Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 ώρες πριν, basilisgate13 είπε

Καλησπέρα , για το εξοικομω 2021 ξεκινάω σιγά σιγά για εργασίες καθώς η έγκριση του δανείου πήγαινε από αύριο σε αύριο. Θέλω να ρωτήσω όποιος ξέρει για να πιάσω το στόχο ενεργειακής αναβάθμισης τι ποσοστά δίνει η κάθε εργασία ,πχ κέλυφος ,μόνωση ταράτσα ,κουφώματα ,  αντλία θερμότητας, ενεργειακό τζάκι κλπ 

Αξίζει ενεργειακό τζάκι η αντλία θερμότητας;  Πόσο έχετε πάρει εσείς το τ.μ τιμή για μόνωση περιμετρικά ;

Αυτά θα στα πει ο μηχανικός σου. Η αντλία δίνει ασύγκριτα πιο μεγάλη εξοικονόμηση απ' ότι το τζάκι σε σχέση με το τελικό σου πεα 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/10/2024 στις 6:55 ΠΜ, Ikucic9 είπε

Λογικά πας προς τη λήξη 

Φίλε μου πόσο διαρκεί αυτή η φάση;

Κυρίως ποτέ γίνεται η πληρωμή των εξόδων που έχουμε κάνει κ η ολική εξόφληση των προμηθευτών;

Στις 16/10/2024 στις 12:04 ΜΜ, energy52 είπε

Καλημερα, με πηρε αυτες τις ημερες ο μηχανικος κι εχουν αρχσει να ζητανε ηλιθιες διορθωσεις στα δικαιολογητικα..επειδη δεν εχουν λεφτα γινεται αυτο οπως και καποτε...αστα να πανε, λογικα θα σε παρει κι εσενα

Και εμένα το ίδιο μου έκαναν. Ήθελαν κάτι υπεύθυνες δηλώσεις ότι οι πληρωμές έγιναν από εμάς στους προμηθευτές.

Εν τω μεταξύ όλες οι πληρωμές έχουν γίνει από τον λογαριασμό που μοναδικός δικαιούχος είναι η μητέρα μου στο σπίτι της οποίας έχει γίνει το εξοικονομώ. Τα αποδεικτικά συναλλαγών αναφέρουν σαφώς την αιτιολογία. Παράνοια πραγματικά. 

Επεξ/σία από bill999r
  • Haha 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, bill999r είπε

Φίλε μου πόσο διαρκεί αυτή η φάση;

Κυρίως ποτέ γίνεται η πληρωμή των εξόδων που έχουμε κάνει κ η ολική εξόφληση των προμηθευτών;

Και εμένα το ίδιο μου έκαναν. Ήθελαν κάτι υπεύθυνες δηλώσεις ότι οι πληρωμές έγιναν από εμάς στους προμηθευτές.

Εν τω μεταξύ όλες οι πληρωμές έχουν γίνει από τον λογαριασμό που μοναδικός δικαιούχος είναι η μητέρα μου στο σπίτι της οποίας έχει γίνει το εξοικονομώ. Τα αποδεικτικά συναλλαγών αναφέρουν σαφώς την αιτιολογία. Παράνοια πραγματικά. 

Τελικα φαινεται η μεγαλυτερη απατη της δεκαετιας οτι εξελλισσεται το προγραμμα EΞΟΙΚΟΝΟΜΩ η κανω καποιο λαθος?

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος/κάποιοι που έχουν κάνει ανακαίνιση; Τελικά άξιζε ή καλύτερα εκτός προγράμματος;

Θέλω πολλά, θερμοπροσοψη, κουφώματα, κλιματισμός και φωτοβολταϊκά..... εννοείται έχω μαζέψει κάποια χρήματα και έχω μπει σε σκέψεις.

• Like 1
Δημοσ.

το αυτονομω του 21  ηταν ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ο προγραμμα, για μεγαλυτερες κατοικιες. Ξαναλεω εξαιρετικο. Σου εδινε περιθωριο να  κανεις παρεμβασεις ουσιας, τα μετεπειτα ειναι βασικα για διαμερισματακια, δε  παει  παραπανω ο προυπολογισμος

εγω  δυο εξοικονομω-αυτονομω βοηθησα φιλικα, και τα δυο εκαναν παρεμβασεις καλοκαιρι  του 22,  κλεισανε φακελο φθινοπωρο του 22 και εξοφληθηκαν Φεβρουαριο και Μαρτιο του 23. Το ενα ειχε και φβ. Δηλαδη ο προμηθευτης με τη μεγαλυτερη αναμονη  ηταν μαιο του 22 με μαρτιο του 23. Ολοι οι  προμηθευτες  ηταν  απολυτα ευχαριστημενοι 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, PedroG είπε

Τελικα φαινεται η μεγαλυτερη απατη της δεκαετιας οτι εξελλισσεται το προγραμμα EΞΟΙΚΟΝΟΜΩ η κανω καποιο λαθος?

Δεν ξέρω φίλε μου αν είναι απάτη, αλλά σίγουρα μας καθυστερούν επίτηδες.

Όλα τα δικαιολογητικά ήταν άψογα και μας ζήτησαν επιπλέον υπεύθυνες δηλώσεις, τόσο από την μητέρα μου, όσο κ από τους προμηθευτές. Τα συντάξαμε και τα αποστείλαμε εντός 3 ημερών από την ειδοποίηση. Έκτοτε έχει περάσει ένας μήνας κ ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Τα έργα έχουν ολοκληρωθεί από τον Οκτώβριο του 23 φαντάσου. Έχουμε κλείσει χρόνο κ ακόμα περιμένουμε.

Δημοσ.
Στις 6/11/2024 στις 5:58 ΜΜ, Ikucic9 είπε

Αυτά θα στα πει ο μηχανικός σου. Η αντλία δίνει ασύγκριτα πιο μεγάλη εξοικονόμηση απ' ότι το τζάκι σε σχέση με το τελικό σου πεα 

Στις 6/11/2024 στις 12:08 ΠΜ, vaggooss είπε

Μην κάνεις το λάθος και βάλεις τζάκι.

Αντλία θερμότητας να βάλεις είναι πολύ ποιο οικονομικός τρόπος θέρμανσης και ΚΑΘΑΡΌΣ. Το τζάκι έχει πολύ βρωμιά και ανα 2-3 χρόνια θέλει και λίγο βάψιμο το σπίτι. Μια ζωή με τα ξύλα μεγάλωσα σόμπα, τζάκι κλπ.

Απλα σκεφτομουν αν αξιζει να βαλω αντλια θερμοτητας , το σπιτι καιει πετρελαιο τωρα και εχει καυστηρα για πελετ.

Εγω ηθελα μονωση κελυφος περιμετρικα,ηλιακο και κουφωματα αλλα δεν ξερω αν θα φτασω τον ενεργειακο στοχο, οποτε για να τον φτασω ειπα αντι για μονωση στην ταρατσα που πιστευω δεν συμφερει να βαλω αντλια θερμοτητας 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, basilisgate13 είπε

Απλα σκεφτομουν αν αξιζει να βαλω αντλια θερμοτητας , το σπιτι καιει πετρελαιο τωρα και εχει καυστηρα για πελετ.

Εγω ηθελα μονωση κελυφος περιμετρικα,ηλιακο και κουφωματα αλλα δεν ξερω αν θα φτασω τον ενεργειακο στοχο, οποτε για να τον φτασω ειπα αντι για μονωση στην ταρατσα που πιστευω δεν συμφερει να βαλω αντλια θερμοτητας 

Η μόνωση στην ταράτσα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και να βάλεις και αντλία θερμότητας. Εγώ δεν το σκέφτηκα να βάλω σε ένα κομμάτι που είναι υπόγειο από κάτω και εκεί αν πατάς ξυπόλητος είναι παγωμένο. Μόνωση ΠΑΝΤΟΥ. Επίσης αν διάβασες από φέτος οποίος έχει θέρμανση με ρεύμα θα έχει 20% παραπάνω επίδομα θέρμανσης. Και θα μειωθεί χρόνο με τον χρόνο στα άλλα καύσιμα. Είναι πολλοί οι λόγοι που πρέπει να βάλεις αντλία, και συμφέρει στο φουλ.

• Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, vaggooss είπε

Η μόνωση στην ταράτσα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και να βάλεις και αντλία θερμότητας. Εγώ δεν το σκέφτηκα να βάλω σε ένα κομμάτι που είναι υπόγειο από κάτω και εκεί αν πατάς ξυπόλητος είναι παγωμένο. Μόνωση ΠΑΝΤΟΥ. Επίσης αν διάβασες από φέτος οποίος έχει θέρμανση με ρεύμα θα έχει 20% παραπάνω επίδομα θέρμανσης. Και θα μειωθεί χρόνο με τον χρόνο στα άλλα καύσιμα. Είναι πολλοί οι λόγοι που πρέπει να βάλεις αντλία, και συμφέρει στο φουλ.

την μονωση στην ταρατσα απο εκει που ημουν υπερ τωρα σκεφτομαι να την βγαλω , εχει διαρκεια ζωης 10-15 χρονια συν συντηρησεις  συν οτι σε περιπτωση κακοτεχνιας η μιας εργασιας στην ταρατσα μπορει να μπει νερο χωρις να το καταλαβεις.Καλυτερα να ριξω τα λεφτα αλλου και να κανω μετα μονωση το μονωτικο που κανουν σαν πισα που ειναι .Μπορει να κανω και λαθος προς το παρον ολα ειναι σκεψεις και ακουω γνωμες

Δημοσ.
7 ώρες πριν, basilisgate13 είπε

την μονωση στην ταρατσα απο εκει που ημουν υπερ τωρα σκεφτομαι να την βγαλω , εχει διαρκεια ζωης 10-15 χρονια συν συντηρησεις  συν οτι σε περιπτωση κακοτεχνιας η μιας εργασιας στην ταρατσα μπορει να μπει νερο χωρις να το καταλαβεις.Καλυτερα να ριξω τα λεφτα αλλου και να κανω μετα μονωση το μονωτικο που κανουν σαν πισα που ειναι .Μπορει να κανω και λαθος προς το παρον ολα ειναι σκεψεις και ακουω γνωμες

Εγώ έκανα μόνωση με στεγανωτικο αρχικά hyperdesmo μετά φελιζολ από πάνω πανί και μετά λευκό Χαλίκι.

Δεν έχω σκεπή από πάνω και με αυτόν τον τρόπο δεν έχεις θέμα για πάρα πολλά χρόνια. Παλαιότερα βάζανε φελιζολ και από πάνω πλακάκι. Αυτό δεν είναι τόσο καλό γιατί κάποια στιγμή από τον ήλιο και το κρύο θα κάνει ρωγμές και θα έχεις πρόβλημα. Υπάρχουν λύσεις για όλα. Βρες έναν καλό μηχανικό και βάλε μόνωση και στην σκεπή οπωσδήποτε. Έχεις σκεπή??

Δημοσ.
Στις 7/11/2024 στις 12:23 ΜΜ, alefther είπε

το αυτονομω του 21  ηταν ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ο προγραμμα, για μεγαλυτερες κατοικιες. Ξαναλεω εξαιρετικο. Σου εδινε περιθωριο να  κανεις παρεμβασεις ουσιας, τα μετεπειτα ειναι βασικα για διαμερισματακια, δε  παει  παραπανω ο προυπολογισμος

εγω  δυο εξοικονομω-αυτονομω βοηθησα φιλικα, και τα δυο εκαναν παρεμβασεις καλοκαιρι  του 22,  κλεισανε φακελο φθινοπωρο του 22 και εξοφληθηκαν Φεβρουαριο και Μαρτιο του 23. Το ενα ειχε και φβ. Δηλαδη ο προμηθευτης με τη μεγαλυτερη αναμονη  ηταν μαιο του 22 με μαρτιο του 23. Ολοι οι  προμηθευτες  ηταν  απολυτα ευχαριστημενοι 

το αυτονομώ ήταν του 2020 και πράγματι ήταν εξαιρετικό. εγώ με αυτό έβαλα φβ net mettering και σώθηκα.

Στις 8/11/2024 στις 11:47 ΠΜ, basilisgate13 είπε

η μόνωση στην ταράτσα δίνει πολύ πολύ περισσότερη ενεργειακή εξοικονόμηση από το κέλυφος και ουσιαστικά (θα το δεις και χειμώνα και καλοκαίρι) και στις μονάδες που θα σου δώσει στο β ΠΕΑ. Και είναι φυσικό. Οι μεγαλύτερες απώλειες είναι από την ταράτσα .

Στις 7/11/2024 στις 12:14 ΜΜ, Havik είπε

Υπάρχει κάποιος/κάποιοι που έχουν κάνει ανακαίνιση; Τελικά άξιζε ή καλύτερα εκτός προγράμματος;

Θέλω πολλά, θερμοπροσοψη, κουφώματα, κλιματισμός και φωτοβολταϊκά..... εννοείται έχω μαζέψει κάποια χρήματα και έχω μπει σε σκέψεις.

αν τα έχεις ανάγκη να τα βάλεις και πιάνεις ενεργειακό στόχο αξίζει αλλά έχει τρέξιμο και σκοτούρες . και πρέπει να βρεις και μηχανικό που και να ξέρει και να θέλει να βοηθήσει ουσιαστικά.

Τα φωτοβολταικά δυστυχώς πρέπει να τα ξεχάσεις διότι το τελευταίο πρόγραμμα που υπήρχαν ήταν το εξοικονομώ αυτονομώ 2020. 

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Ikucic9 said:

αν τα έχεις ανάγκη να τα βάλεις και πιάνεις ενεργειακό στόχο αξίζει αλλά έχει τρέξιμο και σκοτούρες . και πρέπει να βρεις και μηχανικό που και να ξέρει και να θέλει να βοηθήσει ουσιαστικά.

Τα φωτοβολταικά δυστυχώς πρέπει να τα ξεχάσεις διότι το τελευταίο πρόγραμμα που υπήρχαν ήταν το εξοικονομώ αυτονομώ 2020. 

Ανάγκη σίγουρα υπάρχει και θα γίνουν, τρέξιμο είτε με μηχανικό είτε μόνος δεν το γλυτώνω.

Το θέμα είναι αν υπάρχει διαφορά στο κόστος του να τα κάνω μόνος με το να έχω και μηχανικό ( εξτρά έξοδα π.χ. έχεις αμοιβή μηχανικού, ταρίφες μόλις ακούσουν εξοικονομώ φαντάζομαι όλοι, ΦΠΑ σε κάποια πράγματα που ίσως το γλίτωνες, δεν ξέρω τι άλλο).

Άκουσα ότι ίσως του 2025 να ξανά έχει Φ/Β, αλλά και να μην έχει νομίζω παίζει ξεχωριστή επιδότηση.

Δημοσ.

Μα πότε θα κλείσει του 2021 έχει κολλήσει στο βήμα 8 πόσο καιρό τώρα έλεος δηλ έφαγαν τα λεφτά και δεν ξέρουν τι να κάνουν? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hf77 είπε

Μα πότε θα κλείσει του 2021 έχει κολλήσει στο βήμα 8 πόσο καιρό τώρα έλεος δηλ έφαγαν τα λεφτά και δεν ξέρουν τι να κάνουν? 

Χωρίς πλάκα πιστεύω ότι τον πρόγραμμα θα κλειστό το 2031. Πλέον δεν αστειεύομαι. Οι τελευταίες εκκρεμότητες ίσως πάνε για τη δεκαετία του 30

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ikucic9 είπε

Χωρίς πλάκα πιστεύω ότι τον πρόγραμμα θα κλειστό το 2031. Πλέον δεν αστειεύομαι. Οι τελευταίες εκκρεμότητες ίσως πάνε για τη δεκαετία του 30

Μη λέτε τέτοια.... μόλις πριν από δύο μέρες λάβαμε την υπαγωγή στο εξοικονομώ 2023...ας ελπίσουμε οτι θα κυλήσουν όλα ομαλά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...