vaggooss Δημοσ. Κυριακή στις 02:27 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:27 μμ 6 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Μιλάς απο προσωπική εμπειρία αλλά κάθε περιπτωση ειναι διαφορετική. Προσωπικά εαν ολα ηταν οκ θα εβαζα αντλία. Αλλά με τόσες πολλές απώλειες που έχει το σπίτι μου πχ κουφώματα μπάζουν αέρα, χωρις μονωση σε ταρατσα, ουτε σε κολόνες κτλ ηθελα μεγάλη αντλία να ζεστάνω και δε θα έφτανε 1. Επισης χωρις να σπάσω τα πάντα με τις σωληνες που εχω θα ηταν μονο για θερμανση. Οπότε για ψυξη θα πληρωνα ξανα κλιματιστικά. Γιατί αν βάλεις αιρκοντίσιον η αέριο θα πληρώσεις λιγότερα εφόσον είναι χαμηλής ενεργειακής κλάσης? Εννοείται πως πρώτα θωρακίζεις ενεργειακά με κέλυφος κουφώματα κλπ και μετά βάζεις και καυστήρα. Εφόσον όμως μιλάμε για το εξοικονομώ που γλυτώνεις άνω του 50% είναι μονόδρομος όπως και να έχει η αντλία λ. Διότι την αντλία την επιδοτεί 75% και τα υπόλοιπα 50%
BigBlack Δημοσ. Κυριακή στις 02:32 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:32 μμ 2 minutes ago, vaggooss said: Γιατί αν βάλεις αιρκοντίσιον η αέριο θα πληρώσεις λιγότερα εφόσον είναι χαμηλής ενεργειακής κλάσης? Εννοείται πως πρώτα θωρακίζεις ενεργειακά με κέλυφος κουφώματα κλπ και μετά βάζεις και καυστήρα. Εφόσον όμως μιλάμε για το εξοικονομώ που γλυτώνεις άνω του 50% είναι μονόδρομος όπως και να έχει η αντλία λ. Διότι την αντλία την επιδοτεί 75% και τα υπόλοιπα 50% Δεν έχει ξεχωριστό ποσοστό επιδότησης η αντλία στο εξοικονομώ. Ότι παίρνεις για τις άλλες παρεμβάσεις το ίδιο ακριβώς και για αντλία.
dimitris_sal Δημοσ. Κυριακή στις 02:39 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:39 μμ 16 ώρες πριν, vaggooss είπε 2) Είναι οικονομικότερος από οτιδήποτε άλλο. Αποδοτικότερο ναι... Οικονομικότερο αμφιβάλλω πολύ!
BigBlack Δημοσ. Κυριακή στις 02:45 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:45 μμ 21 minutes ago, vaggooss said: Μιλάμε στα ήδη υπάρχοντα σώματα. Μόνο και μόνο με αυτό που λες, καις όλα σου τα επιχειρήματα. Θα βάλει δηλαδή και A/C για ψύξη. Μ'αυτά και μ'αυτά αντί να προωθούνται οι αντλίες, δυσφημίζονται. Επαναλαμβάνω, σοβαρή, πλήρης, αντικειμενική μελέτη, χωρίς παρωπίδες και κολλήματα, χωρίς ιδιοτέλεια του μελετητή. Με προσοχή σε κάθε ιδιαιτερότητα των χώρων και των χρήσεων. Οικονομοτεχνική ανάλυση με σενάρια παρεμβάσεων και αναμενόμενης εξοικονόμησης. Μετά οι αποφάσεις για το τι συμφέρει και τι όχι. Οτιδήποτε άλλο είναι κακή συμβουλή, με όσο καλές προθέσεις κι αν δίνεται. Και ξαναλέω, δεν είναι όλα για όλους. Αν ήταν τα πράγματα προφανή όπως νομίζεις οι μηχανικοί θα ήταν άχρηστοι. 6 minutes ago, dimitris_sal said: Ούτε καν αποδοτικότερο. Τα καλά Α/C ρίχνουν στ'αυτιά σε αποδοτικότητα στις καλές αντλίες αέρα/νερού.
Ikucic9 Δημοσ. Κυριακή στις 05:08 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:08 μμ (επεξεργασμένο) Εγώ πήγα με μηχανολόγο και μου έκανε τη μελέτη και έβαλα την Α/Θ. Βέβαια ήμουν στο εξοικονομώ αυτόνομο και είχα βάλει και φωτοβολταϊκά με net metering οπότε για μένα η αντλία ήταν κατά κάποιο τρόπο μονόδρομος. Πριν θερμανση είχα τζάκι λέβητα και μιας και είμαι επαρχία και ξύλα κόβω μόνος μου κάθε χρόνο , κράτησα και αυτή την θέρμανση για ώρα ανάγκης με τοποθέτηση δοχείου αδράνειας δύο πατωματων . Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσω ότι ΝΑΙ μπορούν να μπουν και κλιματιστικά με σωστή μελετη (τα οποία τεχνικά είναι αντλίες θερμότητας) όμως δεν έχει καμία σχέση η ζέστη που αποδίδουν τα κλιματιστικά με την ζέστη που αποδίδουν τα σώματα του καλοριφέρ (με αντλία ή κάποιο λεβητα) ή πολύ περισσότερο η ενδοδαπεδια . Όταν λέω ζεστή εννοώ την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο σπίτι. Επίσης σε όλα τα παραπάνω να προσθέσω ότι το σπίτι μου παροτι παμπάλαιο (1961) είναι πολύ καλά θερμομονωμενο και με καλά κουφώματα. Άρα ο μηχανολόγος είχε τη σταθερά ότι είχε να κάνει με ένα σπίτι που έχει ελάχιστες απώλειες . Επεξ/σία Κυριακή στις 05:10 μμ από Ikucic9
hf77 Δημοσ. Κυριακή στις 05:18 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:18 μμ 8 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε Εγώ πήγα με μηχανολόγο και μου έκανε τη μελέτη και έβαλα την Α/Θ. Βέβαια ήμουν στο εξοικονομώ αυτόνομο και είχα βάλει και φωτοβολταϊκά με net metering οπότε για μένα η αντλία ήταν κατά κάποιο τρόπο μονόδρομος. Πριν θερμανση είχα τζάκι λέβητα και μιας και είμαι επαρχία και ξύλα κόβω μόνος μου κάθε χρόνο , κράτησα και αυτή την θέρμανση για ώρα ανάγκης με τοποθέτηση δοχείου αδράνειας δύο πατωματων . Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσω ότι ΝΑΙ μπορούν να μπουν και κλιματιστικά με σωστή μελετη (τα οποία τεχνικά είναι αντλίες θερμότητας) όμως δεν έχει καμία σχέση η ζέστη που αποδίδουν τα κλιματιστικά με την ζέστη που αποδίδουν τα σώματα του καλοριφέρ (με αντλία ή κάποιο λεβητα) ή πολύ περισσότερο η ενδοδαπεδια . Όταν λέω ζεστή εννοώ την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο σπίτι. Επίσης σε όλα τα παραπάνω να προσθέσω ότι το σπίτι μου παροτι παμπάλαιο (1961) είναι πολύ καλά θερμομονωμενο και με καλά κουφώματα. Άρα ο μηχανολόγος είχε τη σταθερά ότι είχε να κάνει με ένα σπίτι που έχει ελάχιστες απώλειες . Να σε ρωτήσω αν κατάλαβα σωστά έβαλες σε υφιστάμενα σώματα νερού. Η αντλία που έβαλες είναι υψηλων θερμοκρασιών?
BigBlack Δημοσ. Κυριακή στις 05:23 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 05:23 μμ 10 minutes ago, Ikucic9 said: Εγώ πήγα με μηχανολόγο και μου έκανε τη μελέτη και έβαλα την Α/Θ. Βέβαια ήμουν στο εξοικονομώ αυτόνομο και είχα βάλει και φωτοβολταϊκά με net metering οπότε για μένα η αντλία ήταν κατά κάποιο τρόπο μονόδρομος. Πριν θερμανση είχα τζάκι λέβητα και μιας και είμαι επαρχία και ξύλα κόβω μόνος μου κάθε χρόνο , κράτησα και αυτή την θέρμανση για ώρα ανάγκης με τοποθέτηση δοχείου αδράνειας δύο πατωματων . Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσω ότι ΝΑΙ μπορούν να μπουν και κλιματιστικά με σωστή μελετη (τα οποία τεχνικά είναι αντλίες θερμότητας) όμως δεν έχει καμία σχέση η ζέστη που αποδίδουν τα κλιματιστικά με την ζέστη που αποδίδουν τα σώματα του καλοριφέρ (με αντλία ή κάποιο λεβητα) ή πολύ περισσότερο η ενδοδαπεδια . Όταν λέω ζεστή εννοώ την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο σπίτι. Επίσης σε όλα τα παραπάνω να προσθέσω ότι το σπίτι μου παροτι παμπάλαιο (1961) είναι πολύ καλά θερμομονωμενο και με καλά κουφώματα. Άρα ο μηχανολόγος είχε τη σταθερά ότι είχε να κάνει με ένα σπίτι που έχει ελάχιστες απώλειες . Δίκιο έχεις γενικά και καλά έκανες και έβαλες Α/Θ. Η παρεξήγηση όμως με τα κλιματιστικά είναι πως δεν έχει μάθει ο κόσμος να τα δουλεύει όπως πρέπει, δηλαδή να τα ανοίγει Οκτώβρη-Νοέμβρη με τα κρύα και να τα κλείνει Απρίλη. Όπως ακριβώς θα έκανες και με την ενδοδαπέδια. Σε σπίτι με καλά κλιματιστικά που λειτουργούν όπως περιγράφω η αίσθηση είναι σαν να έχεις καλοριφέρ. Όποιοι βάζουν A/C και τα λειτουργούν σαν αερόθερμα χάνουν και σε οικονομία και σε θερμική άνεση. 6 hours ago, ΠάρηςΓ said: Επιτρέπεται να βάλεις θερμομόνωση με κουφώματα αλουμινίου απλά και χωνευτα; Δεν ξέρω ποιά εννοείς απλά (μονό τζάμι; ), αλλά προκειμένου για χωνευτά: Η θερμομόνωση στους τοίχους που καλύπτουν τα χωνευτά κουφώματα είναι σαν να μην έχει γίνει. Επιτρέπεται μεν, είναι απολύτως άχρηστη δε. Χρειάζεται αντικατάσταση με ανοιγόμενα και συνήθως πλήρωση του κενού με κάποια λύση τύπου Supafil ή με πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης. Σίγουρα χρειάζεται κάποια μελέτη της παρέμβασης από μηχανικό, δεν αφήνουμε τον αλουμινά ή τον μονωσά να κάνει του κεφαλιού του.
Ikucic9 Δημοσ. Κυριακή στις 08:03 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:03 μμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, hf77 είπε Να σε ρωτήσω αν κατάλαβα σωστά έβαλες σε υφιστάμενα σώματα νερού. Η αντλία που έβαλες είναι υψηλων θερμοκρασιών? μεσαίων. λόγω βλακείας του προηγούμενου εγκαταστάτη είχε γίνει υπερδιαστασιιολόγηση των σωμάτων όταν τα έβαλα για να δουλέψουν με το τζάκι λέβητα. έτσι τώρα λειτουργούν μια χαρά με αθ μεσαίων. Επεξ/σία Κυριακή στις 08:05 μμ από Ikucic9
hf77 Δημοσ. Κυριακή στις 08:56 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 08:56 μμ 52 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε μεσαίων. λόγω βλακείας του προηγούμενου εγκαταστάτη είχε γίνει υπερδιαστασιιολόγηση των σωμάτων όταν τα έβαλα για να δουλέψουν με το τζάκι λέβητα. έτσι τώρα λειτουργούν μια χαρά με αθ μεσαίων. Και με τι εξωτερική θερμοκρασία το χειμώνα?
eidikos33 Δημοσ. Κυριακή στις 11:56 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:56 μμ (επεξεργασμένο) Τελικά σε δωρεάν παραχωρημενο σπίτι μπορεί να γίνει αίτηση; Επεξ/σία Κυριακή στις 11:56 μμ από eidikos33
Ikucic9 Δημοσ. Δευτέρα στις 08:48 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:48 πμ 11 ώρες πριν, hf77 είπε Και με τι εξωτερική θερμοκρασία το χειμώνα? Δεν το καταλαβαίνω το ερώτημα σου. Αν θες εξήγησε λίγο περισσότερο. 8 ώρες πριν, eidikos33 είπε Τελικά σε δωρεάν παραχωρημενο σπίτι μπορεί να γίνει αίτηση; Δηλώνεται ως κύρια κατοικία;
eidikos33 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:13 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:13 πμ 24 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε Δεν το καταλαβαίνω το ερώτημα σου. Αν θες εξήγησε λίγο περισσότερο. Δηλώνεται ως κύρια κατοικία; Δηλωνεται ως κυρια κατοικια απο την κορη
BigBlack Δημοσ. Δευτέρα στις 09:25 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:25 πμ 7 minutes ago, eidikos33 said: Δηλωνεται ως κυρια κατοικια απο την κορη Εφόσον δηλώνεται ως κύρια κατοικία με οποιοδήποτε τρόπο (ιδιοκατοίκηση, ενοικίαση, δωρεάν παραχώρηση) τότε δεν υπάρχει κώλυμα. Αν μάλιστα η δωρεάν παραχώρηση (ή η ενοικίαση) έχει γίνει για διάστημα μεγαλύτερο των 7 ετών, δηλαδή αν την καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων υπολείπονται 7 έτη και μία ημέρα από τη λήξη της δωρεάν παραχώρησης, την αίτηση μπορεί να την κάνει και η κόρη (ή ο ενοικιαστής). 1
eidikos33 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:32 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:32 πμ χρειαζεται να εκδοσω ηλεκτρονικη ταυτοτητα για να υποβαλλω αιτηση?
BigBlack Δημοσ. Δευτέρα στις 09:44 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:44 πμ 12 minutes ago, eidikos33 said: χρειαζεται να εκδοσω ηλεκτρονικη ταυτοτητα για να υποβαλλω αιτηση? Βέβαια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα