vaggooss Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 22 ώρες πριν, MiJ16 είπε Είμαι στην φάση της ανάλυσης για το αν με συμφέρει να αιτηθώ στο Εξοικονομώ 2025 για αντλία θερμότητας + ΖΝΧ +ηλιακό και θερμοπρόσοψη, ή αν με συμφέρει να αιτηθώ το αλλάζω σύστημα θέρμανσης για αντίλα θερμότητας + ΖΝΧ + ηλιακό και η θερμοπρόσοψη να γίνει "ιδιωτικά". Για τον λόγο αυτό προσπαθώ να πάρω κάποιες προσφορές από υδραυλικό και τεχνίτη θερμοπροσόψεων με ή χωρίς εξοικονομώ. Ως γνωστόν, άλλες τιμές δίνουν σε κάθε περίπτωση. Για το τελευταίο όμως ενημερώθηκα από τον τεχνίτη για μία προσφορά θερμοπρόσοψης πως στην περίπτωση του εξοικονομώ υπάρχει ελάχιστη χρέωση ανά τετραγωνικό μέτρο που καθορίζεται από τους όρους του εξοικονομώ (π.χ. 65€/τετραγωνικό). Όσο έψαξα στον οδηγό του προγράμματος δεν βρήκα σχετικό όριο για αυτή την παρέμβαση. Το μόνο που ορίζεται σαφώς είναι οι τιμές για ΠΕΑ, σύμβουλο έργου, άδειες μικρής κλίμακας κλπ κλπ. Ό,τι δηλαδή είναι γραφειοκρατικό. Ίσως να ίσχυε στα παλιότερα εξοικονομώ, όπου εκεί είχε συγκεκριμένο όριο χρηματοδότησης ανά παρέμβαση. Στο εξοικονομώ 2025 όμως το συνολικό ποσό χρηματοδότησης κατατμίζεται σε κάθε παρέμβαση, όπως θέλει ο ωφελούμενος (εκτός των γραφειοκρατικών). Ισχεύει λοιπόν πως υπάρχει συγκεκριμένη τιμή για την παρέμβαση της θερμομόνωσης; Και μια δεύτερη ερώτηση. Σε επικοινωνία μου με μηχανικό που αναλαμβάνει την διαικπεραίωση του εξοικονομώ (σύμβουλος έργου) και σχετικά με την ερώτηση μου για την πιθανότητα ένταξης μου σε αυτό με ενημέρωσε πως δεν υπήρξε απορριπτέα αίτηση στα παλιότερα εξοικονομώ λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού καθώς αυτός έπαιρνε επέκταση. Συνεπώς, όλοι μπήκαν εφ' όσον τα δικαιολογητικά δεν ήταν ελλειπή. Ψάχνοντας λίγο τα αποτελέσματα των παλιότερων εξοικονομώ, είδα πως στις απορρπτέες αιτήσεις η αιτιολογία ήταν εκπρόθεσμες αιτήσεις, μη ταυτοποίηση ηλεκτρικής παροχής, ελλειπή έγγραφα κλπ. Δεν βρήκα κάποια που να έχει λόγο απόρριψης σχετικό με εξάντληση προϋπολογισμού ή τέλος πάντων να απορρίπτεται γιατί κάποιος άλλος ήταν σε υψηλότερη προτεραιότητα με βάση τα εκάστοτε κριτήρια. Ισχύει κάτι τέτοιο; Θέλω να πω αν όντως πληρείς τα κριτήρια αλλά π.χ. το εγκεκριμένο ποσό παραμβάσεων είναι χαμηλότερο από άλλους, έχεις πιθανότητα απόρριψης; Όλα τα παραπάνω βέβαια υπό την προϋπόθεση οτι και το 2025 θα πάρει επέκταση ο προϋπολογισμός. Όλοι μπαίνουν γιατί δίνονται και άλλα κονδύλια. Δεν μπορώ να ακούω αυτήν την αηδία που παπαγαλιζουν πολλοί τρομάζοντας τον κόσμο ότι συμφέρει καλύτερα να τα κάνεις μόνος σου. Σου χαρίζει το κράτος το 50% και σε συμφέρει να το κάνεις μόνος σου?? Όποιος σου το λέει αυτό πες του ας τα φτιάξει μόνος του. 1) Ο μηχανικός χεζεται στο χρήμα και σου κάνει έξτρα παρεμβάσεις,αν σου πει δεν μπορεί πες του θα βρω άλλον. 2) Όταν βάζεις μόνωση χρειάζεται να βγάλεις το Αιρκοντίσιον να ξαναμπεί με βάση καινούργια,να βγουν οι πρίζες ποιο έξω και κάτι αλλά ψιλά. Αυτά αν τα πληρώσεις μόνος σ είναι κάνα 200 ευρώ. 3) Βάζοντας μόνωση χρειάζεσαι προσθήκη μαρμάρου κάτω από τα κουφώματα. Σε εμάς λόγω πολλών παραθύρων κόστισαν 300 ευρώ βάζοντας τουρκικό φθηνό τα πλήρωσε ο μηχανικός και αυτά. Αν ήθελα καλό 700 ευρώ. 4) Μου έβαλε μόνωση στο σπιτάκι που έχω δίπλα από την μονοκατοικία 20 ΔΩΡΟ και αυτό. κόστος 800 ευρώ. 5) Μου σύνδεσε με καινούργια ηλεκτροβανα το μικρό σπιτάκι να έχει θέρμανση. Οι σωληνώσεις σώματα υπήρχαν. Δώρο η ηλεκτροβανα κλπ εργασία και κάτι αλλά εξαρτήματα. 7) Από τα κουφώματα περίσσεψαν 100 ευρώ μας έκανε ένα δώρο ο μάστορας αξίας 100 ευρώ που χρειαζόμασταν για το αισθητικό κομμάτι στα κουφώματα. Όποιος θέλει ας τα κάνει μόνος του παιδιά. Σου τα δίνει ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Αυτήν είναι η αλήθεια. Μόλις τώρα, vaggooss είπε Όλοι μπαίνουν γιατί δίνονται και άλλα κονδύλια. Δεν μπορώ να ακούω αυτήν την αηδία που παπαγαλιζουν πολλοί τρομάζοντας τον κόσμο ότι συμφέρει καλύτερα να τα κάνεις μόνος σου. Σου χαρίζει το κράτος το 50% και σε συμφέρει να το κάνεις μόνος σου?? Όποιος σου το λέει αυτό πες του ας τα φτιάξει μόνος του. 1) Ο μηχανικός χεζεται στο χρήμα και σου κάνει έξτρα παρεμβάσεις,αν σου πει δεν μπορεί πες του θα βρω άλλον. 2) Όταν βάζεις μόνωση χρειάζεται να βγάλεις το Αιρκοντίσιον να ξαναμπεί με βάση καινούργια,να βγουν οι πρίζες ποιο έξω και κάτι αλλά ψιλά. Αυτά αν τα πληρώσεις μόνος σ είναι κάνα 200 ευρώ. 3) Βάζοντας μόνωση χρειάζεσαι προσθήκη μαρμάρου κάτω από τα κουφώματα. Σε εμάς λόγω πολλών παραθύρων κόστισαν 300 ευρώ βάζοντας τουρκικό φθηνό τα πλήρωσε ο μηχανικός και αυτά. Αν ήθελα καλό 700 ευρώ. 4) Μου έβαλε μόνωση στο σπιτάκι που έχω δίπλα από την μονοκατοικία 20 τετραγωνικά,ΔΩΡΟ και αυτό. κόστος 800 ευρώ. 5) Μου σύνδεσε με καινούργια ηλεκτροβανα το μικρό σπιτάκι να έχει θέρμανση. Οι σωληνώσεις σώματα υπήρχαν. Δώρο η ηλεκτροβανα κλπ εργασία και κάτι αλλά εξαρτήματα. 7) Από τα κουφώματα περίσσεψαν 100 ευρώ μας έκανε ένα δώρο ο μάστορας αξίας 100 ευρώ που χρειαζόμασταν για το αισθητικό κομμάτι στα κουφώματα. Όποιος θέλει ας τα κάνει μόνος του παιδιά. Σου τα δίνει ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Αυτήν είναι η αλήθεια.
ALIEN-3- Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Στις 17/1/2025 στις 11:59 ΜΜ, @pnea1973 είπε Το ποσό της ΗΤΚ δεν το λαμβάνεις εσύ αλλά ο μηχανικός. Η ΗΤΚ καλύπτεται από το πρόγραμμα δηλαδή κοβει ο μηχανικός ΑΠΥ και μπαίνουν στον λογαριασμό του. Εκτός αν την εχεις πληρώσει ήδη. Ετσι νομίζω ότι γίνεται. Ο ωφελουμενος λαμβάνει πίσω μόνο τα χρήματα των 2 ΠΕΑ. Μελέτες και ΗΤΚ νομίζω ότι πάνε στους μηχανικούς. Πώς θα τα τα πάρει από το πρόγραμμα αφού δεν έχει γίνει υπαγωγή ακόμη. Αν δεν γίνει πως θα πληρωθεί? Εγώ τον πλήρωσα και μου είπε θα τα πάρω στο τέλος μαζί με τα ΠΕΑ
_^ThEo^_ Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα Γνωρίζει κάποιος αν στις κατόψεις διαμερίσματος μερικά κουφώματα έχουν λάθος διαστάσεις αν υπάρχει πρόβλημα με το εξοικονομώ; Όταν βγαίνει ηλεκτρονική ταυτότητα μήπως υπάρχει θέμα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα