Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα! Σκοπεύω να κάνω αίτηση για το επερχόμενο Εξοικονομώ. Αφορά μια κατοικία στην Χαλκιδική η οποία νοικιάζεται.  Θα ήθελα κάποιες βασικές συμβουλές για το πώς θα πρέπει να κινηθώ και να κάνω από μέρους μου τις σωστές ενέργειες.  Έχετε να προτείνετε κάποιον αξιόλογο μηχανικό στην Χαλκιδική  για να τρέξει την αίτηση, μιάς και δεν μένω μόνιμα εκεί. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Επεξ/σία από panoszavra
  • Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, panoszavra είπε

Καλησπέρα! Σκοπεύω να κάνω αίτηση για το επερχόμενο Εξοικονομώ. Αφορά μια κατοικία στην Χαλκιδική η οποία νοικιάζεται.  Θα ήθελα κάποιες βασικές συμβουλές για το πώς θα πρέπει να κινηθώ και να κάνω από μέρους μου τις σωστές ενέργειες.  Έχετε να προτείνετε κάποιον αξιόλογο μηχανικό στην Χαλκιδική  για να τρέξει την αίτηση, μιάς και δεν μένω μόνιμα εκεί. 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Πρέπει να βγει το πρόγραμμα για να ξέρουμε τις προϋποθέσεις 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Πρέπει να βγει το πρόγραμμα για να ξέρουμε τις προϋποθέσεις 

Οκ. Φαντάζομαι δεν θα αλλάξουν ιδιαίτερα από το προηγούμενο πρόγραμμα . Κάποια πρόταση για μηχανικό από τα μέρη εκείνα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, panoszavra είπε

Καλησπέρα! Σκοπεύω να κάνω αίτηση για το επερχόμενο Εξοικονομώ. Αφορά μια κατοικία στην Χαλκιδική η οποία νοικιάζεται.

Τι θα έκανα εγώ :

• - Googlάρισμα "μηχανικός εξοικονομω Θεσσαλονίκη". Τηλεφώνησε σε 7-8 για να μιλήσεις με 1-2
  • - Ιδιωτικό συμφωνητικό με τον σύμβουλο σχετικά με το τι θα κάνει, τι όχι, και πότε , (που μάλλον θα είναι ο ίδιος ο μηχανικός)
  • - Μη δεσμευτείς ότι ο μηχανικός θα πραγματοποιήσει όλα τα έργα με δικά του συνεργεία. Ασ'το σαν εναλλακτική.
  • - Όταν βγει ο οδηγός και οι επιδοτήσεις, υπολόγισε πόσο θα σου κοστίσει αν τα έκανες τα έργα μόνος σου και πόσο με την επιδότηση. Ζήτα προσφορές από εταιρίες για τα έργα (σαν ιδιώτης χωρίς εξοικονομώ) και υπολόγισε το ίδιο έργο 25-35% ακριβότερο, απ' ότι σου είπαν, με το εξοικονομώ.
  • - Διάβασε καλά στον οδηγό το κομάτι με τις αντλίες. Είπαν ότι θα είναι πιο σωστές οι επιδοτήσεις εκεί, αλλά θέλει προσοχή αν δεν ξέρεις από αντλίες. 
  • Υπολόγισε και τα περελκόμενα μικρο-έξοδα πριν ή μετά από κάθε έργο. (σκαλωσιές, άδεια μικ.κλίμακας, ένσημα, λούκια μετά την μόνωση ταράτσας, ηλεκτρολόγος μετά το κέλυφος, ΥΔΕ - Δεη, σώματα για τις αντλίες, κλπ κλπ)
Επεξ/σία από ffts
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 23/7/2024 στις 1:10 ΠΜ, ffts είπε

Αν είσαι λογιστής, σύμβουλος επιχειρήσεων, οικονομολόγος, πιστοποιητής ISO, κλπ κλπ, άντε είναι εύκολο. Αν όμως δεν είσαι (και ξεκινάς από το τι είναι τιμολόγιο προς ιδιώτη επί πιστώση)  δεν ξέρω αν αξίζει για 400€ να φας 1-2 μήνες από τη ζωή σου  για να μάθεις, και άλλους 12 - 24 μήνες να ασχοληθείς, και πάλι δεν θα έχεις ποτέ την (έστω 2-ετή, ή 3-ετή) εμπειρία ενός μηχανικού. 

Εντελώς φιλικά να σου πω ότι η αμοιβή του συμβούλου είναι 350€ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ)

Μια αίτηση για πλάκα φτάνει στα 2 χρόνια από την στιγμή που υποβάλλει μέχρι να φτάσει στην τελική εκταμίευση 
Πόσο ώρες θεωρείς  ότι πρέπει να ασχοληθεί ένας σύμβουλος έργου με τον ωφελούμενο ενός προγράμματος ;

Δημοσ.

Μάλλον λέμε το ίδιο πράγμα. 

Γενικά το τι πρέπει να κάνει, και πόσο θα ασχοληθεί, δεν νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο από τον οδηγό. Είναι κάτι σαν τον "χρησμό του μαντείου".

Η υποβολή της αίτησης, η παρακολούθηση της υλοποίησης των παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και οι ενέργειες για την ολοκλήρωση του έργου, συμπεριλαμβανομένης της προσκόμισης των δικαιολογητικών για την πιστοποίηση ολοκλήρωσης του έργου, μπορεί να ανατίθεται από τους δυνητικά Ωφελούμενους σε σύμβουλο έργου.

Οι δυνητικά Ωφελούμενοι (ή οι σύμβουλοι του έργου) αναρτούν στο πληροφοριακό σύστημα του Προγράμματος στοιχεία που αφορούν στο ΠΕΑ, στις παρεμβάσεις που έχουν προκύψει από το ΠΕΑ και οδηγούν στην επίτευξη του ενεργειακού στόχου, το αντίστοιχο κόστος αυτών καθώς και λοιπά δικαιολογητικά.

Λοιποί συνεργαζόμενοι. Η σχέση των λοιπών συνεργαζόμενων με τους ωφελουμένους του Προγράμματος διέπεται από το Ιδιωτικό Δίκαιο.
Σύμβουλος Έργου
Ο σύμβουλος έργου έχει, απέναντι στον Ωφελούμενο, κατ’ ελάχιστον την υποχρέωση:  • της έγκαιρης ενημέρωσης του Ωφελούμενου για τα εισερχόμενα ηλεκτρονικά μηνύματα από το Πληροφοριακό Σύστημα, των ενεργειών που απαιτούνται και τις αντίστοιχες προθεσμίες που έχει ο Ωφελούμενος για τη διεκπεραίωσή τους, • των ορθών καταχωρήσεων των στοιχείων της αίτησης μέχρι και την ολοκλήρωση της στο Πληροφοριακό Σύστημα του Προγράμματος, • της ορθής επισύναψης των δικαιολογητικών και παραστατικών όπου απαιτείται από το Πληροφοριακό Σύστημα.

Αν ο σύμβουλος είναι διαφορετικός από τον μηχανικό, σπάνια θα δεχθεί μόνο το ποσό του προγράμματος (250€ στο ΕΚΟ-21) καθώς δεν υπάρχει άλλο παράλληλο κέρδος γι αυτόν.

Δημοσ.

600E μου ζήτησε ο δικός μου Μηχανικός/Σύμβουλος του Εξοικονομώ 21 το οποίο κατά τα λεγόμενα του έχει αρκετές έως πολλές διαφορές με τα  Εξοικονομώ άλλων ετών ..

Δεν ξέρω κι εγώ πόσα χρήματα έχω δώσει ως τώρα ..μόνο η δική μου συμμετοχή ήταν σχεδόν 4000Ε ..άσε τις πρόσθετες αμοιβές των Μηχανικών ,πρόστιμα ,άδειες μικρής κλίμακας και πάει λέγοντας ..

Με πήρε προ ημερών τηλέφωνο κληρωτός ενεργειακός επιθεωρητής ,θέλει 268Ε για το 2ο Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης ..

Δημοσ.

Καλησπέρα , σίγουρα έχει απαντηθεί αλλά δεν μπόρεσα να το βρω με επαρκείς λεπτομερείες .

Θέλω να κάνω αίτηση στο επόμενο εξοικονομώ όταν βγει .

Έχω μπερδευτεί με όλα αυτά που διαβάζω .

Αν υποθέσουμε πως έχω τα χρήματα να πληρώσω για όλο το κόστος είναι ασφαλές κάτι τέτοιο γίνει και σε ποιο σημείο της αίτησης ;

Τα λεφτά μετά τα παίρνω εγώ κατευθείαν η τα παίρνει το γραφείο που κάνει την αίτηση και μου τα επιστρέφει ;

Επίσης όσο αναφορά το κόστος πέρα από το ΦΠΑ πόσο παραπάνω να υπολογίσω για τις εργασίες σε σύγκριση με τις προσφορές που μπορεί να έχω αν το έκανα εκτός προγράμματος .

Και τέλος υπάρχουν συγκεκριμένα συνεργεία και προμηθευτές που συνεργάζονται με το εξοικονομώ ακόμη και στην περίπτωση που θα πληρωθούν κανονικά;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sotiristsel είπε

Καλησπέρα , σίγουρα έχει απαντηθεί αλλά δεν μπόρεσα να το βρω με επαρκείς λεπτομερείες .

Θέλω να κάνω αίτηση στο επόμενο εξοικονομώ όταν βγει .

Έχω μπερδευτεί με όλα αυτά που διαβάζω .

Αν υποθέσουμε πως έχω τα χρήματα να πληρώσω για όλο το κόστος είναι ασφαλές κάτι τέτοιο γίνει και σε ποιο σημείο της αίτησης ;

Τα λεφτά μετά τα παίρνω εγώ κατευθείαν η τα παίρνει το γραφείο που κάνει την αίτηση και μου τα επιστρέφει ;

Επίσης όσο αναφορά το κόστος πέρα από το ΦΠΑ πόσο παραπάνω να υπολογίσω για τις εργασίες σε σύγκριση με τις προσφορές που μπορεί να έχω αν το έκανα εκτός προγράμματος .

Και τέλος υπάρχουν συγκεκριμένα συνεργεία και προμηθευτές που συνεργάζονται με το εξοικονομώ ακόμη και στην περίπτωση που θα πληρωθούν κανονικά;

Νομίζω βάσει του εξοικονόμω 21 μπορείς να πληρώσεις εσύ όλα τα λεφτά (ως υπερβάλλον ποσό των ίδιων κεφαλαίων ) και στο τέλος να επιστραφούν τα λεφτά (τα λεφτά μπαίνουν σε σένα όχι στα συνεργεία).

Το στάδιο που μπορείς να να δώσεις όλα είναι το στάδιο της κατάθεσης των ίδιων κεφαλαίων. Αλλά κατα τη γνώμη μου αφου πρώτα τελειώσουν τα έργα.  Δηλ πλήρωσε τους σε δύο δόσεις. Έχω προπληρώσει συνεργεία (εκτός εξοικονόμω) θεωρώντας ότι θα το εκτιμήσουν και θα με τελειώσουν στην ώρα μου (ήταν και είναι ακόμη και φίλοι μου !) και βλαστήμισα την ώρα και τη στιγμή...

Κάποιος προμηθευτής - μάστορας - συνεργείο για να μετέχει στο εξοικονόμω πρέπει να κάνει εγγραφή στην πλατφόρμα. Σχεδόν όλοι είναι συμβεβλημένοι με το εξοικονόμω.

Θεωρώ ότι επειδή θα τα δώσεις όλα μπροστά μπορείς να διεκδικήσεις να μην σου απαιτήσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω από αυτά που δίνει το πρόγραμμα. Εκεί βέβαια στη διαπραγμάτευση θα σου πουν ευφάνταστες δικαιολογίες για να σου πάρουν περισσότερα αλλά μην μασήσεις.

Όλα τα παραπάνω που σου είπα διασταυρώσε τα στο χελπ ντεσκ . Ειδικά τον αν μπορείς να προπληρώσει όλο το ποσό. Προσωπικά εγώ είχα βάλει μεγαλύτερη προκαταβολή - ίδια κεφάλαια και μου είπαν από το χελπ ντεσκ ότι από τα λεφτά που θα "λιμνάσουν" στο ειδικό λογαριασμό θα τα πάρω πίσω όταν γίνει η τελική εκκαθάριση της περίπτωσης μου.

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε

Νομίζω βάσει του εξοικονόμω 21 μπορείς να πληρώσεις εσύ όλα τα λεφτά (ως υπερβάλλον ποσό των ίδιων κεφαλαίων ) και στο τέλος να επιστραφούν τα λεφτά (τα λεφτά μπαίνουν σε σένα όχι στα συνεργεία).

Το στάδιο που μπορείς να να δώσεις όλα είναι το στάδιο της κατάθεσης των ίδιων κεφαλαίων. Αλλά κατα τη γνώμη μου αφου πρώτα τελειώσουν τα έργα.  Δηλ πλήρωσε τους σε δύο δόσεις. Έχω προπληρώσει συνεργεία (εκτός εξοικονόμω) θεωρώντας ότι θα το εκτιμήσουν και θα με τελειώσουν στην ώρα μου (ήταν και είναι ακόμη και φίλοι μου !) και βλαστήμισα την ώρα και τη στιγμή...

Κάποιος προμηθευτής - μάστορας - συνεργείο για να μετέχει στο εξοικονόμω πρέπει να κάνει εγγραφή στην πλατφόρμα. Σχεδόν όλοι είναι συμβεβλημένοι με το εξοικονόμω.

Θεωρώ ότι επειδή θα τα δώσεις όλα μπροστά μπορείς να διεκδικήσεις να μην σου απαιτήσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω από αυτά που δίνει το πρόγραμμα. Εκεί βέβαια στη διαπραγμάτευση θα σου πουν ευφάνταστες δικαιολογίες για να σου πάρουν περισσότερα αλλά μην μασήσεις.

Όλα τα παραπάνω που σου είπα διασταυρώσε τα στο χελπ ντεσκ . Ειδικά τον αν μπορείς να προπληρώσει όλο το ποσό. Προσωπικά εγώ είχα βάλει μεγαλύτερη προκαταβολή - ίδια κεφάλαια και μου είπαν από το χελπ ντεσκ ότι από τα λεφτά που θα "λιμνάσουν" στο ειδικό λογαριασμό θα τα πάρω πίσω όταν γίνει η τελική εκκαθάριση της περίπτωσης μου.

Τα λεφτά που δικαιούται ο καθέ οφελουμενος βγαίνει φαντάζομαι βάση εργασιών και εισοδήματος σωστά ;

Το στάδιο της κατάθεσης των ίδιων κεφαλαίων ξέρουμε πόσο καιρό παίρνει από την έγκριση της αίτησης η δεν είναι στάνταρ;

Πάντως εγώ έμενα γραφείο που μίλησα μου είπε ότι μπορεί να γινει με δικά μου κεφάλαια αλλά πρέπει να γίνει ένα συμφωνητικό μεταξύ μας δε ρώτησα λεπτομέρειες .

Υπάρχει περίπτωση πχ να χρειαοζομουν 15 Χιλ μαζί με το ΦΠΑ σε νορμάλ συνθήκες και με το εξοικονομώ να μου δώσει πχ 25 Χιλ περιθώριο και εν τέλει να κοστολογηθουν οι εργασίες με 25;

Το help desk που το βρίσκω ;

Ευχαριστώ πάντως για όλες τις απαντήσεις .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Sotiristsel είπε

Τα λεφτά που δικαιούται ο καθέ οφελουμενος βγαίνει φαντάζομαι βάση εργασιών και εισοδήματος σωστά ;

Το στάδιο της κατάθεσης των ίδιων κεφαλαίων ξέρουμε πόσο καιρό παίρνει από την έγκριση της αίτησης η δεν είναι στάνταρ;

Πάντως εγώ έμενα γραφείο που μίλησα μου είπε ότι μπορεί να γινει με δικά μου κεφάλαια αλλά πρέπει να γίνει ένα συμφωνητικό μεταξύ μας δε ρώτησα λεπτομέρειες .

Υπάρχει περίπτωση πχ να χρειαοζομουν 15 Χιλ μαζί με το ΦΠΑ σε νορμάλ συνθήκες και με το εξοικονομώ να μου δώσει πχ 25 Χιλ περιθώριο και εν τέλει να κοστολογηθουν οι εργασίες με 25;

Το help desk που το βρίσκω ;

Ευχαριστώ πάντως για όλες τις απαντήσεις .

Δεν χρειάζονται συμφωνητικά . Τα χρήματα θα τα πάρουν τραπεζικά θα κόψουν αποδείξεις εξοφλημενες και έτσι τα χρήματα θα τα πάρεις από το πρόγραμμα από τον ειδικό λογαριασμό. Το χελπ θα το βρεις από το σάιτ του προγράμματος . Κάτσε διάβασε προσεκτικά τον οδηγό και θα βρεις απαντήσεις σε όλα.

Το τελευταίο εξοικονόμω που τρέχει είναι αυτό

https://exoikonomo2023.gov.gr/

Ρίξε μια ματιά σε αυτό και στους οδηγούς . Μπορεί το επόμενο να έχει κοινά στοιχεια με αυτό. Ίσως να είναι και το ίδιο.

Ως προς το κόστος πρέπει πρώτα να δεις τι εργασίες χρειάζεσαι. Πολύ βασικό. 

Το σπίτι είναι πολεοδομικά οκ; Υπάρχει περίπτωση να χρειάζονται μικρό τακτοποιήσεις πολεοδομικές;

Επεξ/σία από Ikucic9
Δημοσ.

Ψάχνοντας μπας και σώζεται μου ήρθε αυτή η απορία :
Αφού το ΕΚΟ-21 επιδοτεί μόνο την αντλία (εξωτερική μονάδα) σε σπίτια χωρίς θέρμανση, και όχι τα παρελκόμενα της (θερμαντικά σώματα, σωλήνες, θερμοστάτες κλπ), μπορεί κάποιος να αγοράσει και να εγκαταστήσει ΜΟΝΟ την αντλία με την επιδότηση και να εγκριθεί στο Β-ΠΕΑ ? ή πρέπει να την δουν συνδεδεμένη με όλα τα υπόλοιπα και σε πλήρη λειτουργία ?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ffts είπε

Ψάχνοντας μπας και σώζεται μου ήρθε αυτή η απορία :
Αφού το ΕΚΟ-21 επιδοτεί μόνο την αντλία (εξωτερική μονάδα) σε σπίτια χωρίς θέρμανση, και όχι τα παρελκόμενα της (θερμαντικά σώματα, σωλήνες, θερμοστάτες κλπ), μπορεί κάποιος να αγοράσει και να εγκαταστήσει ΜΟΝΟ την αντλία με την επιδότηση και να εγκριθεί στο Β-ΠΕΑ ? ή πρέπει να την δουν συνδεδεμένη με όλα τα υπόλοιπα και σε πλήρη λειτουργία ?

Προφανώς θα πρέπει να είναι λειτουργική για να περάσει στο β πεα. Δηλ να είναι σε σύνδεση με σώματα ή ενδοδαπεδια κοκ.

Δημοσ.
Στις 27/7/2024 στις 9:32 ΜΜ, Ikucic9 είπε

Δεν χρειάζονται συμφωνητικά . Τα χρήματα θα τα πάρουν τραπεζικά θα κόψουν αποδείξεις εξοφλημενες και έτσι τα χρήματα θα τα πάρεις από το πρόγραμμα από τον ειδικό λογαριασμό. Το χελπ θα το βρεις από το σάιτ του προγράμματος . Κάτσε διάβασε προσεκτικά τον οδηγό και θα βρεις απαντήσεις σε όλα.

Το τελευταίο εξοικονόμω που τρέχει είναι αυτό

https://exoikonomo2023.gov.gr/

Ρίξε μια ματιά σε αυτό και στους οδηγούς . Μπορεί το επόμενο να έχει κοινά στοιχεια με αυτό. Ίσως να είναι και το ίδιο.

Ως προς το κόστος πρέπει πρώτα να δεις τι εργασίες χρειάζεσαι. Πολύ βασικό. 

Το σπίτι είναι πολεοδομικά οκ; Υπάρχει περίπτωση να χρειάζονται μικρό τακτοποιήσεις πολεοδομικές;

Πάντως έμαθα σήμερα πως τα χρήματα μπαίνουν στα συνεργεία κατευθείαν .

Οπότε και για αυτό πρέπει να υπογραφεί συμφωνιτικο ότι θα σου επιστρέψουν στα χρήματα το θέμα είναι πόσο εξασφαλίσμενος είμαι με κάτι τέτοιο .

Εσύ έχεις πάρει τα λεφτα με κάποιον τρόπο κατευθείαν στο δικό σου λογαριασμό ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Sotiristsel είπε

Πάντως έμαθα σήμερα πως τα χρήματα μπαίνουν στα συνεργεία κατευθείαν .

Οπότε και για αυτό πρέπει να υπογραφεί συμφωνιτικο ότι θα σου επιστρέψουν στα χρήματα το θέμα είναι πόσο εξασφαλίσμενος είμαι με κάτι τέτοιο .

Εσύ έχεις πάρει τα λεφτα με κάποιον τρόπο κατευθείαν στο δικό σου λογαριασμό ;

Στο εξοικονόμω 21 τα χρήματα μπήκαν στον ειδικό προσωπικό μου λογαριασμό και εγώ έδωσα εντολή να πάνε στους προμηθευτές. 

Και στο εξοικονόμω 23 το ίδιο βλέπω να ισχύει : σελ 59 οδηγού

Μετά την απόφαση Υπαγωγής παρέχεται η δυνατότητα στον Ωφελούμενο να Χρσιμοποιήσει την προκαταβολή επιχορήγησης.Για την χρήση της προκαταβολής επιχορήγησης η οποία θα βρίσκεται δεσμευμένη στοντ ραπεζικό λογαριασμό εξυπηρέτησης του, ο Ωφελούμενος θα πρέπει υποχρεωτικά να έχει διακινήσει πρώτα τα ίδια κεφάλαια ή/και την προβλεπόμενη προκαταβολή (70%) τουδανείου.

Σε περίπτωση κάλυψης της ιδιωτικής συμμετοχής με Ίδια Κεφάλαια, αυτά θα πρέπει ναδιακινηθούν υποχρεωτικά μέσω τραπεζικού συστήματος στους αναδόχους/προμηθευτές τηςεπιλογής του Ωφελουμένου με δική του ευθύνη και μέριμνα και τα σχετικά αποδεικτικάπληρωμής να υποβληθούν για έλεγχο. Ο Ωφελούμενος είναι υπεύθυνος για το ύψος καιτην κατανομή της προκαταβολής. Με την διαπίστωση της καταβολής των Ιδίων κεφαλαίων,ο Ωφελούμενος θα μπορεί να κατανείμει μέσω του πληροφοριακού συστήματος και τουλογαριασμού εξυπηρέτησης επιχορήγησης ως το 70% της επιχορήγησής του.Σε περίπτωση κάλυψης της ιδιωτικής συμμετοχής με δάνειο, μετά την υπογραφή τηςδανειακής σύμβασης, θα πρέπει να γίνει, υποχρεωτικά μέσω του πληροφοριακούσυστήματος, η κατανομή και εκταμίευση προκαταβολής ποσού που αντιστοιχεί στο 70%του ύψους του δανείου.Με την εκτέλεση της προκαταβολής δανείου, ο Ωφελούμενος θα μπορεί να κατανείμει ωςτο 70% της επιχορήγησής του.Οι προκαταβολές του δανείου και της επιχορήγησης καταβάλλονται στους λογαριασμούςτων καταχωρημένων προμηθευτών/αναδόχων κατόπιν σχετικής εντολής - εξουσιοδότησηςπρος το Χρηματοπιστωτικό Οργανισμό που έχει καταχωρίσει ο Ωφελούμενος στοπληροφοριακό σύστημα.Τα ανωτέρω ποσά είναι ακατάσχετα, στα πλαίσια τήρησης του άρθρου 22 Κανονισμού (ΕΕ)241/2021. Τα εν λόγω ποσά είναι δεσμευμένα για την πληρωμή προμηθευτών/αναδόχων/κ.λπ

Πάντως ίδια κεφάλαια συν προκαταβολή επιχορήγησης 70% είναι μια χαρά πόσα για να για ξεκινήσουν τα έργα .

ΔΙαβασε οδηγούς και μιλά χελπ ντεσκ . Μην βασίζεται ούτε σε αυτά που σου λέω εγώ ούτε σε φήμες .

Επεξ/σία από Ikucic9
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...