Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Σημασία ειναι να βρεις καλό εργοστάσιο ως προφιλ μια χαρα ειναι, αν δεν εχει καλα μηχανήματα ο κατασκευαστής μάπα θα βγει το αποτέλσμα 

Μισό, αυτο δεν είναι σταθερό ; Αλλάζουν ανάλογα το εργοστάσιο;

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Dvs είπε

Μισό, αυτο δεν είναι σταθερό ; Αλλάζουν ανάλογα το εργοστάσιο;

Τα υλικά είναι ιδια αλλα δε κάθεται η ΕΤΕΜ να κόψει τα αλουμινια στα μέτρα σου και να τα κολήσει κτλ. Τα κάνει ο κατασκευαστής που μπορεί να ειναι ενας άσχετος σε υπογειο με ενα πριονι ή να ειναι σοβαρό εργοστάσιο με ακριβά μηχανηματα ακριβείας και να ακολουθει προδιαγραφές

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/7/2019 στις 4:21 ΜΜ, ParhsG είπε

Τα υλικά είναι ιδια αλλα δε κάθεται η ΕΤΕΜ να κόψει τα αλουμινια στα μέτρα σου και να τα κολήσει κτλ. Τα κάνει ο κατασκευαστής που μπορεί να ειναι ενας άσχετος σε υπογειο με ενα πριονι ή να ειναι σοβαρό εργοστάσιο με ακριβά μηχανηματα ακριβείας και να ακολουθει προδιαγραφές 

Αυτο πως μπορω να το ελένξω;

Μονο αν δω δουλεια τους σε κάποιο σπίτι ή στο καταστημα/έκθεση;

Επεξ/σία από Dvs
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dvs είπε

Αυτο πως μπορω να το ελένξω;

Μονο αν δω δουλεια τους ρ κάποιο σπίτι ή στο καταστημα/έκθεση;

Δεν το ξέρεις. Μόνο απο συστάσεις και μόνο αν δεις δουλειά του που και αυτό αδύνατον είναι. Άσε που αν δεις δουλειά, που ξέρεις εσύ να κρίνεις αν είναι σωστή ή λάθος?!

Σε κάθε περίπτωση οι εταιρείες πουλάνε μόνο την πρώτη ύλη. Την πλήρη κατασκευή την κάνει ο εγκαταστάτης. 

Οπότε δεν επιλέγουμε πρωτίστως εταιρία, αλλά επαγγελματία. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sphinxgr είπε

Δεν το ξέρεις. Μόνο απο συστάσεις και μόνο αν δεις δουλειά του που και αυτό αδύνατον είναι. Άσε που αν δεις δουλειά, που ξέρεις εσύ να κρίνεις αν είναι σωστή ή λάθος?!

Σε κάθε περίπτωση οι εταιρείες πουλάνε μόνο την πρώτη ύλη. Την πλήρη κατασκευή την κάνει ο εγκαταστάτης. 

Οπότε δεν επιλέγουμε πρωτίστως εταιρία, αλλά επαγγελματία. 

Σε εκθέσεις κατασκευαστή ισως και να δει διαφορές. Εγω σε pvc είδα τρελή διαφορά με ιδιο προφιλ. Ειδα σε εκθεση που ηταν πένα - τέλειες οι ενώσεις και λαστιχα ενω σε αλλους ειχαν ατελειες. Ακόμα και σε αλουμινια οι ενώσεις αγγίζαν την τελειότητα δεν ειχα δει τετοιο πράγμα ποτε. Μιλάμε τέλεια εφαρμογή. Μου ειπε οτι εχει υδροκοπή αλλα δε ξερω αν ελεγε φιδια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μια προσφορά απο κάποιον που ισχυρίζεται οτι του έρχονται έτοιμα απο το εργοστάσιο στις διαστάσεις που ζητάμε, κομμένα με λέιζερ κτλ.

Ο δεύτερος ισχυρίζεται τα παίρνει αυτος, τα κόβει, βάζει γωνίες και κόλα στις γωνίες. Όπως προτείνει η alumil για την σωστή κατασκευή.

Παραμύθια ή έχουν δόση αλήθειας;

Επεξ/σία από Dvs
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Dvs είπε

Έχω μια προσφορά απο κάποιον που ισχυρίζεται οτι του έρχονται έτοιμα απο το εργοστάσιο στις διαστάσεις που ζητάμε, κομμένα με λέιζερ κτλ.

Ο δεύτερος ισχυρίζεται τα παίρνει αυτος, τα κόβει, βάζει γωνίες και κόλα στις γωνίες. Όπως προτείνει η alumil για την σωστή κατασκευή.

Παραμύθια ή έχουν δόση αλήθειας;

και τα 2 σωστα ειναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιθυμώ να λάβω μέρος στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ για την ενεργειακή αναβάθμιση ιδιοκτήτης κατοικίας μου…

Διαβάζοντας τους όρους του προγράμματος διαπίστωσα ότι αναφέρεται μόνο στην «Κύρια Κατοικία» και όχι σε «κύρια, πρώτη δευτερεύουσα, εξοχική» όπως ήταν παλαιότερα.

Εγώ αυτή την στιγμή ζω μακριά από την ιδιόκτητη κατοικία και νοικιάζω διαμέρισμα στην πόλη εργασίας μου.

Στο Ε1 για τα εισοδήματα του 2018, δηλώνω σαν κύρια κατοικία το ενοικιαζόμενο από εμένα διαμέρισμα μου… και είναι απόλυτα λογικό μιας και εδώ εργάζομαι …

Το ιδιόκτητο σπίτι μου μπορώ να το αναβαθμίσω ενεργειακά μιας και δεν το δηλώνω σαν κύρια κατοικία

Σε συνομιλία με Πολ. Μηχανικό μου ανέφερε ότι πρέπει να σταματήσω να δηλώνω το σπίτι που νοικιάζω σαν κύρια κατοικία(άσχετα με το αν εργάζομαι 12 μήνες/χρόνο) και να δηλώσω μόνο το ιδιόκτητο σπίτι σαν κύρια… γιατί διαφορετικά το «σύστημα» θα με απορρίψει αυτόματα…

Ο Λογιστής λέει ότι δεν γίνεται να μην δηλώσω σαν κύρια κατοικία το διαμέρισμα που νοικιάζω γιατί εκεί εργάζομαι…

Το helpdesk του προγράμματος δεν απαντά ποτέ… (μόνο σήμερα ήμουν σε αναμονή 2 ώρες και 23 λεπτά)

Τελικά τι πρέπει να κάνω για να μπω στο πρόγραμμα?

Επεξ/σία από bromiaris
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Επιθυμώ να λάβω μέρος στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ για την ενεργειακή αναβάθμιση ιδιοκτήτης κατοικίας μου…

Διαβάζοντας τους όρους του προγράμματος διαπίστωσα ότι αναφέρεται μόνο στην «Κύρια Κατοικία» και όχι σε «κύρια, πρώτη δευτερεύουσα, εξοχική» όπως ήταν παλαιότερα.

Εγώ αυτή την στιγμή ζω μακριά από την ιδιόκτητη κατοικία και νοικιάζω διαμέρισμα στην πόλη εργασίας μου.

Στο Ε1 για τα εισοδήματα του 2018, δηλώνω σαν κύρια κατοικία το ενοικιαζόμενο από εμένα διαμέρισμα μου… και είναι απόλυτα λογικό μιας και εδώ εργάζομαι …

Το ιδιόκτητο σπίτι μου μπορώ να το αναβαθμίσω ενεργειακά μιας και δεν το δηλώνω σαν κύρια κατοικία

Σε συνομιλία με Πολ. Μηχανικό μου ανέφερε ότι πρέπει να σταματήσω να δηλώνω το σπίτι που νοικιάζω σαν κύρια κατοικία(άσχετα με το αν εργάζομαι 12 μήνες/χρόνο) και να δηλώσω μόνο το ιδιόκτητο σπίτι σαν κύρια… γιατί διαφορετικά το «σύστημα» θα με απορρίψει αυτόματα…

Ο Λογιστής λέει ότι δεν γίνεται να μην δηλώσω σαν κύρια κατοικία το διαμέρισμα που νοικιάζω γιατί εκεί εργάζομαι…

Το helpdesk του προγράμματος δεν απαντά ποτέ… (μόνο σήμερα ήμουν σε αναμονή 2 ώρες και 23 λεπτά)

Αφορά ΚΥΡΙΑ κατοικία δηλωμένη στο Ε1.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bromiaris είπε

Κύρια κατοικία στο Ε1.

• Ή έπρεπε να έχεις δηλωμένη ως κύρια την ιδιοκτητη σου
  • Ή μπορεί να ενταχθεί αυτή που μένεις και είναι νοικιασμένη, γιατί την έχεις ως κύρια και να μπει στο εξοικονομώ με τα εισοδηματικά κριτήρια του ιδιοκτήτη. Φυσικά αυτός θα πληρώσει τις εργασίες και φυσικά μετά θα σου ακριβύνει το ενοίκιο.  

Οπότε τα έχεις κατά νου για το επόμενο εξοικονομώ γιατί για τώρα μάλλον είναι αργά. Εκτός αν ο λογιστής σου κάνει τροποποιητική - με πιθανό πρόστιμο και βγάλεις ΠΕΑ εντός λίγων ημερών

Τα πιο πάνω είναι παντελώς ξεκάθαρα. Ούτε Help Desk χρειάζεται, ούτε τίποτα

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Κύρια κατοικία στο Ε1.

• Ή έπρεπε να έχεις δηλωμένη ως κύρια την ιδιοκτητη σου
  • Ή μπορεί να ενταχθεί αυτή που μένεις και είναι νοικιασμένη, γιατί την έχεις ως κύρια και να μπει στο εξοικονομώ με τα εισοδηματικά κριτήρια του ιδιοκτήτη. Φυσικά αυτός θα πληρώσει τις εργασίες και φυσικά μετά θα σου ακριβύνει το ενοίκιο.  

Οπότε τα έχεις κατά νου για το επόμενο εξοικονομώ γιατί για τώρα μάλλον είναι αργά. Εκτός αν ο λογιστής σου κάνει τροποποιητική - με πιθανό πρόστιμο και βγάλεις ΠΕΑ εντός λίγων ημερών

Τα πιο πάνω είναι παντελώς ξεκάθαρα. Ούτε Help Desk χρειάζεται, ούτε τίποτα

Περιμένω τον Λογιστή να μου πει τι και πως.. να δω αν συμφέρει…

Το ΠΕΑ βγαίνει σε λίγα λεπτά, γιατί είχα βγάλει ΠΕΑ πριν το 2017… τίποτα από τότε δεν άλλαξε... οπότε την μελέτη ο Μηχανικός την έχει έτοιμη…

Δημοσ.

Παιδιά ακούω να λένε ότι αν δεν κάνει την αίτηση γραφείο συνολικά δεν έχει ελπίδα καν να το πάρει κάποιος. Σκεφτόμουν να κάνω μόνη μου την αίτηση γιατί μου φάνηκε εξωπραγματικό ποσό τα 500€ που ζητάνε για αυτό. Τι λέτε; Υπάρχει καμία δυσκολία στην συμπλήρωση της αίτησης που να μην έχω ενδεχομένως κατά νου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Περιμένω τον Λογιστή να μου πει τι και πως.. να δω αν συμφέρει…

Το ΠΕΑ βγαίνει σε λίγα λεπτά, γιατί είχα βγάλει ΠΕΑ πριν το 2017… τίποτα από τότε δεν άλλαξε... οπότε την μελέτη ο Μηχανικός την έχει έτοιμη…

Μάλλον δεν έχει διαβάσει τον οδηγό, ούτε τις σελίδες του τρέχοντος θέματος. 

Άλλο το ΠΕΑ για ενοικίαση - που το πληρώνεις 20€ και άλλο το ΠΕΑ με συγκεκριμένες προτάσεις αναβάθμισης που θέλει πολλές εργατοώρες και έχει 200€ για 80m2 για παράδειγμα. 

Επίσης το ΠΕΑ που έχεις βγάλει ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Διαβάστε και λίγο τον οδηγό...

http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=PezshuVnqDU%3D&tabid=367&language=el-GR

image.png.41503f7fe3ec3d23ed33002f596bed06.png

28 λεπτά πριν, marmagia είπε

Παιδιά ακούω να λένε ότι αν δεν κάνει την αίτηση γραφείο συνολικά δεν έχει ελπίδα καν να το πάρει κάποιος. Σκεφτόμουν να κάνω μόνη μου την αίτηση γιατί μου φάνηκε εξωπραγματικό ποσό τα 500€ που ζητάνε για αυτό. Τι λέτε; Υπάρχει καμία δυσκολία στην συμπλήρωση της αίτησης που να μην έχω ενδεχομένως κατά νου;

Αν έχεις στον υπολογίστή σου ΟΛΑ τα στοιχεία που απαιτούνται, μπορείς να την κάνεις μόνη σου. Αν έχεις ιδιαίτερες περιπτώσεις που δεν έχουν εύκολη απάντηση, ίσως έχεις πρόβλημα.  

Εγώ απο την άλλη θεωρώ πως το γραφείο δεν έχει πιθανότητες να σε εντάξει. Γιατί? Γιατί έχει 50 αιτήσεις. Ποια θα κάνει πρώτη? Εντάσσονται κατά χρονολογική σειρά οι ωφελούμενοι. Αν σε κάνει μετά απο ώρες, ίσως δεν πάρεις τίποτα

*τα 500 που λες δεν γνωρίζω γιατί στα ζητάνε, πάντως καλύπτει πολλά έξοδα το πρόγραμμα πχ σύμβουλος έργου 250€

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό σκεφτομαι και εγώ. Σκεφτόμουν να περιμένω πχ 00:01 κ να κάνω την αίτηση. Το γραφείο το παίζει ιστορία λέει θέλω 250 για το ΠΕΑ και αλλά 500 για την αίτηση γιατί ταχα μου δήθεν δεν παίρνω πολλές για να τις κάνω εγκαίρως. 

Εγω είδα τον οδηγό συμπλήρωσης της αίτησης και δε μου φάνηκε κάτι εξωπραγματικό. Χρειάζεται να επισύναψω προσφορές κλπ κατά την στιγμή της αιτησης; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, marmagia είπε

Αυτό σκεφτομαι και εγώ. Σκεφτόμουν να περιμένω πχ 00:01 κ να κάνω την αίτηση. Το γραφείο το παίζει ιστορία λέει θέλω 250 για το ΠΕΑ και αλλά 500 για την αίτηση γιατί ταχα μου δήθεν δεν παίρνω πολλές για να τις κάνω εγκαίρως. 

Εγω είδα τον οδηγό συμπλήρωσης της αίτησης και δε μου φάνηκε κάτι εξωπραγματικό. Χρειάζεται να επισύναψω προσφορές κλπ κατά την στιγμή της αιτησης; 

Οι αιτήσεις ξεκινούν 08.00 το πρωί. 

Όχι δεν επισυνάπτεις προσφορές. Αν θες να είσαι ενα βήμα μπροστά και είσαι Αττική, κοιτάς τι ζητάνε τις προηγούμενες εβδομάδες οι άλλες περιφέρειες, κάνεις και μια μουφα αίτηση ότι έχεις σπιτι σε άσχετη περιοχή πχ Ροδόπη και έχεις δει και το Interface τι μπαινει που.

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...