alexander098 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:01 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:01 μμ 1 λεπτό πριν, pasxaliskar είπε ισχυει αυτο που λες αλλα εν μερη εχεις δικιο.. εαν σε πω εγω η μονωση σημερα εχει 60 ευρω και σε 2 χρονια παει 90 ? καταλαβες ισχυει αυτο που λες όπως και επισης 50% εαν εχεις καλυτερα καντο εκτος προγραμματος πιο φθηνα θα βγει ... Σίγουρα οι διακυμάνσεις στις τιμές είναι πολύ μεγάλες τον τελευταίο καιρό. Απλά όταν μου λένε μην ανησυχείτε θα χρησιμοποιήσουμε όλο τον προϋπολογισμό και δεν μου λένε θα φροντίσουμε να μπει η τάδε καλή μάρκα για κουφώματα ή αντλίες, καταλαβαίνω ότι απλά θέλουν να πάρουν τη δουλειά γιατί έχει καλά χρήματα. Αυτό μου το είπαν και στα περισσότερα γραφεία, ότι ορισμένα λόγω του 50% μπορεί να τα κάνουμε εκτός προγράμματος
BigBlack Δημοσ. Δευτέρα στις 01:02 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:02 μμ 1 minute ago, pasxaliskar said: τοτε οι ψυκτες τι ειναι ? εκεινα με το νερο που πινουμε ? χααχαχαχαχ δν εχει σημασια τι θεωρω εγω η εσυ σου λεω πως ειναι στο τεε.. εχω κοψει λεφτα σε πονηρους και δν ειπαν τιποτα γτ πηραν στο τεε και τους ειπαν τα ιδια Η διαστρέβλωση των ορισμών λοιπόν για σένα είναι ο ορισμός. Καλή τύχη στη ζωή σου.
pasxaliskar Δημοσ. Δευτέρα στις 01:02 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:02 μμ 2 λεπτά πριν, BigBlack είπε Επιμένω κι ας μην είμαι μηχανικός. Τα Α/C είναι αντλίες θερμότητας. Το να επιλέγεις εσύ να μην τα θεωρείς έτσι είναι τεράστια διαστρέβλωση. με τεκμηριωση πες μου οχι τι πιστευεις .. σου εδειξα και στο προγραμμα πως φαινεται αλλα και πως τα λεει το τεε και τα ξεχωριζει και παλι μου λες τα κλιματιστικα ειναι a/c.. τοτε ολα τα πεα θα βγαιναν νερακι +3 κατηγοριες Μόλις τώρα, alexander098 είπε Σίγουρα οι διακυμάνσεις στις τιμές είναι πολύ μεγάλες τον τελευταίο καιρό. Απλά όταν μου λένε μην ανησυχείτε θα χρησιμοποιήσουμε όλο τον προϋπολογισμό και δεν μου λένε θα φροντίσουμε να μπει η τάδε καλή μάρκα για κουφώματα ή αντλίες, καταλαβαίνω ότι απλά θέλουν να πάρουν τη δουλειά γιατί έχει καλά χρήματα. Αυτό μου το είπαν και στα περισσότερα γραφεία, ότι ορισμένα λόγω του 50% μπορεί να τα κάνουμε εκτός προγράμματος ισχυει οπως τα λες Μόλις τώρα, BigBlack είπε Η διαστρέβλωση των ορισμών λοιπόν για σένα είναι ο ορισμός. Καλή τύχη στη ζωή σου. χαχααχαχαχαχ οταν θα σε κοψει λεφτα ο αλλος σε 1-2 χρονια θα λες το 2025 ενας ασχετος μου τα ελεγε .. επισης ξανα λεω τα ξεχωριζει το ΤΕΕ οχι εγω .. εμενα δν μοιαζει εαν η αληθεια δν μας αρεσει μην νευριαζουμε
serialgreek Δημοσ. Δευτέρα στις 01:04 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:04 μμ 3 minutes ago, pasxaliskar said: η δικια σου? δν μου απαντησες.. τι αλλαζει εαν εισαι μηχανολογος η τοπογραφος η ηλεκτρολογος? αλλαζει κατι ? εισαι δν εισαι σιγουρος το τεε ειναι ξεκαθαρο εαν δν μου δείξεις την παραγραφο που λεει πως υπολογιζεις την αποδοση θέρμανσης του κλιματιστικου οτι λες εινια αερολογιες.. εαν μου δειξεις τα περνω ολα πισω ζηταω συγνωμη κλπ.. ΠΡΟΣΟΧΗ οχι ναμ ε βρεις τον τύπο με fancoil αλλα του κλιμαιστικου.. αααα και τον εποχιακο βαθμό θελω στο product finch Τι αλλάζει εάν είσαι μανάβης ή δάσκαλος ή οτιδήποτε άλλο συμπληρώνω εγώ. Τι να σου δείξω ρε άνθρωπε δύο βαθμούς απόδοσης σου δίνει το κλιματιστικό μια για ψύξη μια για θέρμανση. Το πως το περνάς εσύ στους υπολογισμούς δεν ενδιαφέρει κανέναν εδώ μέσα. 2 minutes ago, BigBlack said: Επιμένω κι ας μην είμαι μηχανικός. Τα Α/C είναι αντλίες θερμότητας. Το να επιλέγεις εσύ να μην τα θεωρείς έτσι είναι τεράστια διαστρέβλωση. Αυτό ακριβώς. 4 minutes ago, alexander098 said: Δεν βλέπω λόγο να μαλώνουμε σε φόρουμ που βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Αν τα a/c δεν βοηθούν στην επίτευξη του στόχου τότε μονόδρομος οι αντλίες. Κακώς που δεν επιδοτούν και φωτοβολταϊκά. Πάντως σε ορισμένα γραφεία που ρώτησα, κάντε αίτηση και άμα εγκριθειτε ξανασυζηταμε. Δεν σου δίνουν ούτε κατά προσέγγιση μια τιμή, τίποτα. Φαίνεται πολύ έντονα ότι τους νοιάζει απλά η αρπαχτή. Δεν μαλώνουμε, διαφωνούμε. Και για να ξεκαθαριστεί το θέμα με τα κλιματιστικά. ΝΑΙ μπορούν να θεωρηθούν μονάδα θέρμανσης και πρέπει να καλύπτουν το 100% της κατοικίας. ΝΑΙ βοηθούν στην επίτευξη του στόχου. Το θέμα είναι θερμική άνεση που σου παρέχουν. 1
alexander098 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:09 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:09 μμ 4 λεπτά πριν, serialgreek είπε Τι αλλάζει εάν είσαι μανάβης ή δάσκαλος ή οτιδήποτε άλλο συμπληρώνω εγώ. Τι να σου δείξω ρε άνθρωπε δύο βαθμούς απόδοσης σου δίνει το κλιματιστικό μια για ψύξη μια για θέρμανση. Το πως το περνάς εσύ στους υπολογισμούς δεν ενδιαφέρει κανέναν εδώ μέσα. Αυτό ακριβώς. Δεν μαλώνουμε, διαφωνούμε. Και για να ξεκαθαριστεί το θέμα με τα κλιματιστικά. ΝΑΙ μπορούν να θεωρηθούν μονάδα θέρμανσης και πρέπει να καλύπτουν το 100% της κατοικίας. ΝΑΙ βοηθούν στην επίτευξη του στόχου. Το θέμα είναι θερμική άνεση που σου παρέχουν. Όταν λες να καλύπτουν το 100% της οικίας; Πχ για ένα σπίτι 70τμ, αν μπει ένα 18αρι ή 2 9αρια θα θεωρηθεί ότι το καλύπτουν;
basilisgate13 Δημοσ. Δευτέρα στις 01:10 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:10 μμ εχει κανει καποιος μεσα στο προγραμμα ανακλαστική μόνωση περιμετρικα ; αξιζει;
serialgreek Δημοσ. Δευτέρα στις 01:13 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:13 μμ 3 minutes ago, alexander098 said: Όταν λες να καλύπτουν το 100% της οικίας; Πχ για ένα σπίτι 70τμ, αν μπει ένα 18αρι ή 2 9αρια θα θεωρηθεί ότι το καλύπτουν; Να έχουν όλοι οι χώροι του σπιτιού θέρμανση. Ακόμα και το μπάνιο. Νομίζω είχε αναφερθεί σωστά σε προηγούμενο ποστ. 1
pasxaliskar Δημοσ. Δευτέρα στις 01:14 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:14 μμ Μόλις τώρα, serialgreek είπε Τι αλλάζει εάν είσαι μανάβης ή δάσκαλος ή οτιδήποτε άλλο συμπληρώνω εγώ. Τι να σου δείξω ρε άνθρωπε δύο βαθμούς απόδοσης σου δίνει το κλιματιστικό μια για ψύξη μια για θέρμανση. Το πως το περνάς εσύ στους υπολογισμούς δεν ενδιαφέρει κανέναν εδώ μέσα. και στην αντλια δινει cop και scop αλλα το τεε σου λεει το υπολογιζεις ετσι.. δεν λαμβανεις οτι σου λεει ο προμηθευτης... και στους λεβητας κλπ εχει αλλο τροπο διαστασιολογησης ενας λεβητας εαν λεει κατασκευαστης 95% αποδοση δν κοπανας 95 εχει ολοκληρη μελετη .. εχει ολοκληρη μελετη για να βγαλεις την αποδοση και συ μου λες το λεει ο κατασκευαστής οκ.. ακυρωνεις 200 σελιδες του τεε για τα πεα ωραιος.. και για να δειτε οτι ο κατασκευαστης απλα βγαζει ενα νουμερο μαρκετινκγ η ιδια αντλια την λεει scop 4,55 και στο δελτιο προιοντος εχουμε για 35 βαθμους 1,27 cop( ανεβαινει με τον τυπο) kai 0,97 για τους 55 στα κρυα κλιματα και 2,53 και 1,80 για τα ζεστα (της ελλαδος) πως γινεται μια αντλια να ξεκιναει απο 0,97-2,53 scop και το κλιματιστικο να δινει 5-6-7 cop ενα καλο που εγραψε και ενας 7 λεπτά πριν, alexander098 είπε Όταν λες να καλύπτουν το 100% της οικίας; Πχ για ένα σπίτι 70τμ, αν μπει ένα 18αρι ή 2 9αρια θα θεωρηθεί ότι το καλύπτουν; φιλε μου ενεργειακος επιθεωρητης ειμαι.. τα κλιματιστικά στο ΠΕΑ δεν λαμβανονται υποψην.. αλλα εαν εχεις καποιο παλιο συστημα πχ πετραλαιο κλπ μια χαρα εισαι 1
serialgreek Δημοσ. Δευτέρα στις 01:19 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:19 μμ 4 minutes ago, pasxaliskar said: και στην αντλια δινει cop και scop αλλα το τεε σου λεει το υπολογιζεις ετσι.. δεν λαμβανεις οτι σου λεει ο προμηθευτης... και στους λεβητας κλπ εχει αλλο τροπο διαστασιολογησης ενας λεβητας εαν λεει κατασκευαστης 95% αποδοση δν κοπανας 95 εχει ολοκληρη μελετη .. εχει ολοκληρη μελετη για να βγαλεις την αποδοση και συ μου λες το λεει ο κατασκευαστής οκ.. ακυρωνεις 200 σελιδες του τεε για τα πεα ωραιος.. και για να δειτε οτι ο κατασκευαστης απλα βγαζει ενα νουμερο μαρκετινκγ η ιδια αντλια την λεει scop 4,55 και στο δελτιο προιοντος εχουμε για 35 βαθμους 1,27 cop( ανεβαινει με τον τυπο) kai 0,97 για τους 55 στα κρυα κλιματα και 2,53 και 1,80 για τα ζεστα (της ελλαδος) πως γινεται μια αντλια να ξεκιναει απο 0,97-2,53 scop και το κλιματιστικο να δινει 5-6-7 cop ενα καλο που εγραψε και ενας Εντάξει εκτείθεσαι μόνος σου τώρα. Αχταρμάς.
pasxaliskar Δημοσ. Δευτέρα στις 01:20 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:20 μμ Μόλις τώρα, serialgreek είπε Εντάξει εκτείθεσαι μόνος σου τώρα. Αχταρμάς. ελλαδα η χωρα που παρουσιαζεις τεκμηριωμένα με στοιχεια και σου λενε εκτειθεσαι χααχχααχαχ ναι αχταρμας ειναι το τεε ξερω πιο ευκολο ειναι να κοπανας οτι σου λεει ο κατασκευαστης 5 λεπτά πριν, serialgreek είπε Εντάξει εκτείθεσαι μόνος σου τώρα. Αχταρμάς. η ειδικοτητας σου κυριε serialgreek?
serialgreek Δημοσ. Δευτέρα στις 01:25 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:25 μμ Just now, pasxaliskar said: ελλαδα η χωρα που παρουσιαζεις τεκμηριωμένα με στοιχεια και σου λενε εκτειθεσαι χααχχααχαχ ναι αχταρμας ειναι το τεε ξερω Το ΤΕΕ καλά τα λέει, εσύ τα έχεις μπερδεμένα. Το SCOP δεν είναι νούμερο μάρκετινγ (κλαίω), είναι συντελεστή που έχει υπολογιστεί με συγκεκριμένη μεθοδολογία για συγκεκριμένες συνθήκες. Οι εποχικοί συντελεστές θέρμανσης που έχεις κυκλώσει δίπλα δεν έχουν καμία σχέση με COP. Γι' αυτό σου λέω, έκαστος στο είδος του.
pasxaliskar Δημοσ. Δευτέρα στις 01:32 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:32 μμ 1 λεπτό πριν, serialgreek είπε Το ΤΕΕ καλά τα λέει, εσύ τα έχεις μπερδεμένα. Το SCOP δεν είναι νούμερο μάρκετινγ (κλαίω), είναι συντελεστή που έχει υπολογιστεί με συγκεκριμένη μεθοδολογία για συγκεκριμένες συνθήκες. Οι εποχικοί συντελεστές θέρμανσης που έχεις κυκλώσει δίπλα δεν έχουν καμία σχέση με COP. Γι' αυτό σου λέω, έκαστος στο είδος του. αχαχχααχαχχααχαχ ααα τοσο ασχετος εισαι οκ νταξι φιλε μου εγινε .. ενεργειακή απόδοση εποχιακης θερμανσης με ενα απλο google translate seasonal heating effiency στο θερμο κλιμα στους 35-55 κλπ κλπ.. σορι νομιζα ηξερες η εισαι γνωστης αλλα εσυ εισαι και ασχετος και επικίνδυνος .. καθε αντλια δεν αποδίδει το ιδιο εξαρατε το μεσο και το κλικα (καλοριφερ, ενδοδαπεδια η φαν κοιλ κλπ) με τα λεγομενα σου εχουν 1 αποδοση μονο για ολα.. ωραιος.. νομιζω δν εχει κατι αλλο να πουμε τα λεγομενα σου μεχρι τωρα ηταν απλα να κραζεις χωρις τεκμηρια 7 λεπτά πριν, serialgreek είπε Το ΤΕΕ καλά τα λέει, εσύ τα έχεις μπερδεμένα. Το SCOP δεν είναι νούμερο μάρκετινγ (κλαίω), είναι συντελεστή που έχει υπολογιστεί με συγκεκριμένη μεθοδολογία για συγκεκριμένες συνθήκες. Οι εποχικοί συντελεστές θέρμανσης που έχεις κυκλώσει δίπλα δεν έχουν καμία σχέση με COP. Γι' αυτό σου λέω, έκαστος στο είδος του. οταν εννοω νουμερο μαρκετινκ, εχουν βαλει στο μεσο και στο κλιμα που βγαζει την μεγαλτερη αποδοση ωστε να μην χαντακωθεί.. ναι θα βγαζει ακοπου 4,55 με ενδοδαπεδια κλπ .. δν μπορει να εχει γραμμενα 8 αποδοσεις για ολες τις συνθηκες δες αυτο εχει 3 cop.. για πιο λογο ? γιατι δν ειναι ενα και αλλαζει και σε καθε περιπτωση το scop βγαινει αλλο αναλογος τις συνθηκες
serialgreek Δημοσ. Δευτέρα στις 01:41 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:41 μμ 8 minutes ago, pasxaliskar said: αχαχχααχαχχααχαχ ααα τοσο ασχετος εισαι οκ νταξι φιλε μου εγινε .. ενεργειακή απόδοση εποχιακης θερμανσης με ενα απλο google translate seasonal heating effiency στο θερμο κλιμα στους 35-55 κλπ κλπ.. σορι νομιζα ηξερες η εισαι γνωστης αλλα εσυ εισαι και ασχετος και επικίνδυνος .. καθε αντλια δεν αποδίδει το ιδιο εξαρατε το μεσο και το κλικα (καλοριφερ, ενδοδαπεδια η φαν κοιλ κλπ) με τα λεγομενα σου εχουν 1 αποδοση μονο για ολα.. ωραιος.. νομιζω δν εχει κατι αλλο να πουμε τα λεγομενα σου μεχρι τωρα ηταν απλα να κραζεις χωρις τεκμηρια οταν εννοω νουμερο μαρκετινκ, εχουν βαλει στο μεσο και στο κλιμα που βγαζει την μεγαλτερη αποδοση ωστε να μην χαντακωθεί.. ναι θα βγαζει ακοπου 4,55 με ενδοδαπεδια κλπ .. δν μπορει να εχει γραμμενα 8 αποδοσεις για ολες τις συνθηκες δες αυτο εχει 3 cop.. για πιο λογο ? γιατι δν ειναι ενα και αλλαζει και σε καθε περιπτωση το scop βγαινει αλλο αναλογος τις συνθηκες Τόσο άσχετος και ακόμα παραπάνω. Φτιάξε καφέ να σου τα πω. Καλή συνέχεια.
pasxaliskar Δημοσ. Δευτέρα στις 01:46 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:46 μμ 4 λεπτά πριν, serialgreek είπε Τόσο άσχετος και ακόμα παραπάνω. Φτιάξε καφέ να σου τα πω. Καλή συνέχεια. oκ ειμαι ασχετος.. 4η φορα η ειδικότητα σου?
serialgreek Δημοσ. Δευτέρα στις 01:47 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:47 μμ Just now, pasxaliskar said: oκ ειμαι ασχετος.. 4η φορα η ειδικότητα σου? Όχι παρεξήγησες. Για εμένα λέω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα