nikolakisxt Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Παιδια εχει κολησει το εξοικονομω του 2021 για τα καλα η μου φαινεται? Λενε να καταφερουμε να παρουμε τα λεφτα μας καποια στιγμη μεσα στο 2025?
nimik Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 9 λεπτά πριν, nikolakisxt είπε Παιδια εχει κολησει το εξοικονομω του 2021 για τα καλα η μου φαινεται? Λενε να καταφερουμε να παρουμε τα λεφτα μας καποια στιγμη μεσα στο 2025? Πραγματικά δεν ξέρω πότε θα τελειώσει αυτή η ιστορία 👎
MiJ16 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 3 hours ago, Ikucic9 said: Δηλ δηλώνεται στο ε1 του συγγενικού σου προσώπου ως "δωρεάν παραχώρηση " (οικειοθελης δεν υπάρχει φορολογικά ) και στο δικό σου Ε2. Σωστά; Ακριβώς. Μία διευκρίνηση που νομίζω πως δεν πρέπει να επηρεάζει την κατάσταση είναι πως και τα δύο διαμερίσματα είναι σε συνιδικοτησία 50/50 δύο συζήγων. Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου από MiJ16
basilis_k6 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Στις 8/1/2025 στις 8:49 ΜΜ, meletis_m είπε Θα χρειαστείς σίγουρα Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης για το πώς έχει τωρα η κατάσταση . Έπειτα με τίς παρεμβάσεις πρέπει να ανέβεις το ελάχιστον 3 ενεργειακές τάξεις . Καλό θα ήταν να βρεις κάποιο σύμβουλο έργου που βρισκουμε συμβουλο? πολιτικοι μηχανικοι τα αναλαμβανουν?
meletis_m Δημοσ. 10 Ιανουαρίου Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 6 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε που βρισκουμε συμβουλο? πολιτικοι μηχανικοι τα αναλαμβανουν? Συνήθως ναι πολιτικοι μηχανικοι ή και ενεργειακος επιθεωρητης 1
Ikucic9 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 11 ώρες πριν, MiJ16 είπε Ακριβώς. Μία διευκρίνηση που νομίζω πως δεν πρέπει να επηρεάζει την κατάσταση είναι πως και τα δύο διαμερίσματα είναι σε συνιδικοτησία 50/50 δύο συζήγων. Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα (πλήρης κυριότητα / επικαρπία / ψιλή κυριότητα) σε επιλέξιμη κατοικία... Σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων δικαιούχων εμπράγματων δικαιωμάτων (συγκυρίων) σε επιλέξιμη κατοικία: αν η κύρια χρήση της υπό αίτηση κατοικίας γίνεται από έναν εκ των συγκυρίων, δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχει μόνον ο συγκύριος που την ιδιοκατοικεί. Αν η κύρια χρήση της υπό αίτηση κατοικίας αφορά σε έτερο πρόσωπο μη συγκύριο (ενοικίαση/δωρεάν παραχώρηση), δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχει οποιοσδήποτε εκ των συγκυρίων με εμπράγματο δικαίωμα πλήρους κυριότητας / επικαρπίας (όχι ψιλή κυριότητα).
Ntinaras Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Μπορει κανεις να μπει εδω? https://allazothermansi-thermosifona.gov.gr/
Silverage Δημοσ. 11 Ιανουαρίου Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 44 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Μπορει κανεις να μπει εδω? https://allazothermansi-thermosifona.gov.gr/ Απο Δευτέρα.
MiJ16 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου On 11/01/2025 at 08:10, Ikucic9 said: Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα (πλήρης κυριότητα / επικαρπία / ψιλή κυριότητα) σε επιλέξιμη κατοικία... Σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων δικαιούχων εμπράγματων δικαιωμάτων (συγκυρίων) σε επιλέξιμη κατοικία: αν η κύρια χρήση της υπό αίτηση κατοικίας γίνεται από έναν εκ των συγκυρίων, δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχει μόνον ο συγκύριος που την ιδιοκατοικεί. Αν η κύρια χρήση της υπό αίτηση κατοικίας αφορά σε έτερο πρόσωπο μη συγκύριο (ενοικίαση/δωρεάν παραχώρηση), δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχει οποιοσδήποτε εκ των συγκυρίων με εμπράγματο δικαίωμα πλήρους κυριότητας / επικαρπίας (όχι ψιλή κυριότητα). Ναι, το έχω διαβάσει αυτό. Το ζήτημα είναι οτι εφ' όσον στα δύο αυτά διαμερίσματα ιδιοκτήτες είναι δύο σύζυγοι (50/50), μπορεί ο ένας εκ των δύο να αιτηθεί το πρόγραμμα για το ένα διαμέρισμα (αυτό που δηλώνει ως κύρια κατοικία) και ο δεύτερος να αιτηθεί το πρόγραμμα για το δεύτερο διαμέρισμα (για αυτό που παραχωρείται δωρεάν);
Ikucic9 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 44 λεπτά πριν, MiJ16 είπε Ναι, το έχω διαβάσει αυτό. Το ζήτημα είναι οτι εφ' όσον στα δύο αυτά διαμερίσματα ιδιοκτήτες είναι δύο σύζυγοι (50/50), μπορεί ο ένας εκ των δύο να αιτηθεί το πρόγραμμα για το ένα διαμέρισμα (αυτό που δηλώνει ως κύρια κατοικία) και ο δεύτερος να αιτηθεί το πρόγραμμα για το δεύτερο διαμέρισμα (για αυτό που παραχωρείται δωρεάν); Λογικά μπορεί . Κάνε ερώτηση αν έχει μέιλ το χελπ ντεσκ αλλά στο εξοικονομώ 21 που έκανα εγώ γινότανε κανονικά . Θεωρώ ότι γίνεται και τώρα διότι πληρούνται τα κριτήρια 1
energy52 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Στις 10/1/2025 στις 6:42 ΜΜ, nikolakisxt είπε Παιδια εχει κολησει το εξοικονομω του 2021 για τα καλα η μου φαινεται? Λενε να καταφερουμε να παρουμε τα λεφτα μας καποια στιγμη μεσα στο 2025? Σε μενα επιτελους ηρθε μην. για τελικη εκταμιευση και μεταβαση σε κατασταση 09...Αντε να τελειωνουμε...ευτυχως εχω καλο μηχανικο που απαντουσε αμεσα στις ηλιθιες παρατηρησεις που εστελναν! Επισης μου ειπε πως τα υπολοιπα χρηματα στους προμηθευτες μπαινουν αυτοματα χωρις να κανω κατι εγω! 1
zestikios Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Με αυτά που είδαμε με του '21 να δούμε εμείς στου '23 πότε θα ξεκινήσουμε.. Ακόμη στο 03 είμαστε...προς έλεγχο..
snaketrader Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Στις 1/12/2024 στις 3:51 ΜΜ, meletis_m είπε Έχει μια διαδικασία ώστε να ενταχθεί. Να είναι κύρια κατοικία, να μη έχει παραβάσεις ή να έχουν ρυθμιστεί, να είσαι σωστά όσο αφορά τα Ε9 / παροχή ρεύματος, και θα χρειαστει για τη υποβολή αίτησης να εκδοθεί Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης με τα τωρινά δεδομένα . Αφού κάνει αίτηση συνήθως μετά από 2-3 μήνες προχωράει σε περίπτωση δανείου . Συγνώμη εάν ρωτάω κάτι το οποίο ίσως έχει ήδη απαντηθεί, στην περίπτωση ψιλής κυριότητας - πρώτης κατοικίας στην οποία διαμένεις τι ισχυεί;
nikolakisxt Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Στις 12/1/2025 στις 9:40 ΜΜ, energy52 είπε Σε μενα επιτελους ηρθε μην. για τελικη εκταμιευση και μεταβαση σε κατασταση 09...Αντε να τελειωνουμε...ευτυχως εχω καλο μηχανικο που απαντουσε αμεσα στις ηλιθιες παρατηρησεις που εστελναν! Επισης μου ειπε πως τα υπολοιπα χρηματα στους προμηθευτες μπαινουν αυτοματα χωρις να κανω κατι εγω! Πρεπει να εισαι απο τους τυχερους. Εχει ερθει σε κανεναν αλλον τετοιο μηνυμα? Το ποσο ειναι κοντα στα 2.000 Ευρω αν δεν κανω λαθος, σωστα?
ALIEN-3- Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Το κόστος για την ΗΤΚ που επιδοτεί το πρόγραμμα για το εξοικονομώ 2023 ξέρει κανείς πόσο είναι ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα