Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 minutes ago, pasxaliskar said:

γραψε μηχανικος αερισμος με ανακτηση θερμοτητας , με αντισταση 

μηχανικος αερισμος με ανακτηση θερμοτητας , με αντισταση 

• Απαντ. 7,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, serialgreek είπε

ειδικοτητα 7η φορα?

επειδη δν ειστε ουτε του επαγγέλματος αλλα ουτε εχετε κατανοηση πως λειτουργουν τα πεα δν ξερω πως εχετε γνωμη .. παντε στον μηχανικο σας και ρωτηστε εαν εχετε ενα σπιτι π.χ. 100-120 τετραγωνικα εκει θα φανει καλυτερα .. πες του βαλε για δοκιμη θερμανση με κλιματιστικο θα βγει β-β+ και μετα πειτε βαλε μου φυσικο αεριο η υγραεριο για δοκιμη θα βγει γ-β.. (εαν εχει βαλει σωστα τα υπολοιπα νουμερα μονωσεις κλπ)

Ε πως γινεται ενα κλιματιστικο να καταφερνει ενα σπιτι 100-120 τετραγωνικα να το παει Β-Β+ και ενα υγραεριο η φυσικο αεριο Γ- Β ... 

εαν θελετε σας ανεβαζω 3 δοκιμες για ενα σπιτι πριν βγει το ΠΕΑ  .. με αντλια, με λεβητα με κλιματιστικο .. ε το κλιματιστικο με αυτα που λετε θα ειναι ιδιο με την αντλια και καλύτερο απο τον λεβητα φυσικου αερου η υγραεριου που θερμαίνει το σπίτι με σωματα εαν σας φαινεται λογικο αυτο .. καλη τυχη τελευταίο μυνημα .

και για να ειναι δικαιο θα βαλω ιδια νουμερα αντλια και κλιματιστικο το ενα με σωματα το αλλο με απλο αερα.. ε το κλιματιστικο θα εχει ιδια αποτελεσματα σε μια μεζονετα οπως με την αντλια.. 

22 λεπτά πριν, serialgreek είπε

εδω αγορινα μου ντρέπεσαι να πεις την ειδικότητα σου το επάγγελμα σου θελεις να εχεις και αποψη ? 

Δημοσ.
40 minutes ago, pasxaliskar said:

ειδικοτητα 7η φορα?

επειδη δν ειστε ουτε του επαγγέλματος αλλα ουτε εχετε κατανοηση πως λειτουργουν τα πεα δν ξερω πως εχετε γνωμη .. παντε στον μηχανικο σας και ρωτηστε εαν εχετε ενα σπιτι π.χ. 100-120 τετραγωνικα εκει θα φανει καλυτερα .. πες του βαλε για δοκιμη θερμανση με κλιματιστικο θα βγει β-β+ και μετα πειτε βαλε μου φυσικο αεριο η υγραεριο για δοκιμη θα βγει γ-β.. (εαν εχει βαλει σωστα τα υπολοιπα νουμερα μονωσεις κλπ)

Ε πως γινεται ενα κλιματιστικο να καταφερνει ενα σπιτι 100-120 τετραγωνικα να το παει Β-Β+ και ενα υγραεριο η φυσικο αεριο Γ- Β ... 

εαν θελετε σας ανεβαζω 3 δοκιμες για ενα σπιτι πριν βγει το ΠΕΑ  .. με αντλια, με λεβητα με κλιματιστικο .. ε το κλιματιστικο με αυτα που λετε θα ειναι ιδιο με την αντλια και καλύτερο απο τον λεβητα φυσικου αερου η υγραεριου που θερμαίνει το σπίτι με σωματα εαν σας φαινεται λογικο αυτο .. καλη τυχη τελευταίο μυνημα .

και για να ειναι δικαιο θα βαλω ιδια νουμερα αντλια και κλιματιστικο το ενα με σωματα το αλλο με απλο αερα.. ε το κλιματιστικο θα εχει ιδια αποτελεσματα σε μια μεζονετα οπως με την αντλια.. 

εδω αγορινα μου ντρέπεσαι να πεις την ειδικότητα σου το επάγγελμα σου θελεις να εχεις και αποψη ? 

Άμα σου πω τι θα αλλάξει? Θα παραδεχτείς ότι τα έχεις κάνει αχταρμά και λες ανακρίβειες??

Για να πάρεις την απάντησή σου στο παραπάνω, απλά δες κατανάλωση λέβητα αερίου και κατανάλωση κλιματιστικών (σε kwh, σε βοηθάω μην μπερδευτείς).

Επίσης θα ήθελα να μου στείλεις έναν αερισμό με αντίσταση. Προφανώς μπερδεύεις τον εναλλάκτη με την αντίσταση. Α και που σαι, τι ισχύ πρέπει να έχει η "φανταστική σου" αντίσταση για να θερμάνει ένα δωμάτιο?

• Thanks 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε

Είναι πάρα πολύ απλό αυτό που ζητάς, απορώ γιατί δεν το καταλαβαίνεις.

Όλα τα συστήματα που κάνουν μετατροπή ενέργειας δεν μπορούν παρά να έχουν ανώτερο βαθμό απόδοσης τη μονάδα.

Το κλιματιστικό ή η αντλία θερμότητας αλλιώς, καταφέρνει και ξεπερνά αυτό το φραγμό, όχι γιατί καταρρίπτει τους νόμους της φυσικής, αλλά γιατί εκμεταλλεύεται την ενέργεια της θερμοκρασίας του δεύτερου σώματος (αέρα, νερό, γη).

Φαίνεται ότι αγνοείς βασικά πράγματα, τον κύκλο ψύξης, αρχή λειτουργίας κλπ.

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, serialgreek είπε

Άμα σου πω τι θα αλλάξει? Θα παραδεχτείς ότι τα έχεις κάνει αχταρμά και λες ανακρίβειες??

Για να πάρεις την απάντησή σου στο παραπάνω, απλά δες κατανάλωση λέβητα αερίου και κατανάλωση κλιματιστικών (σε kwh, σε βοηθάω μην μπερδευτείς).

Επίσης θα ήθελα να μου στείλεις έναν αερισμό με αντίσταση. Προφανώς μπερδεύεις τον εναλλάκτη με την αντίσταση. Α και που σαι, τι ισχύ πρέπει να έχει η "φανταστική σου" αντίσταση για να θερμάνει ένα δωμάτιο?

8η φορα ειδικοτητα? 

49 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Όλα τα συστήματα που κάνουν μετατροπή ενέργειας δεν μπορούν παρά να έχουν ανώτερο βαθμό απόδοσης τη μονάδα.

συμφωνω αλλα τσεκαρε λιγο εδω αυτοματος υπολογισμος .. τα πραγματα δν εινια τοσο απλα.. και γω οταν το πρωτο ειδα ελεγα αποδοση πανω απο 1? πανω απο 100% ως γινεται? και ομως 

ο υπολογισμος ειναι αυτοματος απο το προγραμμα με τα τετραγωνικα, οψεις κουφωματα του σπιτιου.. ο λεβητας υγραεριου για τους υπολογισμους ξεκιναει με 1,09 αποδοση απο το τεε

image.png.a6bf4af0c81c7233e1248d132bbd74ec.png

image.png.6555221a8cf430e841680602989ffc6d.png

image.png.fd4568d0a6b25b2adae2c8dbdd76845f.png

παρε τηλ στο ΤΕΕ και πες το 109% αποδοση το υγραεριο για τους υπολογισμους και 111% το φυσθκο αεριο.. στο πεα συμφωνα με το ΤΕΕ που οι ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ οπως βλεπεις ειναι αυτοματα (βαζεις μονο την εποχιακη) ξεπερναει το 100% η την μοναδα.. 

αυτος ο λεβητας φυσικου αεριου με 93 εποχιακη αποδοση

βγαζει αποδοση τελικη για το πεα συμφωνα με το τεε 1.032 η 103,2%

image.png

image.png

Δημοσ.
12 minutes ago, pasxaliskar said:

8η φορα ειδικοτητα? 

συμφωνω αλλα τσεκαρε λιγο εδω αυτοματος υπολογισμος .. τα πραγματα δν εινια τοσο απλα.. και γω οταν το πρωτο ειδα ελεγα αποδοση πανω απο 1? πανω απο 100% ως γινεται? και ομως 

ο υπολογισμος ειναι αυτοματος απο το προγραμμα με τα τετραγωνικα, οψεις κουφωματα του σπιτιου.. ο λεβητας υγραεριου για τους υπολογισμους ξεκιναει με 1,09 αποδοση απο το τεε

image.png.a6bf4af0c81c7233e1248d132bbd74ec.png

image.png.6555221a8cf430e841680602989ffc6d.png

image.png.fd4568d0a6b25b2adae2c8dbdd76845f.png

παρε τηλ στο ΤΕΕ και πες το 109% αποδοση το υγραεριο για τους υπολογισμους και 111% το φυσθκο αεριο.. στο πεα συμφωνα με το ΤΕΕ που οι ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ οπως βλεπεις ειναι αυτοματα (βαζεις μονο την εποχιακη) ξεπερναει το 100% η την μοναδα.. 

Για πήγαινε λίγο στην καρτέλα Διανομή - Θέρμανση και δείξε μας τι επιλογές σου δίνει στις τερματικές μονάδες.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, serialgreek είπε

Για πήγαινε λίγο στην καρτέλα Διανομή - Θέρμανση και δείξε μας τι επιλογές σου δίνει στις τερματικές μονάδες.

9η φορα ειδικοτητα? 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, serialgreek είπε

aa.jpg.5741fcaf20bd54ff181f9a6c6e634526.jpg

SPLIT στην ΘΕΡΜΑΝΣΗ????? ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ??? 

η διανομη ειναι το ιδιο με την παραγωγη ? 

μιλαμε για την παραγωγη θερμανσης και οχι την διανομη να τα μεταφραζουμε οπως θελουμε δλδ? επισης αυτο το split ειναι οταν βαζεις αντλια θερμοτητας για την παραγωγη με πολλαπλή διανομή μέσα στο σπιτι... 

και δν ΜΙΛΗΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ εαν βρεις split στην ΠΑΡΑΓΩΓΗ τοτε ναι εχεις δικιο  

10η φορα ειδικοτητα?

Δημοσ.
2 minutes ago, pasxaliskar said:

η διανομη ειναι το ιδιο με την παραγωγη ? 

μιλαμε για την παραγωγη θερμανσης και οχι την διανομη να τα μεταφραζουμε οπως θελουμε δλδ? επισης αυτο το split ειναι οταν βαζεις αντλια θερμοτητας για την παραγωγη με πολλαπλή διανομή μέσα στο σπιτι... 😁

και δν ΜΙΛΗΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ εαν βρεις split στην ΠΑΡΑΓΩΓΗ τοτε ναι εχεις δικιο  

10η φορα ειδικοτητα?

Το μόνο που κάνεις σωστά μέχρι τώρα είναι να μετράς από το 1 μέχρι το 10

• Thanks 1
Δημοσ.

Το μόνο που κάνεις σωστά μέχρι τώρα είναι να μετράς από το 1 μέχρι το 10

διανομη ειναι το ιδιο με την παραγωγη? με ενα ναι η με ενα οχι 

αφου δν μπορεις να απαντησεις στην ειδικοτητα 

Δημοσ.
2 minutes ago, pasxaliskar said:

διανομη ειναι το ιδιο με την παραγωγη? με ενα ναι η με ενα οχι 

αφου δν μπορεις να απαντησεις στην ειδικοτητα 

Ας πούμε όχι, να δούμε τον συλλογισμό σου. 

Να μου πεις όμως τι είναι τερματική μονάδα και να μου δείξεις μια split.

Δημοσ.

Ας πούμε όχι, να δούμε τον συλλογισμό σου. 

Να μου πεις όμως τι είναι τερματική μονάδα και να μου δείξεις μια split.

ασε τις πονηριες ασ πουμε .. ειναι ναι η οχι ? μεχρι τωρα μονο εγω απανταω σε οτι σε εχω ρωτησει δν απαντας η διαλεγεις μονο οτι σε συμφερει διαλεγοντας κομματια.. 

η ερωτηση ειναι ξεκαθαρη χωρις ας πουμε , η εστω κλπ

η διανομη ειναι το ιδιο με την παραγωγη? ναι η οχι 

• Haha 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά λίγη ηρεμία . Σε αυτό το λήμμα του φόρουμ συνήθως δεν υπαρχουν εντάσεις. Και προσπαθούμε να βοηθούμε με όσα ξέρουμε από την εμπειρία στα προγράμματα. Δεν νομίζω ότι βγάζει πουθενά η αντιπαράθεση .

• Thanks 2
Δημοσ.
Στις 16/2/2025 στις 5:08 ΜΜ, Ikucic9 είπε

Εγώ πήγα με μηχανολόγο και μου έκανε τη μελέτη και έβαλα την Α/Θ. Βέβαια ήμουν στο εξοικονομώ αυτόνομο και είχα βάλει και φωτοβολταϊκά με net metering οπότε για μένα η αντλία ήταν κατά κάποιο τρόπο μονόδρομος. 

Πριν θερμανση είχα τζάκι λέβητα και μιας και είμαι επαρχία και ξύλα κόβω μόνος μου κάθε χρόνο ,  κράτησα και αυτή την θέρμανση για ώρα ανάγκης με τοποθέτηση δοχείου αδράνειας δύο πατωματων .

Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσω ότι ΝΑΙ μπορούν να μπουν και κλιματιστικά με σωστή μελετη (τα οποία τεχνικά είναι αντλίες θερμότητας) όμως δεν έχει καμία σχέση η ζέστη που αποδίδουν τα κλιματιστικά με την ζέστη που αποδίδουν τα σώματα του καλοριφέρ (με αντλία ή κάποιο λεβητα) ή πολύ περισσότερο η ενδοδαπεδια . Όταν λέω ζεστή εννοώ την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο σπίτι.

Επίσης σε όλα τα παραπάνω να προσθέσω ότι το σπίτι μου παροτι παμπάλαιο (1961) είναι πολύ καλά θερμομονωμενο και με καλά κουφώματα. Άρα ο μηχανολόγος είχε τη σταθερά ότι είχε να κάνει με ένα σπίτι που έχει ελάχιστες απώλειες .

Αυτό λέω ότι τα αιρκοντίσιον δεν αποδίδουν το ίδιο. Συμφωνώ,τα έχω δοκιμάσει όλα και είναι όπως τα λες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...