Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Ειδικά για σύστημα θέρμανσης που τροφοδοτείται από δίκτυο Φυσικού Αερίου αναρτήστε το αποδεικτικό μοναδικού Ηλεκτρονικού Κωδικού Αναγνώρισης Σημείου Παράδοσης (ΗΚΑΣΠ). Σε περίπτωση που χρησιμοποιείται το σύστημα με φιάλες υγραερίου και αυτό δεν προκύπτει από τα συνημμένα έγγραφα αναρτήστε σχετική Υπεύθυνη Δήλωση.

https://exoikonomisi.ypen.gr/documents/10182/0/ODIGIES_PLIROTITAS_AITHSEON_FINAL_v01.pdf

αυτο ειναι απο τον περσυνο οδηγο του εξοικονομω, συνεπως για το προγραμμα δεν εχει διαφορα ειτε εχεις φυσικο αεριο ειτε φιαλες υγραεριου.

Επισης καμια αναφορα δεν γινεται ουτε για πυροσβεστικες ουτε για καμια αδεια.

Το αλλο βεβαια που ισχυει, ειναι οτι ο εγκαταστατης σου δινει πιστοποιητικο εγκαταστασης και οτι ολο το συστημα τηρει ολες τις προδιαγραφες ασφαλειας.

Αυτα εφοσον θελουμε να ειμαστε χρησιμοι.

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ φίλτατοι! Γενικώς είναι ρευστά αυτά τα πράγματα, δεν αποκλείεται να θέλει κανονικά κάποιας μορφής έγκριση από την Π.Υ., την οποία οι περισσότεροι ενδεχομένως δεν παίρνουν. Ίσως να αλλάζουν οι απαιτήσεις από Π.Υ. σε Π.Υ., όπως γίνεται σε πολεοδομίες, εφορίες κλπ - ο καθένας τα δικά του. Εδώ ολόκληρα πιστοποιητικά πυρασφάλειας μεγάλων επιχειρήσεων και οι μελέτες τους βασίζονται σε ελέυθερη μετάφραση του πάλαι ποτέ ΠΔ71/88, για παράδειγμα.

Για την εγκατάσταση αερίου, εφόσον επηρεάζει κοινόχρηστους χώρους, όπως ανέφερα στο προηγούμενο μνμ μου, όντως ισχύει αυτό που έγραψα. Τα μπαλκόνια και οι όψεις των κτιρίων σαφώς και δεν είναι ιδιόκτητα, έχεις την αποκλειστική χρήση όπως με τα γκαράζ της πιλοτής ή ορισμένες ταράτσες. Και ναι, ούτε τέντες μπορείς να βάλεις αν δεν προβλέπεται από τον κανονισμό και δεν είναι ίδιες με των υπολοίπων. Καρατσεκαρισμένα όλα αυτά.

Επεξ/σία από Balrog
Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Μια ερώτηση θέλω να κάνω και εγω σε αυτούς που έχουν κάνει την αίτηση. Μπορούμε να κάνουμε την αίτηση χωρίς ΠΕΑ (δεν έχουμε προλάβει το να το βγάλουμε ακόμα) για να πάρουμε αριθμό πρωτοκόλλου και να το επισηνάψουμε αργότερα, ή ειναι υποχρεωτικό στα πρώτα στάδια της αίτησης; Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Αντιμετωπίζει και αλλος πρόβλημα με Επιλογη Περιφέρειας στον Β' Κύκλο, 'η μόνο εγω? Πατάω το "Επιλέξτε" και αντί να μου εμφανίσει περιφέρειες μου εμφανίζει πάλι "Επιλέξτε" ?!?!

Το δοκίμασα σε 3 browser....

Screenshot (7)_LI.jpg

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, gazvista είπε

Αντιμετωπίζει και αλλος πρόβλημα με Επιλογη Περιφέρειας στον Β' Κύκλο, 'η μόνο εγω? Πατάω το "Επιλέξτε" και αντί να μου εμφανίσει περιφέρειες μου εμφανίζει πάλι "Επιλέξτε" ?!?!

Το δοκίμασα σε 3 browser....

Screenshot (7)_LI.jpg

Δεν έχει ανοίξει προφανώς το σύστημα ακόμη. Ποια περιφέρεια?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

6 λεπτά πριν, kanesaxo είπε

Δεν έχει ανοίξει προφανώς το σύστημα ακόμη. Ποια περιφέρεια?

Κενρική Μακεδονία, Θεσσαλονίκη. Έχει ανοίξει απο τις 16 Σεπτεβριου....

Επεξ/σία από gazvista
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, gazvista είπε

Νομίζω εξαντλήθηκαν τα χρήματα για όλες τις περιφέρειες τις 16/9 οπότε το κλείσανε.

1 ώρα πριν, juventinos είπε

Καλησπέρα σας,

Μια ερώτηση θέλω να κάνω και εγω σε αυτούς που έχουν κάνει την αίτηση. Μπορούμε να κάνουμε την αίτηση χωρίς ΠΕΑ (δεν έχουμε προλάβει το να το βγάλουμε ακόμα) για να πάρουμε αριθμό πρωτοκόλλου και να το επισηνάψουμε αργότερα, ή ειναι υποχρεωτικό στα πρώτα στάδια της αίτησης; Ευχαριστώ!

Είναι υποχρεωτικό, χωρίς αυτό δεν γίνεται οριστική υποβολη

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, StormGr είπε

Νομίζω εξαντλήθηκαν τα χρήματα για όλες τις περιφέρειες τις 16/9 οπότε το κλείσανε.

Οι προτάσεις που υπέβαλε ο πρόεδρος του ΤΕΕ είναι:

• Να δοθεί νέα ημερομηνία υποβολής - έναρξης υποδοχής αιτήσεων για τις επόμενες περιφέρειες, εφόσον διαπιστωθεί ότι το πληροφοριακό σύστημα είναι λειτουργικό και βεβαιωμένα έτοιμο για τον φόρτο εργασίας που θα υποδεχθεί.

Είχες δίκιο!

Δημοσ.
9 ώρες πριν, gazvista είπε

Έκλεισε ήδη την επόμενη ημέρα αγαπητέ. Δεν έχεις ακούσει τι ντόρος έχει γίνει; Δεν σε ενημέρωσε ο μηχανικός σου;

Δημοσ.

Αφήνω αυτό το πόστ εδώ, για να μείνει, ώστε να είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το επόμενο Εξοικονομώ ή αν ξανανοίξει, γι'αυτο τρέχων.

1) Κατεβάστε τον οδηγό προγράμματος και διαβαστε τον, ωστε να γνωρίζετε τι και που πρεπει να συμπληρώσετε στην αίτηση.

2) Τακτοποιήστε τα φορολογικά σας στοιχεία. Το Ε1 να συμφωνει με το Ε9, με την οικοδομική άδεια (αν δεν εχετε προβει σε τακτοποίηση. Αν εχετε προβει σε τακτοποιηση, αλλάξτε τα τμ όπως τακτοποιήθηκαν. Εαν έχετε ενοικιαστήριο, δωρεαν παραχώρηση, ελέξτε οτι ολα εχουν δηλωθεί σωστά. (αυτα, διοτι το προγραμμα κανει διασταυρώσεις στοιχείων).

3) Σκανάρετε σε pdf για να τα εχετε ετοιμα: Ε1, Ε9, Δελτία Ταυτότητας, Στέλεχος Οικ.Αδειας, ΠΕΑ, Εντυπο Παρεμβάσεων.

4) Στη περίπτωση που σχεδιάζετε να κάνετε αιτηση σε επόμενο εξοικονομώ, πειτε στο μηχανικο σας, να ετοιμάσει το ΠΕΑ, ΧΩΡΙΣ, να το εκδόσει. Απλά να ειναι "ετοιμο" προς υποβολή. ΝΑ ετοιμάσαι επίσης το εντυπο παρεμβάσεων, αφου καταλήξετε τι θελετε/πρεπει να αλλάξετε. ΠΛΗΡΩΣΤΕ τον τα 200ε του ΠΕΑ...δε γινονται ολα τζαμπα. Θα εκδοσει το παραστατικο +ΦΠΑ ΟΤΑΝ ανοιξει το πρόγραμμα.

5) Βαλτε ολα τα σκαναρισμένα pdf σε ενα φακελο στο desktop σας, ωστε να τα εχετε έτοιμα!

Και καλή επιτυχία. 

Μην ξεχνατε. Αν κανετε σεις την αιτηση εχετε μεγαλυτερες πιθανοτητες να μπείτε στο προγραμμα. Κι αυτο διοτι ο μηχανικος σας, 1 ατομο δηλαδη...στατιστικα, πανω απο 5-6 αιτήσεις μονος του, δεν θα περασει/υποβάλλει...

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά κάποιος που έχει κάνει την αίτηση, το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V-Α χρειάζεται να υπάρχει και σε έντυπη μορφή με υπογραφή και να γίνει upload ή υποβάλλεται απλά ηλεκτρονικά ;

5Α. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VΑ_B Δήλωση Ωφελούμενου Οριστικής Υποβολής Αίτησης.pdf

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Παιδιά κάποιος που έχει κάνει την αίτηση, το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ V-Α χρειάζεται να υπάρχει και σε έντυπη μορφή με υπογραφή και να γίνει upload ή υποβάλλεται απλά ηλεκτρονικά ;

5Α. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VΑ_B Δήλωση Ωφελούμενου Οριστικής Υποβολής Αίτησης.pdf 143 kB · 0 downloads

Δε μου το ζήτησε κάπου, στα αρχεία που προβλέποντας για upload. 

Μήπως σε επόμενη φάση;

Μου ζήτησε upload ταυτότητα, νομιμοποιητικό έγγραφο κτιρίου, έντυπο παρεμβάσεων. (δε θυμάμαι κατι αλλο).

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/9/2019 στις 11:25 ΠΜ, kanesaxo είπε

Μήπως σε επόμενη φάση;

Μου ζήτησε upload ταυτότητα, νομιμοποιητικό έγγραφο κτιρίου, έντυπο παρεμβάσεων. (δε θυμάμαι κατι αλλο).

Στις 19/9/2019 στις 11:25 ΠΜ, kanesaxo είπε

Μήπως σε επόμενη φάση;

α ηθελα να ρωτησω

αν μπεις στο προγραμμα και θες να κανεις καποιες συγκεκριμενες εργασιες πχ να κανεις μονωσεις και να βαλεις ενεργειο τζακι και ολο αυτο το κανεις με δικα σου κεφαλαια εσυ πληρωνεις αυτους που  σ κανουν τις παρεμβασεις σε ολο το ποσο και μετα περιμενεις να παρεις το ποσοστο  απο το προγραμμα πισω, η απλα τους πληρωνεις μονο το ποσο που σ αναλογει και αυτοι παιρνουν τα χρηματα τους απο το προγραμμα

το ποσο που επιδοτησε για καθε εργασια πως βγαινει?

ευχαριστω

Επεξ/σία από hf77
Δημοσ.
1 ώρα πριν, hf77 είπε

α ηθελα να ρωτησω

αν μπεις στο προγραμμα και θες να κανεις καποιες συγκεκριμενες εργασιες πχ να κανεις μονωσεις και να βαλεις ενεργειο τζακι και ολο αυτο το κανεις με δικα σου κεφαλαια εσυ πληρωνεις αυτους που  σ κανουν τις παρεμβασεις σε ολο το ποσο και μετα περιμενεις να παρεις το ποσοστο  απο το προγραμμα πισω, η απλα τους πληρωνεις μονο το ποσο που σ αναλογει και αυτοι παιρνουν τα χρηματα τους απο το προγραμμα

το ποσο που επιδοτησε για καθε εργασια πως βγαινει?

ευχαριστω

μπερδεμενα τα ρωτας και δεν βγαζω ακρη στο τι ρωτας αλλα ας προσπαθησω να απαντησω....

1. το προγραμμα προβλεπει θερμοπροσοψη (αυτο που γραφεις ως μονωση) αυτο που ονομαζουν οι πολιτικοι μηχανικοι, κελυφος.

Για ενεργειακο τζακι δεν υπαρχει κατι, αν και τωρα που το λες δεν ειναι κακη ιδεα να το ειχαν βαλει, αλλα μαλλον φανηκε σαν πολυτελεια.

2. Τις επεμβασεις ττις κανεις με δυο τροπους:

Αναλογα την επιδοτηση που θα παρεις πχ παντρεμενος με δυο παιδια = 70% επιδοτηση.

Εστω λοιπον ενταξη στο προγραμμα, με 2 κουφωματα, ενα ηλιακο, και 2 αιρ κοντισιον. Συνολο 10.000 ολικο κοστος

Η μια εκδοχη ειναι να πληρωσεις το δικο σου 30% (3000 ευρω) μετρητα

και η δευτερη με εγκριση δανειου απο τραπεζα απο 4 εως 6 ετη.

η πρωτη εκδοχη θα σε βολεψει γιατι θα ξεμπερδεψεις τα παντα σε δυο μηνες (αρα θα προλαβεις τον χειμωνα)

η δευτερη θα περιμενεις την τραπεζα να σου εγκρινει το δανειο για να βαλουν μπροστα τα μαστορια.

(αρα ΔΕΝ θα προλαβεις τον φετοινο χειμωνα)

Σιγουρα ομως αν δεν εχεις στο χερι 3000 η λυση του δανειου ειναι μια καλη λυση και σε πολλες περιπτωσεις η μοναδικη.

3. ολες οι πληρωμες γινονται μεσω του προγραμματος και τα λεφτα απελευθερονται με την ολοκληρωση του προγραμματος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...