walex Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Μπορεί να μου συστήσει κάποιος κάποιον αξιόπιστο μηχανικό που αναλαμβάνει να κάνει την αίτηση στο εξοικονομώ? Περιοχή Αθήνα
Silverage Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, walex είπε Μπορεί να μου συστήσει κάποιος κάποιον αξιόπιστο μηχανικό που αναλαμβάνει να κάνει την αίτηση στο εξοικονομώ? Περιοχή Αθήνα Εγώ έβαλα στο google μηχανικός εξοικονομώ και πήρα αυτόν που μου έβγαλε με τις περισσότερες καλές κριτικές.
Silverage Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου Το 3.Ε Αντλίες θερμότητας αέρα – αέρα διαιρούμενου τύπου (split unit) για θέρμανση/ψύξη χώρου είναι τα air condition και το 3.Β Σύστημα Α/Θ (Θέρμανσης – Ψύξης / Ελάχιστη απαίτηση ενεργειακής σήμανσης στους 55oC είναι η αντλία θερμότητας, σωστά;
BigBlack Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 29 minutes ago, Silverage said: Το 3.Ε Αντλίες θερμότητας αέρα – αέρα διαιρούμενου τύπου (split unit) για θέρμανση/ψύξη χώρου είναι τα air condition και το 3.Β Σύστημα Α/Θ (Θέρμανσης – Ψύξης / Ελάχιστη απαίτηση ενεργειακής σήμανσης στους 55oC είναι η αντλία θερμότητας, σωστά; Σωστά.
Dkout Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Ενδιαφέρομαι να κάνω εξοικονομω 2025 αλλά ακόμα είμαι σε διαδικασία μεταβίβασης του σπιτιού στο όνομα μου (υπολογίζω να ολοκληρωθεί σε 10ημερο ) Δεδομένου ότι οι αιτήσεις κλείνουν 20 Μάρτη έχω καμία ελπίδα να προλάβω να κάνω την αίτηση ή παίρνει πολύ χρόνο; Εσάς περίπου πόσο καιρό σας πήρε να μαζέψετε/ οργανώσετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να ολοκληρώσετε την αίτηση σας; Επεξ/σία 11 Φεβρουαρίου από Dkout
meletis_m Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 23 λεπτά πριν, Dkout είπε Ενδιαφέρομαι να κάνω εξοικονομω 2025 αλλά ακόμα είμαι σε διαδικασία μεταβίβασης του σπιτιού στο όνομα μου (υπολογίζω να ολοκληρωθεί σε 10ημερο ) Δεδομένου ότι οι αιτήσεις κλείνουν 20 Μάρτη έχω καμία ελπίδα να προλάβω να κάνω την αίτηση ή παίρνει πολύ χρόνο; Εσάς περίπου πόσο καιρό σας πήρε να μαζέψετε/ οργανώσετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να ολοκληρώσετε την αίτηση σας; Έχω ξεκινήσει και εγώ τη διαδικασία . Κοίταξε να έχεις κατόψεις στέλεχος άδειας, Ε9 να συμπίπτει με τη πραγματικότητα . Και μπορεί να έρθει ένας μηχανικός να κάνει αυτοψία και να ετοιμάσει το φάκελο ώστε να σου φτιάξει το Α ΠΕΑ που είναι υποχρεωτικό
Ikucic9 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, Dkout είπε Ενδιαφέρομαι να κάνω εξοικονομω 2025 αλλά ακόμα είμαι σε διαδικασία μεταβίβασης του σπιτιού στο όνομα μου (υπολογίζω να ολοκληρωθεί σε 10ημερο ) Δεδομένου ότι οι αιτήσεις κλείνουν 20 Μάρτη έχω καμία ελπίδα να προλάβω να κάνω την αίτηση ή παίρνει πολύ χρόνο; Εσάς περίπου πόσο καιρό σας πήρε να μαζέψετε/ οργανώσετε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να ολοκληρώσετε την αίτηση σας; πολεοδομικά είναι εντάξει το ακίνητο; γνωρίζεις αν υπάρχουν παραβάσεις που χρίζουν τακτοποίηση; όταν λες μεταβίβαση εννοείς από αγορά ή κληρονομικά;
Dkout Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δεν έχει καμία τακτοποίηση , από αυθαιρεσίες ειναι όλα καθαρα. Μου το μεταβιβάζουν οι γονείς μου στο όνομα μου , γονική παροχή. Θα εχω ηδη έτοιμα ηλεκτρονική ταυτότητα, οικοδομική άδεια κ τοπογραφικό από τον μηχανικό που ανέλαβε τη μεταβιβαση. Θέλω ηλιακό, κουφώματα και αιρκοντίσιον. Μακάρι να προλάβω αλλά σε ένα 20 μερο βγαίνει η αίτηση; Να έρθει σύμβουλος έργου , να αξιολογήσει τις παρεμβάσεις; Να βγουν οι προσφορές; Έχω ένα φόβο ότι είναι χρονοβόρες διαδικασίες... Αλλά δεν έχω καμία παρόμοια εμπειρία δεν έχω ιδέα πόσο παίρνουν όλα αυτά
meletis_m Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2 λεπτά πριν, Dkout είπε Δεν έχει καμία τακτοποίηση , από αυθαιρεσίες ειναι όλα καθαρα. Μου το μεταβιβάζουν οι γονείς μου στο όνομα μου , γονική παροχή. Θα εχω ηδη έτοιμα ηλεκτρονική ταυτότητα, οικοδομική άδεια κ τοπογραφικό από τον μηχανικό που ανέλαβε τη μεταβιβαση. Θέλω ηλιακό, κουφώματα και αιρκοντίσιον. Μακάρι να προλάβω αλλά σε ένα 20 μερο βγαίνει η αίτηση; Να έρθει σύμβουλος έργου , να αξιολογήσει τις παρεμβάσεις; Να βγουν οι προσφορές; Έχω ένα φόβο ότι είναι χρονοβόρες διαδικασίες... Αλλά δεν έχω καμία παρόμοια εμπειρία δεν έχω ιδέα πόσο παίρνουν όλα αυτά Ρώτα και το μηχανικό που σου κάνει τη μετάβαση ίσως το αναλαμβάνει . Πρέπει από ότι ενεργειακή κατάταξη είσαι τώρα να ανέβεις τουλάχιστον 3 με τις παρεμβάσεις που θα κάνεις . Οπότε καλό θα ήταν μια αυτοψία από άτομο που ασχολείται με εξοικονομώ και να ξεκινήσει η διαδικασία να τα έχεις έτοιμα .
vaggooss Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, Dkout είπε Δεν έχει καμία τακτοποίηση , από αυθαιρεσίες ειναι όλα καθαρα. Μου το μεταβιβάζουν οι γονείς μου στο όνομα μου , γονική παροχή. Θα εχω ηδη έτοιμα ηλεκτρονική ταυτότητα, οικοδομική άδεια κ τοπογραφικό από τον μηχανικό που ανέλαβε τη μεταβιβαση. Θέλω ηλιακό, κουφώματα και αιρκοντίσιον. Μακάρι να προλάβω αλλά σε ένα 20 μερο βγαίνει η αίτηση; Να έρθει σύμβουλος έργου , να αξιολογήσει τις παρεμβάσεις; Να βγουν οι προσφορές; Έχω ένα φόβο ότι είναι χρονοβόρες διαδικασίες... Αλλά δεν έχω καμία παρόμοια εμπειρία δεν έχω ιδέα πόσο παίρνουν όλα αυτά Με ηλιακό κουφώματα και αιρκοντίσιον δεν πιάνεις τον στόχο,για να ανέβεις 3 κλίμακες. 1
nickol-us Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 3 ώρες πριν, vaggooss είπε Με ηλιακό κουφώματα και αιρκοντίσιον δεν πιάνεις τον στόχο,για να ανέβεις 3 κλίμακες. Εγώ πάντως με τις ίδιες παρεμβάσεις και σύμφωνα με τη μηχανικό μου τις πιάνω, πήρα κανονικά υπαγωγή για εξοικονομώ 2023. Είχα ωστόσο αρχαία κλιματιστικά (on-off ίσως παλαιότερα του 2000) και κουφώματα μονότζαμα του 1980, που φαντάζομαι επηρεάζουν σε ένα βαθμό 1
ffts Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Ξέρει κανείς .... το αν θα πιάσεις τον ενεργειακό στόχο ή όχι, δεν είναι κάτι μετρήσιμο ? κάτι που το ξέρεις από την αρχή ? Δηλαδή μπορεί να υποβάλλεις Α-ΠΕΑ που να σε ανεβάζει 3 κατηγορίες, να κάνεις όλα τα έργα σύμφωνα με τις παρεμβάσεις που δήλωσες, και να σε κόψει ο Β-ΠΕΑ επιθεωρητής (δηλ. ότι τελικά πέτυχες χαμηλότερη εξοικονόμηση ενέργειας) ?
BigBlack Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 24 minutes ago, ffts said: Ξέρει κανείς .... το αν θα πιάσεις τον ενεργειακό στόχο ή όχι, δεν είναι κάτι μετρήσιμο ? κάτι που το ξέρεις από την αρχή ? Δηλαδή μπορεί να υποβάλλεις Α-ΠΕΑ που να σε ανεβάζει 3 κατηγορίες, να κάνεις όλα τα έργα σύμφωνα με τις παρεμβάσεις που δήλωσες, και να σε κόψει ο Β-ΠΕΑ επιθεωρητής (δηλ. ότι τελικά πέτυχες χαμηλότερη εξοικονόμηση ενέργειας) ? Αν οι παρεμβάσεις υλοποιηθούν ακριβώς όπως έχουν δηλωθεί φυσικά δεν σε κόβει κανείς. Μετρήσιμο είναι το αποτέλεσμα. Αν όμως εσύ πχ επιλέξεις να βάλεις κουφώματα χωρίς θερμοδιακοπή ενώ έχει υπολογιστεί η θερμοδιακοπή στις επιδόσεις, την πάτησες.
Ikucic9 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 19 ώρες πριν, Dkout είπε Δεν έχει καμία τακτοποίηση , από αυθαιρεσίες ειναι όλα καθαρα. Μου το μεταβιβάζουν οι γονείς μου στο όνομα μου , γονική παροχή. Θα εχω ηδη έτοιμα ηλεκτρονική ταυτότητα, οικοδομική άδεια κ τοπογραφικό από τον μηχανικό που ανέλαβε τη μεταβιβαση. Θέλω ηλιακό, κουφώματα και αιρκοντίσιον. Μακάρι να προλάβω αλλά σε ένα 20 μερο βγαίνει η αίτηση; Να έρθει σύμβουλος έργου , να αξιολογήσει τις παρεμβάσεις; Να βγουν οι προσφορές; Έχω ένα φόβο ότι είναι χρονοβόρες διαδικασίες... Αλλά δεν έχω καμία παρόμοια εμπειρία δεν έχω ιδέα πόσο παίρνουν όλα αυτά Άρα αυτό που πρέπει να σου απαντήσει ένας μηχανικός είναι αν πιάνεις τις 3 ενεργειακές κατηγορίες . Αν ναι τότε κάνε γρήγορα.
vaggooss Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 16 ώρες πριν, nickol-us είπε Εγώ πάντως με τις ίδιες παρεμβάσεις και σύμφωνα με τη μηχανικό μου τις πιάνω, πήρα κανονικά υπαγωγή για εξοικονομώ 2023. Είχα ωστόσο αρχαία κλιματιστικά (on-off ίσως παλαιότερα του 2000) και κουφώματα μονότζαμα του 1980, που φαντάζομαι επηρεάζουν σε ένα βαθμό Αν θυμάμαι καλά το 2023 ήθελε να ανέβεις 2 ενεργειακές κλάσεις. 4 ώρες πριν, BigBlack είπε Αν οι παρεμβάσεις υλοποιηθούν ακριβώς όπως έχουν δηλωθεί φυσικά δεν σε κόβει κανείς. Μετρήσιμο είναι το αποτέλεσμα. Αν όμως εσύ πχ επιλέξεις να βάλεις κουφώματα χωρίς θερμοδιακοπή ενώ έχει υπολογιστεί η θερμοδιακοπή στις επιδόσεις, την πάτησες. Βάζεις ότι ακριβώς συντελεστή δίνει το πρόγραμμα. ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. ΑΚΡΙΒΩΣ ότι λέει στον οδηγό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα