kostass__ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, mporei είπε Τουλαχιστον βρε παιδια αυτο που επελεξα το Πλαισιο αλουμινιου με υαλοπινακα-Παραθυρο (2<=U<3,2) ειναι καλυτερο απο το U<2 ? Tι διαφορα εχει; Αμα ΚΑΙ πληρωσω παραπανω και διαλεξα μια βλακεια θα σκασω. Απο οτι καταλαβαινω εκανα και την λαθος επιλογη Και χειροτερο επελεξα και θα πληρωσω. Επισης δεν βλεπω να λεει πουθενα το μηνυμα για τους διαθεσιμους πορους ποτε θα ξερουμε πως ολα πηγαν καλα και εγκριθηκαμε; Πανω πανω τωρα γραφει πως εξαντληθηκαν οι ποροι για την Αττικη ! Με εμας ξερουμε τι εγινε ομως; πιθανοτατα το θεμα με την λαθος καταχωρηση θα στο λυσει ο μηχανικος σου γτ οτι και να λεμε εμεις τωρα.. το εντυπο παρεμβασεων λεει αλλο απο την καταχωρηση σου αν καταλαβα σωστα, δεν ξερω τι γινεται παντως αναφερει οτι δεν γινονται αλλαγες. τωρα για το θεμα με τους διαθεσιμους πορους. αν μπεις απο την αρχη στην λιστα αιτησεων σου και πατησεις επεξεργασια σε πετασει σε κεντρικη οθονη που εκει θα γραφει λογικα " Η αίτησή σας έχει υποβληθεί οριστικά και έχει δεσμευθεί για εσάς το ποσό που αντιστοιχεί στον επιλέξιμο προϋπολογισμό αυτής. " τσεκαρε και μας λες. οσοι επελεξαν δανειο τους βγαζει αυτο που αναφερει ο οδηγος για το κουμπι "συνεχεια" για να προχωρησει η διαδικασια δανειοδοτησης η πεταει μνμ " Η αίτησή σας τίθεται σε κατάσταση αναμονής για την επιλογή ή μη δανείου.. "?? 1
sphinxgr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, mporei είπε Τουλαχιστον βρε παιδια αυτο που επελεξα το Πλαισιο αλουμινιου με υαλοπινακα-Παραθυρο (2<=U<3,2) ειναι καλυτερο απο το U<2 ? Tι διαφορα εχει; Αμα ΚΑΙ πληρωσω παραπανω και διαλεξα μια βλακεια θα σκασω. Απο οτι καταλαβαινω εκανα και την λαθος επιλογη Και χειροτερο επελεξα και θα πληρωσω. Το U 1,8 είναι καλύτερο απο το 2,1. Έχει καλύτερη μόνωση δηλαδή. Το 1,8 έχει μεγαλύτερη επιδότηση απο το 2,1 κλπ 1
mporei Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Το U 1,8 είναι καλύτερο απο το 2,1. Έχει καλύτερη μόνωση δηλαδή. Το 1,8 έχει μεγαλύτερη επιδότηση απο το 2,1 κλπ Το υπεθεσα! Ασε να σκασω ημουν αλλα μου παν στο τηλεφωνο πως αλλαζει ΕΥΤΥΧΩΣ !!!! Λεει : ΟδηγίεςΗ αίτησή σας έχει υποβληθεί οριστικά και έχει δεσμευθεί για εσάς το ποσό που αντιστοιχεί στον επιλέξιμο προϋπολογισμό αυτής.Η αίτησή σας τίθεται σε κατάσταση αναμονής για την επιλογή ή μη δανείου.. Περιμενουμε τωρα την εγκριση απο την τραπεζα ; Σημερα θα γινουν ολα ή μπορω να βγω απο το συστημα; Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2019 από mporei
meletis_m Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, kgkatzi είπε Καλημέρα, έκανα μόλις αίτηση πήρα αριθμό πρωτοκόλλου και στην κεντρική οθόνη μου λέει ότι έχει δεσμευτεί το ποσό. Θα γίνει με δάνειο. Υποθέτω ότι έχει εγκριθεί. Σχετικά με το δάνειο, απευθύνομαι απευθείας στην τράπεζα ή περιμένω κάποια ενημέρωση πρώτα από αυτούς; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Θα σε ελενξει η τραπεζα και θα σου στείλει το σύστημα email σε καμία εβδομαδα 1 1
mporei Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, meletis_m είπε Θα σε ελενξει η τραπεζα και θα σου στείλει το σύστημα email σε καμία εβδομαδα Σε ευχαριστω !!
sphinxgr Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε 95 λεπτά ολοκληρώθηκε η Αττική! Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2019 από sphinxgr
kostass__ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 56 λεπτά πριν, meletis_m είπε Θα σε ελενξει η τραπεζα και θα σου στείλει το σύστημα email σε καμία εβδομαδα τι ακριβως θα ελεγξει η τραπεζα? αφου μετα ειναι η επιλογη για πχ εγγυητη που αυξανει πιθανοτητες εγκρισης?
kanesaxo Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, AristidisZ είπε Έχεις ιδέα πόση ώρα χρειάζεται για να γίνει ένα σωστό ΠΕΑ για ενοικίαση σε ένα σπίτι που δεν έχει κατόψεις (80-90% των περιπτώσεων) ; Να σου πω εγώ, που έχω κάνει καμιά 300αριά Τουλάχιστον μια ώρα μέτρημα επιτόπου για ένα σπίτι 80-90 τ.μ. Μετά θέλεις ένα τρίωρο εύκολα δουλειά γραφείου Βάλε μεταφορικά να πας να δεις το σπίτι, μεταφορικά να το πας στον πελάτη, βάλε ΦΠΑ, ΕΦΚΑ & φόρο και κάνε τον υπολογισμό καθαρού κέρδους για τον μηχανικό Ένα τάληρο την ώρα ; Μπορεί να λέω και πολλά Καθαρίστρια ή εργάτης στο χωράφι δε δουλεύει με τόσα Το γεγονός ότι κάποιοι στην πείνα τους είτε έχουν ξεφτιλίσει τη δουλειά τους (ελάχιστο κέρδος) είτε δεν την κάνουν σωστά (ότι να ναι ΠΕΑ, απλά φασόν για να πάρουμε 2~3 πενηντάρικα τη μέρα), δε πάει να πει ότι το ΠΕΑ στοιχίζει τόσο, έλεος με τις ανακρίβειες εδώ μέσα... Θα κρατηθώ και δε θα σχολιάσω τον φιλο τυφώνα για το ΠΕΑ των 40-50ε. Κι αυτό γιατί φταίς "εσύ" κι "εγω" και ο ο κάθε μηχανικός. Διότι δε πρεπει να συγκρίνεις το ΠΕΑ της ενοικίασης, με το ΠΕΑ του εξοικονομώ. Το ΠΕΑ ειναι ΠΕΑ και πρέπει να εκπονείται σε καθε περίπτωση ΣΩΣΤΑ. Επειδή ομως ακριβως τα λαμόγια συνάδελφοι/πιάτσα ξερει οτι το ενοικίασης ειναι απλά το "χαρτι" για να νοικιασει κανεις...το κάνουν άρπα κόλλα. ΕΝΩ στο εξοικονομώ που επιδέχεται ελέγχου, το κάνουν οπως προβλέπεται... Οπότε ΕΛΕΓΧΟΣ σε ολα τα ΠΕΑ ή δειγματοληπτικα στο 20-30% (και οχι στο 3%) και τοτε να δεις πως το 50ρικο γινεται 190ρικο... Υ.Γ. δε σε κράζω, γι'αυτο χρησιμοποίησα " 1
AristidisZ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, kanesaxo είπε Θα κρατηθώ και δε θα σχολιάσω τον φιλο τυφώνα για το ΠΕΑ των 40-50ε. Κι αυτό γιατί φταίς "εσύ" κι "εγω" και ο ο κάθε μηχανικός. Διότι δε πρεπει να συγκρίνεις το ΠΕΑ της ενοικίασης, με το ΠΕΑ του εξοικονομώ. Το ΠΕΑ ειναι ΠΕΑ και πρέπει να εκπονείται σε καθε περίπτωση ΣΩΣΤΑ. Επειδή ομως ακριβως τα λαμόγια συνάδελφοι/πιάτσα ξερει οτι το ενοικίασης ειναι απλά το "χαρτι" για να νοικιασει κανεις...το κάνουν άρπα κόλλα. ΕΝΩ στο εξοικονομώ που επιδέχεται ελέγχου, το κάνουν οπως προβλέπεται... Οπότε ΕΛΕΓΧΟΣ σε ολα τα ΠΕΑ ή δειγματοληπτικα στο 20-30% (και οχι στο 3%) και τοτε να δεις πως το 50ρικο γινεται 190ρικο... Υ.Γ. δε σε κράζω, γι'αυτο χρησιμοποίησα " Κοίτα, καταλαβαίνω το νόημα του μηνύματός σου, απλά καλώς ή κακώς για να είσαι εντός της αγοράς δε θα πας με τιμές εξοικονομώ σε διαμέρισμα π.χ. σε εργατική πολυκατοικία στα Καμίνια Την ίδια δουλειά θα κάνεις είτε το πας για ενοίκιο είτε για αίτηση εξοικ., αλλά τα λεφτά που θα ζητήσεις δε θα είναι τα ίδια Δεν κατηγοριοποιώ τα ΠΕΑ, κατηγοριοποιώ την αμοιβή που ζητάω Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως το λέω
tornado Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, AristidisZ είπε Το γεγονός ότι κάποιοι στην πείνα τους είτε έχουν ξεφτιλίσει τη δουλειά τους (ελάχιστο κέρδος) είτε δεν την κάνουν σωστά (ότι να ναι ΠΕΑ, απλά φασόν για να πάρουμε 2~3 πενηντάρικα τη μέρα), δε πάει να πει ότι το ΠΕΑ στοιχίζει τόσο, έλεος με τις ανακρίβειες εδώ μέσα... στοιχιζει τοσο, οσο μου κοστιζει.... πεινα ξεπεινα, εγω λεω αυτο που ειδα, το να λες οτι λεω ανακριβειες, δεν καταφερνεις να παρεχεις αντικειμενικη εικονα. Οταν θα ερθουν για ΠΕΑ οι συναδελφοι σου στην Β φαση, καποιοι εδω μεσα που μπηκαν σημερα θα με θυμηθουν.... Δεν καταλαβαινω προς τι ομως η κοντρα, ετσι και αλλιως εγω δεν πληρωνω κατι, ουτε εχω καποιο κερδος απο αυτο. Ειτε 200 κανει, ειτε 1000 κανει εγω δεν πληρωνω ουτε σεντσι.... 19 λεπτά πριν, kanesaxo είπε Θα κρατηθώ και δε θα σχολιάσω τον φιλο τυφώνα για το ΠΕΑ των 40-50ε. Κι αυτό γιατί φταίς "εσύ" κι "εγω" και ο ο κάθε μηχανικός. Διότι δε πρεπει να συγκρίνεις το ΠΕΑ της ενοικίασης, με το ΠΕΑ του εξοικονομώ. Το ΠΕΑ ειναι ΠΕΑ και πρέπει να εκπονείται σε καθε περίπτωση ΣΩΣΤΑ. Επειδή ομως ακριβως τα λαμόγια συνάδελφοι/πιάτσα ξερει οτι το ενοικίασης ειναι απλά το "χαρτι" για να νοικιασει κανεις...το κάνουν άρπα κόλλα. ΕΝΩ στο εξοικονομώ που επιδέχεται ελέγχου, το κάνουν οπως προβλέπεται... Οπότε ΕΛΕΓΧΟΣ σε ολα τα ΠΕΑ ή δειγματοληπτικα στο 20-30% (και οχι στο 3%) και τοτε να δεις πως το 50ρικο γινεται 190ρικο... Υ.Γ. δε σε κράζω, γι'αυτο χρησιμοποίησα " καλα τσακωθειτε αναμεταξυ σας κιολας δεν μας ενοχλει. φιλε μου ειτε σχολιασεις ειτε οχι, εγω οπως ξαναειπα δεν εχω κανενα κερδος να λεω ψεμματα. Τωρα αν σας ενοχλει η πραγματικοτητα, οκ τοσο χειροτερα για την πραγματικοτητα, παω πασο.
meletis_m Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, kostass__ είπε τι ακριβως θα ελεγξει η τραπεζα? αφου μετα ειναι η επιλογη για πχ εγγυητη που αυξανει πιθανοτητες εγκρισης? Στο 1ο κύκλο τουλαχιστον μου έτυχε να του απορρίψουν το δάνειο λόγω ότι ήταν κακοπληρωτης σε δάνειο που είχε από άλλη τραπεζα πριν 15 χρόνια. Έκανα εκ νέου αίτηση σε άλλη τράπεζα. Κοιτάει επίσης το εισόδημα τα 3 τελευταία ετη
Oval Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, Οπότε οσοι έχουμε επιλέξει δάνειο απλα περιμένουμε να μας στείλουν mail και μετά να τους στείλουμε κάποια δικαιολογητικά που θα θέλουν; Είμαι έτοιμος να παω αυριο απο τη τράπεζα αλλα πραγματικά δεν θελω να παω χωρίς λόγο. @meletis_m Δεν μου έχουν ζητήσει κάποιο δικαιολογητικό μέχρι στιγμής πως θα με ελέγξουν; Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2019 από Oval
kanesaxo Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, tornado είπε στοιχιζει τοσο, οσο μου κοστιζει.... πεινα ξεπεινα, εγω λεω αυτο που ειδα, το να λες οτι λεω ανακριβειες, δεν καταφερνεις να παρεχεις αντικειμενικη εικονα. Οταν θα ερθουν για ΠΕΑ οι συναδελφοι σου στην Β φαση, καποιοι εδω μεσα που μπηκαν σημερα θα με θυμηθουν.... Δεν καταλαβαινω προς τι ομως η κοντρα, ετσι και αλλιως εγω δεν πληρωνω κατι, ουτε εχω καποιο κερδος απο αυτο. Ειτε 200 κανει, ειτε 1000 κανει εγω δεν πληρωνω ουτε σεντσι.... καλα τσακωθειτε αναμεταξυ σας κιολας δεν μας ενοχλει. φιλε μου ειτε σχολιασεις ειτε οχι, εγω οπως ξαναειπα δεν εχω κανενα κερδος να λεω ψεμματα. Τωρα αν σας ενοχλει η πραγματικοτητα, οκ τοσο χειροτερα για την πραγματικοτητα, παω πασο. Δε τσακώνομαι με το συνάδελφο, αυτός κατάλαβε τι εννοώ. Αυτό που εύχομαι ομως ειναι να πέσει ενα ΠΕΑ των 50ε σε δειγματοληπτικο έλεγχο. Και να δεις πως δίνεις πισω τα 25000ε του εξοικονομώ Οχι εσυ, μπορει να ειχες μηχανικό τυπικό...όποιος άλλος. ΟΛΟΙ νομίζουν οτι δε μπορει να τύχει σ'αυτους. Θα μείνετε εκπληκτοι σε πόσους εχουν τύχει και πόσο εχουν κοστισει μετα φθηνα τοπογραφικα, μαϊμου τακτοποιήσεις και ΠΕΑ Αυτα γιατι ξεφύγαμε. Υ.Γ. και κατ'εμε, θα έπρεπε το 2ο ΠΕΑ στο εξοικονομώ να γίνεται απο ΑΛΛΟΝ μηχανικό...οπως ακριβώς με τους 2 ελεγκτές δόμησης... Επεξ/σία 23 Σεπτεμβρίου 2019 από kanesaxo 1
AristidisZ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, tornado είπε στοιχιζει τοσο, οσο μου κοστιζει.... Δηλαδή εγώ αν πχ πληρώνω σε iptv 5 ευρώ το μήνα και βλέπω δέκα συνδρομητικά πακέτα (που έχουν λόγου χάρη κανονική τιμή 150 ευρώ το μήνα), θα πρέπει να ισχυριστώ ότι τόσο στοιχίζουν γιατί τόσο μου κοστίζουν Αυτό που δεν έχεις καταλάβει εσύ και πολλοί άλλοι εκεί έξω είναι ότι αν γίνει μια μαλακια, στο δικαστήριο πας και εσύ μαζί με το μηχανικό και εκεί έλα να μου πεις τι γίνεται Θα σου πω ότι πρόσφατα φίλος έχασε δικαστήριο ως ιδιοκτήτης οικοδομής επειδή πριν 15 χρόνια όταν σήκωσε σπίτι, έγιναν ζημιές σε παρακείμενο οικοδόμημα Ο ιδιοκτήτης του διπλανού σπιτιού λοιπόν, στράφηκε εναντίον του μηχανικού, του κατασκευαστή αλλά και του φίλου (ιδιοκτήτη της οικοδομής) Πρωτόδικα ο φίλος αθωώθηκε, αλλά σε έφεση έχασαν την υπόθεση και μάντεψε, επιδικαστηκε και στους τρεις αποζημίωση 130000 ευρώ Ο κατασκευαστής έχει κλείσει και το παίζει κινέζος, ο μηχανικός λέει ότι δεν έχει να πληρώσει, και ο φίλος μου κινδυνεύει με προσημείωση των σπιτιών του (κυριολεκτικά από το πουθενά) Θα μου πεις, ε και τι σχέση έχει αυτό με τα ΠΕΑ ; Θα σου απαντήσω ότι πραγματικά περιμένω με τεράστια ανυπομονησία το πρώτο δικαστήριο που θα γίνει για απάτη σε αγοραπωλησία λόγω μουσαντενιου ΠΕΑ Π.χ. πουλάς εσύ το διαμέρισμα σου ενεργειακής κατάταξης Α+, και αποδεικνύεται (προφανώς) ότι αυτό είναι μια μαλακια Ο αγοραστής δε μπορεί άραγε να ισχυριστεί ότι έπεσε θύμα εξαπάτησης; Εσύ βέβαια ως πωλητής θα λες "και που ξέρω εγω τι έκανε ο βλάκας", και πιθανόν να έχεις και δίκιο, όμως όπως είδες από το προηγούμενο παράδειγμα η δικαιοσύνη λειτουργεί περίεργα κάποιες φορές
meletis_m Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Oval είπε Καλησπέρα σας, Οπότε οσοι έχουμε επιλέξει δάνειο απλα περιμένουμε να μας στείλουν mail και μετά να τους στείλουμε κάποια δικαιολογητικά που θα θέλουν; Είμαι έτοιμος να παω αυριο απο τη τράπεζα αλλα πραγματικά δεν θελω να παω χωρίς λόγο. @meletis_m Δεν μου έχουν ζητήσει κάποιο δικαιολογητικό μέχρι στιγμής πως θα με ελέγξουν; Κοίταξε εγώ σύμβουλος ειμαι (Πολ μηχανικός) . Στο 1ο κύκλο τον ενημέρωσαν 2 άτομα με δάνειο μετά από 1 μήνα γιατί οι τραπεζες δεν είχαν υπογράψει τις συμβάσεις. Στον ένα συγκεκριμένα του είπαν για να προχωρήσει αφού τον έκαναν έλεγχο θα χρειαστεί να βάλει εγγυητή για να προχωρήσει το δάνειο. Όλα αυτά στο 1ο κύκλο εξοικονομώ. Λογικά το ίδιο θα ακολουθήσει 1 ώρα πριν, kanesaxo είπε Δε τσακώνομαι με το συνάδελφο, αυτός κατάλαβε τι εννοώ. Αυτό που εύχομαι ομως ειναι να πέσει ενα ΠΕΑ των 50ε σε δειγματοληπτικο έλεγχο. Και να δεις πως δίνεις πισω τα 25000ε του εξοικονομώ Οχι εσυ, μπορει να ειχες μηχανικό τυπικό...όποιος άλλος. ΟΛΟΙ νομίζουν οτι δε μπορει να τύχει σ'αυτους. Θα μείνετε εκπληκτοι σε πόσους εχουν τύχει και πόσο εχουν κοστισει μετα φθηνα τοπογραφικα, μαϊμου τακτοποιήσεις και ΠΕΑ Αυτα γιατι ξεφύγαμε. Υ.Γ. και κατ'εμε, θα έπρεπε το 2ο ΠΕΑ στο εξοικονομώ να γίνεται απο ΑΛΛΟΝ μηχανικό...οπως ακριβώς με τους 2 ελεγκτές δόμησης... Μα έτσι γίνεται , όπως και στους ελεγκτές δόμησης σίγουρα γιατί είμαι ήδη. Το 1ο ΠΕΑ το υπέγραψε άλλος ενεργειακός επιθεωρητής. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει έλεγχος , εδώ δήλωναν δασικα με τους νόμους αυθαίρετων , μετά το 2011 κατασκευή και το έγινε ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα