KwstasPsilos Δημοσ. Δευτέρα στις 10:25 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:25 πμ Καλημέρα σε όλους. Μήπως υπάρχει κάποια γνωστή αξιόπιστη εταιρία που αναλαμβάνει το εξοικονομώ στη Θεσσαλονίκη? Έχω πελαγωσει,ο καθένας μου λέει τα δικά του. Πήρα σε κάποιον πριν από λίγο και μου είπε πως δικαιούμαι επιδότηση 80% ενώ από όσο έχω καταλάβει με ατομικό εισόδημα κάτω των 5000 ευρώ δικαιούμαι 95%. Ο φίλος BigBlack μου πρότεινε σύστημα θέρμανσης ψύξης με A/C αλλά βλέπω πως με όσους μίλησα μου τα μασάνε και προσπαθούν να προωθήσουν αντλίες θερμότητας(όπου πρέπει εγώ να βάλω τα χρήματα για την εγκατάσταση και τα fan coil).
BigBlack Δημοσ. Δευτέρα στις 11:06 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:06 πμ 33 minutes ago, KwstasPsilos said: Καλημέρα σε όλους. Μήπως υπάρχει κάποια γνωστή αξιόπιστη εταιρία που αναλαμβάνει το εξοικονομώ στη Θεσσαλονίκη? Έχω πελαγωσει,ο καθένας μου λέει τα δικά του. Πήρα σε κάποιον πριν από λίγο και μου είπε πως δικαιούμαι επιδότηση 80% ενώ από όσο έχω καταλάβει με ατομικό εισόδημα κάτω των 5000 ευρώ δικαιούμαι 95%. Ο φίλος BigBlack μου πρότεινε σύστημα θέρμανσης ψύξης με A/C αλλά βλέπω πως με όσους μίλησα μου τα μασάνε και προσπαθούν να προωθήσουν αντλίες θερμότητας(όπου πρέπει εγώ να βάλω τα χρήματα για την εγκατάσταση και τα fan coil). Δύσκολο να βρεις τελευταία στιγμή μηχανικό και μάλιστα σοβαρό να σε αναλάβει. Αν πας σε εταιρεία σίγουρα θα έχουν συνεργασίες με εμπόρους και μπορεί απλά να "σπρώχνουν" ότι έχει μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους γι'αυτούς. Ψάξε στο χρυσό οδηγό για μηχανολόγους μηχανικούς (η κατεξοχήν ειδικότητα για τα ενεργειακά) και πάρε σβάρνα τα τηλέφωνα γιατί ο χρόνος είναι ελάχιστος. Έχεις τακτοποιημένα τα πάντα; Αυθαιρεσίες, άδειες, τετραγωνικά να ταυτίζονται στο Ε9, στη ΔΕΗ, στην άδεια; Έχεις καμιά παλιότερη έστω μελέτη θέρμανσης; Όποιος σου λέει το παραμικρό που δεν ταυτίζεται με αυτά που λέει ο οδηγός του προγράμματος απορρίπτεται άμεσα και συνοπτικά. Εννοείται πρέπει να τον έχεις μελετήσει κι εσύ καλά.
_^ThEo^_ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:19 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:19 πμ 1 hour ago, eidikos33 said: χρειαζεται να εκδοσω ηλεκτρονικη ταυτοτητα για να υποβαλλω αιτηση? Για να κάνεις αίτηση όχι. Αν εγκριθεί η αίτηση όμως, σου δίνει το πρόγραμμα ενα χρονικό διάστημα για να βγαλεις ηλεκτρονικη ταυτότητα και να την υποβάλλεις. 1
pasxaliskar Δημοσ. Δευτέρα στις 11:21 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:21 πμ 55 λεπτά πριν, KwstasPsilos είπε Ο φίλος BigBlack μου πρότεινε σύστημα θέρμανσης ψύξης με A/C αλλά βλέπω πως με όσους μίλησα μου τα μασάνε και προσπαθούν να προωθήσουν αντλίες θερμότητας(όπου πρέπει εγώ να βάλω τα χρήματα για την εγκατάσταση και τα fan coil). το Α/C δν συμβαλει στην θερμανση και δν υπολογιζεται ως μεσο μοναδας θερμανσης στο ΠΕΑ .. προσεχε μην βγεις εκτεθειμένος 55 λεπτά πριν, KwstasPsilos είπε Έχω πελαγωσει,ο καθένας μου λέει τα δικά του. Πήρα σε κάποιον πριν από λίγο και μου είπε πως δικαιούμαι επιδότηση 80% ενώ από όσο έχω καταλάβει με ατομικό εισόδημα κάτω των 5000 ευρώ δικαιούμαι 95%. μπορει να σε πιανουν τεκμηρια.. ξεκιναμε απο το 3000 διαβιωσης + σπιτι στο ονομασου συντηρηση και εαν εχεις κ κανα αμαξι σιγουρα εισαι πανω απο 5000
BigBlack Δημοσ. Δευτέρα στις 11:23 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:23 πμ 3 minutes ago, _^ThEo^_ said: Για να κάνεις αίτηση όχι. Αν εγκριθεί η αίτηση όμως, σου δίνει το πρόγραμμα ενα χρονικό διάστημα για να βγαλεις ηλεκτρονικη ταυτότητα και να την υποβάλλεις. Σωστά, δεν χρειάζεται στο στάδιο της αίτησης. Παρασύρθηκα!
pasxaliskar Δημοσ. Δευτέρα στις 11:23 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:23 πμ 20 ώρες πριν, BigBlack είπε Ούτε καν αποδοτικότερο. Τα καλά Α/C ρίχνουν στ'αυτιά σε αποδοτικότητα στις καλές αντλίες αέρα/νερού. τα A/C δν συμβάλουν στην θερμανση ασχετα που βγαζουν θερμανση Στις 15/2/2025 στις 3:32 ΜΜ, KwstasPsilos είπε Τελευταία ερώτηση γιατί σε έχω πρήξει 😄 Η εγκατάσταση A/C (προφανώς ΑΑΑ+ κατανάλωσης και καλής εταιρίας όπως είπες) είναι αρκετή για θέρμανση τον χειμώνα? Και από κατανάλωση ρεύματος τι γίνεται? τα Α/c δν λαμβανονται υποψην για την μελετη ως συστημα θερμανσης συμφωνα με το τεε ..προσοχη
BigBlack Δημοσ. Δευτέρα στις 11:28 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:28 πμ 5 minutes ago, pasxaliskar said: το Α/C δν συμβαλει στην θερμανση και δν υπολογιζεται ως μεσο μοναδας θερμανσης στο ΠΕΑ .. προσεχε μην βγεις εκτεθειμένος Δεν τα ξέρεις καλά. (ii) Η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας αέρα–αέρα διαιρούμενου τύπου split unit, multi split unit (υποκατηγορία 3.Ε) για θέρμανση/ψύξη χώρου. Επιτρέπεται η αντικατάσταση υφιστάμενων συστημάτων εφόσον δεν πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις του Κ.Εν.Α.Κ και αυτό τεκμηριώνεται από τον Ενεργειακό Επιθεωρητή. Στις περιπτώσεις που εγκαθίσταται σύστημα multi split unit, κάθε τέτοιο σύστημα λογίζεται ως μία (1) μονάδα, ανεξαρτήτως του αριθμού των εσωτερικών μονάδων Από τον οδηγό του προγράμματος, σελίδα 24. 1
ekap Δημοσ. Δευτέρα στις 11:28 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:28 πμ 7 minutes ago, pasxaliskar said: το Α/C δν συμβαλει στην θερμανση και δν υπολογιζεται ως μεσο μοναδας θερμανσης στο ΠΕΑ .. προσεχε μην βγεις εκτεθειμένος Συμβάλει στην ψύξη καθόλου; Η γενικά που συμβάλουν τα κλιματιστικά;
BigBlack Δημοσ. Δευτέρα στις 11:29 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:29 πμ 5 minutes ago, pasxaliskar said: τα A/C δν συμβάλουν στην θερμανση ασχετα που βγαζουν θερμανση τα Α/c δν λαμβανονται υποψην για την μελετη ως συστημα θερμανσης συμφωνα με το τεε ..προσοχη Δεν τα ξέρεις καθόλου καλά! 1
pasxaliskar Δημοσ. Δευτέρα στις 11:29 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:29 πμ Μόλις τώρα, ekap είπε Συμβάλει στην ψύξη καθόλου; Η γενικά που συμβάλουν τα κλιματιστικά; στην ψυξη ναι κανονικα Μόλις τώρα, BigBlack είπε Δεν τα ξέρεις καθόλου καλά! εγινε 500 σπιτια , 500 πεα και 3 προγραμματα και ελεκτης Β ΠΕΑ .. δν τα ξερω τα ξερεις καλυτερα
BigBlack Δημοσ. Δευτέρα στις 11:30 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:30 πμ Just now, ekap said: Συμβάλει στην ψύξη καθόλου; Η γενικά που συμβάλουν τα κλιματιστικά; Κοίτα τι παραθέτω ένα ποστ πιό πάνω. Ο οδηγός του προγράμματος ισχύει κι όχι ό,τι κατέβει του καθενός. 1 minute ago, pasxaliskar said: στην ψυξη ναι κανονικα εγινε 500 σπιτια , 500 πεα και 3 προγραμματα και ελεκτης Β ΠΕΑ .. δν τα ξερω τα ξερεις καλυτερα Γιατί δεν τα λες και στο ΥΠΕΝ να αλλάξουν τον οδηγό; 1
pasxaliskar Δημοσ. Δευτέρα στις 11:32 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:32 πμ 1 λεπτό πριν, BigBlack είπε Κοίτα τι παραθέτω ένα ποστ πιό πάνω. Ο οδηγός του προγράμματος ισχύει κι όχι ό,τι κατέβει του καθενός. Γιατί δεν τα λες και στο ΥΠΕΝ να αλλάξουν τον οδηγό; χααχαχαχαχαχ ανιδεος.. αλλο το προγραμμα αλλο το ΠΕΑ ... οταν παει να βγει το ΠΕΑ λαμβανει υποψην τον οδηγο του ΤΕΕ και οχι το εξοινομω παρακατω ειναι το προγραμμα για τα πεα , ποιο απο αυτο το μεσο ειναι ο κλιματιστικο ? ο αεροψυκτος ψυκτης ειναι το κλιμαστιστικο που δν υπάρχει στην θερμανση αλλα μονο στην ψυξη 7 λεπτά πριν, BigBlack είπε εφόσον δεν πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις του Κ.Εν.Α.Κ και αυτό τεκμηριώνεται από τον Ενεργειακό Επιθεωρητή διαβασε τον οδηγο του κενακ.. πετανε το μπαλακι εκει 😘 επειδη διαβασα αρκετα σχολια και απο καποιους με σιγουρια να τα λενε παιδια εαν δν ξερετε μην λετε οτι νανε και καιτε κοσμο .. ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΝ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ και υπάρχει κίνδυνος να μην βγαινει το Β ΠΕΑ ενεργειακα.. προσοχή ρωτήστε μηχανικούς και όχι εδω μέσα οτι σας λεει ο καθενας
BigBlack Δημοσ. Δευτέρα στις 11:57 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:57 πμ 17 minutes ago, pasxaliskar said: χααχαχαχαχαχ ανιδεος.. αλλο το προγραμμα αλλο το ΠΕΑ ... οταν παει να βγει το ΠΕΑ λαμβανει υποψην τον οδηγο του ΤΕΕ και οχι το εξοινομω παρακατω ειναι το προγραμμα για τα πεα , ποιο απο αυτο το μεσο ειναι ο κλιματιστικο ? ο αεροψυκτος ψυκτης ειναι το κλιμαστιστικο που δν υπάρχει στην θερμανση αλλα μονο στην ψυξη διαβασε τον οδηγο του κενακ.. πετανε το μπαλακι εκει 😘 Σε δύο Α' ΠΕΑ, ομολογουμένως παλιότερα, τα Α/C περάσανε ως αερόψυκτες Α/Θ. Τότε Α και Β ΠΕΑ περνούσαν από τον ίδιο επιθεωρητή. Ωραία λοιπόν, το ΤΕΕ διαφωνεί με το ΥΠΕΝ. Ευχαριστώ για την ενημέρωση, θα μιλήσω με τον μηχανικό μου να δούμε ποιά τρύπα υπάρχει, γιατί προφανώς κάποιος/κάποιοι παίζουν ηλίθια παχνιδάκια Τον οδηγό του ΚΕΝΑΚ τον είχα μελετήσει -παλιότερα- πολύ καλά, δούλευα στο γραφείο του μηχανικού μου για τα ΕΚΟ Ι, ΙΙ και ΙΙβ.
serialgreek Δημοσ. Δευτέρα στις 12:16 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:16 μμ 42 minutes ago, pasxaliskar said: χααχαχαχαχαχ ανιδεος.. αλλο το προγραμμα αλλο το ΠΕΑ ... οταν παει να βγει το ΠΕΑ λαμβανει υποψην τον οδηγο του ΤΕΕ και οχι το εξοινομω παρακατω ειναι το προγραμμα για τα πεα , ποιο απο αυτο το μεσο ειναι ο κλιματιστικο ? ο αεροψυκτος ψυκτης ειναι το κλιμαστιστικο που δν υπάρχει στην θερμανση αλλα μονο στην ψυξη διαβασε τον οδηγο του κενακ.. πετανε το μπαλακι εκει 😘 επειδη διαβασα αρκετα σχολια και απο καποιους με σιγουρια να τα λενε παιδια εαν δν ξερετε μην λετε οτι νανε και καιτε κοσμο .. ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΝ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ και υπάρχει κίνδυνος να μην βγαινει το Β ΠΕΑ ενεργειακα.. προσοχή ρωτήστε μηχανικούς και όχι εδω μέσα οτι σας λεει ο καθενας Μην γράφετε ανακρίβειες με τόση σιγουριά...
BigBlack Δημοσ. Δευτέρα στις 12:16 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:16 μμ 38 minutes ago, pasxaliskar said: επειδη διαβασα αρκετα σχολια και απο καποιους με σιγουρια να τα λενε παιδια εαν δν ξερετε μην λετε οτι νανε και καιτε κοσμο .. ΤΑ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΝ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΑ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ και υπάρχει κίνδυνος να μην βγαινει το Β ΠΕΑ ενεργειακα.. προσοχή ρωτήστε μηχανικούς και όχι εδω μέσα οτι σας λεει ο καθενας Ο μηχανικός μου ισχυρίζεται πως υπάρχει τρόπος, το πρόβλημα πιθανόν όμως να προκληθεί από τον δεύτερο ενεργειακό επιθεωρητή ο οποίος είναι με κλήρωση και δεν ξέρεις που θα πέσεις. Κι εσύ αγαπητέ που είσαι του επαγγέλματος, έχεις μιλήσει με συναδέλφους σου να δεις πως αντιμετωπίζουν αυτό το "κενό";
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα