pasxaliskar Δημοσ. Δευτέρα στις 12:19 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:19 μμ 16 λεπτά πριν, BigBlack είπε Σε δύο Α' ΠΕΑ, ομολογουμένως παλιότερα, τα Α/C περάσανε ως αερόψυκτες Α/Θ. Τότε Α και Β ΠΕΑ περνούσαν από τον ίδιο επιθεωρητή. Ωραία λοιπόν, το ΤΕΕ διαφωνεί με το ΥΠΕΝ. Ευχαριστώ για την ενημέρωση, θα μιλήσω με τον μηχανικό μου να δούμε ποιά τρύπα υπάρχει, γιατί προφανώς κάποιος/κάποιοι παίζουν ηλίθια παχνιδάκια Τον οδηγό του ΚΕΝΑΚ τον είχα μελετήσει -παλιότερα- πολύ καλά, δούλευα στο γραφείο του μηχανικού μου για τα ΕΚΟ Ι, ΙΙ και ΙΙβ. ως αερόψυκτες Α/Θ ειναι οι αντλιες .. γιατι οταν ζηταει το προγραμμα να βγαλεις βαθμο αποδοσης υπάρχει ολοκληρη μελετη που σου λεει πως υπολογιζεςι το cop για την αντλια .. οταν μια αντλια με διαφημιστικο 5 cop (υπολογιζεις εσυ 4,20 απο τον τυπο) ε δν γινεται ενα κλιματιστικο να εχει cop 5-6 .. την καταλαβαινει το προγραμμα σαν αντλια και ανεβαζει το σπιτι πολυ. ε ναι ξερω αρκετοι το μελετησαν αλλα ολοι την πατανε .. στον υπολογισμο βαθμου αποδοσης εχει πετραλαιο λεβητα κλπ δν εχει κλιμα ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 20701-1/2017 2 λεπτά πριν, BigBlack είπε Ο μηχανικός μου ισχυρίζεται πως υπάρχει τρόπος, το πρόβλημα πιθανόν όμως να προκληθεί από τον δεύτερο ενεργειακό επιθεωρητή ο οποίος είναι με κλήρωση και δεν ξέρεις που θα πέσεις. Κι εσύ αγαπητέ που είσαι του επαγγέλματος, έχεις μιλήσει με συναδέλφους σου να δεις πως αντιμετωπίζουν αυτό το "κενό"; μεγαλη κουβεντα 4 λεπτά πριν, serialgreek είπε Μην γράφετε ανακρίβειες με τόση σιγουριά... εγινε οτι νομιζεις
nickol-us Δημοσ. Δευτέρα στις 12:22 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:22 μμ 46 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε παρακατω ειναι το προγραμμα για τα πεα , ποιο απο αυτο το μεσο ειναι ο κλιματιστικο ? Τοπική αερόψυκτη Α.Θ δεν είναι το κλιματιστικό; 1
serialgreek Δημοσ. Δευτέρα στις 12:24 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:24 μμ 3 minutes ago, pasxaliskar said: ως αερόψυκτες Α/Θ ειναι οι αντλιες .. γιατι οταν ζηταει το προγραμμα να βγαλεις βαθμο αποδοσης υπάρχει ολοκληρη μελετη που σου λεει πως υπολογιζεςι το cop για την αντλια .. οταν μια αντλια με διαφημιστικο 5 cop (υπολογιζεις εσυ 4,20 απο τον τυπο) ε δν γινεται ενα κλιματιστικο να εχει cop 5-6 .. την καταλαβαινει το προγραμμα σαν αντλια και ανεβαζει το σπιτι πολυ. ε ναι ξερω αρκετοι το μελετησαν αλλα ολοι την πατανε .. στον υπολογισμο βαθμου αποδοσης εχει πετραλαιο λεβητα κλπ δν εχει κλιμα ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 20701-1/2017 μεγαλη κουβεντα εγινε οτι νομιζεις Δεν είναι τι νομίζω, είναι τι ισχύει. Τα κλιματιστικά θεωρούνται μονάδες θέρμανσης.
pasxaliskar Δημοσ. Δευτέρα στις 12:26 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:26 μμ 4 λεπτά πριν, nickol-us είπε Τοπική αερόψυκτη Α.Θ δεν είναι το κλιματιστικό; OXI AEΡΟΨΥΚΤΟΣ ΨΥΚΤΗΣ ΕΙΝΑΙ 1 λεπτό πριν, serialgreek είπε Δεν είναι τι νομίζω, είναι τι ισχύει. Τα κλιματιστικά θεωρούνται μονάδες θέρμανσης. ωραια βρες μου μεσα απο την οδηγια του τεε πως υπολογίζεται το cop για θερμανση
serialgreek Δημοσ. Δευτέρα στις 12:30 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:30 μμ (επεξεργασμένο) 4 minutes ago, pasxaliskar said: OXI AEΡΟΨΥΚΤΟΣ ΨΥΚΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ωραια βρες μου μεσα απο την οδηγια του τεε πως υπολογίζεται το cop για θερμανση Επειδή δεν έχεις ιδέα και επιμένεις. Πρώτα ξεκαθάρισε τους βαθμούς απόδοσης. Το COP σου το δίνει ο κατασκευαστής, το SCOP υπολογίζεις εσύ. Δεν θα σου βρω τίποτα από την οδηγία, δεν είναι μέρος εδώ για μάθημα. Απλώς λέω μην είστε τόσο σίγουροι όταν δεν γνωρίζεται και παίρνετε και άλλους στον λαιμό σας. Επεξ/σία Δευτέρα στις 12:31 μμ από serialgreek
nickol-us Δημοσ. Δευτέρα στις 12:32 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:32 μμ (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε OXI AEΡΟΨΥΚΤΟΣ ΨΥΚΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ωραια βρες μου μεσα απο την οδηγια του τεε πως υπολογίζεται το cop για θερμανση Ψύκτης είναι κάτι που ψύχει, αντλία θερμότητας είναι το κλιματιστικό (αέρα-αέρα), γιατί δηλαδή ισχύει ότι λες; Τι είναι δηλαδή η τοπική αερόψυκτη α.θ; Δυστυχώς δεν έχω την υπαγωγή στο κινητό να δω πως δηλώνει τα AC, θα επανέλθω το απόγευμα. Κάτι πάντως δεν έχει λογική σε όσα λες καθώς το AC θερμαίνει και είναι α.θ. Πως αλλιώς με ανεβάζει τρεις ενεργειακές κλίμακες η μηχανικός ενώ πήρα την υπαγωγή, μόνο με AC και κουφώματα; Επεξ/σία Δευτέρα στις 12:33 μμ από nickol-us 1
BigBlack Δημοσ. Δευτέρα στις 12:34 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:34 μμ 9 minutes ago, pasxaliskar said: ως αερόψυκτες Α/Θ ειναι οι αντλιες .. γιατι οταν ζηταει το προγραμμα να βγαλεις βαθμο αποδοσης υπάρχει ολοκληρη μελετη που σου λεει πως υπολογιζεςι το cop για την αντλια .. οταν μια αντλια με διαφημιστικο 5 cop (υπολογιζεις εσυ 4,20 απο τον τυπο) ε δν γινεται ενα κλιματιστικο να εχει cop 5-6 .. την καταλαβαινει το προγραμμα σαν αντλια και ανεβαζει το σπιτι πολυ. ε ναι ξερω αρκετοι το μελετησαν αλλα ολοι την πατανε .. στον υπολογισμο βαθμου αποδοσης εχει πετραλαιο λεβητα κλπ δν εχει κλιμα ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ Τ.Ο.Τ.Ε.Ε. 20701-1/2017 Αντλία είναι το κλιματιστικό, και με cop μεγαλύτερο του 5 τα καλύτερα. Απλά μου λες πως είναι ζήτημα ερμηνείας.
pasxaliskar Δημοσ. Δευτέρα στις 12:34 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:34 μμ 1 λεπτό πριν, serialgreek είπε Επειδή δεν έχεις ιδέα και επιμένεις. Πρώτα ξεκαθάρισε τους βαθμούς απόδοσης. Το COP σου το δίνει ο κατασκευαστής, το SCOP υπολογίζεις εσύ. Δεν θα σου βρω τίποτα από την οδηγία, δεν είναι μέρος εδώ για μάθημα. Απλώς λέω μην είστε τόσο σίγουροι όταν δεν γνωρίζεται και παίρνετε και άλλους στον λαιμό σας. ααα το παμε ετσι? χααχαχα και το εποχιακο πρεπει να σου δινει αργορι μου και βγαζεις εσυ μετα απο τον τυπο του τεε.. Εχουν εναν ονομαστικο COP ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ στις αντλιες το SCOP (εποχιακο) που αυτο περνεις και βγαζεις τον τελικο βαθμο αναλογος το μεσο αερα, σωματα η ενδοδαπεδια.. θες να το παμε πιο αναλυτικα? το scop τον εποχιακο στο δινει δν υπολογιζεις τιποτα .. τετοια γινονται και μετα παρακαλανε να μην κοπουν λεφτα στο Β ΠΕΑ πεα .. εναι πως να τα βρεις αφου δν ισχυουν αυτα που λες 2 λεπτά πριν, nickol-us είπε Ψύκτης είναι κάτι που ψύχει, αντλία θερμότητας είναι το κλιματιστικό (αέρα-αέρα), γιατί δηλαδή ισχύει ότι λες; Τι είναι δηλαδή η τοπική αερόψυκτη α.θ; Δυστυχώς δεν έχω την υπαγωγή στο κινητό να δω πως δηλώνει τα AC, θα επανέλθω το απόγευμα. Κάτι πάντως δεν έχει λογική σε όσα λες καθώς το AC θερμαίνει και είναι α.θ. Πως αλλιώς με ανεβάζει τρεις ενεργειακές κλίμακες η μηχανικός ενώ πήρα την υπαγωγή, μόνο με AC και κουφώματα; τοπικη ειναι η αντλια που εχεις εσυ σαν διαμερισμα μονος σου.. κεντρικη ειναι οταν ειναι και σε αλλους π.χ. μια μεγαλη αντλια 16kw σε 3-4 διαμερισματα.. παιδια μην επιμενετε γτ εκανε οτι νανε ανεβηκε .. βαζει α/θ με cop οτι δινει ο κατασκευαστης και το προγραμμα την καταλαβαινει σαν αντλια θερμοτητας σουπερ ντουπερ για αυτο.. κλασικο λαθος επειδη βγαζει ζεστο αερα δν παει να πει οτι ειναι και μεσο θερμανσης ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ ... και ο μηχανικος αερισμος βγαζει ζεστο αερα ειναι μοναδα θερμανσης? οχι μην πυροβολειτε τον αγγελιοφορο παιδια τετοια λαθοι γινονται και ερχομαστε σε δυσκολη θεση να υπογραφουμε πεα λαθος για να μην χασουν λεφτα 3 λεπτά πριν, BigBlack είπε Αντλία είναι το κλιματιστικό, και με cop μεγαλύτερο του 5 τα καλύτερα. Απλά μου λες πως είναι ζήτημα ερμηνείας. το cop ειναι marketing αυτο που δινουν και στις αντλιες λεει 4-5 αλλα ειναι 1,6-2,2 ο εποχιακος.. μην ψαρώνετε οπως και το seer π.χ. στα κλιματιστικα δν το βαζεις οσο το λεει αλλα με μειωση τους ξεχωριζει αντλιες θερμοτητας και ψυκτες.. παιδια οτι νομιζετε καντε εμενα δν με νοιαζει .. απλα ποσοχη μην την πατηστε δεν μπορω να αλλαξω σε κανεναν γνωμη .. ειμαι ο αγγελιοφορος οχι αυτος που αποφασιζει τους νομους.. αυτα ειναι τα δεδομενα τις ερωτησεις η τα παραπονα σας παρτε στο τεε
serialgreek Δημοσ. Δευτέρα στις 12:47 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:47 μμ 9 minutes ago, pasxaliskar said: ααα το παμε ετσι? χααχαχα και το εποχιακο πρεπει να σου δινει αργορι μου και βγαζεις εσυ μετα απο τον τυπο του τεε.. Εχουν εναν ονομαστικο COP ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ στις αντλιες το SCOP (εποχιακο) που αυτο περνεις και βγαζεις τον τελικο βαθμο αναλογος το μεσο αερα, σωματα η ενδοδαπεδια.. θες να το παμε πιο αναλυτικα? το scop τον εποχιακο στο δινει δν υπολογιζεις τιποτα .. τετοια γινονται και μετα παρακαλανε να μην κοπουν λεφτα στο Β ΠΕΑ πεα .. εναι πως να τα βρεις αφου δν ισχυουν αυτα που λες τοπικη ειναι η αντλια που εχεις εσυ σαν διαμερισμα μονος σου.. κεντρικη ειναι οταν ειναι και σε αλλους π.χ. μια μεγαλη αντλια 16kw σε 3-4 διαμερισματα.. παιδια μην επιμενετε γτ εκανε οτι νανε ανεβηκε .. βαζει α/θ με cop οτι δινει ο κατασκευαστης και το προγραμμα την καταλαβαινει σαν αντλια θερμοτητας σουπερ ντουπερ για αυτο.. κλασικο λαθος επειδη βγαζει ζεστο αερα δν παει να πει οτι ειναι και μεσο θερμανσης ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ ... και ο μηχανικος αερισμος βγαζει ζεστο αερα ειναι μοναδα θερμανσης? οχι μην πυροβολειτε τον αγγελιοφορο παιδια τετοια λαθοι γινονται και ερχομαστε σε δυσκολη θεση να υπογραφουμε πεα λαθος για να μην χασουν λεφτα το cop ειναι marketing αυτο που δινουν και στις αντλιες λεει 4-5 αλλα ειναι 1,6-2,2 ο εποχιακος.. μην ψαρώνετε οπως και το seer π.χ. στα κλιματιστικα δν το βαζεις οσο το λεει αλλα με μειωση Πρώτον δεν είμαι αγόρι σου. Ποιά η ειδικότητά σου αν επιτρέπεται?
serialgreek Δημοσ. Δευτέρα στις 12:52 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:52 μμ Just now, pasxaliskar said: ΠΟΛ ΜΗΧ η δικια σου? Ήμουνα σίγουρος. Οπότε καταλήγουμε στο καλύτερα να μιλάμε για πράγματα που ξέρουμε και είναι της ειδικότητάς μας και να μην είμαστε τόσο απόλυτοι.
alexander098 Δημοσ. Δευτέρα στις 12:55 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:55 μμ Δεν βλέπω λόγο να μαλώνουμε σε φόρουμ που βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Αν τα a/c δεν βοηθούν στην επίτευξη του στόχου τότε μονόδρομος οι αντλίες. Κακώς που δεν επιδοτούν και φωτοβολταϊκά. Πάντως σε ορισμένα γραφεία που ρώτησα, κάντε αίτηση και άμα εγκριθειτε ξανασυζηταμε. Δεν σου δίνουν ούτε κατά προσέγγιση μια τιμή, τίποτα. Φαίνεται πολύ έντονα ότι τους νοιάζει απλά η αρπαχτή. 1
pasxaliskar Δημοσ. Δευτέρα στις 12:57 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:57 μμ 2 λεπτά πριν, serialgreek είπε Ήμουνα σίγουρος. Οπότε καταλήγουμε στο καλύτερα να μιλάμε για πράγματα που ξέρουμε και είναι της ειδικότητάς μας και να μην είμαστε τόσο απόλυτοι. η δικια σου? δν μου απαντησες.. τι αλλαζει εαν εισαι μηχανολογος η τοπογραφος η ηλεκτρολογος? αλλαζει κατι ? εισαι δν εισαι σιγουρος το τεε ειναι ξεκαθαρο εαν δν μου δείξεις την παραγραφο που λεει πως υπολογιζεις την αποδοση θέρμανσης του κλιματιστικου οτι λες εινια αερολογιες.. εαν μου δειξεις τα περνω ολα πισω ζηταω συγνωμη κλπ.. ΠΡΟΣΟΧΗ οχι ναμ ε βρεις τον τύπο με fancoil αλλα του κλιμαιστικου.. αααα και τον εποχιακο βαθμό θελω στο product finch
BigBlack Δημοσ. Δευτέρα στις 12:58 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:58 μμ 21 minutes ago, pasxaliskar said: ααα το παμε ετσι? χααχαχα και το εποχιακο πρεπει να σου δινει αργορι μου και βγαζεις εσυ μετα απο τον τυπο του τεε.. Εχουν εναν ονομαστικο COP ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ στις αντλιες το SCOP (εποχιακο) που αυτο περνεις και βγαζεις τον τελικο βαθμο αναλογος το μεσο αερα, σωματα η ενδοδαπεδια.. θες να το παμε πιο αναλυτικα? το scop τον εποχιακο στο δινει δν υπολογιζεις τιποτα .. τετοια γινονται και μετα παρακαλανε να μην κοπουν λεφτα στο Β ΠΕΑ πεα .. εναι πως να τα βρεις αφου δν ισχυουν αυτα που λες τοπικη ειναι η αντλια που εχεις εσυ σαν διαμερισμα μονος σου.. κεντρικη ειναι οταν ειναι και σε αλλους π.χ. μια μεγαλη αντλια 16kw σε 3-4 διαμερισματα.. παιδια μην επιμενετε γτ εκανε οτι νανε ανεβηκε .. βαζει α/θ με cop οτι δινει ο κατασκευαστης και το προγραμμα την καταλαβαινει σαν αντλια θερμοτητας σουπερ ντουπερ για αυτο.. κλασικο λαθος επειδη βγαζει ζεστο αερα δν παει να πει οτι ειναι και μεσο θερμανσης ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ ... και ο μηχανικος αερισμος βγαζει ζεστο αερα ειναι μοναδα θερμανσης? οχι μην πυροβολειτε τον αγγελιοφορο παιδια τετοια λαθοι γινονται και ερχομαστε σε δυσκολη θεση να υπογραφουμε πεα λαθος για να μην χασουν λεφτα το cop ειναι marketing αυτο που δινουν και στις αντλιες λεει 4-5 αλλα ειναι 1,6-2,2 ο εποχιακος.. μην ψαρώνετε οπως και το seer π.χ. στα κλιματιστικα δν το βαζεις οσο το λεει αλλα με μειωση τους ξεχωριζει αντλιες θερμοτητας και ψυκτες.. παιδια οτι νομιζετε καντε εμενα δν με νοιαζει .. απλα ποσοχη μην την πατηστε δεν μπορω να αλλαξω σε κανεναν γνωμη .. ειμαι ο αγγελιοφορος οχι αυτος που αποφασιζει τους νομους.. αυτα ειναι τα δεδομενα τις ερωτησεις η τα παραπονα σας παρτε στο τεε Επιμένω κι ας μην είμαι μηχανικός. Τα Α/C είναι αντλίες θερμότητας. Το να επιλέγεις εσύ να μην τα θεωρείς έτσι είναι τεράστια διαστρέβλωση.
pasxaliskar Δημοσ. Δευτέρα στις 12:58 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:58 μμ 1 λεπτό πριν, alexander098 είπε Δεν βλέπω λόγο να μαλώνουμε σε φόρουμ που βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Αν τα a/c δεν βοηθούν στην επίτευξη του στόχου τότε μονόδρομος οι αντλίες. Κακώς που δεν επιδοτούν και φωτοβολταϊκά. Πάντως σε ορισμένα γραφεία που ρώτησα, κάντε αίτηση και άμα εγκριθειτε ξανασυζηταμε. Δεν σου δίνουν ούτε κατά προσέγγιση μια τιμή, τίποτα. Φαίνεται πολύ έντονα ότι τους νοιάζει απλά η αρπαχτή. ισχυει αυτο που λες αλλα εν μερη εχεις δικιο.. εαν σε πω εγω η μονωση σημερα εχει 60 ευρω και σε 2 χρονια παει 90 ? καταλαβες ισχυει αυτο που λες όπως και επισης 50% εαν εχεις καλυτερα καντο εκτος προγραμματος πιο φθηνα θα βγει ... Μόλις τώρα, BigBlack είπε Επιμένω κι ας μην είμαι μηχανικός. Τα Α/C είναι αντλίες θερμότητας. Το να επιλέγεις εσύ να μην τα θεωρείς έτσι είναι τεράστια διαστρέβλωση. τοτε οι ψυκτες τι ειναι ? εκεινα με το νερο που πινουμε ? χααχαχαχαχ δν εχει σημασια τι θεωρω εγω η εσυ σου λεω πως ειναι στο τεε.. εχω κοψει λεφτα σε πονηρους και δν ειπαν τιποτα γτ πηραν στο τεε και τους ειπαν τα ιδια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα