Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, meletis_m είπε

Ότι θέρμανση και να βαλω (Φ.Α δε περνάει κιόλας ακομη  ή Α/Θ) τα υδραυλικά δε τα γλιτώνεις .  Θα τα υπολογίσω και βλέποντας . Όσο λιγότερες εργασίες σε υδραυλικά γιατί μαζεύονται.

Δε το γνώριζα , αλλά και θέλει και χρόνο . Αρκετοί προμηθευτές ή και ανάδοχοι δε δουλεύουν και με εξοικονομώ λόγω αργής πληρωμής (1 χρόνο +). Θα ενημερώσω εάν προχωρήσω 

Για μένα προχωρα. Και εγώ στο πατρικό μου με άτοκες δόσεις το έκανα. Αυτά που εξοικονομείς από την θέρμανση και από το καλοκαίρι, που ήταν μόνιμα ανοιχτοί 2 ανεμιστήρες και αιρκοντίσιον όταν δεν παλευόταν είναι οι μισές δόσεις. Άρα σου βγαίνει πολύ πολύ πολυ οικονομικά. Και φυσικά ξυπνάνε το καλοκαίρι χωρίς να είναι μούσκεμα στον ιδρώτα. Ποιότητα ζωής πολύ σημαντικό.

• Απαντ. 7,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα ρε παιδιά, σχετικά με το πολύπαθο (να μην πω καταραμένο) Εξοικονομώ 21, τελικά έχει κλείσει σε κανέναν.

Εμένα ήρθε τον Νοέμβριο μια απορριπτική απόφαση ότι έλειπε και καλά η ΥΔ χρήσης και το Ε1 του 2022, τα ξανανεβάζουμε (έστελνα το "Ψηφιακό Αρχείο Πράξης Προσδιορισμού Φόρου"), ενώ τα είχαμε ανεβάσει από την αρχή εννοείται, ξαναέρχεται απορριπτική τον Ιανουάριο, μόνο για το Ε1 του 2022 αυτήν την φορά (αλλά χωρίς παραπάνω διευκρινίσεις), ανεβάσαμε εκτός από το "Ψηφιακό Αρχείο Πράξης Προσδιορισμού Φόρου" και την "Σύνοψη Ε1" και περιμένουμε πάλι, αλλά ανησυχώ για νέα απορριπτική.

Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία;

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Sadako είπε

Καλησπέρα ρε παιδιά, σχετικά με το πολύπαθο (να μην πω καταραμένο) Εξοικονομώ 21, τελικά έχει κλείσει σε κανέναν.

Εμένα ήρθε τον Νοέμβριο μια απορριπτική απόφαση ότι έλειπε και καλά η ΥΔ χρήσης και το Ε1 του 2022, τα ξανανεβάζουμε (έστελνα το "Ψηφιακό Αρχείο Πράξης Προσδιορισμού Φόρου"), ενώ τα είχαμε ανεβάσει από την αρχή εννοείται, ξαναέρχεται απορριπτική τον Ιανουάριο, μόνο για το Ε1 του 2022 αυτήν την φορά (αλλά χωρίς παραπάνω διευκρινίσεις), ανεβάσαμε εκτός από το "Ψηφιακό Αρχείο Πράξης Προσδιορισμού Φόρου" και την "Σύνοψη Ε1" και περιμένουμε πάλι, αλλά ανησυχώ για νέα απορριπτική.

Κι εμένα μου ήρθε με εκκρεμότητες για τελική εκταμίευση στις 16 Γενάρη ,ζητούσαν κάτι ΥΔ από μένα και από τους προμηθευτές ,βεβαίωση ΥΔΕ σε ισχύ από Δεδδηε (κάτι που δεν μου το είχε αναφέρει ούτε ο Σύμβουλος ότι θα χρειαστεί ) ..τα έστειλα άμεσα κι έλαβα μέιλ :

Spoiler

Με βάση τα στοιχεία που έχετε καταχωρήσει διαπιστώνεται μέσω αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών ελέγχων η επίτευξη του ενεργειακού στόχου του Προγράμματος και η τυπική (αριθμητική) πληρότητα των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών και παραστατικών. 

κι έκτοτε περιμένω ,βλέπω ότι η προθεσμία λήγει στις 15 Μάρτη οπότε νομίζω σύντομα θα έχουμε νεότερα ..

Spoiler

Παράταση, έως τις 15 Μαρτίου 2025, δίνεται για τις υπαχθείσες αιτήσεις του προγράμματος: «Εξοικονομώ 2021», των οποίων η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης εργασιών λήγει έως τις 14 Μαρτίου 2025.. 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Sadako είπε

Τα 3 τελευταία έτη θέλουν σε Ε1 ,Ε9. 

Το κακό είναι ότι κάθε φορά τα βλέπει και διαφορετικό άτομο 

13 λεπτά πριν, nimik είπε

Κι εμένα μου ήρθε με εκκρεμότητες για τελική εκταμίευση στις 16 Γενάρη ,ζητούσαν κάτι ΥΔ από μένα και από τους προμηθευτές ,βεβαίωση ΥΔΕ σε ισχύ από Δεδδηε (κάτι που δεν μου το είχε αναφέρει ούτε ο Σύμβουλος ότι θα χρειαστεί ) ..τα έστειλα άμεσα κι έλαβα μέιλ :

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Με βάση τα στοιχεία που έχετε καταχωρήσει διαπιστώνεται μέσω αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών ελέγχων η επίτευξη του ενεργειακού στόχου του Προγράμματος και η τυπική (αριθμητική) πληρότητα των υποβαλλόμενων δικαιολογητικών και παραστατικών. 

κι έκτοτε περιμένω ,βλέπω ότι η προθεσμία λήγει στις 15 Μάρτη οπότε νομίζω σύντομα θα έχουμε νεότερα ..

Παράταση, έως τις 15 Μαρτίου 2025, δίνεται για τις υπαχθείσες αιτήσεις του προγράμματος: «Εξοικονομώ 2021», των οποίων η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης εργασιών λήγει έως τις 14 Μαρτίου 2025.. 

Μέσα στο οδηγό το αναφέρει ξεκάθαρα για την ΥΔΕ να είναι σε ισχύ 

Υ.Δ εννοείται ήταν ενημέρωση του συμβουλου

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Τα 3 τελευταία έτη θέλουν σε Ε1 ,Ε9. 

Το κακό είναι ότι κάθε φορά τα βλέπει και διαφορετικό άτομο 

Μέσα στο οδηγό το αναφέρει ξεκάθαρα για την ΥΔΕ να είναι σε ισχύ 

Υ.Δ εννοείται ήταν ενημέρωση του συμβουλου

Kάπου χάθηκε στην μετάφραση μάλλον και με πιάσανε στον ύπνο ,ευτυχώς που την είχα ανανεώσει πρόσφατα για άσχετο λόγο με το πρόγραμμα ,

τέλος πάντων με έχει κουράσει πάρα πολύ η όλη ιστορία ,έχω δώσει αρκετά χρήματα σε μηχανικούς μια το ένα μια το άλλο ..να δούμε πότε θα τελειώσουμε επιτέλους με αυτό ..

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα 18/11 ήρθε αυτό:

Spoiler

Αρνητικά αποτελέσματα ελέγχου Τελικής Εκταμίευσης για την αίτηση με κωδικό  xx-xxxxxx

Γενικό Σχόλιο Αξιολόγησης
Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος τελικής εκταμίευσης της αίτησής σας και έχουν προκύψει ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τις παρακάτω παρατηρήσεις και προχωρήστε άμεσα στην διευθέτηση τους προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς ο έλεγχος.

Στην ΥΔ μελλοντικής χρήσης ακινήτου που αναρτήθηκε δεν έχει δηλωθεί καμία από τις επιλογές. Προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος κύριας χρήσης κατοικίας, αναρτήστε στην καρτέλα Δικαιολογητικά το Ε1 του χρήστη του ακινήτου για το φορολογικό έτος 2022. Σε περίπτωση που η κύρια χρήση γίνεται από τρίτο πρόσωπο, αναρτήστε στην καρτέλα Δικαιολογητικά (επιπλέον του Ε1 του χρήστη) και το Ε2 του αντίστοιχου φορολογικού έτους του ωφελούμενου που ενοικιάζει ή παραχωρεί δωρεάν το ακίνητο της υπαγωγής.

Εννοείται ότι και ΥΔ είχαμε ανεβάσει κανονικά γιατί την βρήκα και έστειλα μάλιστα την ίδια, (μαζί με το Ε1 που ΞΑΝΑέστειλα αφού το είχαμε ήδη ανεβάσει αρχικά), οπότε μετά στις 16/1 ήρθε αυτό:

Spoiler

Αρνητικά αποτελέσματα ελέγχου Τελικής Εκταμίευσης για την αίτηση με κωδικό  xx-xxxxxx

Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος τελικής εκταμίευσης της αίτησής σας και έχουν προκύψει ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ. Παρακαλούμε συμβουλευτείτε τις παρακάτω παρατηρήσεις και προχωρήστε άμεσα στην διευθέτηση τους προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς ο έλεγχος.

Προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος κύριας χρήσης κατοικίας, αναρτήστε στην καρτέλα Δικαιολογητικά το Ε1 του χρήστη του ακινήτου για το φορολογικό έτος 2022. Σε περίπτωση που η κύρια χρήση γίνεται από τρίτο πρόσωπο, αναρτήστε στην καρτέλα Δικαιολογητικά (επιπλέον του Ε1 του χρήστη) και το Ε2 του αντίστοιχου φορολογικού έτους του ωφελούμενου που ενοικιάζει ή παραχωρεί δωρεάν το ακίνητο της υπαγωγής.

Αν είναι δυνατόν. Έστειλα πάλι το Ε1, και σε άλλη μορφή, αυτό με την σύνοψη που λέει. Το μόνο που δεν έχω στείλει είναι η αρχική δήλωση (όχι η σύνοψη, αυτό που έχει από επάνω). Κάνε πλάκα να μου στείλουν πάλι εκκρεμότητες.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Sadako είπε

Εμένα 18/11 ήρθε αυτό:

Στην ΥΔ μελλοντικής χρήσης ακινήτου που αναρτήθηκε δεν έχει δηλωθεί καμία από τις επιλογές. Προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος κύριας χρήσης κατοικίας, αναρτήστε στην καρτέλα Δικαιολογητικά το Ε1 του χρήστη του ακινήτου για το φορολογικό έτος 2022. Σε περίπτωση που η κύρια χρήση γίνεται από τρίτο πρόσωπο, αναρτήστε στην καρτέλα Δικαιολογητικά (επιπλέον του Ε1 του χρήστη) και το Ε2 του αντίστοιχου φορολογικού έτους του ωφελούμενου που ενοικιάζει ή παραχωρεί δωρεάν το ακίνητο της υπαγωγής.

Εννοείται ότι και ΥΔ είχαμε ανεβάσει κανονικά γιατί την βρήκα και έστειλα μάλιστα την ίδια, (μαζί με το Ε1 που ΞΑΝΑέστειλα αφού το είχαμε ήδη ανεβάσει αρχικά), οπότε μετά στις 16/1 ήρθε αυτό:

Προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος κύριας χρήσης κατοικίας, αναρτήστε στην καρτέλα Δικαιολογητικά το Ε1 του χρήστη του ακινήτου για το φορολογικό έτος 2022. Σε περίπτωση που η κύρια χρήση γίνεται από τρίτο πρόσωπο, αναρτήστε στην καρτέλα Δικαιολογητικά (επιπλέον του Ε1 του χρήστη) και το Ε2 του αντίστοιχου φορολογικού έτους του ωφελούμενου που ενοικιάζει ή παραχωρεί δωρεάν το ακίνητο της υπαγωγής.

Αν είναι δυνατόν. Έστειλα πάλι το Ε1, και σε άλλη μορφή, αυτό με την σύνοψη που λέει. Το μόνο που δεν έχω στείλει είναι η αρχική δήλωση (όχι η σύνοψη, αυτό που έχει από επάνω). Κάνε πλάκα να μου στείλουν πάλι εκκρεμότητες.

Δες τα μέιλ σου αν σου έχουν στείλει κάτι ..μόλις ήρθε σε μένα γιούπι 😀

..Σας ενημερώνουμε ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς ο έλεγχος παραστατικών και λοιπών δικαιολογητικών της αίτησής σας. Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι ΘΕΤΙΚΟ, η αίτηση σας έχει μεταβεί σε κατάσταση «09. Αίτηση προς τελική εκταμίευση - επιτυχής έλεγχος παραστατικών και λοιπών δικαιολογητικών» και μπορείτε να ενημερωθείτε για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβείτε.

Δημοσ.

Στον πατέρα μου ήρθε θετικό αποτέλεσμα ελέγχου κανα μήνα μετά την κάλυψη των εκκρεμοτήτων και μετα απο καμια 15ριά μέρες εγιναν οι τελικές εκταμιεύσεις.
Εγω εχω καλύψει τις εκκρεμότητες (αν δεν προκύψουν καινούριες) και ακόμα είμαι σε αναμονή θετικού ελέγχου.
Πιστευω οτι η σειρά ελέγχου των αιτήσεων είναι τυχαία γιατι κατέθεσα οτι ζητούσαν μερικές ημέρες μετά τον πατέρα μου αλλα ακόμα περιμένω.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, apollo_el είπε

Ο Μηχανικός σου το δικαιολόγησε ποτέ αυτό;

Είμαι υπό σκέψη εάν θα προχωρήσω γενικότερα μέσω εξοικονομω . Επειδή είναι παλιά πολυκατοικία 1980  παίζει ρόλο και το υδραυλικό κόστος ( μετατροπές ) . Γραμμες δε υπάρχουν για ηλιακό.

Περιμένω και εκτίμηση υδραυλικού για τις μετατροπές και μετά θα παρθεί απόφαση εάν θα προχωρήσω .

Εμένα η μόνη λύση θέρμανσης είναι Α/Θ , και είχα σκεφτεί μποιλερ παταριου και Δοχείο αδράνειας για τη Α/Θ 80 λτ (το καθένα ) . Θέλω όσο λιγότερες εργασίες .

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Είμαι υπό σκέψη εάν θα προχωρήσω γενικότερα μέσω εξοικονομω . Επειδή είναι παλιά πολυκατοικία 1980  παίζει ρόλο και το υδραυλικό κόστος ( μετατροπές ) . Γραμμες δε υπάρχουν για ηλιακό.

Περιμένω και εκτίμηση υδραυλικού για τις μετατροπές και μετά θα παρθεί απόφαση εάν θα προχωρήσω .

Εμένα η μόνη λύση θέρμανσης είναι Α/Θ , και είχα σκεφτεί μποιλερ παταριου και Δοχείο αδράνειας για τη Α/Θ 80 λτ (το καθένα ) . Θέλω όσο λιγότερες εργασίες .

Είμαι μαζί σου. Έτσι σίγουρα  αποφεύγεις και τον ηλιακό. Μου έκανε εντύπωση που ο Μηχανικός σου δεν συμπεριέλαβε και την ανακυκλοφορία. Φυσικά και αυτά θα είχαν extra κόστος εγκατάστασης και συντήρησης (π.χ. κυκλοφορητής).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...