kostass__ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Kαλησπερα, ενδιαφερομαι και εγω για το νεο ΕΚΟ που ακουγεται οτι θα βγει τον ιουλη (?). διαβασα τον οδηγο και τις 52 σελιδες εδω και ενα μικρο χασιμο παιζει θα ελεγα, καταρχας θα ηθελα προτασεις για μαστορα σε pm καλυτερα οσον αφορα στο αυτονομο φυσικο αεριο για διαμερισμα, προφανως για ανθρωπο που θα ειναι στο εκο και θα κανει σωστη δουλεια και δεν θα θελει το 100% των χρηματων μπροστα γτ δεν εχω κανεναν υποψιν μου και δεν θελω να παω σαν το σκυλι στο αμπελι 😂 δευτερον επειδη ψαχνομαι και για μια μερικη ανακαινιση στο σπιτι μου θα λεγατε οτι συμφερει ο συνδυασμος των 2 οικονομικα? πχ δινοντας σε ενα γραφειο το συνολο του εργου θα γλυτωσω καποια ποσα λογω και conflict καποιων εργασιων η απλα θα μου πιασουν τον κ&%ο και δεν θα παρω χαμπαρι? και τελος για συμβουλο εργου, η δουλεια του ειναι τα 2 πεα και τι αλλο? γτ δεν εχω καταλαβει αν βοηθα στην συγκεντρωση (τυπου σου λεπει αυτο) ολων των απαραιτητων εγγραφων πριν ΚΑΙ κατα την διαρκεια του εργου (πχ υπευθυνες δηλωσεις μαστορων κτλ) βοηθεια η/στην καταθεση της αιτησης κτλ? ευχαριστω. 1
sphinxgr Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 5 λεπτά πριν, kostass__ είπε Kαλησπερα, ενδιαφερομαι και εγω για το νεο ΕΚΟ που ακουγεται οτι θα βγει τον ιουλη (?). διαβασα τον οδηγο και τις 52 σελιδες εδω και ενα μικρο χασιμο παιζει θα ελεγα, καταρχας θα ηθελα προτασεις για μαστορα σε pm καλυτερα οσον αφορα στο αυτονομο φυσικο αεριο για διαμερισμα, προφανως για ανθρωπο που θα ειναι στο εκο και θα κανει σωστη δουλεια και δεν θα θελει το 100% των χρηματων μπροστα γτ δεν εχω κανεναν υποψιν μου και δεν θελω να παω σαν το σκυλι στο αμπελι 😂 δευτερον επειδη ψαχνομαι και για μια μερικη ανακαινιση στο σπιτι μου θα λεγατε οτι συμφερει ο συνδυασμος των 2 οικονομικα? πχ δινοντας σε ενα γραφειο το συνολο του εργου θα γλυτωσω καποια ποσα λογω και conflict καποιων εργασιων η απλα θα μου πιασουν τον κ&%ο και δεν θα παρω χαμπαρι? και τελος για συμβουλο εργου, η δουλεια του ειναι τα 2 πεα και τι αλλο? γτ δεν εχω καταλαβει αν βοηθα στην συγκεντρωση (τυπου σου λεπει αυτο) ολων των απαραιτητων εγγραφων πριν ΚΑΙ κατα την διαρκεια του εργου (πχ υπευθυνες δηλωσεις μαστορων κτλ) βοηθεια η/στην καταθεση της αιτησης κτλ? ευχαριστω. Αν τα δώσεις σε γραφείο θα βγει πιο ακριβά γιατί βγάζουν αρκετά χρήματα σε επιστασία / επίβλεψη / μελέτη. Η καλύτερη λύση είναι να βρεις και να συνεργαστείς με ανεξάρτητους επαγγελματίες. Έχει φυσικά και αυτό αρνητικά. τα 2 πεα τα βγάζει ο ενεργειακός επιθεωρητης. Ο σύμβουλος έργου είναι για να εισάγει τα στοιχεία στο σύστημα και να τον πάρεις και 10 φορές τηλέφωνο να σου δώσει συμβουλές για θέματα που αφορούν το έργο / προμηθευτες και τα δικαιολογητικά. 2
kostass__ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2019 ευχαριστω πολυ! η σκεψη ηταν οτι αφου θα γινει μια μελετη για την ανακαινιση κοστους Χ και μια μελετη για πχ την εγκατασταση φυσικου αεριου κοστους Ψ μηπως η συνοψη ολων σε μια μελετη εφερε αποτελεσμα μικροτερο (για την τσεπη μου τουλαχιστον) απο το Χ+Ψ, η αντιστοιχα αφου θα γινουν ηλεκτρολογικες εργασιες για την εγκατασταση του λεβητα του αεριου και ταυτοχρονα για την ανακαινιση μηπως με συνεφερε να γινουν ταυτοχρονα.
kostass__ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 άλλα site γράφουν 12 Ιουνιου και άλλα (τα περισσότερα) 12 Ιουλιου. δεν βγαινει καποια ανακοινωση επισημη?
sphinxgr Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2019 https://www.b2green.gr/el/post/69929/epanenarxi-exoikonomo-anoigma-perifereion-eisodimatika-oria-kai-forologikes-diloseis 1
fonsde Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 ερωτηση εκτος απο το εισοδηματικα κριτηρια υπαρχει καποιο κριτηριο σχετικα με την ακινητη περιουσια? επισης απο τι ακουω μονο με γραφεια υπαρχει ελπιδα για να μπει κανεις. Γνωμες?
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2019 1 ώρα πριν, fonsde είπε επισης απο τι ακουω μονο με γραφεια υπαρχει ελπιδα για να μπει κανεις. Γνωμες? Εγώ δε μπήκα μέσω γραφείου. Αλλά θέλει να αφιερώσεις χρόνο και να έχεις υπομονή. Επίσης, χρειάζεται να έχεις διαβάσει τον οδηγό συμπλήρωσης της αίτησης. Το κάνεις μόνος σου μόνο υπό προϋποθέσεις.
sphinxgr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 10/6/2019 στις 12:21 ΜΜ, sphinxgr είπε Στο τελικό στάδιο 09.α Πιστοποιημένη αίτηση - εγκεκριμένη τελική εκταμίευση είναι προς πληρωμή απο 21/5 (χωρίς δάνειο) προμηθευτές στις Alpha Bank, Eurobank, Εθνική. Έχει πληρωθεί απο 28/5 μόνο η Εθνική. Για να προχωρήσει η πληρωμή και σε Alpha, Eurobank, με ποιον πρέπει να μιλήσω για την καθυστέρηση? Eurobank, Alpha? Με την επικοινωνία του ΥΠΕ που τρέχει το εξοικονομώ? https://exoikonomisi.ypen.gr/epikoinonia Με την ΕΘΝΙΚΗ που έχω δηλώσει ως τράπεζα μου?! *Κανονικά οι πληρωμές γίνονται εντός 7 ημερών. Τώρα έχουν περάσει 20 Απαντάω για μελλοντική χρήση από όσους έχουν το ίδιο πρόβλημα. Οι τράπεζες έχουν αποφασίσει παρανόμως να χρεώνουν επιπλέον χρήματα για να καταβάλουν τα χρήματα σε προμηθευτές που έχουν δηλώσει λογαριασμό σε άλλη τράπεζα. Είτε είναι ο ωφελούμενος με δάνειο, είτε χωρίς. Γιατί? Γιατί μπορούν. Πήγα στην Εθνική λοιπόν και για 2 μεταφορές χρημάτων προς 2 προμηθευτές, πλήρωσα 50€. Κανείς δεν με ενημέρωσε για αυτό και η τράπεζα εκμεταλλευόταν τα χρήματα που της έχουν δοθεί 1 μήνα τώρα, χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν τι να κάνει για προχωρήσει η εκταμίευση προς τους προμηθευτές. Γιατί? Γιατί μπορούν. Για την Εθνική βρήκα κατάλογο χρεώσεων: Πιθανότατα να ισχύουν και επιπλέον χρεώσεις για την παραλαβή των χρημάτων από τους επαγγελματίες: *Straight Through Processing (STP) - Αυτοματοποιημένες συναλλαγές (STP Straight Through Processing) χαρακτηρίζονται τα εμβάσματα που επιτρέπουν την άμεση πίστωση του λογαριασμού του δικαιούχου μέσω σύγχρονων συστημάτων και χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2019 από sphinxgr 1
GREGORYMO Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 24 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Απαντάω για μελλοντική χρήση από όσους έχουν το ίδιο πρόβλημα. Οι τράπεζες έχουν αποφασίσει παρανόμως να χρεώνουν επιπλέον χρήματα για να καταβάλουν τα χρήματα σε προμηθευτές που έχουν δηλώσει λογαριασμό σε άλλη τράπεζα. Είτε είναι ο ωφελούμενος με δάνειο, είτε χωρίς. Γιατί? Γιατί μπορούν. Πήγα στην Εθνική λοιπόν και για 2 μεταφορές χρημάτων προς 2 προμηθευτές, πλήρωσα 50€. Κανείς δεν με ενημέρωσε για αυτό και η τράπεζα εκμεταλλευόταν τα χρήματα που της έχουν δοθεί 1 μήνα τώρα, χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν τι να κάνει για προχωρήσει η εκταμίευση προς τους προμηθευτές. Γιατί? Γιατί μπορούν. Για την Εθνική βρήκα κατάλογο χρεώσεων: Πιθανότατα να ισχύουν και επιπλέον χρεώσεις για την παραλαβή των χρημάτων από τους επαγγελματίες: *Straight Through Processing (STP) - Αυτοματοποιημένες συναλλαγές (STP Straight Through Processing) χαρακτηρίζονται τα εμβάσματα που επιτρέπουν την άμεση πίστωση του λογαριασμού του δικαιούχου μέσω σύγχρονων συστημάτων και χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Δεν υπάρχει τρόπος να σηκώσεις ΕΣΥ τα χρήματα και να τα πας στην τράπεζα του προμηθευτή?
sphinxgr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 26 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Δεν υπάρχει τρόπος να σηκώσεις ΕΣΥ τα χρήματα και να τα πας στην τράπεζα του προμηθευτή? Όχι γιατί δεν είναι στο λογαριασμό μου. Είναι στην αποκλειστική διαχείριση της Εθνικής. Ο ωφελούμενος δεν βλέπει ποτέ λεφτά στην όλη διαδικασία
vasilk Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Για τις χρεώσεις τα είχα γράψει και εγώ εδώ στο φόρουμ πριν 2 μήνες όταν είχα πληρώσει από 11€ (44€ συνολικά) στην Πειραιώς. Είχα γράψει και ότι άλλοι είχαν πληρώσει παραπάνω αλλά δεν ήξερα σε ποια τράπεζα. Η Εθνική πρέπει να ήταν λοιπόν. Φυσικά και κράτησαν χρήματα και από τους επαγγελματίες για το εισερχόμενο έμβασμα. Επιπλέον 3€-4€ ανάλογα την τράπεζα. Το ότι το σύστημα υποβολής αιτήσεων ήταν "δωρεά" των τραπεζών δεν πρέπει να έχει σχέση με το θέμα.
takaros31 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Σήμερα μπήκα σε αυτό το βήμα, 09. Πιστοποιημένη αίτηση προς τελική εκταμίευση ξέρουμε περίπου σε πόσο καιρό αναμένεται η εκταμίευση?
dancer Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Στις 10/6/2019 στις 1:06 ΜΜ, kostass__ είπε Kαλησπερα, ενδιαφερομαι και εγω για το νεο ΕΚΟ που ακουγεται οτι θα βγει τον ιουλη (?). διαβασα τον οδηγο και τις 52 σελιδες εδω και ενα μικρο χασιμο παιζει θα ελεγα, καταρχας θα ηθελα προτασεις για μαστορα σε pm καλυτερα οσον αφορα στο αυτονομο φυσικο αεριο για διαμερισμα, προφανως για ανθρωπο που θα ειναι στο εκο και θα κανει σωστη δουλεια και δεν θα θελει το 100% των χρηματων μπροστα γτ δεν εχω κανεναν υποψιν μου και δεν θελω να παω σαν το σκυλι στο αμπελι 😂 δευτερον επειδη ψαχνομαι και για μια μερικη ανακαινιση στο σπιτι μου θα λεγατε οτι συμφερει ο συνδυασμος των 2 οικονομικα? πχ δινοντας σε ενα γραφειο το συνολο του εργου θα γλυτωσω καποια ποσα λογω και conflict καποιων εργασιων η απλα θα μου πιασουν τον κ&%ο και δεν θα παρω χαμπαρι? και τελος για συμβουλο εργου, η δουλεια του ειναι τα 2 πεα και τι αλλο? γτ δεν εχω καταλαβει αν βοηθα στην συγκεντρωση (τυπου σου λεπει αυτο) ολων των απαραιτητων εγγραφων πριν ΚΑΙ κατα την διαρκεια του εργου (πχ υπευθυνες δηλωσεις μαστορων κτλ) βοηθεια η/στην καταθεση της αιτησης κτλ? ευχαριστω. αρχικα σκεψου ποσα λεφτα θελεις να βαλεις στην ανακαινιση του σπιτιου, κατα δευτερον θα ημουν χαζος αν δεν πληρωνομουν το 100% των χρηματων, πως θα πληρωθουν υλικα/τεβε/υπαλληλος για την δουλεια στο σπιτι σου? τριτον το κερδος ειναι ελαχιστο με το εξοικονομω αν δεν εχεις να κανεις πολλα πραγματα γτ πολυ απλα θα πληρωσεις εξτρα φπα + φορο που θα βαλει πανω στην τιμη ενας επαγγελματιας για να κοψει αποδειξη.
haris_216 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, dancer είπε αρχικα σκεψου ποσα λεφτα θελεις να βαλεις στην ανακαινιση του σπιτιου, κατα δευτερον θα ημουν χαζος αν δεν πληρωνομουν το 100% των χρηματων, πως θα πληρωθουν υλικα/τεβε/υπαλληλος για την δουλεια στο σπιτι σου? τριτον το κερδος ειναι ελαχιστο με το εξοικονομω αν δεν εχεις να κανεις πολλα πραγματα γτ πολυ απλα θα πληρωσεις εξτρα φπα + φορο που θα βαλει πανω στην τιμη ενας επαγγελματιας για να κοψει αποδειξη. Αυτό είναι το ζουμί της υπόθεσης σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Από την επιδότηση του "εξοικονομώ" μέχρι την απλή του αερίου όπου λέει η εταιρία "μείον τα Χ έξοδα για σύνδεση μέχρι τέλος του μήνα". Άσχετα αν κάποιος είναι υπέρ η κατά του "χωρίς απόδειξη" η σκληρή αλήθεια των αριθμών και της αγοράς είναι ότι για να τεκμηριωθεί η όποια επιδότηση χρειάζονται παραστατικά τα οποία "ανεβάζουν" το ποσό που σε άλλη περίπτωση (χωρίς απόδειξη) θα σου έλεγε ο όποιος προμηθευτής. Μάλιστα είναι αρκετά πιθανό σε πολλές περιπτώσεις το χωρίς επιδότηση να στοιχίζει λιγότερο Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2019 από haris_216
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα