Ikucic9 Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, panosena είπε Είμαι στο εξοικονομώ του '23, κι έχω μερικές απορίες. Η μηχανικός μου έχει βγάλει μια τιμή, θα αλλάξω κουφώματα και θα βάλω θερμοπρόσοψη. Αλλά δεν με ρώτησε πχ ποια μάρκα κουφώματα θέλω και από ποιον να τα αγοράσει. Σας φαίνεται φυσιολογικό; Η μηχανικός είναι και η εργολάβος που θα φέρει τους επαγγελματίες που θα κάνουν τις παρεμβάσεις; Αν ναι πρέπει να τη ρωτήσεις να σου πει . Αν όχι πρέπει να ψάξεις εσύ να βρεις τους μάστορες . Επεξ/σία 26 Μαϊου από Ikucic9 1
panosena Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Ikucic9 είπε Η μηχανικός είναι και η εργολάβος που θα φέρει τους επαγγελματίες που θα κάνουν τις παρεμβάσεις; Ναι. Σχετικά με τα χρήματα, πώς γίνεται; Ο ωφελούμενος πληρώνει όλο το ποσό και μετά του επιστρέφεται το ποσό της επιχορήγησης; Επεξ/σία 26 Μαϊου από panosena
GREGORYMO Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου 43 λεπτά πριν, panosena είπε Ναι. Σχετικά με τα χρήματα, πώς γίνεται; Ο ωφελούμενος πληρώνει όλο το ποσό και μετά του επιστρέφεται το ποσό της επιχορήγησης; ΟΧΙ. Πληρώνεται από το πρόγραμμα. Το θέμα είναι να βρεις κάποιον που δέχεται να περιμένει..... 1
panosena Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου 4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε ΟΧΙ. Πληρώνεται από το πρόγραμμα. Το θέμα είναι να βρεις κάποιον που δέχεται να περιμένει..... Άρα αν δεν δεχτεί να περιμένει (ο μηχανικός), τα πληρώνει ο ωφελούμενος;
GREGORYMO Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου 1 ώρα πριν, panosena είπε Άρα αν δεν δεχτεί να περιμένει (ο μηχανικός), τα πληρώνει ο ωφελούμενος; Ο προμηθευτής, ΌΧΙ ο μηχανικός 1
panosena Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου Εγώ έχω πάρε δώσε με το μηχανικό, ο μηχανικός με τους προμηθευτές. Όπως και να 'χει, εγώ απλά θα δώσω το μερίδιό μου, δεν χρειάζεται ν' ανησυχώ μήπως δώσω παραπάνω και περιμένω επιστροφή χρημάτων από το πρόγραμμα. Σωστά;
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου (επεξεργασμένο) Από ότι έχω καταλάβει, επειδή πολλοί μηχανικοί είχαν αναλάβει στα προηγούμενα προγράμματα όλο το θέμα να το τρέξουν αυτοί (θεωρώντας ότι θα βγάλουν εξτρα) αυτοί έκαναν τα πάρε δώσε με προμηθευτές σε πολλούς, επειδή όμως το κράτος καθυστέρησε τις πληρωμές ζήτησαν από τους ιδιοκτήτες να τους δώσουν τα λεφτά και οταν το κράτος θα τα έδινε θα τα επέστρεφαν.. γιαυτό καλό είναι να συννενοηθεις εξαρχής για τα πάντα με το μηχανικό... Καλύτερα να βρεις εσύ προμηθευτές (αλουμινάδες κλπ)... Έχω ακούσει για μηχανικούς που τα ανέλαβαν όλα, έκοψαν τιμολόγια, έπρεπε να πληρώσουν φόρο, το κράτος δεν πλήρωσε και ψιλοκαταστραφηκαν... Κάποιοι ακούν εξοικονομώ και βγάζουν σπυριά... https://youtu.be/BHS2yO5ldHE?feature=shared Επεξ/σία 26 Μαϊου από Manefs23
panosena Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Manefs23 είπε επειδή όμως το κράτος καθυστέρησε τις πληρωμές ζήτησαν από τους ιδιοκτήτες να τους δώσουν τα λεφτά Και πώς είναι δυνατόν να εμπιστευτείς και να δώσεις τα λεφτά; Εκτός του ότι σ' αυτά τα προγράμματα μπαίνεις επειδή δεν έχεις λεφτά, όχι επειδή έχεις. Επεξ/σία 26 Μαϊου από panosena
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαϊου Δημοσ. 26 Μαϊου 4 ώρες πριν, panosena είπε Και πώς είναι δυνατόν να εμπιστευτείς και να δώσεις τα λεφτά; Εκτός του ότι σ' αυτά τα προγράμματα μπαίνεις επειδή δεν έχεις λεφτά, όχι επειδή έχεις. Καλά τα λές. Απλά σου λέω τι γινόταν!
Ikucic9 Δημοσ. 27 Μαϊου Δημοσ. 27 Μαϊου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Manefs23 είπε 12 ώρες πριν, panosena είπε 12 ώρες πριν, panosena είπε Και πώς είναι δυνατόν να εμπιστευτείς και να δώσεις τα λεφτά; Εκτός του ότι σ' αυτά τα προγράμματα μπαίνεις επειδή δεν έχεις λεφτά, όχι επειδή έχεις. Βάσει του εξοικονόμω 2021 (λογικά και του 2023) νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν παραπανω χρήματα ως ίδια κεφάλαια και η επιχείρηση να επιστραφεί στον ωφελουμενο και όχι στον προμηθευτή. Όμως να πούμε το εξής . Θα τους δωσει ο φίλος μας τα ίδια κεφάλαια συν το 70% της επιχορήγησης που μπαίνει σχετικά γρήγορα από το πρόγραμμα . Άρα θεωρώ ότι αυτά τα χρήματα είναι υπεραρκετα για αν γίνουν οι εργασίες. Είναι περίπου το 75% όλης της δαπάνης. Θα συμβούλευα τον φίλο να μελετήσει καλά τον οδηγό και να μην δώσει έξτρα λεφτά. Αυτά που θα πάρουν γρηγορα οι προμηθευτές είναι αρκετά. lockquote widget Επεξ/σία 27 Μαϊου από Ikucic9 1
ALIEN-3- Δημοσ. 7 Ιουνίου Δημοσ. 7 Ιουνίου Πέρασε ένας χρόνος που ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το εξοικονομώ 2023 για νέους και ακόμη τίποτα δεν έχει προχωρήσει καθόλου. Προβλέπεται χειρότερο φιάσκο και από του 2021 μάλλον ......
Ikucic9 Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 22 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε Πέρασε ένας χρόνος που ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το εξοικονομώ 2023 για νέους και ακόμη τίποτα δεν έχει προχωρήσει καθόλου. Προβλέπεται χειρότερο φιάσκο και από του 2021 μάλλον ...... Που να δεις το πρόγραμμα "εξοικονόμω σύνδεση με το αποχετευτικό" που δύο χρόνια τώρα βγάζουν οδηγό.... Και ακόμη τίποτα 1
ALIEN-3- Δημοσ. 8 Ιουνίου Δημοσ. 8 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Ikucic9 είπε Που να δεις το πρόγραμμα "εξοικονόμω σύνδεση με το αποχετευτικό" που δύο χρόνια τώρα βγάζουν οδηγό.... Και ακόμη τίποτα Για τίποτα δεν είμαστε,οι τελευταίοι όλων. Ούτε προγράμματα με λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είμαστε ικανοί να τρέξουμε.....
ALIEN-3- Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου Μια ερώτηση , για τοποθέτηση γυψοσανίδων οροφής είναι απαραίτητη άδεια μικρής κλίμακας για να μην έχω θέμα με το εξοικονομώ?
chriskourou Δημοσ. 9 Ιουνίου Δημοσ. 9 Ιουνίου Μια ερώτηση και από μένα... Ξέρει κανείς πόσο καιρό μετά την "επίτευξη ενεργειακού στόχου", θα πάρω πίσω τα χρήματα από το πρόγραμμα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα