Ikucic9 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, meletis_m είπε Διαβάζοντας τον οδηγό με μπέρδεψε περισσότερο. Εχω διαμέρισμα το οποίο έχει γίνει δωρεάν παραχωρηση απο τόν γονέα σε εμένα απο το 2020. Κύρια κατοικία δηλώνει άλλη ο γονέας . Για να το δηλώσει ο ίδιος ως ωφελούμενος δε γίνεται σαφώς . Αίτηση μπορώ να το κάνω εγω που το έχω δωρεάν παραχώρηση μονο ή πρέπει να δηλωθεί κύρια κατοικία σε έναν απο τους 2 πρώτα ; Σύμφωνα με τίς ερωτοαπαντήσεις ερ.3.11 πρέπει να είχε δηλωθει ως κύρια κατοικία το φορ. ετος 2023 επιπλέον Το βασικό ερώτημα είναι αν δηλώνεται από κάποιον ως ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ στο Ε1 του. Ο ιδιοκτήτης όπως είπες δεν το δηλώνει. Το ερώτημα είναι λοιπόν το δηλώνεις εσύ ως ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ως δωρεάν παραχωρούμενο; Αν ναι τοτε , με βάση τα παλιότερα εξοικονομώ , μπορεί ο ιδιοκτήτης να κάνει αίτηση στο πρόγραμμα. Και στο ΦΕΚ για το εξοικονομώ 25 γράφει: Αν η κύρια χρήση της υπό αίτηση κατοικίας αφορά σε έτερο πρόσωπο μη συγκύριο (ενοικίαση/δωρεάν παραχώρηση), δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχει οποιοσδήποτε εκ των συγκυρίων με εμπράγματο δικαίωμα πλήρους κυριότητας / επικαρπίας (όχι ψιλή κυριότητα). Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από Ikucic9
meletis_m Δημοσ. πριν από 26 λεπτά Δημοσ. πριν από 26 λεπτά 3 ώρες πριν, Ikucic9 είπε Το βασικό ερώτημα είναι αν δηλώνεται από κάποιον ως ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ στο Ε1 του. Ο ιδιοκτήτης όπως είπες δεν το δηλώνει. Το ερώτημα είναι λοιπόν το δηλώνεις εσύ ως ΚΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ως δωρεάν παραχωρούμενο; Αν ναι τοτε , με βάση τα παλιότερα εξοικονομώ , μπορεί ο ιδιοκτήτης να κάνει αίτηση στο πρόγραμμα. Και στο ΦΕΚ για το εξοικονομώ 25 γράφει: Αν η κύρια χρήση της υπό αίτηση κατοικίας αφορά σε έτερο πρόσωπο μη συγκύριο (ενοικίαση/δωρεάν παραχώρηση), δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχει οποιοσδήποτε εκ των συγκυρίων με εμπράγματο δικαίωμα πλήρους κυριότητας / επικαρπίας (όχι ψιλή κυριότητα). Στο Ε1 δε δηλώνεται από κανέναν ως Κύρια κατοικία. Από το 2020 το δηλώνω εγώ ως δωρεάν παραχώρηση από τον γονέα .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα