Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Σωστό, απλά όχι στον προϋπολογισμό, απλά πας τις δαπάνες στο τέλος...

Το δηλώνες στην αρχή, όταν έκανες αίτηση και κλείδωνε ένα νούμερο. 

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, natural_sgf είπε

Το δηλώνες στην αρχή, όταν έκανες αίτηση και κλείδωνε ένα νούμερο. 

Θα το έχω κατά νου, thanks

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.εγω αν επιλέξω χωρίς δάνειο πρεπει να δώσω όλο τα χρήματα πριν γίνει η μείωση 60% 70& και μετά τα περνώ πίσω από την τραπεζα?η μπορώ να περιμένω να εκταμιεύσει η τράπεζα το ποσό που μου αναλογεί από την χρηματοδότηση.?

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, lionheart20 είπε

Καλησπέρα παιδιά.εγω αν επιλέξω χωρίς δάνειο πρεπει να δώσω όλο τα χρήματα πριν γίνει η μείωση 60% 70& και μετά τα περνώ πίσω από την τραπεζα?η μπορώ να περιμένω να εκταμιεύσει η τράπεζα το ποσό που μου αναλογεί από την χρηματοδότηση.?

Κανονικά, εσύ δίνεις αυτό που σου αναλογεί και το υπόλοιπο το εισπράττουν από την τράπεζα οι προμηθευτές όταν γίνει η εκταμίευση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, panostom είπε

Κανονικά, εσύ δίνεις αυτό που σου αναλογεί και το υπόλοιπο το εισπράττουν από την τράπεζα οι προμηθευτές όταν γίνει η εκταμίευση

Ά μάλιστα οποτε γίνεται η μείωση πληρώνω αυτο που μου αναλογεί και μετά τα περνούν από την τράπεζα τα υπολοιπα έτσι?

Επεξ/σία από lionheart20
  • Like 1
Δημοσ.

Επειδή βλέπω ότι ξανανοίγει η πλατφόρμα και πλέον έχω κάποια χρήματα να διαθέσω, θα ήθελα μια βοήθεια. Υπάρχει ένα διαμερισμα στο όνομα του αδερφού μου (εισόδημα 3,500€ ετησίως) γύρω στα 85 τ.μ. κατασκευής του 81. Τα πάντα εκεί μέσα είναι του 81, δηλαδή πόρτες, παράθυρα, πατζούρια και δύο κλιματιστικά της κακιάς ώρας προστέθηκαν το 2007, ενώ διαθέτει ατομικό καυστήρα με φυσικό αέριο . Διαβάζω ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να να έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε κατηγορία ίση ή χαμηλότερης της «Δ». Αναγράφεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ αυτή η κατηγορία; Επιπλέον, μπορεί κάποιος να μου πει που απευθύνομαι για να γίνει μία μελέτη και να βγει ένα τελικό κόστος για να δω αν μπορώ να σηκώσω το βάρος; Τέλος με τι ποσό επιδοτούμαστε και αν το υπόλοιπο χορηγείται μέσω άτοκου δανείου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Zus είπε

Επειδή βλέπω ότι ξανανοίγει η πλατφόρμα και πλέον έχω κάποια χρήματα να διαθέσω, θα ήθελα μια βοήθεια. Υπάρχει ένα διαμερισμα στο όνομα του αδερφού μου (εισόδημα 3,500€ ετησίως) γύρω στα 85 τ.μ. κατασκευής του 81. Τα πάντα εκεί μέσα είναι του 81, δηλαδή πόρτες, παράθυρα, πατζούρια και δύο κλιματιστικά της κακιάς ώρας προστέθηκαν το 2007, ενώ διαθέτει ατομικό καυστήρα με φυσικό αέριο . Διαβάζω ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να να έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε κατηγορία ίση ή χαμηλότερης της «Δ». Αναγράφεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ αυτή η κατηγορία; Επιπλέον, μπορεί κάποιος να μου πει που απευθύνομαι για να γίνει μία μελέτη και να βγει ένα τελικό κόστος για να δω αν μπορώ να σηκώσω το βάρος; Τέλος με τι ποσό επιδοτούμαστε και αν το υπόλοιπο χορηγείται μέσω άτοκου δανείου;

Διάβασε τις 3 τελευταίες σελίδες και τον οδηγό. Έχουν απαντηθεί τα πάντα.

Συνοπτικά βγάζεις ΠΕΑ - 200€ και σε ενημερώνει ο μηχανικός τι πρέπει να κάνεις να φτάσεις τον ενεργειακό στόχο. Αν καταφέρεις να μπεις στο πρόγραμμα θα τα πάρεις πίσω. Αν όχι, θα πάνε χαμένα. Πιστοποιητικό δεν έχεις ούτε στη ΔΕΗ ούτε κάπου αλλού. Θα πληρώσεις τα 200€ να το πάρεις. Και ναι, προκαταβολικά με σπίτι 81 είσαι κοντά στη Ζ κατηγορία

Στο σπίτι το ελάχιστο που θα βάλεις για να φτάσεις το στόχο , είναι αλουμίνια + ηλιακός (σύνολο 7000€). Αν θες μπορείς να προσθέσεις, κλιματιστικά, μόνωση, ενεργειακό τζάκι .

Λογικά η επιδότηση είναι 60% και παράλληλα μέσω άτοκου δανείου παίρνεις το υπόλοιπο 40%.

Και ξαναλέμε ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ + το τρέχον θέμα. Αν δεν φατε ώρες να ασχοληθείτε ΟΥΤΕ θα ενταχθείτε και τσάμπα λεφτα θα χαλάσετε και στο τέλος θα κάνετε μια τρύπα στο νερό.

Τέλος θα το γράψω ακόμα μια φορά. Το ΠΕΑ πρέπει να το έχετε κατά την αίτηση όταν ανοίξει το σύστημα το οποίο λειτουργεί με σειρά προτεραιότητας - όποιος προλάβει και ενταχθεί τις πρώτες ώρες δηλαδή .

Επίσης το ΠΕΑ κάνει 1 εβδομάδα να βγει. Οπότε όποιος  βγάλει ΠΕΑ τελευταία ώρα, θα πάει χαμένο γιατί δεν θα ενταχθεί και δεν θα το πληρωθεί.

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ.

Νοίκιασα πριν 1 μήνα σπίτι.. 

Μπορώ να πάρω επιδότηση για κουφώματα και αέριο; 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, SKG75 είπε

Νοίκιασα πριν 1 μήνα σπίτι.. 

Μπορώ να πάρω επιδότηση για κουφώματα και αέριο; 

Ίσως χρειάζεται και ηλιακός για την επίτευξη του ενεργειακού στόχου. Επίσης:

image.png.59de290f6256e611eb192de850dcebf0.png

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Ο ιδιοκτήτης θέλει να πάρει επιδότηση... Μπορεί; 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, SKG75 είπε

Ο ιδιοκτήτης θέλει να πάρει επιδότηση... Μπορεί; 

Βάσει αυτού που σου παρέθεσα και βάσει των εισοδηματικών του κριτηρίων, ΝΑΙ μπορεί 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Βάσει αυτού που σου παρέθεσα και βάσει των εισοδηματικών του κριτηρίων, ΝΑΙ μπορεί 

Δεν γράφει κάτι για εισοδήματα... Εκτός αν δεν το βλέπω από το κινητό. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, SKG75 είπε

Δεν γράφει κάτι για εισοδήματα... Εκτός αν δεν το βλέπω από το κινητό. 

Το πρόγραμμα και η επιδοτήσεις του λειτουργούν βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Δεν μπαίνει ο καθένας. Διαβάστε τον οδηγό https://exoikonomisi.ypen.gr/documents/10182/0/ΟΔΗΓΟΣ+ΕΞΟΙΚ_II_2018_2η+ΤΡΟΠ+Final_διορθ.pdf

Γενικά αξίζει να ασχοληθεί κάποιος που παίρνει επιδότηση >40%-50% , διαφορετικά κερδίζει μεν χρήματα απο το άτοκο δάνειο και χάνει απο τις ακριβότερες προμήθειες απο τους προμηθευτές

image.png.d2c4bc7e237b8bba1e9dc7eb8e8c65fe.png

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Εγώ που είμαι από δωρεάν παραχώρηση δεν κατάλαβα πού εμπίπτω.

Το σπίτι είναι 75% της μητέρας και 25% της γιαγιάς που είναι υπερήλικη και ζει στην επαρχία, αν δε μπορώ να εντάξω εγώ το σπίτι στο πρόγραμμα, σε ποια από τις 2 θα απευθυνθώ;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Το πρόγραμμα και η επιδοτήσεις του λειτουργούν βάσει εισοδηματικών κριτηρίων. Δεν μπαίνει ο καθένας. Διαβάστε τον οδηγό https://exoikonomisi.ypen.gr/documents/10182/0/ΟΔΗΓΟΣ+ΕΞΟΙΚ_II_2018_2η+ΤΡΟΠ+Final_διορθ.pdf

Γενικά αξίζει να ασχοληθεί κάποιος που παίρνει επιδότηση >40%-50% , διαφορετικά κερδίζει μεν χρήματα απο το άτοκο δάνειο και χάνει απο τις ακριβότερες προμήθειες απο τους προμηθευτές

image.png.d2c4bc7e237b8bba1e9dc7eb8e8c65fe.png

Με 2 παιδια είμαι στο 70%...λοιπόν την επιδότηση την παίρνω εγώ ή ο ιδιοκτήτης; 

Για κουφώματα με ενδιαφέρει πιο πολύ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...