Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε

Διάβασα που έλεγε ότι απεβίωσε η μητέρα του και πήρε το ακίνητο αυτός. Τώρα που το ξανά διαβάζω δεν ξέρω αν το είπε απλά ως παράδειγμα 

Όχι αυτό έγινε σε μένα. 

Ο φίλος το έχει δικό του αλλά επειδή αργεί να κλείσει το πρόγραμμα θέλει να το νοικιάσει σε κάποιον άλλον.

• Like 1
  • Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ναι αυτό ακριβώς. Δεν κατάλαβα κι εγώ αν το σχόλιο του φίλου αναφερόταν στην δική μου περίπτωση. Όταν είχα κάνει την αίτηση βέβαια (νομίζω τον Δεκέμβριο του 21) ήταν πρόσφατη απόκτηση, αλλά δεν νομίζω να έχει κάποια σημασία τώρα.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ρε παιδιά καλησπέρα. Εχω απηυδησει. Είμαι από τέλη Μαρτίου  σε κατάσταση διενέργειας τελικού ελεγχου και απο τοτε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. 4 μηνες...    Ποσο ακόμα, γιατι φαντάζομαι και έλεγχος να γίνει θα μου στείλουν και τιποτα  παρατηρήσει για ελλείψεις ή λάθη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει συμβεί σε κάποιον να χρειαστεί αλλαγή σύμβουλου/μηχανικού στη μέση του προγράμματος ?

Πιο συγκεκριμένα ..... Εξοικονομω-21 , απομένουν 8 μήνες για να επιλεχθούν - πληρωθούν τα συνεργεία, και να γίνουν τα έργα, σύμβουλος προγράμματος παντελώς εξαφανισμένος (δεν απαντά σε τηλ. mail, viber) από τον Οκτωβριο-23, απ' όταν πληρώθηκε για Α-ΠΕΑ και ΗΤΚ . Προφανώς τρέχει για rbnb και για άλλα πιο κερδοφόρα έργα.

Κάποια ιδέα κάποιος ????? Που να ψάξω ????  (περιοχή Αθήνα)

Σε αναζήτηση από :
- insomnia (σε αυτό το θέμα) ξανασυζητήθηκε 5-6 φορες, χωρίς επίλυση.

- Help desk ΕΚΟ, δεν ανακοινώνουν λίστα με μηχανικούς που συνεργάζονται.
- ιντερνετ, ανταποκρίθηκαν 2 από τους 20, καθώς οι περισσότεροι παραιτήθηκαν από το Εξοικονομώ, ή δεν αναλαμβάνουν πρόγραμμα που το ξεκίνησε άλλος. Και αυτοί οι 2 που ανταποκρίθηκαν, με όρο μόνο με τα δικά τους συνεργεία για όλα τα έργα, με συνολικό κόστος διπλάσιο από την πρόταση παρεμβάσεων  (50% ακριβότερα από τις προσφορές που έχω μαζέψει μόνος μου).

Επεξ/σία από ffts
  • Sad 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, ffts είπε

Έχει συμβεί σε κάποιον να χρειαστεί αλλαγή σύμβουλου/μηχανικού στη μέση του προγράμματος ?

Πιο συγκεκριμένα ..... Εξοικονομω-21 , απομένουν 8 μήνες για να επιλεχθούν - πληρωθούν τα συνεργεία, και να γίνουν τα έργα, σύμβουλος προγράμματος παντελώς εξαφανισμένος (δεν απαντά σε τηλ. mail, viber) από τον Οκτωβριο-23, απ' όταν πληρώθηκε για Α-ΠΕΑ και ΗΤΚ . Προφανώς τρέχει για rbnb και για άλλα πιο κερδοφόρα έργα.

Κάποια ιδέα κάποιος ????? Που να ψάξω ????

Σε αναζήτηση από :
- Help desk, δεν ανακοινώνουν λίστα με μηχανικούς που συνεργάζονται.
- ιντερνετ, ανταποκρίθηκαν 2 από τους 20, καθώς οι περισσότεροι παραιτήθηκαν από το Εξοικονομώ, ή δεν αναλαμβάνουν πρόγραμμα που το ξεκίνησε άλλος. Και αυτοί οι 2 που ανταποκρίθηκαν, με όρο μόνο με τα δικά τους συνεργεία για όλα τα έργα, με συνολικό κόστος διπλάσιο από την πρόταση παρεμβάσεων  (50% ακριβότερα από τις προσφορές που έχω μαζέψει μόνος μου).

Αφού έχεις τις προσφορές να στέκουν, που χρειάζεται ο μηχανικός?

Απλά, κάποιος θα κάνει τις καταχωρήσεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αφού έχεις τις προσφορές να στέκουν, που χρειάζεται ο μηχανικός?

Απλά, κάποιος θα κάνει τις καταχωρήσεις 

Δεν πρέπει να ελέγξει κάποιος αν οι προσφορές είναι σύμφωνες με τις προδιαγραφές του προγράμματος ? Δεν πρέπει να υπάρχει ο σύμβουλος στον οποίον θα απευθυνθεί ο Β-ΠΕΑ αν έχει γίνει κάποιο λάθος ?
Δεν γνωρίζω τι ακολουθεί από εδώ και πέρα, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί ένας ιδιώτης να αξιολογήσει προσφορές, να κάνει επιμερισμούς πληρωμών , να απαντήσει στις παρατηρήσεις που στέλνουν σωριδόν, απ' ότι διαβάζω, να βγάλει μια άδεια μικρής κλίμακας, κλπ κλπ.

Επεξ/σία από ffts
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ffts είπε

Δεν πρέπει να ελέγξει κάποιος αν οι προσφορές είναι σύμφωνες με τις προδιαγραφές του προγράμματος ? Δεν πρέπει να υπάρχει ο σύμβουλος στον οποίον θα απευθυνθεί ο Β-ΠΕΑ αν έχει γίνει κάποιο λάθος ?
Δεν γνωρίζω τι ακολουθεί από εδώ και πέρα, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί ένας ιδιώτης να αξιολογήσει προσφορές, να κάνει επιμερισμούς πληρωμών , να απαντήσει στις παρατηρήσεις που στέλνουν σωριδόν, απ' ότι διαβάζω, να βγάλει μια άδεια μικρής κλίμακας, κλπ κλπ.

Και νέο σύμβουλο έργου να βρεις ο β πεα αν έχει θέματα με τον παλιό μηχανικό πρέπει να τα πει . Αυτόν που έκανε το α πεα.

Γνώμη μου να διαβάσεις τον οδηγό και να το τρέξεις μόνος σου αν έχεις τον χρόνο και τη στοιχειώδη επαφή . Αν έχεις ήδη προσφορές παίξε με αυτές .

Τι παρεμβάσεις θα κάνεις;

1 ώρα πριν, ffts είπε

Δεν γνωρίζω τι ακολουθεί από εδώ και πέρα, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί ένας ιδιώτης να αξιολογήσει προσφορές, να κάνει επιμερισμούς πληρωμών , να απαντήσει στις παρατηρή

1 ώρα πριν, ffts είπε

σεις που στέλνουν σωριδόν, απ' ότι διαβάζω, να βγάλει μια άδεια μικρής κλίμακας, κλπ κλπ.

Αν διαβάσεις τον οδηγό μπορείς να τα κάνεις και μόνος σου τα περισσότερα . Να σου πω ότι στο εξοικονόμω 20 που μου στείλανε τον τελικό έλεγχο 6 φορές πίσω εγώ έφτιαξα όλα τις δηλώσεις (ακόμη και τεχνικές εκθέσεις ) και έβαλα τον μηχανικό να υπογράψει ή το συνεργείο κατά περίπτωση. Οικονομολόγος είμαι αλλά όπως βλέπω να γίνω αυτοδίδακτος συμβουλος έργου 

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.

Εγώ άλλαξα σύμβουλο στην μέση του έργου. Δηλαδή αν ρωτάς κατά πόσο γίνεται με βάση τους όρους του προγράμματος, γίνεται και παραγίνεται. Μπαίνει ο νέος μηχανικός και το αλλάζει στην πλατφόρμα. Απλά μου ζήτησε να πάρω το οκ από τον πρωτο μηχανικό περισσότερο από "συναδελφικότητα". Ο δεύτερος ήταν που έτρεξε όλη την υπόθεση από εκεί και πέρα. Απλά χρειάστηκαν κάποια στοιχεία και υπεύθυνες δηλώσεις από τον 1ο μηχανικό σε επόμενο στάδιο. Έφτασα κι εγώ στο στάδιο του "τελικού ελέγχου", παρόλο που το ανέβασε επίτηδες με ελλείψεις σε κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις που περιμέναμε τους από κάποιους προμηθευτές (με το σκεπτικό ότι ούτως ή άλλως θα υπάρξουν διορθώσεις). 

Πάντως ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα μπορούσε κάποιος που δεν είναι της δουλειάς να βγάλει άκρη μόνος του από τον οδηγό και μόνο. Το γραφειοκρατικό κομμάτι είναι τεράστιο και πολύ μπερδεμένο. 

Παρεμπιπτόντως, στο θέμα που ανέφερα σε προηγούμενη ανάρτηση, μίλησα με το helpdesk και μου είπαν ότι θα πρέπει να κλείσει ο φάκελος για να μπορώ να το νοικιάσω, και μου είπαν απλά ότι επειδή έρχονται όλες οι αιτήσεις στο τέλος τους να κάνω λίγη υπομονή. Τι λίγη δηλαδή, φοβάμαι ότι έχουμε ακόμα μήνες μπροστά μας. 

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε

Και νέο σύμβουλο έργου να βρεις ο β πεα αν έχει θέματα με τον παλιό μηχανικό πρέπει να τα πει . Αυτόν που έκανε το α πεα.

Γνώμη μου να διαβάσεις τον οδηγό και να το τρέξεις μόνος σου αν έχεις τον χρόνο και τη στοιχειώδη επαφή . Αν έχεις ήδη προσφορές παίξε με αυτές .

Τι παρεμβάσεις θα κάνεις;

- Για να το λένε 2 (να το τρέξεις μόνος σου) , τι να πω ..... να το κοιτάξω. Αν και είμαι στο σημείο συνεχίζω/ακυρώνω = 49/51 αν δεν βρω σύντομα αντικαταστάτη. Γενικά φοβάμαι το point-without-return, μην κάνω εγώ ή τα συνεργεία κάτι λάθος και τιναχθεί όλο το έργο στον αέρα.

- Οι παρεμβάσεις είναι

• Θερμομόνωση
  • Αντλία Θερμότητας (αυτή με γονάτισε)
  • 2Χ Αλουμίνια
  • 1Χ Τέντα
    13500€, 75% - 25% , στην πράξη 15-16500€ τραβηγμένο απο τ΄αυτιά , για 70τμ σπίτι

1 ώρα πριν, Ikucic9 είπε

Οικονομολόγος είμαι αλλά όπως βλέπω να γίνω αυτοδίδακτος συμβουλος έργου 

Και γιατί να μην το δεις επαγγελματικά ? Το εξοικονομω ήρθε για να μείνει, και δημιουργησε νέα επαγγέλματα και καταστάσεις. Νομίζω ότι πολλοί θα ήθελαν τις υπηρεσίες ενός διεκπαιρεωτή/2-ου συμβουλου , ειδικά αν έχεις βρει σωστά και τίμια συνεργεία, πέραν από τις γνώσεις σου στα διαδικαστικά.  

13 λεπτά πριν, Sadako είπε

Εγώ άλλαξα σύμβουλο στην μέση του έργου.......

Ναι, διαδικαστικά γίνεται. Το γνωρίζω. Το κόλλημα είναι ότι στην πράξη, σήμερα, δεν βρίσκεις αντικαταστάτη . Απ 'οτι κατάλαβα δεν ασχολείται κανείς με όλη αυτή τη χαρτούρα ,διαδικασίες και τα πιθανά λάθη του προηγούμενου, για 400-500 ευρω (μείον φπα και φόροι) , αλλά κι από την άλλη ντρέπονται/φοβούνται να σου ζητήσουν παραπάνω χρήματα.
Αν θες/μπορείς μου τον συστείνεις (με μήνυμα). Αν πάλι όχι .....δεκτό και κατανοητό.

29 λεπτά πριν, Sadako είπε

............. να βγάλει άκρη μόνος του από τον οδηγό και μόνο.

Αν είσαι λογιστής, σύμβουλος επιχειρήσεων, οικονομολόγος, πιστοποιητής ISO, κλπ κλπ, άντε είναι εύκολο. Αν όμως δεν είσαι (και ξεκινάς από το τι είναι τιμολόγιο προς ιδιώτη επί πιστώση)  δεν ξέρω αν αξίζει για 400€ να φας 1-2 μήνες από τη ζωή σου  για να μάθεις, και άλλους 12 - 24 μήνες να ασχοληθείς, και πάλι δεν θα έχεις ποτέ την (έστω 2-ετή, ή 3-ετή) εμπειρία ενός μηχανικού. 

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και προσωπικές εμπειρίες. Ψάχνοντας σε αυτό το θέμα μέχρι τις προηγούμενες 150 σελίδες , βλέπω ότι απασχόλησε κι άλλους το ίδιο πρόβλημα, και με την άνθηση των κατασκευών/ανακαινίσεων/rbnb βλέπω να απασχολεί περισσότερους στο μέλλον.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ffts είπε

Δεν γνωρίζω τι ακολουθεί από εδώ και πέρα, αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί ένας ιδιώτης να αξιολογήσει προσφορές, να κάνει επιμερισμούς πληρωμών , να απαντήσει στις παρατηρήσεις που στέλνουν σωριδόν, απ' ότι διαβάζω, να βγάλει μια άδεια μικρής κλίμακας, κλπ κλπ

Μια στιγμή!

ΕΣΥ λες ότι βρήκες προσφορές οικονομικές αλλά ΤΩΡΑ λες ότι ΔΕΝ ξέρεις αν ισχύουν για το πρόγραμμα?

Άρα, τι προσφορές είναι?

4 ώρες πριν, ffts είπε

Άλλο σύμβουλος έργου που θα καταχωρεί τα τιμολόγια και άλλο μηχανικός.

2 ώρες πριν, Sadako είπε

Εγώ άλλαξα σύμβουλο στην μέση του έργου. Δηλαδή αν ρωτάς κατά πόσο γίνεται με βάση τους όρους του προγράμματος, γίνεται και παραγίνεται. Μπαίνει ο νέος μηχανικός και το αλλάζει στην πλατφόρμα. Απλά μου ζήτησε να πάρω το οκ από τον πρωτο μηχανικό περισσότερο από "συναδελφικότητα". Ο δεύτερος ήταν που έτρεξε όλη την υπόθεση από εκεί και πέρα. Απλά χρειάστηκαν κάποια στοιχεία και υπεύθυνες δηλώσεις από τον 1ο μηχανικό σε επόμενο στάδιο. Έφτασα κι εγώ στο στάδιο του "τελικού ελέγχου", παρόλο που το ανέβασε επίτηδες με ελλείψεις σε κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις που περιμέναμε τους από κάποιους προμηθευτές (με το σκεπτικό ότι ούτως ή άλλως θα υπάρξουν διορθώσεις). 

Πάντως ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα μπορούσε κάποιος που δεν είναι της δουλειάς να βγάλει άκρη μόνος του από τον οδηγό και μόνο. Το γραφειοκρατικό κομμάτι είναι τεράστιο και πολύ μπερδεμένο. 

Παρεμπιπτόντως, στο θέμα που ανέφερα σε προηγούμενη ανάρτηση, μίλησα με το helpdesk και μου είπαν ότι θα πρέπει να κλείσει ο φάκελος για να μπορώ να το νοικιάσω, και μου είπαν απλά ότι επειδή έρχονται όλες οι αιτήσεις στο τέλος τους να κάνω λίγη υπομονή. Τι λίγη δηλαδή, φοβάμαι ότι έχουμε ακόμα μήνες μπροστά μας. 

ΜΗΠΩΣ το δηλώνες εικονικά κύρια κατοικία?

2 ώρες πριν, ffts είπε

- Για να το λένε 2 (να το τρέξεις μόνος σου) , τι να πω ..... να το κοιτάξω. Αν και είμαι στο σημείο συνεχίζω/ακυρώνω = 49/51 αν δεν βρω σύντομα αντικαταστάτη. Γενικά φοβάμαι το point-without-return, μην κάνω εγώ ή τα συνεργεία κάτι λάθος και τιναχθεί όλο το έργο στον αέρα.

- Οι παρεμβάσεις είναι

• Θερμομόνωση
  • 2Χ Αλουμίνια
  • 1Χ Τέντα
    13500€, 75% - 25% , στην πράξη 15-16500€ τραβηγμένο απο τ΄αυτιά , για 70τμ σπίτι

Και γιατί να μην το δεις επαγγελματικά ? Το εξοικονομω ήρθε για να μείνει, και δημιουργησε νέα επαγγέλματα και καταστάσεις. Νομίζω ότι πολλοί θα ήθελαν τις υπηρεσίες ενός διεκπαιρεωτή/2-ου συμβουλου , ειδικά αν έχεις βρει σωστά και τίμια συνεργεία, πέραν από τις γνώσεις σου στα διαδικαστικά.  

Ναι, διαδικαστικά γίνεται. Το γνωρίζω. Το κόλλημα είναι ότι στην πράξη, σήμερα, δεν βρίσκεις αντικαταστάτη . Απ 'οτι κατάλαβα δεν ασχολείται κανείς με όλη αυτή τη χαρτούρα ,διαδικασίες και τα πιθανά λάθη του προηγούμενου, για 400-500 ευρω (μείον φπα και φόροι) , αλλά κι από την άλλη ντρέπονται/φοβούνται να σου ζητήσουν παραπάνω χρήματα.
Αν θες/μπορείς μου τον συστείνεις (με μήνυμα). Αν πάλι όχι .....δεκτό και κατανοητό.

Αν είσαι λογιστής, σύμβουλος επιχειρήσεων, οικονομολόγος, πιστοποιητής ISO, κλπ κλπ, άντε είναι εύκολο. Αν όμως δεν είσαι (και ξεκινάς από το τι είναι τιμολόγιο προς ιδιώτη επί πιστώση)  δεν ξέρω αν αξίζει για 400€ να φας 1-2 μήνες από τη ζωή σου  για να μάθεις, και άλλους 12 - 24 μήνες να ασχοληθείς, και πάλι δεν θα έχεις ποτέ την (έστω 2-ετή, ή 3-ετή) εμπειρία ενός μηχανικού. 

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και προσωπικές εμπειρίες. Ψάχνοντας σε αυτό το θέμα μέχρι τις προηγούμενες 150 σελίδες , βλέπω ότι απασχόλησε κι άλλους το ίδιο πρόβλημα, και με την άνθηση των κατασκευών/ανακαινίσεων/rbnb βλέπω να απασχολεί περισσότερους στο μέλλον.

Τι ποσοστό επιδότησης έχεις και τι ποσό?

2 ώρες πριν, ffts είπε

- Οι παρεμβάσεις είναι

• Θερμομόνωση
  • 2Χ Αλουμίνια
  • 1Χ Τέντα

ΕΣΥ τους είπες ότι πληρώνεις ότι δίνει το πρόγραμμα και τους έκοψες τα πόδια.

Αλλά έτσι ΔΕΝ κάνεις την δουλειά σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, ffts είπε

Εγώ πάντως παράτησα το πρόγραμμα. Ο πολ μηχανικός αφού πληρώθηκε για ΠΕΑ,  ΗΤΚ και δηλώθηκε σαν σύμβουλος, δεν ασχολήθηκε ξανά μαζί μου. Φυσικά εισέπραξε τα max ποσά  σύμφωνα με αυτά του προγράμματος (κοροιδίστικα χρήματα αφού δεν θα τα πάρω πίσω).  Οι τιμές από το 2021 και μετά μόνο προς τα πάνω έχουν πάει. Οι μεμονωμένες προσφορές που πήρα ήταν φουσκωμένες. Όπου υπήρξε τεχνικό γραφείο (με δικά τους συνεργεία και οργάνωση των εργασιών από μέρους τους για δική μου ευκολία) ακόμα περισσότερο. Βλέπουν το max ποσό που δικαιολογεί το πρόγραμμα για τις εργασίες και ξεκινούν από εκει.  ΟΛΕΣ δε οι προσφορές που πήρα ήταν χωρίς να συμπεριλαμβάνουν πραμματάκια όπως "ασφαλιστικές εισφορές για τις οικοδομικές εργασίες" οι οποίες είναι γράφανε εκτός - λες και δεν διάβασα τον οδηγό του προγράμματος που γράφει ρητά ότι είναι επιλέξιμη δαπάνη-. Το δε ακριβές ποσό των εισφορών δεν το έμαθα ποτέ προκαταβολικά, αλλά θα μαθευόταν στην πορεία.   Αυτό ειδικά το παραμύθι με ενόχλησε περισσότερο ως προς τη φερεγγυότητά τους.

Αν έχεις λογικές τιμές, και είσαι κοντά στην επιδότησή σου (αλλά να υπάρχει ξεκάθαρο ταβάνι) συνέχισε. Εγώ δεν μπόρεσα να βρω τιμές σαν αυτες του προγράμματος

Spoiler

Τελικά, με αρχική επιδότηση 70% κατέληξα ότι θα πλήρωνα σαν να είχα επιδότηση 50(-)%, βάλε και 24% ΦΠΑ η επιδότηση πέφτει στο 25-26%. Ε, τέτοιο μπελά με τη γραφειοκρατεία και εξτρα άγχος στο κεφάλι μου ΔΕΝ χρειάζομαι. Ήδη άλλαξα τα κουφώματα και έχω και ρέστα. Τα υπόλοιπα θα γίνουν αν, όταν και όπως αποφασίσω.

Επεξ/σία από iml
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

ΕΣΥ τους είπες ότι πληρώνεις ότι δίνει το πρόγραμμα και τους έκοψες τα πόδια.

Αλλά έτσι ΔΕΝ κάνεις την δουλειά σου.

Αυτό πάλι από που προκύπτει ??? 
Το αντίθετο ! ΕΓΩ τους είπα πρώτος ότι αγνοείστε τα ποσά της υπαγωγής. Γιαυτό είμαι υπερ-ικανοποιημένος με τα 3-3500€ παραπάνω (χωρίς όλο το ποσό της  αντλίας). ΕΓΩ πλήρωσα και τον μηχανικό παραπάνω χρήματα που ζήτησε από την πρώτη μέρα.

9 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

ΕΣΥ λες ότι βρήκες προσφορές οικονομικές αλλά ΤΩΡΑ λες ότι ΔΕΝ ξέρεις αν ισχύουν για το πρόγραμμα?

Ναι. Βρήκα προσφορές (όχι οικονομικές) που όμως δεν γνωρίζω αν η πόρτα της προσφοράς έχει U < 2,0 , αν η μόνωση θα έχει 0,9 < R <= 1,8 , αν η 8,8KW αντλία της προσφοράς έχει 55oC και P <= 8 και άλλα τέτοια ακαταλλαβίστικα για μένα, που κάποιος δέχτηκε να πληρωθεί για να τα ελέγχει και να είναι σύμφωνα με το Α-ΠΕΑ.

7 ώρες πριν, iml είπε

Εγώ πάντως παράτησα το πρόγραμμα.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Όσο για τα τεχνικά γραφεία με τα δικά τους συνεργεία ..... αν σου πω τι ζητάνε σήμερα θα φρίξεις. Αλλά από την άλλη σου λένε "και αμα θες, αν δε θες άντε να βρεις μάστορες μόνος σου, που δεν βρίσκεις με τίποτα". Μακάρι στα μελλοντικά ΕΞΟΙΚ. να αλλάξουν κάποια πράγματα, όπως να δεσμεύονται οι σύμβουλοι με ιδ.συμφωνητικό και ρήτρες, όπως κάνουν και στα ιδωτικά έργα.

• Like 1
Δημοσ.

Ποια αντλια και πσο κοστιζει συνολο με εγκατασταση και δοχεια διαστολης, αδρανειας, ;υτοματους πληρωσεως κππ κλπ;

Υποθετω LG 9ρα.

Δημοσ.

όχι ότι θα βάλω τη συγκεκριμένη, αλλά μάλλον κοιτούσα αυτή την προσφορά τότε :

MDV M-Thermal MDVC-V8WD2ER8-Α Monoblock 8.4kW
+ εγκατασταση και δοχεια διαστολης, αδρανειας, έναυση
+ 2 fan coils
------------------------

Συνολο 11000€

Γενικά οι τιμές που βρήκα για 7-8KW αντλία , είναι από 7800€ - 12700€

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...