Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, _^ThEo^_ είπε

Που λέει ότι μπορεί να κόψει; Σε προηγούμενα είχα δει ότι αν είχες βάλει ότι θα ανέβεις 4 κλάσεις και ανέβαινες 3 τελικά, σου έκοβε κάποια επιδότηση. Στο εξοικονομώ 2025 ισχύει αυτό;

καμια σχεση με κλασεις.. το 90% της εξοικονομησης πρεπει να βγαζει το Β ΠΕΑ αυτο που δηλωσες αρχικα.. οι κλασεις εχουν να κανουν με το κτιριο αναφορας και καθε φορα ( αναλογος τις παρεμβασεις μπορει ναλλλαζει ) οποτε μπορει εσυ να πηγες Γ αντι για Β+ και να εισαι κομπλε.. η μπορει να πηγες Β+ αντι για Γ και να εχεις προβλημα 

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα σήμερα μου ήρθε αυτό το μήνυμα. Εξοικονομω 2023 για νέους.

Κατάσταση αίτησης κατά την έναρξη 04.αΕ

πιλογή Χρηματοδοτικού Σχήματος

Αλλά το σύστημα μου λέει ότι 

Η επιλογή υποβολής αιτήματος για δανειοδότηση είναι προσωρινά μη ενεργή

Ξέρει κανείς γιατί? Έχω και προθεσμία 30 ημερών....

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ALIEN-3- είπε

Καλησπέρα σήμερα μου ήρθε αυτό το μήνυμα. Εξοικονομω 2023 για νέους.

Κατάσταση αίτησης κατά την έναρξη 04.αΕ

πιλογή Χρηματοδοτικού Σχήματος

Αλλά το σύστημα μου λέει ότι 

Η επιλογή υποβολής αιτήματος για δανειοδότηση είναι προσωρινά μη ενεργή

Ξέρει κανείς γιατί? Έχω και προθεσμία 30 ημερών....

μην αγχψνεσαι θα στα κανει ο συμβουλος.. ναι οι τραπεζες με το προγραμμα δν τα πανε καλα 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, pasxaliskar said:

καμια σχεση με κλασεις.. το 90% της εξοικονομησης πρεπει να βγαζει το Β ΠΕΑ αυτο που δηλωσες αρχικα.. οι κλασεις εχουν να κανουν με το κτιριο αναφορας και καθε φορα ( αναλογος τις παρεμβασεις μπορει ναλλλαζει ) οποτε μπορει εσυ να πηγες Γ αντι για Β+ και να εισαι κομπλε.. η μπορει να πηγες Β+ αντι για Γ και να εχεις προβλημα 

Ωραια μπορείς να μου πεις που γράφει ότι μπορεί να κόψει ποσοστό επιδότησης στον οδηγό του 2025;

Επεξ/σία από _^ThEo^_
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε

Ωραια μπορείς να μου πεις που γράφει ότι μπορεί να κόψει ποσοστό επιδότησης στον οδηγό του 2025;

1,2 * τετραγωνικά * εξοικονόμηση όπως αυτός ο τύπος σου δίνει το μέγιστο προϋπολογισμο ετσι και στο τέλος γίνεται ο έλεγχος για το πόσο από εδώ ξεκινάνε όλα και έχει περιπτώσεις ... 

Έστω ότι έχεις ένα σπίτι 100 τετραγωνικά με 300 εξοικονόμηση 

Άρα έχουμε 1,2 *100 *300 = 36000 ΑΡΑ 35000 

Εστω ότι στο β πεα κάνεις αντί για 300 κάνεις 240 εξοικονόμηση.. άρα 1,2 *100*240 = 28800 .. εάν έχεις κάνει εργασίες πιο κάτω οκ εάν έχεις κάνει πχ 33000 τότε την διαφορά την πληρώνεις από εκεί ξεκινάνε όλοι οι κόφτες και συνεχίζουν .. παλιά υπήρχε και η τιμές ανά κατηγορία τώρα το κόψανε 

Όπως και επίσης το90% που δν τι λέει πλέον ξεκάθαρα αλλά σε τηλεφωνιμα στο τεε είπαν θα μπει με αναθεώρηση τον οδηγό 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pasxaliskar είπε

image.png.2b837c065ef4e4248ef442ccbd5b3ee2.png

To παραπάνω είναι αποτύπωμα από την απόφαση υπαγωγής στο εξοικονομώ 2023.

Δεν είναι ξεκάθαρο οτι μιλάει για ac προς ψύξη-θέρμανση χώρου;

• Like 1
Δημοσ.

Μπορείς να πάρεις πχ κλιματιστικά από κάποιο κατάστημα το οποίο κάνει και την εγκατάσταση ή έστω τα κλιματιστικά ή πρέπει όλα να γίνουν μέσω του εργολάβου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 minutes ago, alexander098 said:

Μπορείς να πάρεις πχ κλιματιστικά από κάποιο κατάστημα το οποίο κάνει και την εγκατάσταση ή έστω τα κλιματιστικά ή πρέπει όλα να γίνουν μέσω του εργολάβου;

Μπορείς, το κατάστημα όμως πρέπει :

1) να είναι στο μητρώο προμηθευτών  του προγράμματος αλλιώς δεν γίνεται και

2) να έχει εμπειρία με τη σχετική γραφειοκρατία, αλλιώς θα σε ταλαιπωρήσουν.

Επεξ/σία από BigBlack
  • Thanks 1
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, nickol-us είπε

φιλε μου αλλο πραγμα το εξοικονομω αλλο το πιστοποιητικο ενεργειακης αποδοσης..

το ΠΕΑ βγαινει με βαση τον οδηγο του τεε και οχι τον οδηγο του εξοικονομω... 

ξανα λεω και με τους μηχανικούς αερισμους θερμαίνεις τον χωρο δν παει να πει λειτουργει σαν μοναδα θερμανσης.

9 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Μπορείς, το κατάστημα όμως πρέπει :

1) να είναι στο μητρώο προμηθευτών  του προγράμματος αλλιώς δεν γίνεται και

2) να έχει εμπειρία με τη σχετική γραφειοκρατία, αλλιώς θα σε ταλαιπωρήσουν.

ετσι ακριβως... το 1) ειναι δουλεια 5 λεπτων 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nickol-us είπε

5-κάθαρα είναι  κλιματιστικά. Το ίδιο μου έγραφε κι εμένα τότε για ένα μικρό που ζήτησα.

3.Γ (I) : Σύστημα Α/Θ (Θέρμανσης – Ψύξης / Ελάχιστη απαίτηση ενεργειακή σήμανση στους 55oC) (P <= 😎
3.Ζ (I) : Αντλίες θερμότητας αέρα – αέρα διαιρούμενου τύπου (split) για θέρμανση/ψύξη χώρου (P <= 3.8)

Αυτός εγκρίθηκε με αυτά τα 2 a/c τότε ? Προ-υπήρχε άλλο μέσο θέρμανσης ?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ffts είπε

5-κάθαρα είναι  κλιματιστικά. Το ίδιο μου έγραφε κι εμένα τότε για ένα μικρό που ζήτησα.

3.Γ (I) : Σύστημα Α/Θ (Θέρμανσης – Ψύξης / Ελάχιστη απαίτηση ενεργειακή σήμανση στους 55oC) (P <= 😎
3.Ζ (I) : Αντλίες θερμότητας αέρα – αέρα διαιρούμενου τύπου (split) για θέρμανση/ψύξη χώρου (P <= 3.8)

Αυτός εγκρίθηκε με αυτά τα 2 a/c τότε ? Προ-υπήρχε άλλο μέσο θέρμανσης ?

μπορει αλλα συνηθως κανουν το κλασικο λαθος πανε βαζουν το a/c για θερμανση επιλεγοντας Α/Θ στο προγραμμα του τεε που εκεινο καταλαβαινει οτι ειναι αντλια θερ και οχι κλιμα.. κοπανανε και ενα cop για αποδοση οτι λεει το καρτελακι 4-5 (που ειναι φουλ καλο ) και τους βγαζει αερα ενω το προγραμμα καταλαβαίνει οτι δηλωνεις αντλια θερμοτητας και στο βγαζει καλο.

παραδειγμα μια αντλια 6 κιλοβατ με 3-4 κοπ κοστιζει 4-6 χιλιαρικα 

κλιμα με 6 κιλοβατ κανα 4-5 κοπ κοστιζει 1200-1500 ευρω .. ε τοτε ολοι θα βαζαμε κλιματιστικα για θερμανση... 

για το ΤΕΕ και τα ΠΕΑ α/θ είναι οι αντλιες και Ψυκτες τα κλιματιστικα 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Ikucic9 είπε

Δεν το καταλαβαίνω το ερώτημα σου. Αν θες εξήγησε λίγο περισσότερο.

Δηλώνεται ως κύρια κατοικία;

Δεν είμαι και πολύ σχετικός με τις αντλίες θερμότητας απλά κάνω σκέψεις και εγώ να βάλω σε υπάρχων σώματα. Κάποια στιγμή είχα διαβάσει ότι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουνε πρόβλημα και δεν δουλευουν  σωστά. Για αυτό σε ρώτησα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, pasxaliskar είπε

φιλε μου αλλο πραγμα το εξοικονομω αλλο το πιστοποιητικο ενεργειακης αποδοσης..

το ΠΕΑ βγαινει με βαση τον οδηγο του τεε και οχι τον οδηγο του εξοικονομω... 

ξανα λεω και με τους μηχανικούς αερισμους θερμαίνεις τον χωρο δν παει να πει λειτουργει σαν μοναδα θερμανσης.

3 ώρες πριν, pasxaliskar είπε

μπορει αλλα συνηθως κανουν το κλασικο λαθος πανε βαζουν το a/c για θερμανση επιλεγοντας Α/Θ στο προγραμμα του τεε που εκεινο καταλαβαινει οτι ειναι αντλια θερ και οχι κλιμα.. κοπανανε και ενα cop για αποδοση οτι λεει το καρτελακι 4-5 (που ειναι φουλ καλο ) και τους βγαζει αερα ενω το προγραμμα καταλαβαίνει οτι δηλωνεις αντλια θερμοτητας και στο βγαζει καλο.

παραδειγμα μια αντλια 6 κιλοβατ με 3-4 κοπ κοστιζει 4-6 χιλιαρικα 

κλιμα με 6 κιλοβατ κανα 4-5 κοπ κοστιζει 1200-1500 ευρω .. ε τοτε ολοι θα βαζαμε κλιματιστικα για θερμανση... 

για το ΤΕΕ και τα ΠΕΑ α/θ είναι οι αντλιες και Ψυκτες τα κλιματιστικα 

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω και κάτι δε μου κολλάει στην όλη ιστορία...

Για όλον τον κόσμο, τα ac ή κλίμα ή όπως θες να τα αποκαλείς, είναι αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα διαιρούμενου τύπου

αναφορές 1 2 3

Στο πρόγραμμα του εξοικονομώ 2023, επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις τις αντλίες θερμότητας (ac) για την θέρμανση και την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού, το οποίο βεβαιώνεται με ΠΕΑ που ισχυρίζεσαι οτι δεν επιτρέπει να υπολογίσεις το ac ως πηγή θέρμανσης... (δεν το βρίσκεις παράταιρο;)

Παρόλα αυτά στην εικόνα που έβαλες, φαίνεται οτι υπάρχει η επιλογή για Τοπική αερόψυκτη Α.Θ που με τα ελληνικά που γνωρίζω το μεταφράζω ως τοπκό ac. Εσύ ισχυρίζεσαι: "τοπικη ειναι η αντλια που εχεις εσυ σαν διαμερισμα μονος σου.. κεντρικη ειναι οταν ειναι και σε αλλους". Επίσης ισχυρίζεσαι οτι θα έπρεπε να έχει επιλογή για ψύκτη όταν μιλάς για θέρμανση🙄.

Στη συνέχεια δίνεις παράδειγμα για τον τρόπο υπολογισμού του cop σε τύπους για αντλίες αέρος - νερού που δεν αφορά τα ac καθώς είναι αντλίες αέρα-αέρα. Στον οδηγό που έκανες αναφορά TOTEE_20701-1_2017 έχει δικό του (ανεξάρτητο)παράρτημα υπολογισμού Scop (σελ 48711) για αντλίες αέρα-αέρα. Επίσης αναφέρεται σε Τοπικές ή Ημικεντρικές μονάδες οπότε ο συνειρμός οτι το τοπικό είναι αυτό που καλύπτει όλη την οικία, είναι μάλλον δικός σου καθώς δε θα έδινε επιλογή για ημικεντρικές.

Η σύγκριση της θέρμανσης αντλιών αέρα-αέρα (ac) με τον μηχανικό αερισμό, ήταν το αποκορύφωμα τον όσων είπες και ακόμη προσπαθώ να καταλάβω πως κατάφερες να τα συγκρίνεις.

Μπορεί να μην είμαι επιθεωρητής, ωστόσο είμαι μηχανικός, με γνώση της ελληνικής και όσα λες σε σύγκριση με τα παραπάνω αλλά και τα γεγονότα που παραθέτονται, δεν φαίνεται να ταιριάζουν.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, hf77 είπε

Δεν είμαι και πολύ σχετικός με τις αντλίες θερμότητας απλά κάνω σκέψεις και εγώ να βάλω σε υπάρχων σώματα. Κάποια στιγμή είχα διαβάσει ότι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουνε πρόβλημα και δεν δουλευουν  σωστά. Για αυτό σε ρώτησα. 

Τι να σου πω εμένα με μεσαίες θερμοκρασίες μου δουλεύει μια χαρά. Χαμηλές σε καμία περίπτωση είναι για ενδοδαπεδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...