Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 minutes ago, vaggooss said:

Βάζεις ότι ακριβώς συντελεστή δίνει το πρόγραμμα. ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΑΚΡΙΒΩΣ ότι λέει στον οδηγό.

Καλά και γιατί μου φωνάζεις; 😇 Εγώ τα έκανα τελείωσα, άλλος ρωτάει.

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 ώρες πριν, BigBlack είπε

Καλά και γιατί μου φωνάζεις; 😇 Εγώ τα έκανα τελείωσα, άλλος ρωτάει.

Τονίζω δεν φωνάζω.

• Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, vaggooss said:

Τονίζω δεν φωνάζω.

Φιλικά τελείως, η χρήση των κεφαλαίων θεωρείται αγένεια γιατί ακριβώς "φωνάζουν". Αν θέλεις να υπογραμμίσεις κάτι, το υπογραμμίζεις ή το γράφεις με έντονα ή πλαγιαστά γράμματα, ή με συνδυασμό τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, vaggooss είπε

Αν θυμάμαι καλά το 2023 ήθελε να ανέβεις 2 ενεργειακές κλάσεις.

https://exoikonomo2023.gov.gr/documents/10182/7375908/ΕΞ+2023_ΟΔΗΓΟΣ_3η+ΤΡΟΠ_final.pdf/cb741481-e425-4b25-9bbe-e06f88cd3321 (δες σελ 16)

Spoiler

image.png.2f82994177f7ad01b1386b5c62118135.png

Βάσει υπαγωγής από Η πάω Δ, όπως είπα πιθανώς έχει σχέση η παλαιότητα των υπαρχόντων κλιματιστικών - κουφωμάτων και ο αριθμός - μεγεθός τους

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
8 ώρες πριν, BigBlack είπε

Φιλικά τελείως, η χρήση των κεφαλαίων θεωρείται αγένεια γιατί ακριβώς "φωνάζουν". Αν θέλεις να υπογραμμίσεις κάτι, το υπογραμμίζεις ή το γράφεις με έντονα ή πλαγιαστά γράμματα, ή με συνδυασμό τους.

Ναι το είχα ξεχάσει έχεις δίκιο.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, nickol-us είπε

https://exoikonomo2023.gov.gr/documents/10182/7375908/ΕΞ+2023_ΟΔΗΓΟΣ_3η+ΤΡΟΠ_final.pdf/cb741481-e425-4b25-9bbe-e06f88cd3321 (δες σελ 16)

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.2f82994177f7ad01b1386b5c62118135.png

Βάσει υπαγωγής από Η πάω Δ, όπως είπα πιθανώς έχει σχέση η παλαιότητα των υπαρχόντων κλιματιστικών - κουφωμάτων και ο αριθμός - μεγεθός τους

Περίεργο μου φαίνεται αποτι θυμάμαι,μου είχε πει ο μηχανικός ότι χωρίς μόνωση κουφώματα και καυστήρα δεν πιάνεις με τίποτα τον στόχο. Ίσως εσύ είσαι Αθήνα που είναι άλλος συντελεστής.

Δημοσ.

- Αν οι παρεμβάσεις υλοποιηθούν ακριβώς όπως έχουν δηλωθεί φυσικά δεν σε κόβει κανείς. Μετρήσιμο είναι το αποτέλεσμα. Αν όμως εσύ πχ επιλέξεις να βάλεις κουφώματα χωρίς θερμοδιακοπή ενώ έχει υπολογιστεί η θερμοδιακοπή στις επιδόσεις, την πάτησες.

- Βάζεις ότι ακριβώς συντελεστή δίνει το πρόγραμμα. ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΑΚΡΙΒΩΣ ότι λέει στον οδηγό.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Και που μπορεί να βρίσκονται αυτοί οι συντελεστές στον οδηγό/παράρτημα ? Γενικά που βρίσκεις περισσότερες λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές/απαιτήσεις ? Π.χ. "1.Ε2 Λοιπά σταθερά ή κινητά συστήματα σκίασης"  . Που γράφει ποια μπορεί να είναι αυτά ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ffts είπε

- Αν οι παρεμβάσεις υλοποιηθούν ακριβώς όπως έχουν δηλωθεί φυσικά δεν σε κόβει κανείς. Μετρήσιμο είναι το αποτέλεσμα. Αν όμως εσύ πχ επιλέξεις να βάλεις κουφώματα χωρίς θερμοδιακοπή ενώ έχει υπολογιστεί η θερμοδιακοπή στις επιδόσεις, την πάτησες.

- Βάζεις ότι ακριβώς συντελεστή δίνει το πρόγραμμα. ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΑΚΡΙΒΩΣ ότι λέει στον οδηγό.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Και που μπορεί να βρίσκονται αυτοί οι συντελεστές στον οδηγό/παράρτημα ? Γενικά που βρίσκεις περισσότερες λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές/απαιτήσεις ? Π.χ. "1.Ε2 Λοιπά σταθερά ή κινητά συστήματα σκίασης"  . Που γράφει ποια μπορεί να είναι αυτά ?

αν δεν πάρεις συμβουλή μηχανικού είναι δύσκολο να πάρεις κάποιες απαντήσεις. πχ το αν πιάνεις τις 3 κατηγορίες είναι αντικείμενου ενεργειακού επιθεωρητή. 

Δημοσ.

Καλησπέρα,έχω παρακολουθήσει πολλές σελίδες του θέματος και οι απαντήσεις σας είναι πολύ κατατοπιστικές για πολλά ερωτήματα που είχα στο μυαλό μου.

Κάτι που αναρωτιέμαι τώρα. Σκέφτομαι να κάνω αίτηση για το Εξοικονομώ 2025. Βλέπω οι αιτήσεις είναι μέχρι 20 Μαρτίου. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πότε ουσιαστικά ξεκινούν οι εργασίες στο σπίτι. Δηλαδή μετά από όλα τα δικαιολογητικά και τις άδειες και τους ελέγχους κτλ πότε τελειώνει όλη αυτή η διαδικασία και μπορεί να ξεκινήσει το τεχνικό γραφείο την ανακαίνιση του σπιτιού. 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, KwstasPsilos είπε

Καλησπέρα,έχω παρακολουθήσει πολλές σελίδες του θέματος και οι απαντήσεις σας είναι πολύ κατατοπιστικές για πολλά ερωτήματα που είχα στο μυαλό μου.

Κάτι που αναρωτιέμαι τώρα. Σκέφτομαι να κάνω αίτηση για το Εξοικονομώ 2025. Βλέπω οι αιτήσεις είναι μέχρι 20 Μαρτίου. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πότε ουσιαστικά ξεκινούν οι εργασίες στο σπίτι. Δηλαδή μετά από όλα τα δικαιολογητικά και τις άδειες και τους ελέγχους κτλ πότε τελειώνει όλη αυτή η διαδικασία και μπορεί να ξεκινήσει το τεχνικό γραφείο την ανακαίνιση του σπιτιού. 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Δε είναι στάνταρ το σημείο . Αρχικά θα είναι με δάνειο ή όχι η αίτηση γιατί και εκεί καθυστερεί η αίτηση μέχρι να υπογράψεις τη δανειακη σύμβαση.

Από τη στιγμή που βγει η υπαγωγή της αίτησης και πας στο στάδιο προκαταβολών μπορούν να αρχίσουν οι εργασίες .

Δημοσ.

Δεν θα είναι με δάνειο γιατί ανήκω στην κατηγορία με 95% επιδότηση. Απλά αναρωτιέμαι μήπως το κάνω και τελικά οι εργασίες ξεκινήσουν μετά από 1-2 χρόνια λόγω αιτήσεων,ελέγχων κτλ

Δημοσ.
34 minutes ago, KwstasPsilos said:

Δεν θα είναι με δάνειο γιατί ανήκω στην κατηγορία με 95% επιδότηση. Απλά αναρωτιέμαι μήπως το κάνω και τελικά οι εργασίες ξεκινήσουν μετά από 1-2 χρόνια λόγω αιτήσεων,ελέγχων κτλ

Οχι ενα χρόνο αλλά ενα τρίμηνο με ενα εξάμηνο απο την αιτηση θα το φας. Υπολόγιζε από φθινόπωρο.

Δημοσ.
3 minutes ago, KwstasPsilos said:

Ένα τρίμηνο με εξάμηνο είναι σχεδόν τίποτα,ανησυχούσα για πολύ μεγαλύτερο διάστημα. Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Με ευχαριστείς επειδή δε σου είπα ακόμα για το χρόνο που θα πάρει μέχρι να φτάσεις στην εκταμίευση!

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Έτσι όπως τα γράφουν είναι. Λίγο που θα κυστερήσει το πρόγραμμα γιατί ξέμειναν από χρήματα, λίγο που θα σου ζητήσουν κάποιο έξτρα χαρτί, λίγο ο καιρός που θα μπλοκάρει τα έργα,  ...... 6 μήνες στην καλύτερη. (προσωπικά μου πήγε 12 μήνες το ΕΞ-23 για να πάρω το ΟΚ για τα έργα) . Αλλά με 95% ... μην το σκέφτεσαι καθόλου .
Αυτό που πρέπει να κάνεις από νωρίς είναι προσφορές από συνεργεία. Μην το αφήσεις τελευταία στιγμή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...