Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

image.png.2b837c065ef4e4248ef442ccbd5b3ee2.png

To παραπάνω είναι αποτύπωμα από την απόφαση υπαγωγής στο εξοικονομώ 2023.

Δεν είναι ξεκάθαρο οτι μιλάει για ac προς ψύξη-θέρμανση χώρου;

5-κάθαρα είναι  κλιματιστικά. Το ίδιο μου έγραφε κι εμένα τότε για ένα μικρό που ζήτησα.

3.Γ (I) : Σύστημα Α/Θ (Θέρμανσης – Ψύξης / Ελάχιστη απαίτηση ενεργειακή σήμανση στους 55oC) (P <= 😎
3.Ζ (I) : Αντλίες θερμότητας αέρα – αέρα διαιρούμενου τύπου (split) για θέρμανση/ψύξη χώρου (P <= 3.8)

Αυτός εγκρίθηκε με αυτά τα 2 a/c τότε ? Προ-υπήρχε άλλο μέσο θέρμανσης ?

• Απαντ. 7,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ffts είπε

5-κάθαρα είναι  κλιματιστικά. Το ίδιο μου έγραφε κι εμένα τότε για ένα μικρό που ζήτησα.

3.Γ (I) : Σύστημα Α/Θ (Θέρμανσης – Ψύξης / Ελάχιστη απαίτηση ενεργειακή σήμανση στους 55oC) (P <= 😎
3.Ζ (I) : Αντλίες θερμότητας αέρα – αέρα διαιρούμενου τύπου (split) για θέρμανση/ψύξη χώρου (P <= 3.8)

Αυτός εγκρίθηκε με αυτά τα 2 a/c τότε ? Προ-υπήρχε άλλο μέσο θέρμανσης ?

μπορει αλλα συνηθως κανουν το κλασικο λαθος πανε βαζουν το a/c για θερμανση επιλεγοντας Α/Θ στο προγραμμα του τεε που εκεινο καταλαβαινει οτι ειναι αντλια θερ και οχι κλιμα.. κοπανανε και ενα cop για αποδοση οτι λεει το καρτελακι 4-5 (που ειναι φουλ καλο ) και τους βγαζει αερα ενω το προγραμμα καταλαβαίνει οτι δηλωνεις αντλια θερμοτητας και στο βγαζει καλο.

παραδειγμα μια αντλια 6 κιλοβατ με 3-4 κοπ κοστιζει 4-6 χιλιαρικα 

κλιμα με 6 κιλοβατ κανα 4-5 κοπ κοστιζει 1200-1500 ευρω .. ε τοτε ολοι θα βαζαμε κλιματιστικα για θερμανση... 

για το ΤΕΕ και τα ΠΕΑ α/θ είναι οι αντλιες και Ψυκτες τα κλιματιστικα 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Ikucic9 είπε

Δεν το καταλαβαίνω το ερώτημα σου. Αν θες εξήγησε λίγο περισσότερο.

Δηλώνεται ως κύρια κατοικία;

Δεν είμαι και πολύ σχετικός με τις αντλίες θερμότητας απλά κάνω σκέψεις και εγώ να βάλω σε υπάρχων σώματα. Κάποια στιγμή είχα διαβάσει ότι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουνε πρόβλημα και δεν δουλευουν  σωστά. Για αυτό σε ρώτησα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, pasxaliskar είπε

φιλε μου αλλο πραγμα το εξοικονομω αλλο το πιστοποιητικο ενεργειακης αποδοσης..

το ΠΕΑ βγαινει με βαση τον οδηγο του τεε και οχι τον οδηγο του εξοικονομω... 

ξανα λεω και με τους μηχανικούς αερισμους θερμαίνεις τον χωρο δν παει να πει λειτουργει σαν μοναδα θερμανσης.

3 ώρες πριν, pasxaliskar είπε

μπορει αλλα συνηθως κανουν το κλασικο λαθος πανε βαζουν το a/c για θερμανση επιλεγοντας Α/Θ στο προγραμμα του τεε που εκεινο καταλαβαινει οτι ειναι αντλια θερ και οχι κλιμα.. κοπανανε και ενα cop για αποδοση οτι λεει το καρτελακι 4-5 (που ειναι φουλ καλο ) και τους βγαζει αερα ενω το προγραμμα καταλαβαίνει οτι δηλωνεις αντλια θερμοτητας και στο βγαζει καλο.

παραδειγμα μια αντλια 6 κιλοβατ με 3-4 κοπ κοστιζει 4-6 χιλιαρικα 

κλιμα με 6 κιλοβατ κανα 4-5 κοπ κοστιζει 1200-1500 ευρω .. ε τοτε ολοι θα βαζαμε κλιματιστικα για θερμανση... 

για το ΤΕΕ και τα ΠΕΑ α/θ είναι οι αντλιες και Ψυκτες τα κλιματιστικα 

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω και κάτι δε μου κολλάει στην όλη ιστορία...

Για όλον τον κόσμο, τα ac ή κλίμα ή όπως θες να τα αποκαλείς, είναι αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα διαιρούμενου τύπου

αναφορές 1 2 3

Στο πρόγραμμα του εξοικονομώ 2023, επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις τις αντλίες θερμότητας (ac) για την θέρμανση και την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού, το οποίο βεβαιώνεται με ΠΕΑ που ισχυρίζεσαι οτι δεν επιτρέπει να υπολογίσεις το ac ως πηγή θέρμανσης... (δεν το βρίσκεις παράταιρο;)

Παρόλα αυτά στην εικόνα που έβαλες, φαίνεται οτι υπάρχει η επιλογή για Τοπική αερόψυκτη Α.Θ που με τα ελληνικά που γνωρίζω το μεταφράζω ως τοπκό ac. Εσύ ισχυρίζεσαι: "τοπικη ειναι η αντλια που εχεις εσυ σαν διαμερισμα μονος σου.. κεντρικη ειναι οταν ειναι και σε αλλους". Επίσης ισχυρίζεσαι οτι θα έπρεπε να έχει επιλογή για ψύκτη όταν μιλάς για θέρμανση🙄.

Στη συνέχεια δίνεις παράδειγμα για τον τρόπο υπολογισμού του cop σε τύπους για αντλίες αέρος - νερού που δεν αφορά τα ac καθώς είναι αντλίες αέρα-αέρα. Στον οδηγό που έκανες αναφορά TOTEE_20701-1_2017 έχει δικό του (ανεξάρτητο)παράρτημα υπολογισμού Scop (σελ 48711) για αντλίες αέρα-αέρα. Επίσης αναφέρεται σε Τοπικές ή Ημικεντρικές μονάδες οπότε ο συνειρμός οτι το τοπικό είναι αυτό που καλύπτει όλη την οικία, είναι μάλλον δικός σου καθώς δε θα έδινε επιλογή για ημικεντρικές.

Η σύγκριση της θέρμανσης αντλιών αέρα-αέρα (ac) με τον μηχανικό αερισμό, ήταν το αποκορύφωμα τον όσων είπες και ακόμη προσπαθώ να καταλάβω πως κατάφερες να τα συγκρίνεις.

Μπορεί να μην είμαι επιθεωρητής, ωστόσο είμαι μηχανικός, με γνώση της ελληνικής και όσα λες σε σύγκριση με τα παραπάνω αλλά και τα γεγονότα που παραθέτονται, δεν φαίνεται να ταιριάζουν.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, hf77 είπε

Δεν είμαι και πολύ σχετικός με τις αντλίες θερμότητας απλά κάνω σκέψεις και εγώ να βάλω σε υπάρχων σώματα. Κάποια στιγμή είχα διαβάσει ότι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουνε πρόβλημα και δεν δουλευουν  σωστά. Για αυτό σε ρώτησα. 

Τι να σου πω εμένα με μεσαίες θερμοκρασίες μου δουλεύει μια χαρά. Χαμηλές σε καμία περίπτωση είναι για ενδοδαπεδια.

Δημοσ.

αρχικα να ξεκαθαρουσουμε οτι εγω λεω τι ισχυει και οχι οτι πιστευω. 

Για όλον τον κόσμο, τα ac ή κλίμα ή όπως θες να τα αποκαλείς, είναι αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα διαιρούμενου τύπου

μεχρι πριν το εξοικονομω κανενα σαιτ δν τα ελεγε ετσι τα εβγαλε τωρα λογο μαρκετινκ να κολλαει με τον οδηγο

Στο πρόγραμμα του εξοικονομώ 2023, επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις τις αντλίες θερμότητας (ac) για την θέρμανση και την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού, το οποίο βεβαιώνεται με ΠΕΑ που ισχυρίζεσαι οτι δεν επιτρέπει να υπολογίσεις το ac ως πηγή θέρμανσης... (δεν το βρίσκεις παράταιρο;)

το εξοικονομω ΕΙΝΑΙ τελειως διαφορετικο πραγμα απο το ΠΕΑ ... το εξοικονομω σου λεει πρακτικα κανε οτι θες και θα σε δικασει το ΠΕΑ ... στο τι ειναι θερμανση ψυξη κλπ τα οριζει το ΤΕΕ με τα νουμερα.. καθως και θερμογεφυρες στις μονωσεις στα νουμερα κλπ λεει πουθενα το εξοινομω τετοια ? οχι αρα σε κανενα εξοικονομω οσο αναφορα το ΠΕΑ τα κλιματιστικα δεν μπαινουν ΣΤΟ ΠΕΑ στην θερμανση .. για πιο λογο? γτ δεν σου δινει χερι στο προγραμμα το ΤΕΕ για πιο λογο? γτ ειναι ασυμφορα σαν καταναλωση και δν ειναι φτιαγμενα για θερμανση αλλα ψυξη (ασχετα που εχουν και αυτην την δυνατοτητα) 

Παρόλα αυτά στην εικόνα που έβαλες, φαίνεται οτι υπάρχει η επιλογή για Τοπική αερόψυκτη Α.Θ που με τα ελληνικά που γνωρίζω το μεταφράζω ως τοπκό ac. Εσύ ισχυρίζεσαι: "τοπικη ειναι η αντλια που εχεις εσυ σαν διαμερισμα μονος σου.. κεντρικη ειναι οταν ειναι και σε αλλους". Επίσης ισχυρίζεσαι οτι θα έπρεπε να έχει επιλογή για ψύκτη όταν μιλάς για θέρμανση🙄.

Στη συνέχεια δίνεις παράδειγμα για τον τρόπο υπολογισμού του cop σε τύπους για αντλίες αέρος - νερού που δεν αφορά τα ac καθώς είναι αντλίες αέρα-αέρα. Στον οδηγό που έκανες αναφορά TOTEE_20701-1_2017 έχει δικό του (ανεξάρτητο)παράρτημα υπολογισμού Scop (σελ 48711) για αντλίες αέρα-αέρα. Επίσης αναφέρεται σε Τοπικές ή Ημικεντρικές μονάδες οπότε ο συνειρμός οτι το τοπικό είναι αυτό που καλύπτει όλη την οικία, είναι μάλλον δικός σου καθώς δε θα έδινε επιλογή για ημικεντρικές.

οπως θα να το μεταφραζεις το θεμα ειναι το ΤΕΕ πως το μεταφραζει φιλε μου ..ολα αυτα που λεω εινια με τηλεφωνα και μειλ στο ΤΕΕ για να μην την πατησουμε και μεις δν τα εβγαλα απο την στομαχα μου.

ο υπολογισμος cop ηταν ενα παραδειγμα απο τις 200 σελιδες του τεε που σου λεει οτι δεν κοπανας οτι cop εχει το χαρτι του κατασκευαστη αλλα υπαρχει απο πισω πραξεις και μελετη.. τα κλιματιστικα δεν εχουν εποχιακο κοπ γτ δν ειναι για θερμανση (συμφωνα με το τεε) 

Αυτο που αναφερεσεις στην σελιδα 48711 ειναι αντλιες με αερα οχι κλιματιστικα.. παρε ενα τηλ στο ΤΕΕ και ρωτα, επειδη εχουν βαλει το αντλιες και για τα κλιματιστικα γινεται αυτη η σύγχυση.. αλλα ακομα και ετσι πες οτι ισχυει μιλαει για εποχιακο cop που τα κλιματιστικα δν εχουν εποχιακο κοπ.. αλλα ακομα και ετσι εστω το κοπ που δινουν ειναι εποχιακο ενα μεσο κλιματιστικο εχει κοπ 5..  εαν παρουμε τον τυπο 0,93*5=4.65  ενω μια αντλια δινει κοπ εποχιακο 1,7-2,4 εστω οτι εχει 2,4 * 0,93 = 2.23 cop ... η ακομα καλυτερα μια αντλια με ενδοδαπεδια 2,35*(2,4+3%)= 5.7

αρα εχουμε και λεμε κλιματιστικο 4,,65 τελικο κοπ, αντλια με αερα 2,23 και με ενδοδαπεδια 5,7.. αρα ενα κλιματιστικο ειναι τοσο αποδικο με αερα? οχι γτ δν δινουν το σωστο κοπ για αυτο που θελει το τεε...

Η σύγκριση της θέρμανσης αντλιών αέρα-αέρα (ac) με τον μηχανικό αερισμό, ήταν το αποκορύφωμα τον όσων είπες και ακόμη προσπαθώ να καταλάβω πως κατάφερες να τα συγκρίνεις.

ηταν μια τρολια να σας εξηγησω οτι επειδη βγαζουν ζεστο αερα δν παει να πει οτι ειναι μεσο θερμανης.. με τον μηχανικο αερισμο μια χαρα ζεστενεις ενα δωματιο αφου εχει αντισταση και ο αερας που ερχεται απ εξω εινια ζεστος.. 

για ψύκτη όταν μιλάς για θέρμανση

τοτε δν θα ειχε νοημα να εχει στην ψυξη αεροψυκτη Α/Θ και αεροψυκτος ψυκτης ..εδω τα ξεχριζει γτ ειναι αλλο πραγμα η αεροψυκτη Α/θ και αλλο ο ψυκτης... δν εινια στην θερμανση η αεροψυκτη α/θ να ειναι το κλιματιστικο και στην ψυξη να μεταμορφωνεται σε αντλια και το κλιματιστικο να εινια ο ψυκτης.. το ΤΕΕ θεωρει ασυμφορο , χωρις δυνατοτητα υπολογισμου το κλιματιστικο.. δν φταιω παιδια και στην τελικη εαν μου βγαλεις εποχιακο βαθμο για το κλιματιστικο ευχαριστως να το βαλω στην θερμανση 

αρχικα να ξεκαθαρουσουμε οτι εγω λεω τι ισχυει και οχι οτι πιστευω. 

μεχρι πριν το εξοικονομω κανενα σαιτ δν τα ελεγε ετσι τα εβγαλε τωρα λογο μαρκετινκ να κολλαει με τον οδηγο

το εξοικονομω ΕΙΝΑΙ τελειως διαφορετικο πραγμα απο το ΠΕΑ ... το εξοικονομω σου λεει πρακτικα κανε οτι θες και θα σε δικασει το ΠΕΑ ... στο τι ειναι θερμανση ψυξη κλπ τα οριζει το ΤΕΕ με τα νουμερα.. καθως και θερμογεφυρες στις μονωσεις στα νουμερα κλπ λεει πουθενα το εξοινομω τετοια ? οχι αρα σε κανενα εξοικονομω οσο αναφορα το ΠΕΑ τα κλιματιστικα δεν μπαινουν ΣΤΟ ΠΕΑ στην θερμανση .. για πιο λογο? γτ δεν σου δινει χερι στο προγραμμα το ΤΕΕ για πιο λογο? γτ ειναι ασυμφορα σαν καταναλωση και δν ειναι φτιαγμενα για θερμανση αλλα ψυξη (ασχετα που εχουν και αυτην την δυνατοτητα) 

οπως θα να το μεταφραζεις το θεμα ειναι το ΤΕΕ πως το μεταφραζει φιλε μου ..ολα αυτα που λεω εινια με τηλεφωνα και μειλ στο ΤΕΕ για να μην την πατησουμε και μεις δν τα εβγαλα απο την στομαχα μου.

ο υπολογισμος cop ηταν ενα παραδειγμα απο τις 200 σελιδες του τεε που σου λεει οτι δεν κοπανας οτι cop εχει το χαρτι του κατασκευαστη αλλα υπαρχει απο πισω πραξεις και μελετη.. τα κλιματιστικα δεν εχουν εποχιακο κοπ γτ δν ειναι για θερμανση (συμφωνα με το τεε) 

Αυτο που αναφερεσεις στην σελιδα 48711 ειναι αντλιες με αερα οχι κλιματιστικα.. παρε ενα τηλ στο ΤΕΕ και ρωτα, επειδη εχουν βαλει το αντλιες και για τα κλιματιστικα γινεται αυτη η σύγχυση.. αλλα ακομα και ετσι πες οτι ισχυει μιλαει για εποχιακο cop που τα κλιματιστικα δν εχουν εποχιακο κοπ.. αλλα ακομα και ετσι εστω το κοπ που δινουν ειναι εποχιακο ενα μεσο κλιματιστικο εχει κοπ 5..  εαν παρουμε τον τυπο 0,93*5=4.65  ενω μια αντλια δινει κοπ εποχιακο 1,7-2,4 εστω οτι εχει 2,4 * 0,93 = 2.23 cop ... η ακομα καλυτερα μια αντλια με ενδοδαπεδια 2,35*(2,4+3%)= 5.7

αρα εχουμε και λεμε κλιματιστικο 4,,65 τελικο κοπ, αντλια με αερα 2,23 και με ενδοδαπεδια 5,7.. αρα ενα κλιματιστικο ειναι τοσο αποδικο με αερα? οχι γτ δν δινουν το σωστο κοπ για αυτο που θελει το τεε...

ηταν μια τρολια να σας εξηγησω οτι επειδη βγαζουν ζεστο αερα δν παει να πει οτι ειναι μεσο θερμανης.. με τον μηχανικο αερισμο μια χαρα ζεστενεις ενα δωματιο αφου εχει αντισταση και ο αερας που ερχεται απ εξω εινια ζεστος.. 

για ψύκτη όταν μιλάς για θέρμανση

πως εχει στην ψυξη τοτε χωρια τον αερο

αμα τωρα μου τα εχει πει λαθος το τεε βρειτε τα εκει.. με συμφερει να μπαινουν τα κλιματιστικα στην θερμανση γλιτωνεις να βαζεις λεβητες αντλιες κλππ 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε

Εφόσον διαφωνούμε στα βασικά, οτι το ac είναι μια αντία θερμότητας αέρα-αέρα, τότε δεν υπάρχει βάση συζήτησης.

Αν ξέρεις τι είναι το κλιματιστικό, ποια η αρχή λειτουργίας του και διαφωνείς οτι είναι "Τοπικές ή ημικεντρικές μονάδες απ’ευθείας εκτόνωσης με θερμαινόμενο μέσο τον αέρα" (όπως ακριβώς αναφέρεται στο TOTEE_20701-1_2017), τότε η συζήτηση τελειώνει απλά εκεί. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Εφόσον διαφωνούμε στα βασικά, οτι το ac είναι μια αντία θερμότητας αέρα-αέρα, τότε δεν υπάρχει βάση συζήτησης.

Αν ξέρεις τι είναι το κλιματιστικό, ποια η αρχή λειτουργίας του και διαφωνείς οτι είναι "Τοπικές ή ημικεντρικές μονάδες απ’ευθείας εκτόνωσης με θερμαινόμενο μέσο τον αέρα" (όπως ακριβώς αναφέρεται στο TOTEE_20701-1_2017), τότε η συζήτηση τελειώνει απλά εκεί. 

Αυτός ο άνθρωπος πληρώνεται ή/και είναι μέρος της αλυσίδας/διαδικασίας μέσα από την οποία κάποιος θα εγκριθεί για το εξοικονομώ; :X

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 2
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Αν ξέρεις τι είναι το κλιματιστικό, ποια η αρχή λειτουργίας του και διαφωνείς οτι είναι "Τοπικές ή ημικεντρικές μονάδες απ’ευθείας εκτόνωσης με θερμαινόμενο μέσο τον αέρα" (όπως ακριβώς αναφέρεται στο TOTEE_20701-1_2017), τότε η συζήση τελειώνει απλά εκεί. 

Σε ρωτάω κάποια πράγματα και εσένα και τον προηγούμενο και δν έχω κάποια απάντηση τον μόνο που επικαλείται είναι πως τα όνομαζει ο οδηγός και ξανά λέω βγάλεμου ένα βαθμό απόδοσης και θά στο βάλω 

13 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αυτός ο άνθρωπος πληρώνεται ή/και είναι μέρος της αλυσίδας/διαδικασίας μέσα από την οποία κάποιος θα εγκριθεί για το εξοικονομώ; :X

Υπάρχει η ένσταση στο ΤΕΕ εάν κάποιος δν συμφωνεί σε κάτι κατά την διάρκεια ενώ προγράμματος.. δννεχω δημιουργήσει πρόβλημα σε κανέναν ποτέ ..απλα όλα αυτά μου τύχανε και έκανα έρευνα για να μην είμαι ακάλυπτος .. για οτιδήποτε με ΥΔ και ένσταση από την εμπειρία μου και μόνο όμως ξέρω ότι δν βγαίνει σε καλό προς τον πελάτη πάντα 

Εχω δει επιθεωρητή να ζητάει να μονωθουν ολόκληρες οι σωληνώσεις από τον λέβητα όρος τα σώματα για να μην υπάρχουν απώλειες και καλά και εσείς θέλετε σε έναν τέτοιον να του πείτε να βάλει κλιματιστικό για θέρμανση ..έγινε παιδιά καλη τύχη στην εκταμίευση 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, pasxaliskar είπε

Σε ρωτάω κάποια πράγματα και εσένα και τον προηγούμενο και δν έχω κάποια απάντηση τον μόνο που επικαλείται είναι πως τα όνομαζει ο οδηγός και ξανά λέω βγάλεμου ένα βαθμό απόδοσης και θά στο βάλω

Ρωτάς πράγματα που έχεις ήδη απορρίψει...

Εφόσον απορρίπτεις οτι το κλιματιστικό είναι αντλία αέρα-αέρα, τότε τι να απαντήσω;

Έχει το πρόγραμμα την επιλογή για Τοπική αντλία αέρα(ac)...

Έχει ο οδηγός τον υπολογισμό για αντλία αέρα(ac)...

Δίνεις παράδειγμα με ένα υπερβολικά μεγάλο cop που μοιάζει με scop...

Αφαιρείς την ιδιότητα των ac να θερμαίνουν και τα αποκαλείς ψύκτες...

Εσύ δεν απάντησες γιατί το Εξοικονομώ εγκρίνει ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων που είναι καταδικασμένο να αποτύχει...;

Γιατί επιτρέπει ως επιλογή τα κλιματιστικα για ενεργειακή αναβάθμιση - θέρμανση ενώ δεν εξασφαλίζεται κάτι τέτοιο μέσω του ΠΕΑ που το ίδιο το πρόγραμμα θέτει ως ελεγκτή...;

Γιατί το πρόγραμμα του ΤΕΕ επιτρέπει να βάλεις ως  θέρμανη ηλεκτρικά καλοριφέρ - θερμοπομπούς, όταν σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να έχουν βαθμό απόδοσης πάνω του 1 και αποκλείει τα ac που είναι απείρως καλύτερα ενεργειακά; Έχεις δει ac να πέφτει σε απόδοση κάτω από 1;

Σε ποιο σημείο αναφέρει οτι τα κλιματιστικά δεν λογίζονται ως αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα παρά μόνο οι κεντρικές μονάδες που αναφέρεις; 

Γιατί ο οδηγός κάνει αναφορά σε τοπικές και ημικεντρικές μονάδες ενώ ισχυρίστηκες οτι τοπικές είναι μόνο συνολικά για ένα διαμέρισμα - μια οικία; Τι διαχωρίζει τότε το ημικεντρικό;

Κατάλαβες λοιπόν γιατί δε σου απάντησα;

Γιατί όλα τα παραπάνω τα απορρίπτεις βασιζόμενος οτι τα κλιματιστικά δεν είναι αντλίες και η μοναδική αιτιολόγηση που έδωσες ήταν

6 ώρες πριν, pasxaliskar είπε

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, nickol-us είπε

Εσύ δεν απάντησες γιατί το Εξοικονομώ εγκρίνει ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων που είναι καταδικασμένο να αποτύχει...;

γιατι εχει κατηγορια θερμανση ψυξη και παρακατω θα δεις για πιο λογο

εαν δεν μπορεις να καταλαβεις οτι μεχρι και το προγραμμα τα ξεχωριζει δν μπορω να κανω κατι παραπανω 

* οπως και την αντλια την παει με θερμανση και οχι με ψυξη που εχει την δυνατοτητα για ψυξη.. 

image.png.c8060ffe275eb2ab50d87e988bfec258.png

το ac εσυ το κοπανησες επειδη βολευε

Γιατί το πρόγραμμα του ΤΕΕ επιτρέπει να βάλεις ως  θέρμανη ηλεκτρικά καλοριφέρ - θερμοπομπούς, όταν σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να έχουν βαθμό απόδοσης πάνω του 1 και αποκλείει τα ac που είναι απείρως καλύτερα ενεργειακά; Έχεις δει ac να πέφτει σε απόδοση κάτω από 1;

αλλο το COP αλλο ο βαθμός αποδοσης .. στις αντλιες βαζεις κοπ στα αλλα συστηματα βαθμο αποδοσεις αλλο πραγμα το ενα αλλο το αλλο 

Ρωτάς πράγματα που έχεις ήδη απορρίψει...

Εφόσον απορρίπτεις οτι το κλιματιστικό είναι αντλία αέρα-αέρα, τότε τι να απαντήσω;

Δίνεις παράδειγμα με ένα υπερβολικά μεγάλο cop που μοιάζει με scop...

Αφαιρείς την ιδιότητα των ac να θερμαίνουν και τα αποκαλείς ψύκτες...

με ενα επιχείρημα που στέκει δν θα απορρίψω τιποτα αλλα οταν μου κοπανατε λεξεις διπλα σε προτασεις επειδη βολευει να πω εχετε δικιο?? 

οκ εχετε δικιο σε ολα.. απο εδω και περα μονο κλιματιστικα για θερμανση συμφερουν

Κατάλαβες λοιπόν γιατί δε σου απάντησα;

Γιατί όλα τα παραπάνω τα απορρίπτεις βασιζόμενος οτι τα κλιματιστικά δεν είναι αντλίες και η μοναδική αιτιολόγηση που έδωσες ήταν

ναι ναι εχεις δικιο οτι πεις αλλα και παλι που θενα δεν λεει για split αερα - αερα :) 

Δίνεις παράδειγμα με ένα υπερβολικά μεγάλο cop που μοιάζει με scop.

δωσε μου εσυ το cop για ενα κλιματιστικο που θα πρεπει να βαλω περιμενω

αλλο τοπικη αντλια αερα αλλο αντλια αερα-αερα slipt unit αλλα οκ .. βρες μου ακριβως το (ac) που το λεει γιατι ισχυριζεσαι πραγματα που απλα τα μεταφραζεις ετσι ενω σου εδειξα και απο το προγραμμα και απο τον οδηγο αλλα και πρακτικα στον υπολογισμο οτι δν ισχυουν.. 

σε κλιματικες ζωνες Β και ιδικα στην Α πιο πολυ ρολο παιζει η ψυξη παρα η θερμανση... σε περιοχες με ζωνη Δ παιζει η θερμανση ..

image.png.c549cc53943f5b03b2c0cf4d72e840dc.png

Επεξ/σία από pasxaliskar
Δημοσ.
10 hours ago, liakjim said:

Αυτό ακριβώς. Και το θέμα είναι ότι επιμένει... Μας λέει ότι το κλιματιστικό από μάρκετινγκ το ονόμασαν αντλία θερμότητας και ότι ο αερισμός έχει αντίσταση για θέρμανση... Που ούτε τις βασικές εξισώσεις δεν έχει κατανοήσει. Για εμένα απλά αγνοήστε τον και βρείτε κάποιον σοβαρό μηχανικό να σας καθοδηγήσει.

11 hours ago, pasxaliskar said:

Πάρτε και μια αντλία με αέρα...

troll.webp.dfe5599a6a4896e57580645cc295bb31.webp

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

@pasxaliskar αυτά στον κύκλο είναι κλιματιστικά AC . Για ψύξη και θέρμανση. 

image.png.26fa5f0418f8ae79a0f1ad0f550363b6.png

για το ΠΕΑ μιλαμε οτι δν εχει την επιλογη μαγκα οχι πως εινια η περιγραφη στον οδηγο 

τα πεα υπήρχαν και πριν το εξοικονομώ ... 2 διαφορετικα πραγματα ειναι

24 λεπτά πριν, serialgreek είπε

Αυτό ακριβώς. Και το θέμα είναι ότι επιμένει... Μας λέει ότι το κλιματιστικό από μάρκετινγκ το ονόμασαν αντλία θερμότητας και ότι ο αερισμός έχει αντίσταση για θέρμανση... Που ούτε τις βασικές εξισώσεις δεν έχει κατανοήσει. Για εμένα απλά αγνοήστε τον και βρείτε κάποιον σοβαρό μηχανικό να σας καθοδηγήσει.

ποια ειναι η ειδικότητα σου?  6η φορα θα μου πεις?

25 λεπτά πριν, serialgreek είπε

Μας λέει ότι το κλιματιστικό από μάρκετινγκ το ονόμασαν αντλία θερμότητας και ότι ο αερισμός έχει αντίσταση για θέρμανση... Που ούτε τις βασικές εξισώσεις δεν έχει κατανοήσει. Για εμένα απλά αγνοήστε τον και βρείτε κάποιον σοβαρό μηχανικό να σας καθοδηγήσει.

μην διεστραβλωνεις τα λογια μου .. ειπα οτι τα SITE το πλασαρουν ετσι και καποιοι ανιδεοι καλη ωρα ψαρωνουν και μετα την πατανε.. και καθως για τον μηχανικο αερισμο το ειπα ως ενα ακραιο παραδειγμα που και αυτο δεν ειναι συστημα θερμανσης αλλα ΠΡΑΚΤΙΚΑ μπορεις να ζεστανεις ενα δωματιο ..

γραψε μηχανικος αερισμος με ανακτηση θερμοτητας , με αντισταση 

Επεξ/σία από pasxaliskar

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...