Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 minutes ago, alexander098 said:

Όταν λες να καλύπτουν το 100% της οικίας; Πχ για ένα σπίτι 70τμ, αν μπει ένα 18αρι ή 2 9αρια θα θεωρηθεί ότι το καλύπτουν;

Να έχουν όλοι οι χώροι του σπιτιού θέρμανση. Ακόμα και το μπάνιο. Νομίζω είχε αναφερθεί σωστά σε προηγούμενο ποστ.

• Thanks 1
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Μόλις τώρα, serialgreek είπε

Τι αλλάζει εάν είσαι μανάβης ή δάσκαλος ή οτιδήποτε άλλο συμπληρώνω εγώ. Τι να σου δείξω ρε άνθρωπε δύο βαθμούς απόδοσης σου δίνει το κλιματιστικό μια για ψύξη μια για θέρμανση. Το πως το περνάς εσύ στους υπολογισμούς δεν ενδιαφέρει κανέναν εδώ μέσα.

και στην αντλια δινει cop και scop αλλα το τεε σου λεει το υπολογιζεις ετσι.. δεν λαμβανεις οτι σου λεει ο προμηθευτης... και στους λεβητας κλπ εχει αλλο τροπο διαστασιολογησης ενας λεβητας εαν λεει κατασκευαστης 95% αποδοση δν κοπανας 95 εχει ολοκληρη μελετη .. 

εχει ολοκληρη μελετη για να βγαλεις την αποδοση και συ μου λες το λεει ο κατασκευαστής οκ.. ακυρωνεις 200 σελιδες του τεε για τα πεα ωραιος.. 

image.png.14b82a710f3f3b34f244c902c32833f0.png

image.png.a8dca224eddd09fac7aa30715b177760.png

και για να δειτε οτι ο κατασκευαστης απλα βγαζει ενα νουμερο μαρκετινκγ 

η ιδια αντλια την λεει scop 4,55 και στο δελτιο προιοντος εχουμε για 35 βαθμους 1,27 cop( ανεβαινει με τον τυπο) kai 0,97 για τους 55 στα κρυα κλιματα και 2,53 και 1,80 για τα ζεστα (της ελλαδος) πως γινεται μια αντλια να ξεκιναει απο 0,97-2,53 scop και το κλιματιστικο να δινει 5-6-7 cop ενα καλο που εγραψε και ενας image.png.330b989a85aa71f31b7dd962a4a5dc3d.png

7 λεπτά πριν, alexander098 είπε

Όταν λες να καλύπτουν το 100% της οικίας; Πχ για ένα σπίτι 70τμ, αν μπει ένα 18αρι ή 2 9αρια θα θεωρηθεί ότι το καλύπτουν;

φιλε μου ενεργειακος επιθεωρητης ειμαι.. τα κλιματιστικά στο ΠΕΑ δεν λαμβανονται υποψην.. αλλα εαν εχεις καποιο παλιο συστημα πχ πετραλαιο κλπ μια χαρα εισαι 

• Thanks 1
Δημοσ.
4 minutes ago, pasxaliskar said:

και στην αντλια δινει cop και scop αλλα το τεε σου λεει το υπολογιζεις ετσι.. δεν λαμβανεις οτι σου λεει ο προμηθευτης... και στους λεβητας κλπ εχει αλλο τροπο διαστασιολογησης ενας λεβητας εαν λεει κατασκευαστης 95% αποδοση δν κοπανας 95 εχει ολοκληρη μελετη .. 

εχει ολοκληρη μελετη για να βγαλεις την αποδοση και συ μου λες το λεει ο κατασκευαστής οκ.. ακυρωνεις 200 σελιδες του τεε για τα πεα ωραιος.. 

image.png.14b82a710f3f3b34f244c902c32833f0.png

image.png.a8dca224eddd09fac7aa30715b177760.png

και για να δειτε οτι ο κατασκευαστης απλα βγαζει ενα νουμερο μαρκετινκγ 

η ιδια αντλια την λεει scop 4,55 και στο δελτιο προιοντος εχουμε για 35 βαθμους 1,27 cop( ανεβαινει με τον τυπο) kai 0,97 για τους 55 στα κρυα κλιματα και 2,53 και 1,80 για τα ζεστα (της ελλαδος) πως γινεται μια αντλια να ξεκιναει απο 0,97-2,53 scop και το κλιματιστικο να δινει 5-6-7 cop ενα καλο που εγραψε και ενας image.png.330b989a85aa71f31b7dd962a4a5dc3d.png

Εντάξει εκτείθεσαι μόνος σου τώρα. Αχταρμάς. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, serialgreek είπε

ελλαδα η χωρα που παρουσιαζεις τεκμηριωμένα με στοιχεια και σου λενε εκτειθεσαι χααχχααχαχ

ναι αχταρμας ειναι το τεε ξερω 

πιο ευκολο ειναι να κοπανας οτι σου λεει ο κατασκευαστης 

5 λεπτά πριν, serialgreek είπε

η ειδικοτητας σου κυριε serialgreek?

Δημοσ.
Just now, pasxaliskar said:

ελλαδα η χωρα που παρουσιαζεις τεκμηριωμένα με στοιχεια και σου λενε εκτειθεσαι χααχχααχαχ

ναι αχταρμας ειναι το τεε ξερω 

Το ΤΕΕ καλά τα λέει, εσύ τα έχεις μπερδεμένα.

Το SCOP δεν είναι νούμερο μάρκετινγ (κλαίω), είναι συντελεστή που έχει υπολογιστεί με συγκεκριμένη μεθοδολογία για συγκεκριμένες συνθήκες. Οι εποχικοί συντελεστές θέρμανσης που έχεις κυκλώσει δίπλα δεν έχουν καμία σχέση με COP. 

Γι' αυτό σου λέω, έκαστος στο είδος του. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, serialgreek είπε

Το SCOP δεν είναι νούμερο μάρκετινγ (κλαίω), είναι συντελεστή που έχει υπολογιστεί με συγκεκριμένη μεθοδολογία για συγκεκριμένες συνθήκες. Οι εποχικοί συντελεστές θέρμανσης που έχεις κυκλώσει δίπλα δεν έχουν καμία σχέση με COP. 

αχαχχααχαχχααχαχ ααα τοσο ασχετος εισαι οκ νταξι φιλε μου εγινε .. 

ενεργειακή απόδοση εποχιακης θερμανσης με ενα απλο google translate seasonal heating effiency 

στο θερμο κλιμα στους 35-55 κλπ κλπ..

image.png.cd94415e525466f5a13ac32e0b4699c7.png

σορι νομιζα ηξερες η εισαι γνωστης αλλα εσυ εισαι και ασχετος και επικίνδυνος .. καθε αντλια δεν αποδίδει το ιδιο εξαρατε το μεσο και το κλικα (καλοριφερ, ενδοδαπεδια η φαν κοιλ κλπ) με τα λεγομενα σου εχουν 1 αποδοση μονο για ολα.. ωραιος.. 

νομιζω δν εχει κατι αλλο να πουμε τα λεγομενα σου μεχρι τωρα ηταν απλα να κραζεις χωρις τεκμηρια 

7 λεπτά πριν, serialgreek είπε

οταν εννοω νουμερο μαρκετινκ, εχουν βαλει στο μεσο και στο κλιμα που βγαζει την μεγαλτερη αποδοση ωστε να μην χαντακωθεί.. ναι θα βγαζει ακοπου 4,55 με ενδοδαπεδια κλπ  .. δν μπορει να εχει γραμμενα 8 αποδοσεις για ολες τις συνθηκες 

δες αυτο εχει 3 cop.. για πιο λογο ? γιατι δν ειναι ενα και αλλαζει και σε καθε περιπτωση το scop βγαινει αλλο αναλογος τις συνθηκες 

image.png.b1889cc40ca6ef6fcbcd323262c76125.png

Δημοσ.
8 minutes ago, pasxaliskar said:

αχαχχααχαχχααχαχ ααα τοσο ασχετος εισαι οκ νταξι φιλε μου εγινε .. 

ενεργειακή απόδοση εποχιακης θερμανσης με ενα απλο google translate seasonal heating effiency 

στο θερμο κλιμα στους 35-55 κλπ κλπ..

image.png.cd94415e525466f5a13ac32e0b4699c7.png

σορι νομιζα ηξερες η εισαι γνωστης αλλα εσυ εισαι και ασχετος και επικίνδυνος .. καθε αντλια δεν αποδίδει το ιδιο εξαρατε το μεσο και το κλικα (καλοριφερ, ενδοδαπεδια η φαν κοιλ κλπ) με τα λεγομενα σου εχουν 1 αποδοση μονο για ολα.. ωραιος.. 

νομιζω δν εχει κατι αλλο να πουμε τα λεγομενα σου μεχρι τωρα ηταν απλα να κραζεις χωρις τεκμηρια 

οταν εννοω νουμερο μαρκετινκ, εχουν βαλει στο μεσο και στο κλιμα που βγαζει την μεγαλτερη αποδοση ωστε να μην χαντακωθεί.. ναι θα βγαζει ακοπου 4,55 με ενδοδαπεδια κλπ  .. δν μπορει να εχει γραμμενα 8 αποδοσεις για ολες τις συνθηκες 

δες αυτο εχει 3 cop.. για πιο λογο ? γιατι δν ειναι ενα και αλλαζει και σε καθε περιπτωση το scop βγαινει αλλο αναλογος τις συνθηκες 

image.png.b1889cc40ca6ef6fcbcd323262c76125.png

Τόσο άσχετος και ακόμα παραπάνω. Φτιάξε καφέ να σου τα πω. Καλή συνέχεια.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, serialgreek είπε

Τόσο άσχετος και ακόμα παραπάνω. Φτιάξε καφέ να σου τα πω. Καλή συνέχεια.

oκ ειμαι ασχετος.. 4η φορα η ειδικότητα σου? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμ γι'αυτό εγώ ο δόλιος ρωτούσα (5 σελίδες πριν) αν το αποτέλεσμα είναι μετρήσιμο και υπολογίσιμο και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από τον ΒΠΕΑ.
Ο δικός μου μηχανικός μου είπε "αφήνουμε το ΑΠΕΑ με τις ΑΘ , τροποποιούμε τις παρεμβάσεις, και βάζουμε μόνο τα a/c που ζήτησα, και αν το δεχτεί ο ΒΠΕΑ το δέχτηκε .Αλλιώς ο ΒΠΕΑ θα κόψει 10-20% από την επιδότηση", (οπότε πραγματικό κέρδος ΜΗΔΕΝ).

Υπάρχει κανείς εδώ που τελείωσε επιτυχώς το ΕΞ-23 μόνο με κλιματιστικά , χωρίς ΑΘ ή άλλο θερμαντικό μέσο ?

Επεξ/σία από ffts
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ffts είπε

Αμ γι'αυτό εγώ ο δόλιος ρωτούσα (5 σελίδες πριν) αν το αποτέλεσμα είναι μετρήσιμο και υπολογίσιμο και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από τον ΒΠΕΑ.
Ο δικός μου μηχανικός μου είπε "αφήνουμε το ΑΠΕΑ με τις ΑΘ , τροποποιούμε τις παρεμβάσεις, και βάζουμε μόνο τα a/c που ζήτησα, και αν το δεχτεί ο ΒΠΕΑ το δέχτηκε .Αλλιώς ο ΒΠΕΑ θα κόψει 10-20% από την επιδότηση", (οπότε πραγματικό κέρδος ΜΗΔΕΝ)

ε συνηθως κανεις δν κοβει εαν δν υπαρχει πονηραδα.. ολοι βοηθαμε λιγο απο δω λιγο απο εκει το μαγείρευω.. εαν δω οτι τιμολογεις κλιματιστικο 1000-1400 ευρω οκ.. εαν δω οτι τιμολογεις κλιματιστικο 2000-2500 εκει κοβω γτ πας να το παιξεις πονηραδα.. επισης απο εμπειρια καταλαβαινεις ποιος δν ξερει να κανει σωστα πεα η πιος τα εκανε ετσι επιτηδες για εκμετάλλευση.. εχω δει να παω για πεα σε σπιτι με αντλια , να περναω μετα απο 3 μηνες επειδη με εβγαλε ο δρομος μου και η αντλια να εχει κανει φτερα  

επισης μην αγχωνεστε για τα κλιματιστικα .. το 98% των σπιτιων ειχαν κατι ηδη απο πριν πετραλαιο η φυσικο αεριο η καποιον λεβητα.. εκεινον βαζουμε (νομιζει ο πελατης βαζει τα κλιματιστικα) και ολα καλα 

Δημοσ.

Στο Β πεα ο επιθεωρητής μπορεί να κόψει ποσοστό επιδότησης; Επίσης αν δεν επιτευχθεί ο στόχος βάσει του Β πεα δεν δίδεται 2η ευκαιρία για συμπληρωματικές εργασίες για να επιτευχθεί ο στόχος;

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, alexander098 είπε

Στο Β πεα ο επιθεωρητής μπορεί να κόψει ποσοστό επιδότησης; Επίσης αν δεν επιτευχθεί ο στόχος βάσει του Β πεα δεν δίδεται 2η ευκαιρία για συμπληρωματικές εργασίες για να επιτευχθεί ο στόχος;

μπορει να κοψει και ναι γινονται συμπληρωματικες κανεις δν κοβει πλην εαν εινια κατι ακραιο 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 minutes ago, pasxaliskar said:

μπορει να κοψει και ναι γινονται συμπληρωματικες κανεις δν κοβει πλην εαν εινια κατι ακραιο 

Που λέει ότι μπορεί να κόψει; Σε προηγούμενα είχα δει ότι αν είχες βάλει ότι θα ανέβεις 4 κλάσεις και ανέβαινες 3 τελικά, σου έκοβε κάποια επιδότηση. Στο εξοικονομώ 2025 ισχύει αυτό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...