Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 7,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμ γι'αυτό εγώ ο δόλιος ρωτούσα (5 σελίδες πριν) αν το αποτέλεσμα είναι μετρήσιμο και υπολογίσιμο και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από τον ΒΠΕΑ.
Ο δικός μου μηχανικός μου είπε "αφήνουμε το ΑΠΕΑ με τις ΑΘ , τροποποιούμε τις παρεμβάσεις, και βάζουμε μόνο τα a/c που ζήτησα, και αν το δεχτεί ο ΒΠΕΑ το δέχτηκε .Αλλιώς ο ΒΠΕΑ θα κόψει 10-20% από την επιδότηση", (οπότε πραγματικό κέρδος ΜΗΔΕΝ).

Υπάρχει κανείς εδώ που τελείωσε επιτυχώς το ΕΞ-23 μόνο με κλιματιστικά , χωρίς ΑΘ ή άλλο θερμαντικό μέσο ?

Επεξ/σία από ffts
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ffts είπε

Αμ γι'αυτό εγώ ο δόλιος ρωτούσα (5 σελίδες πριν) αν το αποτέλεσμα είναι μετρήσιμο και υπολογίσιμο και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από τον ΒΠΕΑ.
Ο δικός μου μηχανικός μου είπε "αφήνουμε το ΑΠΕΑ με τις ΑΘ , τροποποιούμε τις παρεμβάσεις, και βάζουμε μόνο τα a/c που ζήτησα, και αν το δεχτεί ο ΒΠΕΑ το δέχτηκε .Αλλιώς ο ΒΠΕΑ θα κόψει 10-20% από την επιδότηση", (οπότε πραγματικό κέρδος ΜΗΔΕΝ)

ε συνηθως κανεις δν κοβει εαν δν υπαρχει πονηραδα.. ολοι βοηθαμε λιγο απο δω λιγο απο εκει το μαγείρευω.. εαν δω οτι τιμολογεις κλιματιστικο 1000-1400 ευρω οκ.. εαν δω οτι τιμολογεις κλιματιστικο 2000-2500 εκει κοβω γτ πας να το παιξεις πονηραδα.. επισης απο εμπειρια καταλαβαινεις ποιος δν ξερει να κανει σωστα πεα η πιος τα εκανε ετσι επιτηδες για εκμετάλλευση.. εχω δει να παω για πεα σε σπιτι με αντλια , να περναω μετα απο 3 μηνες επειδη με εβγαλε ο δρομος μου και η αντλια να εχει κανει φτερα  

επισης μην αγχωνεστε για τα κλιματιστικα .. το 98% των σπιτιων ειχαν κατι ηδη απο πριν πετραλαιο η φυσικο αεριο η καποιον λεβητα.. εκεινον βαζουμε (νομιζει ο πελατης βαζει τα κλιματιστικα) και ολα καλα 

Δημοσ.

Στο Β πεα ο επιθεωρητής μπορεί να κόψει ποσοστό επιδότησης; Επίσης αν δεν επιτευχθεί ο στόχος βάσει του Β πεα δεν δίδεται 2η ευκαιρία για συμπληρωματικές εργασίες για να επιτευχθεί ο στόχος;

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, alexander098 είπε

Στο Β πεα ο επιθεωρητής μπορεί να κόψει ποσοστό επιδότησης; Επίσης αν δεν επιτευχθεί ο στόχος βάσει του Β πεα δεν δίδεται 2η ευκαιρία για συμπληρωματικές εργασίες για να επιτευχθεί ο στόχος;

μπορει να κοψει και ναι γινονται συμπληρωματικες κανεις δν κοβει πλην εαν εινια κατι ακραιο 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 minutes ago, pasxaliskar said:

μπορει να κοψει και ναι γινονται συμπληρωματικες κανεις δν κοβει πλην εαν εινια κατι ακραιο 

Που λέει ότι μπορεί να κόψει; Σε προηγούμενα είχα δει ότι αν είχες βάλει ότι θα ανέβεις 4 κλάσεις και ανέβαινες 3 τελικά, σου έκοβε κάποια επιδότηση. Στο εξοικονομώ 2025 ισχύει αυτό;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, _^ThEo^_ είπε

Που λέει ότι μπορεί να κόψει; Σε προηγούμενα είχα δει ότι αν είχες βάλει ότι θα ανέβεις 4 κλάσεις και ανέβαινες 3 τελικά, σου έκοβε κάποια επιδότηση. Στο εξοικονομώ 2025 ισχύει αυτό;

καμια σχεση με κλασεις.. το 90% της εξοικονομησης πρεπει να βγαζει το Β ΠΕΑ αυτο που δηλωσες αρχικα.. οι κλασεις εχουν να κανουν με το κτιριο αναφορας και καθε φορα ( αναλογος τις παρεμβασεις μπορει ναλλλαζει ) οποτε μπορει εσυ να πηγες Γ αντι για Β+ και να εισαι κομπλε.. η μπορει να πηγες Β+ αντι για Γ και να εχεις προβλημα 

Δημοσ.

Καλησπέρα σήμερα μου ήρθε αυτό το μήνυμα. Εξοικονομω 2023 για νέους.

Κατάσταση αίτησης κατά την έναρξη 04.αΕ

πιλογή Χρηματοδοτικού Σχήματος

Αλλά το σύστημα μου λέει ότι 

Η επιλογή υποβολής αιτήματος για δανειοδότηση είναι προσωρινά μη ενεργή

Ξέρει κανείς γιατί? Έχω και προθεσμία 30 ημερών....

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ALIEN-3- είπε

Καλησπέρα σήμερα μου ήρθε αυτό το μήνυμα. Εξοικονομω 2023 για νέους.

Κατάσταση αίτησης κατά την έναρξη 04.αΕ

πιλογή Χρηματοδοτικού Σχήματος

Αλλά το σύστημα μου λέει ότι 

Η επιλογή υποβολής αιτήματος για δανειοδότηση είναι προσωρινά μη ενεργή

Ξέρει κανείς γιατί? Έχω και προθεσμία 30 ημερών....

μην αγχψνεσαι θα στα κανει ο συμβουλος.. ναι οι τραπεζες με το προγραμμα δν τα πανε καλα 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, pasxaliskar said:

καμια σχεση με κλασεις.. το 90% της εξοικονομησης πρεπει να βγαζει το Β ΠΕΑ αυτο που δηλωσες αρχικα.. οι κλασεις εχουν να κανουν με το κτιριο αναφορας και καθε φορα ( αναλογος τις παρεμβασεις μπορει ναλλλαζει ) οποτε μπορει εσυ να πηγες Γ αντι για Β+ και να εισαι κομπλε.. η μπορει να πηγες Β+ αντι για Γ και να εχεις προβλημα 

Ωραια μπορείς να μου πεις που γράφει ότι μπορεί να κόψει ποσοστό επιδότησης στον οδηγό του 2025;

Επεξ/σία από _^ThEo^_
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

Ωραια μπορείς να μου πεις που γράφει ότι μπορεί να κόψει ποσοστό επιδότησης στον οδηγό του 2025;

1,2 * τετραγωνικά * εξοικονόμηση όπως αυτός ο τύπος σου δίνει το μέγιστο προϋπολογισμο ετσι και στο τέλος γίνεται ο έλεγχος για το πόσο από εδώ ξεκινάνε όλα και έχει περιπτώσεις ... 

Έστω ότι έχεις ένα σπίτι 100 τετραγωνικά με 300 εξοικονόμηση 

Άρα έχουμε 1,2 *100 *300 = 36000 ΑΡΑ 35000 

Εστω ότι στο β πεα κάνεις αντί για 300 κάνεις 240 εξοικονόμηση.. άρα 1,2 *100*240 = 28800 .. εάν έχεις κάνει εργασίες πιο κάτω οκ εάν έχεις κάνει πχ 33000 τότε την διαφορά την πληρώνεις από εκεί ξεκινάνε όλοι οι κόφτες και συνεχίζουν .. παλιά υπήρχε και η τιμές ανά κατηγορία τώρα το κόψανε 

Όπως και επίσης το90% που δν τι λέει πλέον ξεκάθαρα αλλά σε τηλεφωνιμα στο τεε είπαν θα μπει με αναθεώρηση τον οδηγό 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pasxaliskar είπε

image.png.2b837c065ef4e4248ef442ccbd5b3ee2.png

To παραπάνω είναι αποτύπωμα από την απόφαση υπαγωγής στο εξοικονομώ 2023.

Δεν είναι ξεκάθαρο οτι μιλάει για ac προς ψύξη-θέρμανση χώρου;

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να πάρεις πχ κλιματιστικά από κάποιο κατάστημα το οποίο κάνει και την εγκατάσταση ή έστω τα κλιματιστικά ή πρέπει όλα να γίνουν μέσω του εργολάβου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 minutes ago, alexander098 said:

Μπορείς να πάρεις πχ κλιματιστικά από κάποιο κατάστημα το οποίο κάνει και την εγκατάσταση ή έστω τα κλιματιστικά ή πρέπει όλα να γίνουν μέσω του εργολάβου;

Μπορείς, το κατάστημα όμως πρέπει :

1) να είναι στο μητρώο προμηθευτών  του προγράμματος αλλιώς δεν γίνεται και

2) να έχει εμπειρία με τη σχετική γραφειοκρατία, αλλιώς θα σε ταλαιπωρήσουν.

Επεξ/σία από BigBlack
  • Thanks 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, nickol-us είπε

image.png.2b837c065ef4e4248ef442ccbd5b3ee2.png

To παραπάνω είναι αποτύπωμα από την απόφαση υπαγωγής στο εξοικονομώ 2023.

Δεν είναι ξεκάθαρο οτι μιλάει για ac προς ψύξη-θέρμανση χώρου;

φιλε μου αλλο πραγμα το εξοικονομω αλλο το πιστοποιητικο ενεργειακης αποδοσης..

το ΠΕΑ βγαινει με βαση τον οδηγο του τεε και οχι τον οδηγο του εξοικονομω... 

ξανα λεω και με τους μηχανικούς αερισμους θερμαίνεις τον χωρο δν παει να πει λειτουργει σαν μοναδα θερμανσης.

9 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Μπορείς, το κατάστημα όμως πρέπει :

1) να είναι στο μητρώο προμηθευτών  του προγράμματος αλλιώς δεν γίνεται και

2) να έχει εμπειρία με τη σχετική γραφειοκρατία, αλλιώς θα σε ταλαιπωρήσουν.

ετσι ακριβως... το 1) ειναι δουλεια 5 λεπτων 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...