Ikucic9 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 16 ώρες πριν, hf77 είπε Ikucic τι γίνεται με εξοικονομώ του 2021..καμία πρόοδο? Επειδη απεβίωσε μητέρα μου πριν 14 μήνες έγινα εγώ διάδοχος του έργου. Έκαναν 12 μήνες να με εγκρίνουν ως διάδοχο και εδώ και 2 μήνες περιμένω η εθνική τράπεζα να δεχθεί το ΙΒΑΝ μου (είμαι χωρίς δάνειο , φαντάσου αν είχα δάνεια πόσο θα περίμενα ακόμη). Εχουμε τελειώσει έργα εχουμε και β πεα έτοιμο. Περιμένω την κ....τράπεζα να τα υποβάλλω όλα να τελειώνω. Ρυθμοί χελώνας
Ikucic9 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Στις 21/1/2025 στις 4:59 ΜΜ, eidikos33 είπε Πως μπορω να εντοπισω αν το ακινητο μου εχει ηλεκτρονικη ταυτοτητα? τελικα σου απαντησαν απο το helpdesk? Η ηλεκτρονική ταυτότητα εκδίδεται με ευθύνη του ιδιοκτήτη από τον μηχανικό του. Δηλ καλεις μηχανικό, τον πληρώνεις , βλέπει αν είναι όλα οκ με το ακίνητο σου και σου βγάζει την ηλεκτρονική ταυτότητα. Άρα αν έχεις θα πρέπει να το ξέρεις εσύ ή κάποιος άλλος συγκυριος του ακινήτου αν υπάρχει.
hf77 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Στις 22/1/2025 στις 2:24 ΜΜ, Ikucic9 είπε Επειδη απεβίωσε μητέρα μου πριν 14 μήνες έγινα εγώ διάδοχος του έργου. Έκαναν 12 μήνες να με εγκρίνουν ως διάδοχο και εδώ και 2 μήνες περιμένω η εθνική τράπεζα να δεχθεί το ΙΒΑΝ μου (είμαι χωρίς δάνειο , φαντάσου αν είχα δάνεια πόσο θα περίμενα ακόμη). Εχουμε τελειώσει έργα εχουμε και β πεα έτοιμο. Περιμένω την κ....τράπεζα να τα υποβάλλω όλα να τελειώνω. Ρυθμοί χελώνας Εμένα έχει κολλήσει στην φάση Ν 8 και λέει να ξεκολλήσει...
Silverage Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Στο Εξοικονομω 2025 μπορείς να πληρώσεις εσύ όλα τα ποσά και μετά να τα πάρεις πίσω; Όσοι μίλησα μου λένε ότι θα πρέπει να πληρώσω εγώ όλο το ποσό απο την αρχή γιατί το εξοικονομώ αργεί να πληρώσει και με τις αποδείξεις και τα παραστατικά θα τα πάρω πίσω αλλά δεν είδα να το λέει κάπου αυτό στον οδηγό και στις συχνές ερωτήσεις του site.
Ikucic9 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Δημοσ. 25 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Silverage είπε Στο Εξοικονομω 2025 μπορείς να πληρώσεις εσύ όλα τα ποσά και μετά να τα πάρεις πίσω; Όσοι μίλησα μου λένε ότι θα πρέπει να πληρώσω εγώ όλο το ποσό απο την αρχή γιατί το εξοικονομώ αργεί να πληρώσει και με τις αποδείξεις και τα παραστατικά θα τα πάρω πίσω αλλά δεν είδα να το λέει κάπου αυτό στον οδηγό και στις συχνές ερωτήσεις του site. Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα . Πάντως στο εξοικονομώ 21 μπορούσες να δόσεις παραπάνω ίδια κεφάλαια και στο τέλος να τα πάρεις πίσω. Ότι αργούν αργούν αλλά οι προκαταβολές και τα ίδια κεφάλαια είναι αρκετά για έναν προμηθευτή. Από μια γρήγορη ματιά στον οδηγό του 2025 ισχυουν πάνω κάτω τα ίδια. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου από Ikucic9
nickol-us Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, Silverage είπε Στο Εξοικονομω 2025 μπορείς να πληρώσεις εσύ όλα τα ποσά και μετά να τα πάρεις πίσω; Όσοι μίλησα μου λένε ότι θα πρέπει να πληρώσω εγώ όλο το ποσό απο την αρχή γιατί το εξοικονομώ αργεί να πληρώσει και με τις αποδείξεις και τα παραστατικά θα τα πάρω πίσω αλλά δεν είδα να το λέει κάπου αυτό στον οδηγό και στις συχνές ερωτήσεις του site. Στο εξοικονομώ του 2023 ισχύει. Η μηχανικός μου το ανέφερε σαν επιλογή. Γενικά μου είπε οτι δεν ίσχυε στο εξοικονομώ του 2021 κι επειδή πολλοί είχαν θέματα με τις αποπληρωμές, θα είναι καλό να τα πληρώσουμε από την τσέπη μας και να τα πάρουμε πίσω. Ισχυρίστηκε οτι πλέον το εξοικονομώ (2023) δίνει επίσημα αυτή την επιλογή μέσω της πλατφόρμας, χωρίς να ξέρω αν αναφέρεται κάπου αυτό ρητά.
@pnea1973 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Ισχύει ότι αν κάποιος είναι στην 2η εισοδηματικη κατηγορία δεν μπορεί να πάρει δάνειο;
maria1p Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Καλησπέρα! Θέλω να ρωτήσω αν γίνεται να εγκαταστήσω αυτόνομη θέρμανση φυσικού αερίου από τη στιγμή που η πολυκατοικία έχει κεντρική θέρμανση πετρελαίου. Ο μηχανικός μου είχε πει ότι δεν γίνεται και δεν το εντάξαμε στο αρχικό πεα και ουσιαστικά μένω με την υφιστάμενη θέρμανση. Έχω κάνει αίτηση στο Εξοικονομώ για νέους. Ισχύει κάτι τέτοιο; Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί δε θα μπορέσει να γίνει μια παρέμβαση τελικά λόγω τεχνικών δυσκολιών και φοβάμαι ότι δε θα ανέβω τις 3 κλασεις που απαιτούνται.
stelikov Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Μήπως η κεντρική θέρμανση θα έπρεπε να γίνει αέριο; Δεν είναι πολύ φθηνότερο καύσιμο;
maria1p Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Αυτο είναι ανεξάρτητο. Εγώ θέλω να μάθω αν μπορώ ως μεμονωμένο διαμέρισμα να κάνω αυτή την παρέμβαση εκ των υστέρων με την όποια διαφορά στα χρήματα θα προκύψει διαθέτοντας το ποσό που θα ήταν για την άλλη παρέμβαση ή δε γίνεται; Μου είχε πει ότι δε γίνεται γιατί είναι άλλο σύστημα θέρμανσης από αυτό που έχει η πολυκατοικία. Και τότε δε μου είχε φανεί λογικό γιατί υποτίθεται τα προγράμματα Εξοικονομώ είναι για να αναβαθμίζεις το ακίνητο σου και όχι να εξαρτάσαι από το τι έχει μια παλιά πολυκατοικία. Είχα επικαλεστεί και τον οδηγό που μιλάει για αντικατάσταση αλλά μου έλεγε δεν εννοεί αυτό.. οπότε δεν ξέρω. Θα ήθελα μια γνώμη από κάποιον έμπειρο, ίσως και μηχανικό που μπορεί να βρίσκεται εδώ μέσα. Ευχαριστώ
vaggooss Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 5 ώρες πριν, maria1p είπε Αυτο είναι ανεξάρτητο. Εγώ θέλω να μάθω αν μπορώ ως μεμονωμένο διαμέρισμα να κάνω αυτή την παρέμβαση εκ των υστέρων με την όποια διαφορά στα χρήματα θα προκύψει διαθέτοντας το ποσό που θα ήταν για την άλλη παρέμβαση ή δε γίνεται; Μου είχε πει ότι δε γίνεται γιατί είναι άλλο σύστημα θέρμανσης από αυτό που έχει η πολυκατοικία. Και τότε δε μου είχε φανεί λογικό γιατί υποτίθεται τα προγράμματα Εξοικονομώ είναι για να αναβαθμίζεις το ακίνητο σου και όχι να εξαρτάσαι από το τι έχει μια παλιά πολυκατοικία. Είχα επικαλεστεί και τον οδηγό που μιλάει για αντικατάσταση αλλά μου έλεγε δεν εννοεί αυτό.. οπότε δεν ξέρω. Θα ήθελα μια γνώμη από κάποιον έμπειρο, ίσως και μηχανικό που μπορεί να βρίσκεται εδώ μέσα. Ευχαριστώ Έχει ψηφιστεί νόμος που δεν χρειάζεσαι την συγκατάθεση της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών για να αλλάξεις σύστημα θέρμανσης. Ψάξτο αν δεν έχει αλλάξει θα ισχύει ακόμα. Αλλά μην βάλεις αέριο βάλε αντλία θερμότητας γιατί το επίδομα θέρμανσης θα κοπεί και για το αέριο. Η αντλία είναι πολύ ποιο οικονομική από το αέριο. 5 λεπτά πριν, vaggooss είπε Έχει ψηφιστεί νόμος που δεν χρειάζεσαι την συγκατάθεση της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών για να αλλάξεις σύστημα θέρμανσης. Ψάξτο αν δεν έχει αλλάξει θα ισχύει ακόμα. Αλλά μην βάλεις αέριο βάλε αντλία θερμότητας γιατί το επίδομα θέρμανσης θα κοπεί και για το αέριο. Η αντλία είναι πολύ ποιο οικονομική από το αέριο. άρθρο 127 του Νόμου 4495/2017 (ΦΕΚ A166/3.11.2017).
Ikucic9 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 12 ώρες πριν, vaggooss είπε Έχει ψηφιστεί νόμος που δεν χρειάζεσαι την συγκατάθεση της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών για να αλλάξεις σύστημα θέρμανσης. Ψάξτο αν δεν έχει αλλάξει θα ισχύει ακόμα. Αλλά μην βάλεις αέριο βάλε αντλία θερμότητας γιατί το επίδομα θέρμανσης θα κοπεί και για το αέριο. Η αντλία είναι πολύ ποιο οικονομική από το αέριο. άρθρο 127 του Νόμου 4495/2017 (ΦΕΚ A166/3.11.2017). Η αντλία θερμοτητας γιατί είναι πιο οικονομική; Εγώ έχω και είναι οικονομική αλλά έχω και φβ οπότε δεν με νοιάζει. Για να δει αν τον συμφέρει η αντλία και αν θα δουλέψει σωστά στο υφιστάμενο σύστημα (σώματα κυρίως ) θέλει καλεί μελέτη . Επιπλέον το αρχικό κόστος αγοράς της αντλιας είναι υπέρ τριπλάσιο ενός μικρού και καλού συστήματος για φυσικό αέριο . Πάντως όπως προανέφερες για χρόνια ισχύει η δυνατότητας αυτονόμησης χωρίς συγκατάθεση. 1
vaggooss Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 5 ώρες πριν, Ikucic9 είπε Η αντλία θερμοτητας γιατί είναι πιο οικονομική; Εγώ έχω και είναι οικονομική αλλά έχω και φβ οπότε δεν με νοιάζει. Για να δει αν τον συμφέρει η αντλία και αν θα δουλέψει σωστά στο υφιστάμενο σύστημα (σώματα κυρίως ) θέλει καλεί μελέτη . Επιπλέον το αρχικό κόστος αγοράς της αντλιας είναι υπέρ τριπλάσιο ενός μικρού και καλού συστήματος για φυσικό αέριο . Πάντως όπως προανέφερες για χρόνια ισχύει η δυνατότητας αυτονόμησης χωρίς συγκατάθεση. Δεν το έγραψα σωστά για να γίνει κατανοητό. Είναι ποιο οικονομική σε θέμα κατανάλωσης. Δλδ θα δώσει ποιο λίγα λεφτά από οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης αυτό εννοώ. Εννοείται πως ότι και να βάλεις θέλει μελέτη. Και το σημαντικότερο ότι τα ορυκτά καύσιμα θα εκτοξευθούν και λόγω πολέμου και λόγω του ότι γίνονται πιο αυστηρά τα μέτρα κατά των ρύπων. + οτι θα κοπεί και το επίδομα θέρμανσης σιγά σιγά και στο αέριο. Φέτος τελευταία χρόνια επιδόματος για το πετρέλαιο και σταδιακά θα κοπεί και στο αέριο. Κλιματικος νόμος ΕΛΛΆΔΑΣ ψηφισμένος εδώ και 2 χρόνια και εφαρμόζεται.
BigBlack Δημοσ. 27 Ιανουαρίου Δημοσ. 27 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) On 26/01/2025 at 15:56, maria1p said: Αυτο είναι ανεξάρτητο. Εγώ θέλω να μάθω αν μπορώ ως μεμονωμένο διαμέρισμα να κάνω αυτή την παρέμβαση εκ των υστέρων με την όποια διαφορά στα χρήματα θα προκύψει διαθέτοντας το ποσό που θα ήταν για την άλλη παρέμβαση ή δε γίνεται; Μου είχε πει ότι δε γίνεται γιατί είναι άλλο σύστημα θέρμανσης από αυτό που έχει η πολυκατοικία. Και τότε δε μου είχε φανεί λογικό γιατί υποτίθεται τα προγράμματα Εξοικονομώ είναι για να αναβαθμίζεις το ακίνητο σου και όχι να εξαρτάσαι από το τι έχει μια παλιά πολυκατοικία. Είχα επικαλεστεί και τον οδηγό που μιλάει για αντικατάσταση αλλά μου έλεγε δεν εννοεί αυτό.. οπότε δεν ξέρω. Θα ήθελα μια γνώμη από κάποιον έμπειρο, ίσως και μηχανικό που μπορεί να βρίσκεται εδώ μέσα. Ευχαριστώ Αυτό που σου είπε για το σύστημα θέρμανσης δεν ισχύει. Ωστόσο υπάρχουν προυποθέσεις για την αυτονόμηση. 1ο και κυριότερο, προκειμένου είτε για Φ.Α. είτε για αντλία θερμότητας (αέρα-νερού), να μπορεί να διαχωριστεί το δίκτυο των σωληνώσεων θέρμανσης από την υπόλοιπη πολυκατοικία. 2ο να ενημερωθεί καταλλήλως η πολυκατοικία με έκθεση μηχανικού και πιθανώς εξώδικη επίδοση. 3ο Θα συνεχίσουν να σου έρχονται κάποια κοστη συντήρησης του συστήματος θέρμανσης της πολυκατοικίας αλλά όχι άλλα πάγια θέρμανσης. Ερχόμαστε όμως στο επόμενο ζήτημα. Έστω πως είναι τεχνικά εφικτή αυτή η λύση. Το Φ.Α. ως σύστημα θέρμανσης δεν εντάσσεται στο Εξοικονομώ*, άρα αν θες θέρμανση με σώματα τύπου καλοριφέρ περιορίζεσαι σε αντλία θερμότητας αέρα-νερού. Ακριβή λύση σαν αρχικό κόστος, τεχνικά δύσκολη στη σωστή ρύθμισή της και είναι αμφίβολο αν μπορείς να κρατήσεις και τα υπάρχοντα σώματα καθώς συνήθως χρειάζονται αρκετά μεγαλύτερα λόγω χαμηλότερων θερμοκρασιών νερού. Εγώ δεν θα το συνιστούσα, ωστόσο υπάρχουν διάφορες γνώμες επ' αυτού. (Μην αρχίσετε δηλαδή να απαντάτε σε μένα πόσο καλή είναι η αντλία θερμότητας, δε με ενδιαφέρει αυτή η συζήτηση.) Τελευταίο αφήνω το ενδεχόμενο της εγκατάστασης αντλιών θερμότητας αέρα-αέρα, τα γνωστά μας Air Condition τα οποία και επιδοτούνται από το πρόγραμμα και θα βελτιώσουν κατά πολύ την πιθανότητα να πετύχεις τον ενεργειακό στόχο. Πάλι θέλεις τεχνική έκθεση μηχανικού και δήλωση αυτονόμησης προς την πολυκατοικία, πιθανώς αφαιρώντας τα σώματα καλοριφέρ ή κλείνοντας την παροχή από τα κολεκτέρ της θέρμανσης ή με κάποιο άλλο δόκιμο τρόπο. Πάντως αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από την τοποθέτηση των μονάδων A/C. Δηλαδή βάζεις τα A/C χωρίς καμία έγκριση από την πολυκατοικία, αλλά συνεχίζεις να πληρώνεις (μέχρι να κάνεις τα νόμιμα) τα πάγια θέρμανσης. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται αναθεώρηση του ΠΕΑ και διόρθωση της πρότασης παρεμβάσεων, του προυπολογισμού, της κατάστασης προμηθευτών και γενικά όλης της γραφειοκρατίας. Χρειάζεσαι επίσης πρόθυμο και έμπειρο μηχανικό που να συνεργαστεί απόλυτα και να μη βάζει εμπόδια για να γλυτώσει κόπο, αλλά να έχει στόχο το δικό σου όφελος. Σε γενικές γραμμές αυτά, θέλει σκέψη και πολύ καλό σύμβουλο έργου για να παρθεί μιά απόφαση. Καλή επιτυχία. * Αν θέλεις να βάλεις Φ.Α. γίνεται αλλά μόνο με δικά σου έξοδα και εκτός προγράμματος, οπότε δε θα μετρήσει και στην επίτευξη του ενεργειακού στόχου. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου από BigBlack
flampouras Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Εξοικονομώ 2025 Ξέρει κανείς αν γίνεται να συμπεριληφθεί η αγορά κλιματιστικού (εξοφλημένο) η οποία έγινε τελη 2024; Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου από flampouras
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα