vaggooss Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 22 ώρες πριν, MiJ16 είπε Είμαι στην φάση της ανάλυσης για το αν με συμφέρει να αιτηθώ στο Εξοικονομώ 2025 για αντλία θερμότητας + ΖΝΧ +ηλιακό και θερμοπρόσοψη, ή αν με συμφέρει να αιτηθώ το αλλάζω σύστημα θέρμανσης για αντίλα θερμότητας + ΖΝΧ + ηλιακό και η θερμοπρόσοψη να γίνει "ιδιωτικά". Για τον λόγο αυτό προσπαθώ να πάρω κάποιες προσφορές από υδραυλικό και τεχνίτη θερμοπροσόψεων με ή χωρίς εξοικονομώ. Ως γνωστόν, άλλες τιμές δίνουν σε κάθε περίπτωση. Για το τελευταίο όμως ενημερώθηκα από τον τεχνίτη για μία προσφορά θερμοπρόσοψης πως στην περίπτωση του εξοικονομώ υπάρχει ελάχιστη χρέωση ανά τετραγωνικό μέτρο που καθορίζεται από τους όρους του εξοικονομώ (π.χ. 65€/τετραγωνικό). Όσο έψαξα στον οδηγό του προγράμματος δεν βρήκα σχετικό όριο για αυτή την παρέμβαση. Το μόνο που ορίζεται σαφώς είναι οι τιμές για ΠΕΑ, σύμβουλο έργου, άδειες μικρής κλίμακας κλπ κλπ. Ό,τι δηλαδή είναι γραφειοκρατικό. Ίσως να ίσχυε στα παλιότερα εξοικονομώ, όπου εκεί είχε συγκεκριμένο όριο χρηματοδότησης ανά παρέμβαση. Στο εξοικονομώ 2025 όμως το συνολικό ποσό χρηματοδότησης κατατμίζεται σε κάθε παρέμβαση, όπως θέλει ο ωφελούμενος (εκτός των γραφειοκρατικών). Ισχεύει λοιπόν πως υπάρχει συγκεκριμένη τιμή για την παρέμβαση της θερμομόνωσης; Και μια δεύτερη ερώτηση. Σε επικοινωνία μου με μηχανικό που αναλαμβάνει την διαικπεραίωση του εξοικονομώ (σύμβουλος έργου) και σχετικά με την ερώτηση μου για την πιθανότητα ένταξης μου σε αυτό με ενημέρωσε πως δεν υπήρξε απορριπτέα αίτηση στα παλιότερα εξοικονομώ λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού καθώς αυτός έπαιρνε επέκταση. Συνεπώς, όλοι μπήκαν εφ' όσον τα δικαιολογητικά δεν ήταν ελλειπή. Ψάχνοντας λίγο τα αποτελέσματα των παλιότερων εξοικονομώ, είδα πως στις απορρπτέες αιτήσεις η αιτιολογία ήταν εκπρόθεσμες αιτήσεις, μη ταυτοποίηση ηλεκτρικής παροχής, ελλειπή έγγραφα κλπ. Δεν βρήκα κάποια που να έχει λόγο απόρριψης σχετικό με εξάντληση προϋπολογισμού ή τέλος πάντων να απορρίπτεται γιατί κάποιος άλλος ήταν σε υψηλότερη προτεραιότητα με βάση τα εκάστοτε κριτήρια. Ισχύει κάτι τέτοιο; Θέλω να πω αν όντως πληρείς τα κριτήρια αλλά π.χ. το εγκεκριμένο ποσό παραμβάσεων είναι χαμηλότερο από άλλους, έχεις πιθανότητα απόρριψης; Όλα τα παραπάνω βέβαια υπό την προϋπόθεση οτι και το 2025 θα πάρει επέκταση ο προϋπολογισμός. Όλοι μπαίνουν γιατί δίνονται και άλλα κονδύλια. Δεν μπορώ να ακούω αυτήν την αηδία που παπαγαλιζουν πολλοί τρομάζοντας τον κόσμο ότι συμφέρει καλύτερα να τα κάνεις μόνος σου. Σου χαρίζει το κράτος το 50% και σε συμφέρει να το κάνεις μόνος σου?? Όποιος σου το λέει αυτό πες του ας τα φτιάξει μόνος του. 1) Ο μηχανικός χεζεται στο χρήμα και σου κάνει έξτρα παρεμβάσεις,αν σου πει δεν μπορεί πες του θα βρω άλλον. 2) Όταν βάζεις μόνωση χρειάζεται να βγάλεις το Αιρκοντίσιον να ξαναμπεί με βάση καινούργια,να βγουν οι πρίζες ποιο έξω και κάτι αλλά ψιλά. Αυτά αν τα πληρώσεις μόνος σ είναι κάνα 200 ευρώ. 3) Βάζοντας μόνωση χρειάζεσαι προσθήκη μαρμάρου κάτω από τα κουφώματα. Σε εμάς λόγω πολλών παραθύρων κόστισαν 300 ευρώ βάζοντας τουρκικό φθηνό τα πλήρωσε ο μηχανικός και αυτά. Αν ήθελα καλό 700 ευρώ. 4) Μου έβαλε μόνωση στο σπιτάκι που έχω δίπλα από την μονοκατοικία 20 ΔΩΡΟ και αυτό. κόστος 800 ευρώ. 5) Μου σύνδεσε με καινούργια ηλεκτροβανα το μικρό σπιτάκι να έχει θέρμανση. Οι σωληνώσεις σώματα υπήρχαν. Δώρο η ηλεκτροβανα κλπ εργασία και κάτι αλλά εξαρτήματα. 7) Από τα κουφώματα περίσσεψαν 100 ευρώ μας έκανε ένα δώρο ο μάστορας αξίας 100 ευρώ που χρειαζόμασταν για το αισθητικό κομμάτι στα κουφώματα. Όποιος θέλει ας τα κάνει μόνος του παιδιά. Σου τα δίνει ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Αυτήν είναι η αλήθεια. Μόλις τώρα, vaggooss είπε Όλοι μπαίνουν γιατί δίνονται και άλλα κονδύλια. Δεν μπορώ να ακούω αυτήν την αηδία που παπαγαλιζουν πολλοί τρομάζοντας τον κόσμο ότι συμφέρει καλύτερα να τα κάνεις μόνος σου. Σου χαρίζει το κράτος το 50% και σε συμφέρει να το κάνεις μόνος σου?? Όποιος σου το λέει αυτό πες του ας τα φτιάξει μόνος του. 1) Ο μηχανικός χεζεται στο χρήμα και σου κάνει έξτρα παρεμβάσεις,αν σου πει δεν μπορεί πες του θα βρω άλλον. 2) Όταν βάζεις μόνωση χρειάζεται να βγάλεις το Αιρκοντίσιον να ξαναμπεί με βάση καινούργια,να βγουν οι πρίζες ποιο έξω και κάτι αλλά ψιλά. Αυτά αν τα πληρώσεις μόνος σ είναι κάνα 200 ευρώ. 3) Βάζοντας μόνωση χρειάζεσαι προσθήκη μαρμάρου κάτω από τα κουφώματα. Σε εμάς λόγω πολλών παραθύρων κόστισαν 300 ευρώ βάζοντας τουρκικό φθηνό τα πλήρωσε ο μηχανικός και αυτά. Αν ήθελα καλό 700 ευρώ. 4) Μου έβαλε μόνωση στο σπιτάκι που έχω δίπλα από την μονοκατοικία 20 τετραγωνικά,ΔΩΡΟ και αυτό. κόστος 800 ευρώ. 5) Μου σύνδεσε με καινούργια ηλεκτροβανα το μικρό σπιτάκι να έχει θέρμανση. Οι σωληνώσεις σώματα υπήρχαν. Δώρο η ηλεκτροβανα κλπ εργασία και κάτι αλλά εξαρτήματα. 7) Από τα κουφώματα περίσσεψαν 100 ευρώ μας έκανε ένα δώρο ο μάστορας αξίας 100 ευρώ που χρειαζόμασταν για το αισθητικό κομμάτι στα κουφώματα. Όποιος θέλει ας τα κάνει μόνος του παιδιά. Σου τα δίνει ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Αυτήν είναι η αλήθεια. 1
ALIEN-3- Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Στις 17/1/2025 στις 11:59 ΜΜ, @pnea1973 είπε Το ποσό της ΗΤΚ δεν το λαμβάνεις εσύ αλλά ο μηχανικός. Η ΗΤΚ καλύπτεται από το πρόγραμμα δηλαδή κοβει ο μηχανικός ΑΠΥ και μπαίνουν στον λογαριασμό του. Εκτός αν την εχεις πληρώσει ήδη. Ετσι νομίζω ότι γίνεται. Ο ωφελουμενος λαμβάνει πίσω μόνο τα χρήματα των 2 ΠΕΑ. Μελέτες και ΗΤΚ νομίζω ότι πάνε στους μηχανικούς. Πώς θα τα τα πάρει από το πρόγραμμα αφού δεν έχει γίνει υπαγωγή ακόμη. Αν δεν γίνει πως θα πληρωθεί? Εγώ τον πλήρωσα και μου είπε θα τα πάρω στο τέλος μαζί με τα ΠΕΑ
_^ThEo^_ Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Γνωρίζει κάποιος αν στις κατόψεις διαμερίσματος μερικά κουφώματα έχουν λάθος διαστάσεις αν υπάρχει πρόβλημα με το εξοικονομώ; Όταν βγαίνει ηλεκτρονική ταυτότητα μήπως υπάρχει θέμα;
Ikucic9 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, _^ThEo^_ είπε Γνωρίζει κάποιος αν στις κατόψεις διαμερίσματος μερικά κουφώματα έχουν λάθος διαστάσεις αν υπάρχει πρόβλημα με το εξοικονομώ; Όταν βγαίνει ηλεκτρονική ταυτότητα μήπως υπάρχει θέμα; αν είναι μεγάλο το λάθος νομίζω έχει θέμα νομιμότητας και ίσως χρειάζεται τακτοποίηση. ρώτα μηχανικό.
meletis_m Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 4 ώρες πριν, _^ThEo^_ είπε Γνωρίζει κάποιος αν στις κατόψεις διαμερίσματος μερικά κουφώματα έχουν λάθος διαστάσεις αν υπάρχει πρόβλημα με το εξοικονομώ; Όταν βγαίνει ηλεκτρονική ταυτότητα μήπως υπάρχει θέμα; Στον οδηγό εάν διαβάσεις , αφήνουν ένα περιθώριο απόκλισης στα τ.μ . Τώρα στα παράθυρα και στη αποτύπωση θέλει ερώτηση το σύμβουλο έργου / μηχανικο
Burgos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Καλησπέρα! Τι φάση αυτό με τους κωδικούς taxis; Πρέπει οπωσδήποτε να τους έχει ο μηχανικός για να προχωρήσει την αίτηση;; Άλλος τρόπος δεν υπάρχει;
eidikos33 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Πως μπορω να εντοπισω αν το ακινητο μου εχει ηλεκτρονικη ταυτοτητα? Στις 19/1/2025 στις 11:45 ΠΜ, meletis_m είπε Πιστοποιητικό Ενεργειακής απόδοσης (με πώς έχει τώρα η κατάσταση), Ταυτότητα, Λογαριασμό Παροχής Ρεύματος , Ε1,Ε9, Οικοδομική άδεια, εάν έχει παρεμβάσεις να έχουν τακτοποιηθεί(αποδεικτικό) , Ηλεκτρονική Ταυτότητα από μηχανικό . Περιμένω απάντηση από Help Desk από Δευτέρα . τελικα σου απαντησαν απο το helpdesk?
ant_ Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Στις 20/1/2025 στις 9:32 ΠΜ, vaggooss είπε Όλοι μπαίνουν γιατί δίνονται και άλλα κονδύλια. Δεν μπορώ να ακούω αυτήν την αηδία που παπαγαλιζουν πολλοί τρομάζοντας τον κόσμο ότι συμφέρει καλύτερα να τα κάνεις μόνος σου. Σου χαρίζει το κράτος το 50% και σε συμφέρει να το κάνεις μόνος σου?? Όποιος σου το λέει αυτό πες του ας τα φτιάξει μόνος του. 1) Ο μηχανικός χεζεται στο χρήμα και σου κάνει έξτρα παρεμβάσεις,αν σου πει δεν μπορεί πες του θα βρω άλλον. 2) Όταν βάζεις μόνωση χρειάζεται να βγάλεις το Αιρκοντίσιον να ξαναμπεί με βάση καινούργια,να βγουν οι πρίζες ποιο έξω και κάτι αλλά ψιλά. Αυτά αν τα πληρώσεις μόνος σ είναι κάνα 200 ευρώ. 3) Βάζοντας μόνωση χρειάζεσαι προσθήκη μαρμάρου κάτω από τα κουφώματα. Σε εμάς λόγω πολλών παραθύρων κόστισαν 300 ευρώ βάζοντας τουρκικό φθηνό τα πλήρωσε ο μηχανικός και αυτά. Αν ήθελα καλό 700 ευρώ. 4) Μου έβαλε μόνωση στο σπιτάκι που έχω δίπλα από την μονοκατοικία 20 ΔΩΡΟ και αυτό. κόστος 800 ευρώ. 5) Μου σύνδεσε με καινούργια ηλεκτροβανα το μικρό σπιτάκι να έχει θέρμανση. Οι σωληνώσεις σώματα υπήρχαν. Δώρο η ηλεκτροβανα κλπ εργασία και κάτι αλλά εξαρτήματα. 7) Από τα κουφώματα περίσσεψαν 100 ευρώ μας έκανε ένα δώρο ο μάστορας αξίας 100 ευρώ που χρειαζόμασταν για το αισθητικό κομμάτι στα κουφώματα. Όποιος θέλει ας τα κάνει μόνος του παιδιά. Σου τα δίνει ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Αυτήν είναι η αλήθεια. Εισαι σιγουρος οτι κερδιζεις 50%? Γιατι γενικα υπαρχει η φημη οτι οι εταιριες αν εισαι σε προγραμμα εχουν αλλον "τιμοκαταλογο" 3
nickol-us Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Στις 20/1/2025 στις 9:32 ΠΜ, vaggooss είπε 47 λεπτά πριν, ant_ είπε Η αλήθεια όπως πάντα είναι κάπου στη μέση. Η πλειοψηφία των ιδιοκτητών θα κοιτάξει να κάνεις τις παρεμβάσεις με το δυνατότερο μικρότερο κόστος. Με το άφαντο ελληνικό κράτος λοιπόν, όλοι μα όλοι θεωρούν ήδη το 24% του φπα μείον από την τιμή, κάτι που στο εξοικονιμώ φυσικά δεν παίζει μαγείρεμα αφού πρέπει να δικαιολογήσεις τα ποσά. Σωστό ή λάθος, δεν θα κάτσω να το αναλύσω, απλά εξηγώ πως έχουν τα πράγματα και τι σκέφτεται ο ιδιοκτήτης. Επίσης ισχύει οτι συνήθως έδιναν πιο φουσκωμένες τιμές καθώς οι εγκαταστάτες, έβαζαν τα χρήματα από την τσέπη τους και περίμεναν αυτοί να τα πάρουν από το κράτος (εξοικονομώ). Προφανώς για να μπει ο άλλος σε αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να έχει οικονομικό όφελος οπότε έμμεσα βάζει "τόκο" στο ποσό που χρεώνει. Στο εξοικονομώ του 2023 που έχω υπαχθεί, δικαιούσε μέσω της πλατφόρμας να πληρώσεις τη διαφορά για τις παρεμβάσεις από την τσέπη σου και να περιμένεις εσύ τα χρήματα από το ταμείο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να διαπραγματευτείς καλύτερη τιμή αλλά όποιο και να είναι το ποσό χρηματοδότησης, θα είσαι σε κάθε περίπτωση κερδισμένος. Ακόμη μια λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά, είναι οτι με το εξοικονομώ "αναγκάζεσαι" να πληρώσεις πιο ακριβά για ενεργειακά κουφώματα, κάτι που εκτός προγράμματος, μπορεί να πάει μια - δύο κλάσεις κάτω. Ο κόσμος δυστυχώς τα συγκρίνει σαν όμοια... 1
haris_216 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, ant_ είπε Εισαι σιγουρος οτι κερδιζεις 50%? Γιατι γενικα υπαρχει η φημη οτι οι εταιριες αν εισαι σε προγραμμα εχουν αλλον "τιμοκαταλογο" Δεν είναι φήμη αλλά πραγματικότητα. ΟΠΟΥ υπάρχει πρόγραμμα υπάρχει άλλος τιμοκατάλογος. Δοκίμασε την όποια επαφή με εταιρία/κατάστημα πχ για κουφώματα και πες τι θες χωρίς πρόγραμμα (μην το αναφέρεις καν). Και μετά αφού πάρεις τιμή πες "α, ξέχασα να σας πω ότι κοιτάω να ενταχθώ στο πρόγραμμα". Κι έλα να μου πεις αν θα έχεις τα ίδια "νουμεράκια". Γενικά μιλώντας σίγουρα ΔΕΝ κερδίζεις 50% που αναφέρθηκε σε σχέση με το να το έκανες μόνος σου με απευθείας συνεννόηση, παρά μόνο αν σε παίρνει να τα "σκάσεις" όλα μετρητά στους προμηθευτές (οπότε παζαρεύεις τιμές/εκπτώσεις) και να σου τα επιστρέψουν όταν πληρωθούν. Διαφορετικά έχεις και πάλι όφελος, αν είχες στο μυαλό σου ότι έτσι κι αλλιώς θα έκανες κάποια στιγμή αυτές τις παρεμβάσεις, αλλά σίγουρα πολύ μικρότερο λόγω του (υπαρκτού) άλλου τιμοκαταλόγου. Σημ. Όποιος έχει εμπειρία από επαγγελματία (αλουμινά, μονωσά, προμηθευτή ηλιακού ή αντλίας θερμότητας, κλπ) που δεν δουλεύει "άλλο τιμοκατάλογο" νομίζω θα ήταν καλό να τον μοιραστεί εδώ στο νήμα αφού και τον επαγγελματία θα βοηθήσει (καλό είναι να διαφημίζονται οι σωστοί) αλλά και τους συνφορουμίτες που ψάχνουν τον σωστό επαγγελματία
Ikucic9 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 36 λεπτά πριν, haris_216 είπε Δεν είναι φήμη αλλά πραγματικότητα. ΟΠΟΥ υπάρχει πρόγραμμα υπάρχει άλλος τιμοκατάλογος. Δοκίμασε την όποια επαφή με εταιρία/κατάστημα πχ για κουφώματα και πες τι θες χωρίς πρόγραμμα (μην το αναφέρεις καν). Και μετά αφού πάρεις τιμή πες "α, ξέχασα να σας πω ότι κοιτάω να ενταχθώ στο πρόγραμμα". Κι έλα να μου πεις αν θα έχεις τα ίδια "νουμεράκια". Γενικά μιλώντας σίγουρα ΔΕΝ κερδίζεις 50% που αναφέρθηκε σε σχέση με το να το έκανες μόνος σου με απευθείας συνεννόηση, παρά μόνο αν σε παίρνει να τα "σκάσεις" όλα μετρητά στους προμηθευτές (οπότε παζαρεύεις τιμές/εκπτώσεις) και να σου τα επιστρέψουν όταν πληρωθούν. Διαφορετικά έχεις και πάλι όφελος, αν είχες στο μυαλό σου ότι έτσι κι αλλιώς θα έκανες κάποια στιγμή αυτές τις παρεμβάσεις, αλλά σίγουρα πολύ μικρότερο λόγω του (υπαρκτού) άλλου τιμοκαταλόγου. Σημ. Όποιος έχει εμπειρία από επαγγελματία (αλουμινά, μονωσά, προμηθευτή ηλιακού ή αντλίας θερμότητας, κλπ) που δεν δουλεύει "άλλο τιμοκατάλογο" νομίζω θα ήταν καλό να τον μοιραστεί εδώ στο νήμα αφού και τον επαγγελματία θα βοηθήσει (καλό είναι να διαφημίζονται οι σωστοί) αλλά και τους συνφορουμίτες που ψάχνουν τον σωστό επαγγελματία επειδή το εξοικονομώ το έχω φάει με το κουτάλι και στο σπίτι το δικό μου (εξοικον 20) και στης μητέρας μου (εξοικον 21) τα δικά μου συμπεράσματα είναι τα εξής: εξοικονομώ 2020: εκπληκτικό πρόγραμμα ως προς το τι προσέφερε απλά έπρεπε να είσαι γρήγορος να κάνεις πρώτος την αίτηση. την έκανα μόνος μου την αίτηση και μπήκα. μέχρι και φωτοβολταικά net mettering έβαλα. εξοικονομώ 2021 και πέρα: αν έχεις πραγματικά ανάγκη τις παρεμβάσεις τότε το πρόγραμμα συμφέρει ακόμη και με 50% επιχορήγηση. Αν όμως για να πιάσεις 3 ενεργειακές κατηγορίες βάζεις παρεμβάσεις που δεν τις έχεις ανάγκη τότε κατ εμέ μπορεί να φουσκώσει επικίνδυνα ο λογαριασμός. ασφαλώς και υπάρχει άλλη τιμολόγηση με πρόγραμμα και χωρίς πρόγραμμα. Γενικά ο μη υποψιασμένος από τιμές τεχνικών έργων μπορεί να την πατήσει και στη μία και στην άλλη περίπτωση. 3 ώρες πριν, Burgos είπε Καλησπέρα! Τι φάση αυτό με τους κωδικούς taxis; Πρέπει οπωσδήποτε να τους έχει ο μηχανικός για να προχωρήσει την αίτηση;; Άλλος τρόπος δεν υπάρχει; μπορείς να το κάνεις και συ αλλά αν δεν έχεις τις γνώσεις ή το χρόνο και το κάνει ο μηχανικός για λογαριασμό σου τότε πρέπει να έχει τους κωδικούς. φυσικά οι κωδικοί είναι προσωπικοί και δεν πρέπει να τους δίνουμε. όμως και η αίτηση στο πρόγραμμα είναι του μελλοντικού ωφελούμενου (δηλ δικιά σου) όχι του μηχανικού. καλή τη πίστει λοιπόν οι περισσότεροι δίνουν τους κωδικούς στον μηχανικό.
_^ThEo^_ Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Αν έχει κάποιος να προτείνει σκεπά για θερμομόνωση κεραμοσκεπής που να ασχολείται με το εξοικονομώ, παρακαλώ pm.
hf77 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, Ikucic9 είπε επειδή το εξοικονομώ το έχω φάει με το κουτάλι και στο σπίτι το δικό μου (εξοικον 20) και στης μητέρας μου (εξοικον 21) τα δικά μου συμπεράσματα είναι τα εξής: εξοικονομώ 2020: εκπληκτικό πρόγραμμα ως προς το τι προσέφερε απλά έπρεπε να είσαι γρήγορος να κάνεις πρώτος την αίτηση. την έκανα μόνος μου την αίτηση και μπήκα. μέχρι και φωτοβολταικά net mettering έβαλα. εξοικονομώ 2021 και πέρα: αν έχεις πραγματικά ανάγκη τις παρεμβάσεις τότε το πρόγραμμα συμφέρει ακόμη και με 50% επιχορήγηση. Αν όμως για να πιάσεις 3 ενεργειακές κατηγορίες βάζεις παρεμβάσεις που δεν τις έχεις ανάγκη τότε κατ εμέ μπορεί να φουσκώσει επικίνδυνα ο λογαριασμός. ασφαλώς και υπάρχει άλλη τιμολόγηση με πρόγραμμα και χωρίς πρόγραμμα. Γενικά ο μη υποψιασμένος από τιμές τεχνικών έργων μπορεί να την πατήσει και στη μία και στην άλλη περίπτωση. μπορείς να το κάνεις και συ αλλά αν δεν έχεις τις γνώσεις ή το χρόνο και το κάνει ο μηχανικός για λογαριασμό σου τότε πρέπει να έχει τους κωδικούς. φυσικά οι κωδικοί είναι προσωπικοί και δεν πρέπει να τους δίνουμε. όμως και η αίτηση στο πρόγραμμα είναι του μελλοντικού ωφελούμενου (δηλ δικιά σου) όχι του μηχανικού. καλή τη πίστει λοιπόν οι περισσότεροι δίνουν τους κωδικούς στον μηχανικό. Ikucic τι γίνεται με εξοικονομώ του 2021..καμία πρόοδο?
meletis_m Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 5 ώρες πριν, eidikos33 είπε Πως μπορω να εντοπισω αν το ακινητο μου εχει ηλεκτρονικη ταυτοτητα? τελικα σου απαντησαν απο το helpdesk? Δε έχω λάβει ακόμη απάντηση .
meletis_m Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Στις 17/1/2025 στις 11:39 ΜΜ, meletis_m είπε Διαβάζοντας τον οδηγό με μπέρδεψε περισσότερο. Εχω διαμέρισμα το οποίο έχει γίνει δωρεάν παραχωρηση απο τόν γονέα σε εμένα απο το 2020. Κύρια κατοικία δηλώνει άλλη ο γονέας . Για να το δηλώσει ο ίδιος ως ωφελούμενος δε γίνεται σαφώς . Αίτηση μπορώ να το κάνω εγω που το έχω δωρεάν παραχώρηση μονο ή πρέπει να δηλωθεί κύρια κατοικία σε έναν απο τους 2 πρώτα ; Σύμφωνα με τίς ερωτοαπαντήσεις ερ.3.11 πρέπει να είχε δηλωθει ως κύρια κατοικία το φορ. ετος 2023 επιπλέον Στις 18/1/2025 στις 7:50 ΠΜ, Ikucic9 είπε Το βασικό ερώτημα είναι αν δηλώνεται από κάποιον ως ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ στο Ε1 του. Ο ιδιοκτήτης όπως είπες δεν το δηλώνει. Το ερώτημα είναι λοιπόν το δηλώνεις εσύ ως ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ως δωρεάν παραχωρούμενο; Αν ναι τοτε , με βάση τα παλιότερα εξοικονομώ , μπορεί ο ιδιοκτήτης να κάνει αίτηση στο πρόγραμμα. Και στο ΦΕΚ για το εξοικονομώ 25 γράφει: Αν η κύρια χρήση της υπό αίτηση κατοικίας αφορά σε έτερο πρόσωπο μη συγκύριο (ενοικίαση/δωρεάν παραχώρηση), δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχει οποιοσδήποτε εκ των συγκυρίων με εμπράγματο δικαίωμα πλήρους κυριότητας / επικαρπίας (όχι ψιλή κυριότητα) Στις 18/1/2025 στις 3:36 ΜΜ, Ikucic9 είπε Εφόσον δεν έχεις ιδιοκτησιακό δικαίωμα τότε βάσει των παλιότερων εξοικονομώ (λογικά το ίδιο ισχύει και στο νέο πρόγραμμα βάσει του ΦΕΚ που σου παρέθεσα πριν) την αίτηση μπορεί να την κάνει ο γονέας που λογικά έχει την πλήρη κυριότητα. Κάνε και ένα ερώτημα με μέιλ στο χελπ ντεσκ 7 ώρες πριν, eidikos33 είπε Πως μπορω να εντοπισω αν το ακινητο μου εχει ηλεκτρονικη ταυτοτητα? τελικα σου απαντησαν απο το helpdesk? Ήρθε απάντηση τώρα , ότι γράφει και στον οδηγό του προγράμματος. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στον οδηγό εφαρμογής του προγράμματος, δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα (πλήρης κυριότητα / επικαρπία / ψιλή κυριότητα) σε επιλέξιμη κατοικία ή μισθωτές που μισθώνουν επιλέξιμη κατοικία και αποδεικνύεται με την ύπαρξη μισθωτηρίου συμβολαίου, με διάρκεια υπολειπόμενης ισχύος μίσθωσης τουλάχιστον επτά (7) ετών κατά την υποβολή της αίτησής τους στο πρόγραμμα. Σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων δικαιούχων εμπράγματων δικαιωμάτων (συγκυρίων) σε επιλέξιμη κατοικία: αν η κύρια χρήση της υπό αίτηση κατοικίας γίνεται από έναν εκ των συγκυρίων, δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχει μόνον ο συγκύριος που την ιδιοκατοικεί. Αν η κύρια χρήση της υπό αίτηση κατοικίας αφορά σε έτερο πρόσωπο μη συγκύριο (ενοικίαση/δωρεάν παραχώρηση), δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχει οποιοσδήποτε εκ των συγκυρίων με εμπράγματο δικαίωμα πλήρους κυριότητας / επικαρπίας (όχι ψιλή κυριότητα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα