ερωτήσεις αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντησει...1) Γνωρίζετε πότε περίπου θα βγουν καινούργιες υπαγωγές;; 2)Εχω ακούσει από γνωστούς ότι πχ Στην εταιρεία που θα κάνεις τον λέβητα μπορείς να χρησιμοποιήσεις μέχρι 5000 πχ... Ο λέβητας κοστίζει 3000 και η εταιρεία πχ φτιάχνει και μπανια, γίνεται αυτά 2000 ευρώ που περισσεύουν να τα πασάρουν σαν κόστος του λέβητα με υπερτιμολογηση και να φτιάξεις έτσι και το μπάνιο;;; Έχω κάποιους γνωστούς οι οποίοι μου ισχυρίζονται ότι το έχουν κάνει...Αλλά εγώ γενικά προτιμώ να είμαι τυπικός σε αυτά γιατί ποτέ δεν ξερεις.... Ευχαριστώ Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2020 από TasosVolley
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα