Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, kostass__ είπε

δεν εχω ρωτησει ακομα στον κωτσοβολο για να ειμαι ειλικρινης αλλα δεν πιστευα οτι διαφοροποιει την τιμη ενα μαγαζι τυπου κωτσοβολος αναλογα με το προγραμμα/εξοφληση κτλ.

εχεις ρωτησει και οντως αλλαζει τις τιμες??

Έχω προσωπική εμπειρία. Ο Κωτσόβολος δεν αλλάζει τις τιμές για το Εξοικονομώ. Ότι τιμή ή προσφορά ισχύει κανονικά, ισχύει και για το πρόγραμμα. Αυτό που δεν ισχύει για το πρόγραμμα είναι η δωρεάν τοποθέτηση και τυχόν επιπλέον έκπτωση λόγω απόσυρσης παλαιού κλιματιστικού.

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vasilk είπε

Έχω προσωπική εμπειρία. Ο Κωτσόβολος δεν αλλάζει τις τιμές για το Εξοικονομώ. Ότι τιμή ή προσφορά ισχύει κανονικά, ισχύει και για το πρόγραμμα. Αυτό που δεν ισχύει για το πρόγραμμα είναι η δωρεάν τοποθέτηση και τυχόν επιπλέον έκπτωση λόγω απόσυρσης παλαιού κλιματιστικού.

Πες του ντε και πόσο χρεώνει την  εγκατάσταση για να γελάσουμε όλοι μαζί.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, xariskk24 είπε

καλημερα.. εμενα μου ηρθα τα 2 email  που αναφεραν και αλλοι χρηστες στα πεοηγουμενα ποστ. Η κατασταση ομως στο συστημα λεει 03.β.  ειδικη περιπτωση αιτησης.

και διπλα λεει Υπαρχει αιτηση δανειου.

Τι ακριβως σημαινει αυτο? 

Κανείς ;;

12 ώρες πριν, xariskk24 είπε

καλημερα.. εμενα μου ηρθα τα 2 email  που αναφεραν και αλλοι χρηστες στα πεοηγουμενα ποστ. Η κατασταση ομως στο συστημα λεει 03.β.  ειδικη περιπτωση αιτησης.

και διπλα λεει Υπαρχει αιτηση δανειου.

Τι ακριβως σημαινει αυτο? 

Κανείς ;;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pano είπε

Πες του ντε και πόσο χρεώνει την  εγκατάσταση για να γελάσουμε όλοι μαζί.

Ο Κωτσόβολος δεν κάνει ο ίδιος εγκατάσταση. Σου δίνει (αν θέλεις) τηλέφωνο εξωτερικού συνεργάτη για εγκατάσταση για το πρόγραμμα. Η χρέωση (του συνεργάτη) είναι εκτός ανταγωνισμού. Αν θυμάμαι καλά ήταν 240€, χωρίς να είμαι 100% σίγουρος αυτή τη στιγμή γιατί έχει περάσει ένας χρόνος από τότε. Εγώ βρήκα άλλον εγκαταστάτη με "νορμάλ" τιμή και έκανα τι δουλειά μου.

Η τιμή των κλιματιστικών όμως ήταν πολύ καλή για αυτά που αγόρασα εγώ καθώς τα πέτυχα σε τιμή πραγματικής προσφοράς (όχι εικονικής). Τα πήρα 130€-180€ κάτω από την τρέχουσα τιμή στα άλλα καταστήματα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, xariskk24 είπε

ευχαριστω. Αλλα εχεις δοκιμασει και πηρες απαντηση? εγω δεν εχω παρει. ουτε στο μειλ

Ε πάρε ρε άνθρωπε, δηλαδή για όνομα ώρες ώρες... 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Ε πάρε ρε άνθρωπε, δηλαδή για όνομα ώρες ώρες... 

βρε καλε μου ανθρωπε πηρα.. αυτο σου λεω.. δεν απαντανε.. μια φορα το σηκωσαν και μου λεει η κοπελα α δεν ξερω εγω να σας μεταφερω και παει η γραμμη  : P

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, xariskk24 είπε

βρε καλε μου ανθρωπε πηρα.. αυτο σου λεω.. δεν απαντανε.. μια φορα το σηκωσαν και μου λεει η κοπελα α δεν ξερω εγω να σας μεταφερω και παει η γραμμη  : P

Sorry, δεν κατάλαβα καλά τι έγραψες 

Ναι αμέ, 3-4 φορές είχα πάρει όταν γινόντουσαν οι αιτήσεις και πάντα μου απαντούσαν !!!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Sorry, δεν κατάλαβα καλά τι έγραψες 

Ναι αμέ, 3-4 φορές είχα πάρει όταν γινόντουσαν οι αιτήσεις και πάντα μου απαντούσαν !!!

Αν ξαναπάρεις δε ρωτάς και για το μπατζανακη του ξαδέρφου μου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/10/2019 στις 12:43 ΜΜ, AristidisZ είπε

Πολύ χοντρικά, ένα διαμέρισμα ανάλογα με την επιφάνειά του, τον προσανατολισμό του, τα ανοίγματά του, και την επιφάνεια των εξωτερικών τοίχων του, έχει βάσει ΚΕΝΑΚ μια ετήσια κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας κτιρίου αναφοράς, έστω 100 kwh /m2

Ανάλογα με την πραγματική κατάσταση, αυτό το 100 μπορεί να είναι είτε χαμηλότερο, είτε ψηλότερο, προφανώς στα παλιά κτήρια το νούμερο είναι μεγαλύτερο, έστω 200  kwh /m2

image.png.bba376c6a7e4ceea18c730f9dfad6058.png

Ο λόγος του 200/100 = 2, είναι το νούμερο που κατατάσσει το κτήριο ενεργειακά σε Α, Β, Γ κλπ κλπ κλπ 

Στον οδηγό του εξοικονομώ γίνεται λόγος για εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας 40% του κτηρίου αναφοράς, άρα αν δεις π.χ. στο παραπάνω παράδειγμα που ανέβασα, το σπίτι πρέπει να εξοικονομήσει το 40% του 82.7 για να υπαχθεί, και όχι του 291.9 

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα λοιπόν, σου λέω εγώ βάσει της εμπειρίας μου ότι αφενός το σπίτι 100% μπαίνει μόνο με 3 A/C στο πρόγραμμα, αφετέρου ότι αυτή η επέμβαση (τοποθέτηση κλιματιστικών) είναι ενεργειακά πολύ πιο αποδοτική από την προσθήκη ηλιακού 

Βέβαια κάθε περίπτωση εξετάζεται μεμονωμένα

Έχω την εντύπωση ότι δεν πρέπει να πιάσει το 40% του κτιρίου αναφοράς αλλά το 40% της "διαφοράς" με το κτίριο αναφοράς?

Τουλάχιστον έτσι μας είπε ο μηχανικός μας η εγώ κατάλαβα λάθος

Επεξ/σία από NTC Labs
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, NTC Labs είπε

Έχω την εντύπωση ότι δεν πρέπει να πιάσει το 40% του κτιρίου αναφοράς αλλά το 40% της "διαφοράς" με το κτίριο αναφοράς?

Τουλάχιστον έτσι μας είπε ο μηχανικός μας η εγώ κατάλαβα λάθος

Όχι 🙂

Υπάρχει και στον οδηγό παράδειγμα το οποίο αναφέρει αυτό που λες, αλλά είναι κακή διατύπωση 

Αν δεις στο παράδειγμα πως υπολογίζει, θα καταλάβεις ότι είναι αυτό που λέω εγώ 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...