Ikucic9 Δημοσ. Κυριακή στις 07:58 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 07:58 πμ 8 ώρες πριν, apollo_el είπε Έχω διαβάσει αρκετές σελίδες εδώ, από την αρχή. 1. Υπάρχουν κάποιοι που να έχουν εγκριθεί και προχωρήσει με το εξοικονομώ, με αλλαγή μόνο κουφωμάτων & εφαρμογή θερμοπρόσοψης; 2. Επίσης δεν έχω καταλάβει εάν η εγκατάσταση κλιματιστικών θα βοηθούσε ώστε να επιτευχθούν οι 3 ενεργειακές κλάσεις, μαζί με τα παραπάνω. Νέος λέβητας Φ.Α. υπάρχει ήδη. Ευχαριστώ! Σχεδόν απίθανο να πιαστουν οι 3 κλάσεις. Ειδικά εφόσον υπάρχει και υφιστάμενο σύστημα φα. Με κουφώματα και θερμοπροσοψη δύσκολο. 1
apollo_el Δημοσ. Κυριακή στις 08:51 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:51 πμ 5 ώρες πριν, meletis_m είπε Σε παρόμοια περίπτωση διαμέρισμα πολυκατοικίας 19786 Εμένα είναι άνευ μονωσεως, με ξύλινα κουφώματα . Είσαι σίγουρος ότι έχει μόνωση ; Ο μηχανικός πρότεινε Ηλιακό (και σε εμένα δε θέλω είμαι 1ο όροφο) θερμοπροσοψη 7εκ , Αλλαγή Κουφωμάτων , και Α/Θ . Καλημέρα. Είμαι σίγουρος, ναι. Την έχω δει, και βρίσκεται περιμετρικά της τοιχοποιίας, και στην οροφή, επίσης. Δεν κατάλαβα, 1986 είναι το δικό σου διαμέρισμα, και δεν εχει; Αν εισαι πρώτος όροφος σε διώροφη, το καταλαβαίνω. Διαφορετικά, (ανάλογα) με τις αποστάσεις, η εγκατάσταση ενδέχεται να μην είναι ενεργειακά αποδοτική. Μήπως προσπαθούν να σε φορτώσουν με καλαμπαλίκια; Είναι εμπιστοσύνης ο Μηχανικός σου;
BigBlack Δημοσ. Κυριακή στις 09:40 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:40 πμ 37 minutes ago, apollo_el said: Αν εισαι πρώτος όροφος σε διώροφη, το καταλαβαίνω. Διαφορετικά, (ανάλογα) με τις αποστάσεις, η εγκατάσταση ενδέχεται να μην είναι ενεργειακά αποδοτική. Μήπως προσπαθούν να σε φορτώσουν με καλαμπαλίκια; Είναι εμπιστοσύνης ο Μηχανικός σου; Μπορει να μπει με σύστημα ανακυκλοφορίας ζνχ και με καλύτερη μόνωση σωλήνων αν υπάρχει μεγάλη απόσταση, δεν αποτελεί τεχνική δικαιολογία αυτό για να μη μπει ηλιακός. Μιλώντας πάντα για τη λογική του προγράμματος, θα πρέπει να συντρέχει πραγματική, μη αντιμετωπίσιμη αιτία. Εξάλλου ο ηλιακός συμβάλλει αρκετά ενώ το κόστος του συγκριτικά με άλλες παρεμβάσεις είναι μικρό. Από αλλού τα τρώνε τα τζιμάνια.
walex Δημοσ. Κυριακή στις 10:37 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:37 μμ (επεξεργασμένο) μου είπε ο μηχανικός ότι το μέγιστο ποσό που μπορεί να δικαιολογήσει το Εξοικονομώ λόγω της εξοικονόμησης που προκύπτει από τις παρεμβάσεις σε αυτό το ακίνητο είναι 16.700 € Η υφιστάμενη ενεργειακή κατηγορία είναι Η και με την υλοποίηση των παρεμβάσεων φτάνει στο Β+. Θερμομόνωση εξωτερικών τοίχων με πολυστερίνη πάχους 7 cm με σοβάτισμα και βάψιμο στο επιθυμητό χρώμασε επιφάνεια περίπου 25 τμ Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας 8 kW ενεργειακής κλάσης τουλάχιστον Α+ για τη θέρμανση του ακινήτου. Αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα αλουμινίου με θερμοδιακοπή στο πλαίσιο και διπλό τζάμι με ενεργειακή επίστρωση Εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα με συλλέκτη επιλεκτικής τεχνολογίας εμβαδού τουλάχιστον 2.5 τμ. πως πρκείπτει αυτό το ποσό? Επεξ/σία Κυριακή στις 10:39 μμ από walex
meletis_m Δημοσ. Κυριακή στις 10:44 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:44 μμ 5 λεπτά πριν, walex είπε μου είπε ο μηχανικός ότι το μέγιστο ποσό που μπορεί να δικαιολογήσει το Εξοικονομώ λόγω της εξοικονόμησης που προκύπτει από τις παρεμβάσεις σε αυτό το ακίνητο είναι 16.700 € Η υφιστάμενη ενεργειακή κατηγορία είναι Η και με την υλοποίηση των παρεμβάσεων φτάνει στο Β+. Θερμομόνωση εξωτερικών τοίχων με πολυστερίνη πάχους 7 cm με σοβάτισμα και βάψιμο στο επιθυμητό χρώμασε επιφάνεια περίπου 25 τμ Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας 8 kW ενεργειακής κλάσης τουλάχιστον Α+ για τη θέρμανση του ακινήτου. Αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα αλουμινίου με θερμοδιακοπή στο πλαίσιο και διπλό τζάμι με ενεργειακή επίστρωση Εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα με συλλέκτη επιλεκτικής τεχνολογίας εμβαδού τουλάχιστον 2.5 τμ. πως πρκείπτει αυτό το ποσό? Ακριβώς τα ίδια σε διαμέρισμα κατασκευής 1976 Α ορόφου με ίδια ενεργειακή κλάση Η .
BigBlack Δημοσ. Κυριακή στις 11:29 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:29 μμ 45 minutes ago, walex said: μου είπε ο μηχανικός ότι το μέγιστο ποσό που μπορεί να δικαιολογήσει το Εξοικονομώ λόγω της εξοικονόμησης που προκύπτει από τις παρεμβάσεις σε αυτό το ακίνητο είναι 16.700 € Η υφιστάμενη ενεργειακή κατηγορία είναι Η και με την υλοποίηση των παρεμβάσεων φτάνει στο Β+. Θερμομόνωση εξωτερικών τοίχων με πολυστερίνη πάχους 7 cm με σοβάτισμα και βάψιμο στο επιθυμητό χρώμασε επιφάνεια περίπου 25 τμ Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας 8 kW ενεργειακής κλάσης τουλάχιστον Α+ για τη θέρμανση του ακινήτου. Αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα αλουμινίου με θερμοδιακοπή στο πλαίσιο και διπλό τζάμι με ενεργειακή επίστρωση Εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα με συλλέκτη επιλεκτικής τεχνολογίας εμβαδού τουλάχιστον 2.5 τμ. πως πρκείπτει αυτό το ποσό? Κοίτα παράδειγμα από το faq του προγράμματος: Quote Για μονοκατοικία 100m2 και εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας 300kWh/m2 ο μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός δεν μπορεί να ξεπερνά το γινόμενο 1,20 x 300kWh/m2 x 100m2 = 36.000€ , ούτε όμως και το ανώτατο όριο των 35.000€. Οπότε ο ενεργειακός επιθεωρητής μπορεί να υποβάλει 35.000€ ή χαμηλότερο προϋπολογισμό ανάλογα με τις ανάγκες του. Π.χ. Για μονοκατοικία 100m2 και εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας 200kWh/m2 ο μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός δεν μπορεί να ξεπερνά το γινόμενο 1,20 x 200kWh/m2 x 100m2 = 24.000€ , ούτε όμως και το ανώτατο όριο των 35.000€. Οπότε ο ενεργειακός επιθεωρητής μπορεί να υποβάλει 24.000€ ή χαμηλότερο προϋπολογισμό ανάλογα με τις ανάγκες του. Οπότε κάνεις τις πράξεις: Συντελεστής 1,20 επί τα τμ του σπιτιού σου επί την εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας (το έβγαλε ο μηχανικός αυτό) κι όλο αυτό θα σου βγάλει γινόμενο 16.700.
walex Δημοσ. Δευτέρα στις 12:32 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:32 πμ 1 hour ago, BigBlack said: Κοίτα παράδειγμα από το faq του προγράμματος: Οπότε κάνεις τις πράξεις: Συντελεστής 1,20 επί τα τμ του σπιτιού σου επί την εκτιμώμενη ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας (το έβγαλε ο μηχανικός αυτό) κι όλο αυτό θα σου βγάλει γινόμενο 16.700. πως υπολογίζεται η ετήσια εξοικονόμηση ενέργεια?
apollo_el Δημοσ. Δευτέρα στις 12:33 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:33 πμ 14 ώρες πριν, BigBlack είπε Μπορει να μπει με σύστημα ανακυκλοφορίας ζνχ και με καλύτερη μόνωση σωλήνων αν υπάρχει μεγάλη απόσταση, δεν αποτελεί τεχνική δικαιολογία αυτό για να μη μπει ηλιακός. Μιλώντας πάντα για τη λογική του προγράμματος, θα πρέπει να συντρέχει πραγματική, μη αντιμετωπίσιμη αιτία. Εξάλλου ο ηλιακός συμβάλλει αρκετά ενώ το κόστος του συγκριτικά με άλλες παρεμβάσεις είναι μικρό. Από αλλού τα τρώνε τα τζιμάνια. Έχεις απόλυτο δίκιο σχετικά με τη δυνατότητα για εγκατάσταση ανακυκλοφορίας ζνχ (με τα θετικά και τα αρνητικά της). Υπέθεσα ότι η τεχνική μελέτη του Μηχανικού του @meletis_m , δεν περιλαμβάνει την παραπάνω παρέμβαση. 1
BigBlack Δημοσ. Δευτέρα στις 01:13 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:13 πμ (επεξεργασμένο) 56 minutes ago, walex said: πως υπολογίζεται η ετήσια εξοικονόμηση ενέργεια? Από το Α ΠΕΑ, ο μηχανικός σου το έχει κάνει αυτό. Λύσε την εξίσωση ως προς την εξοικονόμηση αφού τα άλλα τρία (συντελεστής, τετραγωνικά και ποσό) τα ξέρεις. Ή ρώτα τον μηχανικό σου. 56 minutes ago, apollo_el said: Έχεις απόλυτο δίκιο σχετικά με τη δυνατότητα για εγκατάσταση ανακυκλοφορίας ζνχ (με τα θετικά και τα αρνητικά της). Υπέθεσα ότι η τεχνική μελέτη του Μηχανικού του @meletis_m , δεν περιλαμβάνει την παραπάνω παρέμβαση. Ούτε εγώ ξέρω, το πιθανότερο είναι να μην έχει. Ας μας πει ο φίλος Μελέτης αν θέλει. 56 minutes ago, walex said: πως υπολογίζεται η ετήσια εξοικονόμηση ενέργεια? Για να στο κάνω πιό απλό: ενεργειακή εξοικονόμηση = 16.700/(1,20 Χ τα τετραγωνικά σου) Επεξ/σία Δευτέρα στις 01:29 πμ από BigBlack
meletis_m Δημοσ. Δευτέρα στις 05:08 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:08 πμ 3 ώρες πριν, BigBlack είπε Από το Α ΠΕΑ, ο μηχανικός σου το έχει κάνει αυτό. Λύσε την εξίσωση ως προς την εξοικονόμηση αφού τα άλλα τρία (συντελεστής, τετραγωνικά και ποσό) τα ξέρεις. Ή ρώτα τον μηχανικό σου. Ούτε εγώ ξέρω, το πιθανότερο είναι να μην έχει. Ας μας πει ο φίλος Μελέτης αν θέλει. Για να στο κάνω πιό απλό: ενεργειακή εξοικονόμηση = 16.700/(1,20 Χ τα τετραγωνικά σου) Ηλιακό δε είχα ποτέ . Ούτε γραμμές υπάρχουν , Τότε δε τράβαγαν 1980. Επειδή για μένα είναι μονόδρομος η Α/Θ για θέρμανση . Σκέφτηκα μήπως έμπαινε μποιλερ παταριου (σε αντικατάσταση του θερμοσίφωνα) και δοχείο αδράνειας για τη Α/Θ. Εμένα έβαλε τα δεδομένα , και βγαίνει ο προϋπολογισμός ~19500€. Είμαι σε σκέψη εάν θα προχωρήσω γενικώς με το εξοικονομώ . ΠΕΑ δε έχω βγάλει. 1
BigBlack Δημοσ. Δευτέρα στις 08:56 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:56 πμ 3 hours ago, meletis_m said: Ηλιακό δε είχα ποτέ . Ούτε γραμμές υπάρχουν , Τότε δε τράβαγαν 1980. Επειδή για μένα είναι μονόδρομος η Α/Θ για θέρμανση . Σκέφτηκα μήπως έμπαινε μποιλερ παταριου (σε αντικατάσταση του θερμοσίφωνα) και δοχείο αδράνειας για τη Α/Θ. Εμένα έβαλε τα δεδομένα , και βγαίνει ο προϋπολογισμός ~19500€. Είμαι σε σκέψη εάν θα προχωρήσω γενικώς με το εξοικονομώ . ΠΕΑ δε έχω βγάλει. Καλή Σαρακοστή! Στη μελέτη που σου έβγαλε ο μηχανικός, για τον ηλιακό είχε προβλέψει επανακυκλοφορία ΖΝΧ ή ήταν ο ηλιακός σκέτος; Φυσικά αν είναι να βάλεις Α/Θ θα βάλεις και μπόιλερ για ΖΝΧ, δε νομίζω να υπάρχει δίλλημα σ'αυτό. Υπόψην, αν το πρόγραμμα είναι για σένα πρόβλημα με τις προυποθέσεις που βάζει, μπορείς να σκεφτείς και το "Αναβαθμίζω το σπίτι μου" το οποίο προσφέρει άτοκο δάνειο ως 25000 ευρώ για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης. Χωρίς επιδότηση μεν, αλλά και χωρίς το ασφυκτικό πλαίσιο του εξοικονομώ, κάνεις μόνο τις παρεμβάσεις που θέλεις. Ρίξε μιά ματιά. 1
meletis_m Δημοσ. Δευτέρα στις 12:22 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:22 μμ 3 ώρες πριν, BigBlack είπε Καλή Σαρακοστή! Στη μελέτη που σου έβγαλε ο μηχανικός, για τον ηλιακό είχε προβλέψει επανακυκλοφορία ΖΝΧ ή ήταν ο ηλιακός σκέτος; Φυσικά αν είναι να βάλεις Α/Θ θα βάλεις και μπόιλερ για ΖΝΧ, δε νομίζω να υπάρχει δίλλημα σ'αυτό. Υπόψην, αν το πρόγραμμα είναι για σένα πρόβλημα με τις προυποθέσεις που βάζει, μπορείς να σκεφτείς και το "Αναβαθμίζω το σπίτι μου" το οποίο προσφέρει άτοκο δάνειο ως 25000 ευρώ για εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης. Χωρίς επιδότηση μεν, αλλά και χωρίς το ασφυκτικό πλαίσιο του εξοικονομώ, κάνεις μόνο τις παρεμβάσεις που θέλεις. Ρίξε μιά ματιά. O Ηλιακός σκέτος Γενικά περιμένω και υδραυλικό να δούμε κοστολογιο. Ότι θέρμανση και να έβαζα (λόγω κεντρικής θέρμανσης ) θα είχε αλλαγές . Με τη Α/Θ έχω και τη επαύξηση ρεύματος . Γενικά θέλω να υπολογίσω τα έξτρα και όσο γίνεται να μη ανοίγω περισσότερες εργασίες κυρίως υδραυλικές .
BigBlack Δημοσ. Δευτέρα στις 12:28 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:28 μμ 1 minute ago, meletis_m said: O Ηλιακός σκέτος Γενικά περιμένω και υδραυλικό να δούμε κοστολογιο. Ότι θέρμανση και να έβαζα (λόγω κεντρικής θέρμανσης ) θα είχε αλλαγές . Με τη Α/Θ έχω και τη επαύξηση ρεύματος . Γενικά θέλω να υπολογίσω τα έξτρα και όσο γίνεται να μη ανοίγω περισσότερες εργασίες κυρίως υδραυλικές . Ο υδραυλικός έχει και πολλές εργασίες και πολλά υλικά. Βάλε και το χημικό καθαρισμό του δικτύου και άλλες προσαρμογές που ίσως χρειαστούν, βγαίνει λογαριασμός. Καλά κάνεις και το κρατάς όσο γίνεται πιό απλό, καλή επιτυχία εύχομαι. 1
vaggooss Δημοσ. Δευτέρα στις 12:50 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:50 μμ 7 ώρες πριν, meletis_m είπε Ηλιακό δε είχα ποτέ . Ούτε γραμμές υπάρχουν , Τότε δε τράβαγαν 1980. Επειδή για μένα είναι μονόδρομος η Α/Θ για θέρμανση . Σκέφτηκα μήπως έμπαινε μποιλερ παταριου (σε αντικατάσταση του θερμοσίφωνα) και δοχείο αδράνειας για τη Α/Θ. Εμένα έβαλε τα δεδομένα , και βγαίνει ο προϋπολογισμός ~19500€. Είμαι σε σκέψη εάν θα προχωρήσω γενικώς με το εξοικονομώ . ΠΕΑ δε έχω βγάλει. Σου δίνει δυνατότητα το πρόγραμμα να κάνεις αποπληρωμή με άτοκες δόσεις λογικά το γνωρίζεις Ε? Είναι σημαντικη βοήθεια και αυτήν. Ενώ με το άτοκο δάνειο χάνεις και την επιδότηση του 50% και τα αποπλωηρωνεις άτοκα μεν και αυτά αλλά ολόκληρο το ποσό.
meletis_m Δημοσ. Δευτέρα στις 03:48 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:48 μμ 3 ώρες πριν, BigBlack είπε Ο υδραυλικός έχει και πολλές εργασίες και πολλά υλικά. Βάλε και το χημικό καθαρισμό του δικτύου και άλλες προσαρμογές που ίσως χρειαστούν, βγαίνει λογαριασμός. Καλά κάνεις και το κρατάς όσο γίνεται πιό απλό, καλή επιτυχία εύχομαι. Ότι θέρμανση και να βαλω (Φ.Α δε περνάει κιόλας ακομη ή Α/Θ) τα υδραυλικά δε τα γλιτώνεις . Θα τα υπολογίσω και βλέποντας . Όσο λιγότερες εργασίες σε υδραυλικά γιατί μαζεύονται. 2 ώρες πριν, vaggooss είπε Σου δίνει δυνατότητα το πρόγραμμα να κάνεις αποπληρωμή με άτοκες δόσεις λογικά το γνωρίζεις Ε? Είναι σημαντικη βοήθεια και αυτήν. Ενώ με το άτοκο δάνειο χάνεις και την επιδότηση του 50% και τα αποπλωηρωνεις άτοκα μεν και αυτά αλλά ολόκληρο το ποσό. Δε το γνώριζα , αλλά και θέλει και χρόνο . Αρκετοί προμηθευτές ή και ανάδοχοι δε δουλεύουν και με εξοικονομώ λόγω αργής πληρωμής (1 χρόνο +). Θα ενημερώσω εάν προχωρήσω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα