mpregos Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου Δεν είναι κακή ιδέα να δω τι παίζει. Λογικα 7 Ιουλίου δεν θα τηρηθεί και θα πει πιο μετά η επόμενη φάση και θα πέσουμε στον Αύγουστο και άντε να βρεις κάποιον τοτε. Και οι αποθήκες είναι κλειστές και έχω ήδη κάποιες παραγγελίες για τον Σεπτέμβρη οπότε Έλα τέλος Σεπτέμβρη θα μου λένε,καλό Οκτώβριο. Εδώ θα είμαστε παιδιά θα τα ξαναπούμε
ALIEN-3- Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου 1 ώρα πριν, mpregos είπε Δεν είναι κακή ιδέα να δω τι παίζει. Λογικα 7 Ιουλίου δεν θα τηρηθεί και θα πει πιο μετά η επόμενη φάση και θα πέσουμε στον Αύγουστο και άντε να βρεις κάποιον τοτε. Και οι αποθήκες είναι κλειστές και έχω ήδη κάποιες παραγγελίες για τον Σεπτέμβρη οπότε Έλα τέλος Σεπτέμβρη θα μου λένε,καλό Οκτώβριο. Εδώ θα είμαστε παιδιά θα τα ξαναπούμε Νομίζω και ο Αύγουστος είναι ένα πολύ αισιόδοξο σενάριο. Δεν βγάζεις άκρη με αυτούς. φαντάσου το εξοικονομώ 2023 για νέους δεν έχει προχωρήσει καθόλου ακόμη ενώ οι αιτήσεις έγιναν μαζί
zestikios Δημοσ. 20 Ιουνίου Δημοσ. 20 Ιουνίου Ο δικός μας μηχανικός όταν κάναμε την αίτηση τον Οκτ' 23 μας είπε από τότε να μην περιμένουμε να ξεκινήσουν τα έργα πριν το καλοκαίρι του '25. Το Ιούλιος του ΄24 που σας είπε ο δικός σας μου φαίνεται ουτοπικό αν κρίνουμε και από το γεγονός ότι ακόμη υλοποιούνται εξοικονομώ του '21
mpregos Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 20 hours ago, zestikios said: Ο δικός μας μηχανικός όταν κάναμε την αίτηση τον Οκτ' 23 μας είπε από τότε να μην περιμένουμε να ξεκινήσουν τα έργα πριν το καλοκαίρι του '25. Το Ιούλιος του ΄24 που σας είπε ο δικός σας μου φαίνεται ουτοπικό αν κρίνουμε και από το γεγονός ότι ακόμη υλοποιούνται εξοικονομώ του '21 Από ότι κατάλαβα οι ημερομηνίες που μου είπε είναι αυτές που έχει αναρτήσει και το υπουργείο.μεχρι στιγμής υπήρχε μια καθυστέρηση σε μια φάση δεν θυμάμαι ποια, μου είπε αυτό για 7 Ιουλίου, όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι απίθανο να τηρηθεί αλλά δεν νομίζω να πάει 25.το διπλανό μου σπίτι που το έκανε αυτός με το κάποιο εξοικονομώ μάλλον του 21 έχει τελειώσει πατ κιουτ. Τώρα που λες ότι ακόμα υλοποιούνται του 21 δεν ξέρω.θα ισχύει βέβαια δεν λέω αλλά μήπως δεν είναι κανονική περίπτωση Δεν ξέρω.θα σας πω παιδιά
Ikucic9 Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 1 ώρα πριν, mpregos είπε Από ότι κατάλαβα οι ημερομηνίες που μου είπε είναι αυτές που έχει αναρτήσει και το υπουργείο.μεχρι στιγμής υπήρχε μια καθυστέρηση σε μια φάση δεν θυμάμαι ποια, μου είπε αυτό για 7 Ιουλίου, όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι απίθανο να τηρηθεί αλλά δεν νομίζω να πάει 25.το διπλανό μου σπίτι που το έκανε αυτός με το κάποιο εξοικονομώ μάλλον του 21 έχει τελειώσει πατ κιουτ. Τώρα που λες ότι ακόμα υλοποιούνται του 21 δεν ξέρω.θα ισχύει βέβαια δεν λέω αλλά μήπως δεν είναι κανονική περίπτωση Δεν ξέρω.θα σας πω παιδιά Ακόμη υλοποιούνται του 21. Αλλά κάποιοι άρχισαν από διαφορετικές αφετηρίες ένταξης. Εσύ δεν μπορείς να κάνεις και πολλά . Όταν προχωρήσει το πρόγραμμα θα το μάθεις. Καλό θα ήταν πριν να έχεις κάνει έρευνα αγοράς.
ALIEN-3- Δημοσ. 21 Ιουνίου Δημοσ. 21 Ιουνίου 58 λεπτά πριν, mpregos είπε Από ότι κατάλαβα οι ημερομηνίες που μου είπε είναι αυτές που έχει αναρτήσει και το υπουργείο.μεχρι στιγμής υπήρχε μια καθυστέρηση σε μια φάση δεν θυμάμαι ποια, μου είπε αυτό για 7 Ιουλίου, όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι απίθανο να τηρηθεί αλλά δεν νομίζω να πάει 25.το διπλανό μου σπίτι που το έκανε αυτός με το κάποιο εξοικονομώ μάλλον του 21 έχει τελειώσει πατ κιουτ. Τώρα που λες ότι ακόμα υλοποιούνται του 21 δεν ξέρω.θα ισχύει βέβαια δεν λέω αλλά μήπως δεν είναι κανονική περίπτωση Δεν ξέρω.θα σας πω παιδιά Όπως έγραψα και παραπάνω για το εξοικονομώ του 2023 για νέους δεν έχει προχωρήσει καθόλου , το απλό του 2023 προχώρησε μέχρι το ΗΤΚ . Δεν υπάρχει κανονικότητα και λογική στα προγράμματα του εξοικονομώ. Του 2021 ακόμα κάποιοι περιμένουν να γίνουν οι υπαγωγες τους . Δεν έχει ολοκληρωθεί κανένα από τα προγράμματα του 2021 στο 100% . Τα πράγματα είναι δυστυχώς τραγικά για όλες τις πλευρές. Και για τους ωφελουμενους και για αυτούς που τρέχουν το πρόγραμμα και θέλουν να πληρωθούν
Sadako Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου Καλημέρα παιδιά, να ρωτήσω για την εμπειρία όσων μπήκαν και βγήκαν με επιτυχία από το εξοικονομώ 21. Μετά -πολλών- κόπων και -πολλών- βασάνων και καθυστερήσεων έχει φτάσει ο φάκελός μου στο σημείο που κληρώθηκε ο 2ος ενεργειακός επιθεωρητής για να βγάλει το Β' ΠΕΑ. Αυτό έγινε την Τετάρτη. Αν κατάλαβα καλά από αυτά που μου είπε ο μηχανικός μου, θα πρέπει να βγει αυτό και μετά να καταθέσει ο ίδιος κάποια επιπλέον χαρτιά για να ελευθερωθεί το υπόλοιπο της επιδότησης (λογικά πρώτα προς εμένα και μετά αυτό να μοιραστεί προς τους προμηθευτές) και να κλείσει ο φάκελος. Το ερώτημά μου είναι, στο κομμάτι που εξαρτάται από το σύστημα και το ΕΣΠΑ, πόσο περίπου χρονικό διάστημα χρειάστηκε από το σημείο που βρίσκομαι εγώ μέχρι το οριστικό κλείσιμο του φακέλου σε όσους ολοκλήρωσαν την διαδικασία; Έχει καθυστερήσει ΠΑΡΑ πολύ η όλη υπόθεση, το ίδιο ισχύει σε όλους; Ή είναι όπως τύχει στον καθένα;
dimitris_sal Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου Ακομα κανενας δεν εχει ολοκληρωσει απο το 21. Το πιο προχωρημενο σταδιο, στο οποιο βρισκομαι και εγω μαζι με πολλους αλλους, ειναι μετα απο το Β ΠΕΑ, αναμονη για τους ελεγχους ωστε να αποδεσμευθουν τα υπολοιπα ποσά. Χρονικο διάστημα αγνωστο! 2
Ikucic9 Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου Και πάμε και σε...... https://news.b2green.gr/48450/πως-προετοιμαζόμαστε-για-το-εξοικον Εξοικονόμω 2024 2
Sadako Δημοσ. 22 Ιουνίου Δημοσ. 22 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Να ρωτήσω κάτι άλλο. Εγώ έκανα κανονικά την αίτηση τότε παλιά το 21 έχοντας δηλωμένο το ακίνητο ως κύρια κατοικία, και είχα σκοπό κάποια στιγμή μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος να το δώσω σε ενοικίαση. Ο φακέλος μου όπως ανέφερα και παραπάνω είναι στο στάδιο του Β ΠΕΑ, και όπως δυστυχώς με πληροφορήσατε δεν έχει ολοκληρωθεί σε κανέναν. Υπάρχει καμία πρόβλεψη, ή έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία με παραχώρηση ακινήτου για ενοικίαση πριν να λήξει το πρόγραμμα, έστω από κάποιο στάδιο και μετά; Κάπου είχε πάρει το μάτι μου για μια περίπτωση που έγινε κάτι ανάλογο και μετά απλά είχε κάποια επιπλέον χαρτούρα, αλλά δεν θυμάμαι καθόλου πού το είχα δει για να ανατρέξω στις λεπτομέρειες... Επεξ/σία 22 Ιουνίου από Sadako
Ikucic9 Δημοσ. 23 Ιουνίου Δημοσ. 23 Ιουνίου 3 ώρες πριν, Sadako είπε Να ρωτήσω κάτι άλλο. Εγώ έκανα κανονικά την αίτηση τότε παλιά το 21 έχοντας δηλωμένο το ακίνητο ως κύρια κατοικία, και είχα σκοπό κάποια στιγμή μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος να το δώσω σε ενοικίαση. Ο φακέλος μου όπως ανέφερα και παραπάνω είναι στο στάδιο του Β ΠΕΑ, και όπως δυστυχώς με πληροφορήσατε δεν έχει ολοκληρωθεί σε κανέναν. Υπάρχει καμία πρόβλεψη, ή έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία με παραχώρηση ακινήτου για ενοικίαση πριν να λήξει το πρόγραμμα, έστω από κάποιο στάδιο και μετά; Κάπου είχε πάρει το μάτι μου για μια περίπτωση που έγινε κάτι ανάλογο και μετά απλά είχε κάποια επιπλέον χαρτούρα, αλλά δεν θυμάμαι καθόλου πού το είχα δει για να ανατρέξω στις λεπτομέρειες... Θα ρωτήσεις το χελπ ντεσκ. Νομίζω υπάρχει νομικό κενό. Το ότι πρέπει να είναι κύρια κατοικία είναι για την ένταξη στο πρόγραμμα . Δηλ αν πάρεις πχ μετάθεση σε άλλη πόλη (έστω ότι είσαι δημόσιος υπάλληλος τυχαίο το παράδειγμα ) πως είναι δυνατόν να σου λέει το πρόγραμμα για υποχρεωτική δήλωση κύριας κατοικίας μέχρι να λήξει το πρόγραμμα ; Εμένα πχ απεβίωσε η μητέρα μου που δήλωνε κυρία κατοικια. Το πήρα εγώ το ακίνητο αλλα και τη διαδικασία ολοκλήρωσης του εξοικονόμω. Εγώ έχω άλλη κατοικία κυρία. Τι θα κάνω θα μετακομίσω; Δε το βρήκα να το.λεω κάπου ο οδηγός γιατί αν το έλεγε θα ήταν παράλογο. Αυτή είναι δική μου εκτίμηση Ρωτα το χέλπ ντεσκ (αν ξέρουν και αυτοί)
ALIEN-3- Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Στις 23/6/2024 στις 12:17 ΠΜ, Ikucic9 είπε Θα ρωτήσεις το χελπ ντεσκ. Νομίζω υπάρχει νομικό κενό. Το ότι πρέπει να είναι κύρια κατοικία είναι για την ένταξη στο πρόγραμμα . Δηλ αν πάρεις πχ μετάθεση σε άλλη πόλη (έστω ότι είσαι δημόσιος υπάλληλος τυχαίο το παράδειγμα ) πως είναι δυνατόν να σου λέει το πρόγραμμα για υποχρεωτική δήλωση κύριας κατοικίας μέχρι να λήξει το πρόγραμμα ; Εμένα πχ απεβίωσε η μητέρα μου που δήλωνε κυρία κατοικια. Το πήρα εγώ το ακίνητο αλλα και τη διαδικασία ολοκλήρωσης του εξοικονόμω. Εγώ έχω άλλη κατοικία κυρία. Τι θα κάνω θα μετακομίσω; Δε το βρήκα να το.λεω κάπου ο οδηγός γιατί αν το έλεγε θα ήταν παράλογο. Αυτή είναι δική μου εκτίμηση Ρωτα το χέλπ ντεσκ (αν ξέρουν και αυτοί) Για τις περιπτώσεις πρόσφατης απόκτησης ακινήτου δεν γίνεται προηγούμενη διασταύρωση κύριας χρήσης κατοικίας. Αυτήν την απάντηση είχα πάρει από help desk
Ikucic9 Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 4 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε Για τις περιπτώσεις πρόσφατης απόκτησης ακινήτου δεν γίνεται προηγούμενη διασταύρωση κύριας χρήσης κατοικίας. Αυτήν την απάντηση είχα πάρει από help desk Δεν μιλάει για πρόσφατη απόκτηση
ALIEN-3- Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 2 ώρες πριν, Ikucic9 είπε Δεν μιλάει για πρόσφατη απόκτηση Διάβασα που έλεγε ότι απεβίωσε η μητέρα του και πήρε το ακίνητο αυτός. Τώρα που το ξανά διαβάζω δεν ξέρω αν το είπε απλά ως παράδειγμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα