Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, ALIEN-3- είπε

Καλησπέρα παιδιά θέλω να κάνω μια ερώτηση από όσους έχουν εμπειρία από το πρόγραμμα. Έχω κάνει αίτηση για το εξοικονομώ 2023 για νέους . Από ότι διάβασα θα μας πάρουν όλους και κάπου διάβασα ότι οι υπαγωγες στο πρόγραμμα θα ξεκινήσουν στην καλύτερη από τον Μάϊο. Επειδή αγόρασα το σπίτι και θέλω να το φτιάξω εκείνη την περίοδο για να μείνω . Οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα μετά την υπαγωγή η πρέπει να περάσει και άλλος καιρός?

2 3 μήνες σίγουρα 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ερωτηση οποίος γνωριζει. Εστω αντλια προγραμματος 5000 ευρω και αγορα πραγματικη 4000 ευρ.το υπολοιπο μπορει να παει να καλυψει μερος αλλης παρεμβασης π. Χ θερμοπροσοψη? 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, ANTONIO202 είπε

Ερωτηση οποίος γνωριζει. Εστω αντλια προγραμματος 5000 ευρω και αγορα πραγματικη 4000 ευρ.το υπολοιπο μπορει να παει να καλυψει μερος αλλης παρεμβασης π. Χ θερμοπροσοψη? 

Μπορείς να "παίξεις" με τον προϋπολογισμό σου, αρκεί να μη ξεπερνάς τις μέγιστες τιμές κάθε παρέμβασης.

Δημοσ.

Καλησπερα. Είμαι στην κατασταση 7 και μολις σημερα συμπληρωσα τον πίνακα  κανοντας  καταγραφη των παρεμβασεων και των προμηθευτων. Ταυτοχρονα έκανα και αιτηση για  Β ενεργειακό επιθεωρητη.Εχει ξεκινησει η διαδικασια με τους ενεργειακους επιθεωρητές ή θα περιμένουμε παλι μηνες; Ξερετε κατι;;;;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Μπορείς να "παίξεις" με τον προϋπολογισμό σου, αρκεί να μη ξεπερνάς τις μέγιστες τιμές κάθε παρέμβασης.

Αρχικα ευχαριστω για την απαντηση. Συγνωμη για να το καταλαβω. Εχω βαλει εξωτερική θερμοπροσοψη στο πρόγραμμα 3000 ευρώ με ΦΠΑ ολα μαζι. απο αυτα  2500 ειναι μονο η εργασια(η προσφορα που μου εδωσε ο μαστορας χωρις υλικα με φπα) οποτε  για τα μισα υλικα θα πρεπει να τα πληρωσω χωρις επιδοτηση καθω η προσφορα των υλικων ειναι περιπου 1500 ευρω. Εφ'οσον το κοστος της παρεμβασης ειναι βαση προγραμματος 3000 αν καταλαβα καλα δεν ειναι εφικτο να χρησιμοποιήσω το περίσσευα της αντλιας για να καλυψω το κομματι των υλικων

14 λεπτά πριν, ANTONIO202 είπε

Αρχικα ευχαριστω για την απαντηση. Συγνωμη για να το καταλαβω. Εχω βαλει εξωτερική θερμοπροσοψη στο πρόγραμμα 3000 ευρώ με ΦΠΑ ολα μαζι. απο αυτα  2500 ειναι μονο η εργασια(η προσφορα που μου εδωσε ο μαστορας χωρις υλικα με φπα) οποτε  για τα μισα υλικα θα πρεπει να τα πληρωσω χωρις επιδοτηση καθω η προσφορα των υλικων ειναι περιπου 1500 ευρω. Εφ'οσον το κοστος της παρεμβασης ειναι βαση προγραμματος 3000 αν καταλαβα καλα δεν ειναι εφικτο να χρησιμοποιήσω το περίσσευα της αντλιας για να καλυψω το κομματι των υλικων

Επισης 1 απο τα 3 κλιματιστα 2 9αρια και ενα 12 που ειχα βαλει στην προταση παρεμβασεων τελικα θ μπουν 2 9αρια και 1 18αρι αυτο θ μου δημιουργησει θεμα στο 2ο πεα? 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, teodur είπε

Καλησπερα. Είμαι στην κατασταση 7 και μολις σημερα συμπληρωσα τον πίνακα  κανοντας  καταγραφη των παρεμβασεων και των προμηθευτων. Ταυτοχρονα έκανα και αιτηση για  Β ενεργειακό επιθεωρητη.Εχει ξεκινησει η διαδικασια με τους ενεργειακους επιθεωρητές ή θα περιμένουμε παλι μηνες; Ξερετε κατι;;;;

έχει ξεκινήσει εμένα έγινε η κλήρωση πριν 2 μήνες . πριν 1,5 μήνα ήρθε ο επιθεωρητής και χθες μου ήρθε το β πεα.

απ ότι ξέρω πάντως κάπου εκεί κολλάει πάλι η πλατφόρμα και δεν πάει παρακάτω.

Δημοσ.
20 ώρες πριν, ANTONIO202 είπε

Επισης 1 απο τα 3 κλιματιστα 2 9αρια και ενα 12 που ειχα βαλει στην προταση παρεμβασεων τελικα θ μπουν 2 9αρια και 1 18αρι αυτο θ μου δημιουργησει θεμα στο 2ο πεα? 

Δημοσ.

Καλησπέρα, εβαλα κουφώματα ενεργειακά με περιμετρικούς μηχανισμούς. Θα ήθελα να ρωτήσω αυτο το κλικ κλικ κλικ που κάνει στο βίντεο όταν ασφαλίζουμε ή απασφαλίζουμε τι είναι; Εμένα δεν κάνουν τέτοιο θόρυβο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, ANTONIO202 είπε

Για όλα αυτά πρέπει να ρωτήσεις τον σύμβουλο έργου για να μην έχεις θέμα με το β πεα.

Αυτό με τα υλικά και την εργασία θερμομονωσης δεν το κατάλαβα. Δηλ σου έδωσε προσφορά χώρια εργασία χώρια υλικά ; Για ποιο λόγο ακριβώς;

Επίσης με τις τιμές που δίνει το πρόγραμμα δεν τους φτάνουν να σου κάνουν τη θερμομόνωση; Φύλλα χρυσού θα βάλουν απ' έξω; Δηλ συνολικά υλικά και εργασία με πόσο σε πάει ; Με 90€ ανά τετραγωνικό;

1 ώρα πριν, _^ThEo^_ είπε

Καλησπέρα, εβαλα κουφώματα ενεργειακά με περιμετρικούς μηχανισμούς. Θα ήθελα να ρωτήσω αυτο το κλικ κλικ κλικ που κάνει στο βίντεο όταν ασφαλίζουμε ή απασφαλίζουμε τι είναι; Εμένα δεν κάνουν τέτοιο θόρυβο.

Αυτοί που στα εγκατέστησαν τι σου είπαν σε αυτό το ερώτημα;

Επεξ/σία από Ikucic9
Δημοσ.
Στις 23/1/2024 στις 9:18 ΜΜ, Ikucic9 είπε

έχει ξεκινήσει εμένα έγινε η κλήρωση πριν 2 μήνες . πριν 1,5 μήνα ήρθε ο επιθεωρητής και χθες μου ήρθε το β πεα.

απ ότι ξέρω πάντως κάπου εκεί κολλάει πάλι η πλατφόρμα και δεν πάει παρακάτω.

Και εμένα το ίδιο ....ότι να ναι!

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά . Στα αρχικά αποτελέσματα που βγήκαν για το εξοικονομώ ανακαινίζω για νέους 2023 ,στον χαρακτηρισμό γιατί γράφουν σε κάποιους καταρχήν επιλέξιμη προς έλεγχο και σε κάποιους άλλους καταρχήν επιλέξιμη προς ΗΤΚ ? 

Δημοσ.

Καλησπερα! Ειμαι στη φαση που μαζευω παραστατικα, κι ενας προμηθευτης μου εκοψε τιμολογιο επι πιστωσει λεγοντας οτι ειναι το ιδιο με αποδειξη..Πηρα τον μηχανικο μου λεει εμεις δεν θα εχουμε θεμα με το εξοικονομω, αλλα μηπως εχει αυτος λογιστικα, γιατι σε ιδιωτη συνηθως δεν κοβεται τιμολογιο..Λετε να εχω θεμα;

Οσοι περασατε απο ελεγχο και Β΄ ΠΕΑ,  ηταν σχολαστικος ο ελεγχος θελω να πω καθονταν μετραγε κτλ ή σαν τυπικη διαδικασια..;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε

Καλησπέρα παιδιά . Στα αρχικά αποτελέσματα που βγήκαν για το εξοικονομώ ανακαινίζω για νέους 2023 ,στον χαρακτηρισμό γιατί γράφουν σε κάποιους καταρχήν επιλέξιμη προς έλεγχο και σε κάποιους άλλους καταρχήν επιλέξιμη προς ΗΤΚ ? 

Αν θυμάμαι καλά γίνεται έλεγχος δειγματοληπτικά.Άν δεις τις λίστες οσο πιο ψηλά είσαι τόσο πιο συχνοί γίνονται αυτοί οι έλεγχοι.
Όσοι δεν ειναι για έλεγχο θα προχωρήσουν κατευθείαν στην έκδοση ΗΤΚ και όσοι περάσουν απο έλεγχο χωρίς πρόβλημα θα ακολουθήσουν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε

Αν ισχύει ότι ίσχυε για εξοικονόμω 21 τότε το καταρχήν επιλέξιμη είναι αίτηση που έχει μέσα και άλλα δικαιολογητικά πχ ποσοστό αναπηρίας.

Τα επιλέξιμη προς ητκ είναι οκ να προχωρήσει στην κατάθεση της ητκ. Για το πρώτο θα περιμενουν λίγο (κάνα δυο μήνες) να γίνει ο έλεγχος των έξτρα δικαιολογητικων και μετα θα μεταφερθεί σε στάδιο επιλέξιμη προς ητκ.

Επεξ/σία από Ikucic9
  • Like 1
Δημοσ.

Να ρωτήσω για όποιον ξέρει: Σε ακίνητο το οποίο έγινε γονική παροχή, (με συμβόλαιο και πληρωμή στο κτηματολογικό γραφείο της πράξης μετεγγραφής, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα) μπορεί κάποιος να καταθέσει αίτηση στο εξοικονομώ. Όλα τα υπόλοιπα Ε9, κλπ είναι ΟΚ. Στο Κτηματολογικό γραφείο κάνουν μήνες και θα χάσω deadline.. δεν υπάρχει Το πιστοποιητικό μεταγραφής αλλα μόνο ο Τίτλος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...