AristidisZ Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 43 λεπτά πριν, demolition23 είπε Καλησπέρα σήμερα πήρα προσφορά για μόνωση δώμα Fibran 7cm Σκυρόδεμα Huperdesmo 48€/m² Είναι λογική τιμή; Υπερέχει της μόνωσης με ασφαλτοπανο; Πάντως μιλώντας γενικά, κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή Δε νομίζω ότι έχει νόημα να μπούμε στη διαδικασία να κρίνουμε τιμές χωρίς να ξέρουμε τι και πως Άλλη τιμή (ανά τ.μ.) θα πάρεις αν το δώμα σου είναι 50 τ.μ., άλλη τιμή θα πάρεις αν είναι 500 Άλλη τιμή θα πάρεις αν τον βάλεις να μεταφέρει / ξηλώσει 7-8 ηλιακούς κλπ, άλλη τιμή θα πάρεις αν δεν έχεις τέτοιες δουλειές Άλλη τιμή αν είσαι στον 5ο και δεν έχεις ασανσέρ, άλλη αν είσαι στον 2ο κ.ο.κ. Συγκράτησε το τι θες να κάνεις, και ζήτα προσφορές από 3-4 μάστορες έχοντας κατά νου ότι θα σου προσφέρουν ίδια υλικά, και εκεί βλέπεις τι γίνεται
demolition23 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Πάντως μιλώντας γενικά, κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή Δε νομίζω ότι έχει νόημα να μπούμε στη διαδικασία να κρίνουμε τιμές χωρίς να ξέρουμε τι και πως Άλλη τιμή (ανά τ.μ.) θα πάρεις αν το δώμα σου είναι 50 τ.μ., άλλη τιμή θα πάρεις αν είναι 500 Άλλη τιμή θα πάρεις αν τον βάλεις να μεταφέρει / ξηλώσει 7-8 ηλιακούς κλπ, άλλη τιμή θα πάρεις αν δεν έχεις τέτοιες δουλειές Άλλη τιμή αν είσαι στον 5ο και δεν έχεις ασανσέρ, άλλη αν είσαι στον 2ο κ.ο.κ. Συγκράτησε το τι θες να κάνεις, και ζήτα προσφορές από 3-4 μάστορες έχοντας κατά νου ότι θα σου προσφέρουν ίδια υλικά, και εκεί βλέπεις τι γίνεται 1 ηλιακό έχω και θα πεσουν 5m³ τσιμέντο από πάνω. 100m² είναι περίπου. 3 χέρια yperdesmo με γεωυφασμα και βερνίκι. Σαν μόνωση υπερτερεί του συνδιασμου ασφαλτοπανο με χαλίκι; Η πλάκα δεν έχει ρωγμές. Μόνωση δεν έχω. Είναι χτισμένη με ηρακλητη. Εννοώ ποιου τύπου μόνωση να επιλέξω για να κρατήσει σε βάθος χρόνου. Επεξ/σία 20 Νοεμβρίου 2019 από demolition23
Neoss Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2019 Για πείτε πόσο κοστίζει περίπου μία θερμομόνωση σε παλιά τσιμεντένια ταράτσα μονοκατοικίας 80 τετραγωνικών. Απο απλή περιέργεια, δεν σχεδιάζουμε κάτι άμεσα, είναι για το σπίτι παππουδων μου σε χωριό καθώς κάνει κρύο και αντίστοιχα καλοκαίρι πολλή ζέστη μέσα και το ταβάνι το βάφεις και μέσα σε καμιά 4ετία αρχίζει να γίνεται πάλι μαύρο σιγά σιγά λόγω της υγρασίας (ευθεία η ταρατσα αλλά οχι εντελώς προφανώς καθως μένουν νερά πάνω, θα θέλει κατάλληλες κλίσεις να γίνουν λογικά) που διαπερνάει το τσιμέντο. Εχω ακούσει διάφορες τιμές, που περίπου κυμαίνονται; Και ποια η καλύτερη μέθοδος; 1
mporei Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Καλησπέρα υπαρχει καποιος που να ψαχνει να κανει τις εργασιες οχι μεσω εταιρείας που παιρνει εργολαβια αλλα να ψαξει μονος του; Εγω ενδιαφέρομαι για κουφωματα κυριως και απλως κατι συμπληρωματικο ωστε να φτασω τον στοχο. Αν εχετε καποιους να μου προτείνετε μπορειτε να μου στειλετε πμ.
ritualistic Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Καλησπερα στην ομαδα Ελαβα στις 25/11 το παρακατω απο το προγραμμα : Σας ενημερώνουμε ότι δόθηκε εντολή στο χρηματοπιστωτικό οργανισμό για καταβολή των τελικών εκταμιεύσεων στους αναδόχους / προμηθευτές/ Σύμβουλο έργου/ μελετητή, για τα παραστατικά δαπάνης επί πιστώσει καθώς και για τα παραστατικά για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις/ ασφαλιστικές εισφορές, που έχετε επισυνάψει στο πληροφοριακό σύστημα. Θα ενημερωθείτε εκ νέου όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές καταβολές. Ακομα και σημερα οι τελικες καταβολες δεν εχουν φανει στον λογαριασμο... Συνηθως ποσο χρονο παιρνει αυτο ?
andreas314p Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, spyros_vas είπε Καλησπερα στην ομαδα Ελαβα στις 25/11 το παρακατω απο το προγραμμα : Σας ενημερώνουμε ότι δόθηκε εντολή στο χρηματοπιστωτικό οργανισμό για καταβολή των τελικών εκταμιεύσεων στους αναδόχους / προμηθευτές/ Σύμβουλο έργου/ μελετητή, για τα παραστατικά δαπάνης επί πιστώσει καθώς και για τα παραστατικά για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις/ ασφαλιστικές εισφορές, που έχετε επισυνάψει στο πληροφοριακό σύστημα. Θα ενημερωθείτε εκ νέου όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές καταβολές. Ακομα και σημερα οι τελικες καταβολες δεν εχουν φανει στον λογαριασμο... Συνηθως ποσο χρονο παιρνει αυτο ? ΑΝ είναι από άλλη τράπεζα θέλει υπογραφή
ritualistic Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2019 10 ώρες πριν, andreas314p είπε ΑΝ είναι από άλλη τράπεζα θέλει υπογραφή Καλημερα Οχι απο Εθνικη ειναι σε λογαριασμο Εθνικης
andreas314p Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2019 Στις 10/12/2019 στις 10:04 ΠΜ, spyros_vas είπε Καλημερα Οχι απο Εθνικη ειναι σε λογαριασμο Εθνικης Μπορεί να λείπει Κανένα μικρό ποσό. Αλλά να ξέρετε ότι οι τράπεζες μας δεν ενημερώνουν αν λείπει κάτι πρέπει να τους ενοχλήσεις. Οι τράπεζες έχουν γίνει χειρότερες και από το ελληνικό δημόσιο. Σε ταλαιπωρούν χωρις λόγο
painK Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2019 Σημερα εγινε η υπαγωγη της αιτησης στο προγραμμα χωρις δανειο.Μπορειτε να ελεγξετε οσοι ειστε με ιδια κεφαλαια αν εχει προχωρησει η αιτηση σας!!
antxor Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Κανένα νέο καλό για το εξοικονομώ 2 έχουμε;;;; Καλές Γιορτές με Υγεία.
StormGr Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 20 λεπτά πριν, antxor είπε Κανένα νέο καλό για το εξοικονομώ 2 έχουμε;;;; Καλές Γιορτές με Υγεία. Καλημέρα ναι, αυτοί που δεν θα πάρουν δάνειο τουλάχιστον κάναμε μήνυμα θετικής απόφασης υπαγωγής στο πρόγραμμα. Άνοιξε το επόμενο στάδιο για δήλωση προμηθευτών κλπ. Άντε καλές γιορτές με εργασίες στο σπίτι χαχαχα.
kostass__ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2019 ολοι οσοι εισαστε χωρις δανειοδοτηση εχτε εγκριθει παιδια? γτ εγω τιποτα ακομα, να δω λιγο τι παιζει
ROWER58 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Καλή χρονιά σε όλους Ένα ερώτημα.Ποιος είναι υπεύθυνος να συμπεριλάβει την άδεια μικρής κλίμακας στο πρόγραμμα για να πάρω τα 284 ευρώ, ο ενεργειακός επιθεωρητής ή ο σύμβουλος έργου? Ρωτάω γιατί ο ένας με στέλνει στον άλλο καθώς δεν έχει συμπεριληφθεί!!!!
lary7 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2020 Τα 248 τα παίρνει ο μηχανικός που βγάζει την ΑΜΚ. Ο διαχειριστής της αίτησης είναι αυτός που θα συμπεριλάβει την ΑΜΚ για να δικαιολογηθεί το ποσό, αν την αίτηση την συμπλήρωσε ο σύμβουλος τότε είναι δική του δουλειά, αν την έκανες μόνος την αίτηση έπρεπε να το βάλεις εσύ. ΑΝ δεν μπήκε όταν έκανες την αίτηση τότε δεν μπορείς να ζητήσεις το ποσό εκ των υστέρων και αναγκαστικά το κόστος της ΑΜΚ θα το επιβαρυνθεί ο ιδιοκτήτης. 2
katbo Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) μια ερώτηση παιδιά για το εξοικονομώ ΙΙ, γιατί με κυνηγάει ο αλουμινάς να του δώσω 250 ευρώ τα οποία δεν του τα έδωσε το υπουργείο. η ιστορία λοιπόν έχει ως εξής: το συνολικό έμβασμά μου προς τον αλουμινά ήταν μεγαλύτερο κατά 250€ από αυτό που αντιστοιχούσε στο πρόγραμμα γιατί με το ίδιο έμβασμα του πλήρωσα και τις σίτες τις οποίες δεν τις καλύπτει το πρόγραμμα. Δεν το σκέφτηκα ούτε εγώ, ούτε αυτός τότε να του τις πληρώσω με διαφορετικό έμβασμα. Ο αλουμινάς μου έκοψε 2 αποδείξεις, μια για τα αλουμίνια 5000€ που καλύπτονται από το πρόγραμμα και την οποία καταθέσαμε στο εξοικονομώ και μια των 250€ για τις σίτες την οποία δεν την προσκομισαμε αφού δεν τις καλύπτει. Κατά τον έλεγχο λοιπόν μου εστάλη το παρακάτω μήνυμα: "ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ : Από την αξιολόγηση διαπιστώθηκε ότι έχετε καταβάλλει ποσό ιδίων κεφαλαίων παραπάνω από το απαιτούμενο (ύψους 250 ευρώ). Εφόσον επιθυμείτε, για να μην μειωθεί η επιχορήγησή σας θα πρέπει ο προμηθευτής να επιστρέψει το υπερβάλλον ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό σας. Σε αυτή την περίπτωση, παρακαλούμε όπως αναρτήσετε τραπεζικό παραστατικό για την επιστροφή του ποσού. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να επιστραφεί το ποσό από τον προμηθευτή, παρακαλούμε αναρτήστε Υπεύθυνη Δήλωση του ωφελούμενου στην οποία θα αναγράφει ότι δεν επιθυμεί να του επιστραφεί το υπερβάλλον ποσό. " Σωστά τα λέει το υπουργείο ως εδώ. Με δεδομένο επίσης ότι δεν απαιτούσα να αποζημιωθούμε για τα 5250€ αλλά μόνο για τα 5000€ που λέει η απόδειξη των αλουμινίων, θεώρησα σωστό και προφανές να κάνω τη δήλωση ότι δεν επιθυμώ την επιστροφή σε μένα των 250€. Θυμίζω ότι αυτά τα 250€ είναι οι σίτες οι οποίες δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα. Τελικά τα λεφτά που εγκρίθηκαν δεν ήταν προφανώς τα 5250€ (αλουμίνια + σίτες) αλλά δεν ήταν ούτε τα 5000€ της απόδειξης(αλουμίνια) όπως θα περίμενα. Τα λεφτά που εγκρίθηκαν ήταν τα λεφτά της απόδειξης μειωμένα κατά 250, δηλαδή 4750€! Από το κόστος των αλουμινίων δηλαδή αφαίρεσαν τις σίτες! Απο που κ ως που? Δεν είναι λίγο παράλογο αυτό? Τώρα φαντάζομαι είναι αργά, έχουν γίνει τα εμβάσματα προς τους προμηθευτές, θα έχει κλείσει ο φάκελος αλλά η απορία θα μου μείνει. Και δεν ξέρω και τι να κάνω με τον αλουμινά, αυτός μου ζήτησε να του κάνω το παραπάνω έμβασμα, ίσως φταίει, αλλά μάλλον φταίω κι εγώ γιατί στο τέλος έπρεπε να ελέγξω καλύτερα το ποσό που θα πάρει και να μην δώσω το οκ στο υπουργείο να κλείσει το φάκελο. Για τον σύμβουλο μηχανικό μην ρωτήσετε, στην κοσμάρα του, δεν είχε ιδέα, τσάμπα τα λεφτά που πήρε. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2020 από katbo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα