TapsX Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Εξοικονομώ 2021 Ναι. Έχει αναλάβει όλα τα έργα. Στην αρχη μου είχε πει ότι περιμένει αυτός να πάρει τα χρήματα από το πρόγραμμα, ενώ τώρα μου λέει αλλά... 25 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε Πρόγραμμα ; εξοικονόμω 21; Ο μηχανικός τι λεφτά ζητάει; έχει αναλάβει όλα τα έργα ως προμηθευτής ; Εξοικονομώ 2021 Ναι. Έχει αναλάβει όλα τα έργα. Στην αρχη μου είχε πει ότι περιμένει αυτός να πάρει τα χρήματα από το πρόγραμμα, ενώ τώρα μου λέει αλλά...
Ikucic9 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, TapsX είπε Εξοικονομώ 2021 Ναι. Έχει αναλάβει όλα τα έργα. Στην αρχη μου είχε πει ότι περιμένει αυτός να πάρει τα χρήματα από το πρόγραμμα, ενώ τώρα μου λέει αλλά... Εξοικονομώ 2021 Ναι. Έχει αναλάβει όλα τα έργα. Στην αρχη μου είχε πει ότι περιμένει αυτός να πάρει τα χρήματα από το πρόγραμμα, ενώ τώρα μου λέει αλλά... Αν δεν έχετε κάνει κάποια τέτοια συμφωνία θεωρώ ότι δεν πρέπει αν δωσεις τίποτα. Άλλωστε δεν είναι και τελείως απλήρωτος έχει πάρει τα ίδια κεφάλαια συν το 70% της επιχορήγησης . Δεν θα μπει και μέσα. Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2023 από Ikucic9
fredd0 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, TapsX είπε Εξοικονομώ 2021 Ναι. Έχει αναλάβει όλα τα έργα. Στην αρχη μου είχε πει ότι περιμένει αυτός να πάρει τα χρήματα από το πρόγραμμα, ενώ τώρα μου λέει αλλά... Εξοικονομώ 2021 Ναι. Έχει αναλάβει όλα τα έργα. Στην αρχη μου είχε πει ότι περιμένει αυτός να πάρει τα χρήματα από το πρόγραμμα, ενώ τώρα μου λέει αλλά... ο μηχανικος σου για να αναλαβει το εργο εχει βαλει και το κερδος του μεσα στις τιμες. Έχει ηδη τρεπωσει ιδια κεφαλαια και 70% της επιδοτησης . Και εσυ δεν εισαι απο οσο ξερω τραπεζα. Οποτε πες του να παει να γαργαληθει. Αντε ολοι θελουν να γινουν εργολαβοι με 5 ευρω κεφαλαιο
Ikucic9 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 44 λεπτά πριν, fredd0 είπε ο μηχανικος σου για να αναλαβει το εργο εχει βαλει και το κερδος του μεσα στις τιμες. Έχει ηδη τρεπωσει ιδια κεφαλαια και 70% της επιδοτησης . Και εσυ δεν εισαι απο οσο ξερω τραπεζα. Οποτε πες του να παει να γαργαληθει. Αντε ολοι θελουν να γινουν εργολαβοι με 5 ευρω κεφαλαιο Η καλύτερη απάντηση είναι να τους πεις ναι και να σε κυνηγάει να τα δώσεις. Όπως τους κυνηγάμε εμείς για να μας τελειώσουν δουλειά. Προφανώς πλάκα κάνω οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Ο συγκεκριμένος ήξερε τι εστί εξοικονόμω. Και μάλιστα το συγκεκριμένο δίνει και γενναίες προκαταβολές ενώ τα παλιότερα μόνο ίδια κεφάλαια. Άρα συμπέρασμα ούτε ευρώ.
speediroula Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Καλημέρα. Παρακαλώ τη βοήθεια σας σε κάτι. Είμαι με ίδια κεφάλαια και έχω δώσει μέχρι τώρα 2000 προκαταβολή για αλουμίνια καθώς δεν έχω ξεκινήσει καμία άλλη εργασία. Τη Δευτέρα θα γίνει η τοποθέτηση και θα εξοφληθεί από τα ιδια κεφάλαια. Τι απόδειξη πρέπει να πάρω? Ξεχωριστά για τα 2000 που έχει πάρει εδώ και καιρό και ξεχωριστά για τα υπόλοιπα που θα του βαλω τωρα ή μπορώ να πάρω 1 συγκέντρωτική. Αφού θα γίνει εξόφληση και ολοκλήρωση της εργασίας θα πάρω τιμολόγιο με ΦΠΑ και όλα ή απόδειξη για να αποδεσμεύθει και το 70% της επιχορήγησης? Συγνώμη για το σεντόνι αλλά κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη.
Ikucic9 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, speediroula είπε Καλημέρα. Παρακαλώ τη βοήθεια σας σε κάτι. Είμαι με ίδια κεφάλαια και έχω δώσει μέχρι τώρα 2000 προκαταβολή για αλουμίνια καθώς δεν έχω ξεκινήσει καμία άλλη εργασία. Τη Δευτέρα θα γίνει η τοποθέτηση και θα εξοφληθεί από τα ιδια κεφάλαια. Τι απόδειξη πρέπει να πάρω? Ξεχωριστά για τα 2000 που έχει πάρει εδώ και καιρό και ξεχωριστά για τα υπόλοιπα που θα του βαλω τωρα ή μπορώ να πάρω 1 συγκέντρωτική. Αφού θα γίνει εξόφληση και ολοκλήρωση της εργασίας θα πάρω τιμολόγιο με ΦΠΑ και όλα ή απόδειξη για να αποδεσμεύθει και το 70% της επιχορήγησης? Συγνώμη για το σεντόνι αλλά κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη. Δεν καταλαβαίνω πως θα εξοφληθεί με ίδια κεφάλαια ; τα 2000 είναι μέρος των ίδιων κεφαλαίων; και τη Δευτέρα θα δώσεις το υπόλοιπο των ίδιων κεφαλαίων; Εννοείς λογικά ότι θα καταβάλεις τα ίδια κεφάλαια σε δύο δόσεις όχι ότι θα εξοφλήσεις. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2023 από Ikucic9
dimitris_sal Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Αν κατάλαβα καλά δεν εξαντλήθηκε ολόκληρο το ποσό των ιδίων κεφαλαίων. Έδωσε ενα ποσό απο τα ίδια κεφάλαια ως προκαταβολή τ ν αλουμινίων και θέλει να τα εξοφλήσει πάλι με ποσό απο τα ίδια κεφάλαια (χωρίς να ξέρουμε αν θα εξαντληθούν με την εξόφληση των αλουμινίων)
speediroula Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Με την παραγγελία των αλουμινίων κατέθεσα 2000 από τα ιδια κεφάλαια. Αφού οι λοιπές εργασίες δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, σκέφτομαι να αποπληρώσω τα αλουμίνια από τα ιδια κεφάλαια που επαρκούν. Όταν ξεκινήσουν οι άλλες παρεμβάσεις θα πληρωθούν από την επιχορήγηση που έχει μπει 3 λεπτά πριν, dimitris_sal είπε Αν κατάλαβα καλά δεν εξαντλήθηκε ολόκληρο το ποσό των ιδίων κεφαλαίων. Έδωσε ενα ποσό απο τα ίδια κεφάλαια ως προκαταβολή τ ν αλουμινίων και θέλει να τα εξοφλήσει πάλι με ποσό απο τα ίδια κεφάλαια (χωρίς να ξέρουμε αν θα εξαντληθούν με την εξόφληση των αλουμινίων) Πολύ σωστά. Και πάλι θα μείνουν κάποια χρήματα από τα ιδια κεφάλαια. Τι πρέπει να μου δώσει ο αλουμινας? 1 απόδειξη για όλα τα λεφτά ή τιμολόγιο αφού έτσι και αλλιώς θα τελειωσει τωρα την εργασία του ? Για να μπορέσω να το ανεβάσω στο σύστημα για να ξεκλειδωθούν τα λεφτά της επιχορήγησης.
Ikucic9 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, speediroula είπε Με την παραγγελία των αλουμινίων κατέθεσα 2000 από τα ιδια κεφάλαια. Αφού οι λοιπές εργασίες δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, σκέφτομαι να αποπληρώσω τα αλουμίνια από τα ιδια κεφάλαια που επαρκούν. Όταν ξεκινήσουν οι άλλες παρεμβάσεις θα πληρωθούν από την επιχορήγηση που έχει μπει Πολύ σωστά. Και πάλι θα μείνουν κάποια χρήματα από τα ιδια κεφάλαια. Τι πρέπει να μου δώσει ο αλουμινας? 1 απόδειξη για όλα τα λεφτά ή τιμολόγιο αφού έτσι και αλλιώς θα τελειωσει τωρα την εργασία του ? Για να μπορέσω να το ανεβάσω στο σύστημα για να ξεκλειδωθούν τα λεφτά της επιχορήγησης. Νομίζω απόδειξη (και όχι τιμολόγιο) και μάλιστα που φαίνεται ότι είναι εξοφλημενο. https://exoikonomo2021.gov.gr/-/elenchos-dapanon-idion-kephalaion-gia-apodesmeuse-prokataboles-epichoregeses Αλλά κάνε ένα κόπο και πάρε τηλ το help desk Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2023 από Ikucic9
eidikos33 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2023 Αν το ακινητο ειναι στο ονομα του πατερα μου και μου το εχει παραχωρησει δωρεαν και αυτος ειναι φιλοξενουμενος σε αλλο ακινητο θα πρεπει να το δηλωσει στην επομενη φορολογικη δηλωση σαν κυρια κατοικια και εγω φιλοξενουμενος πχ του πατερα μου ωστε να εχει την δυνατοτητα για να κανει αιτηση για το εξοικονομω; Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων,
TapsX Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2023 Στις 22/11/2023 στις 6:32 ΜΜ, Ikucic9 είπε Η καλύτερη απάντηση είναι να τους πεις ναι και να σε κυνηγάει να τα δώσεις. Όπως τους κυνηγάμε εμείς για να μας τελειώσουν δουλειά. Προφανώς πλάκα κάνω οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Ο συγκεκριμένος ήξερε τι εστί εξοικονόμω. Και μάλιστα το συγκεκριμένο δίνει και γενναίες προκαταβολές ενώ τα παλιότερα μόνο ίδια κεφάλαια. Άρα συμπέρασμα ούτε ευρώ. Ακόμη δεν έχω δώσει τα χρήματα και το πρόγραμμα πρέπει να κλείσει σύντομα. Σε περίπτωση που αρνηθώ να δώσω τα χρήματα στον μηχανικό, θα υπάρξουν επιπτώσεις μέσω του προγράμματος; Αν ναι, θα αφορούν εμένα, τον μηχανικό η και τους δυο; Ευχαριστώ
Kargamam Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2023 Μια ερωτηση. Αν μπω σε ενα συμφωνητικο ως μισθωτης αντι για φιλοξενουμενος ενω εχω μηδενικο εισοδημα λετε να μου δημιουργηθει κανα θεμα με εφοριες ααδε κλπ?
Ikucic9 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2023 11 ώρες πριν, Kargamam είπε Μια ερωτηση. Αν μπω σε ενα συμφωνητικο ως μισθωτης αντι για φιλοξενουμενος ενω εχω μηδενικο εισοδημα λετε να μου δημιουργηθει κανα θεμα με εφοριες ααδε κλπ? Μπορεί να γίνει και δωρεάν παραχώρηση από τους γονείς σου αν αυτοί έχουν το δικαίωμα. Τώρα για το φορολογικό κομμάτι ρωτά έναν λογιστή αν εχεις θέμα με το τεκμήριο.
teodur Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 καλησπερα. Επειδη εχω μπερδευτεί.Μου ηρθε μνμ απο το υπουργειο οτι εχει σε λιγες μερες λήγει η προθεσμια ολοκλήρωσης του έργου. Εχω ολοκληρωσει τις εργασιες , εχω δωσει και τις προκαταβολές. Τωρα , κανω αιτηση για τριμηνη παραταση για να ειμαι σίγουρος ή προχωρω για αιτηση για Β ενεργειακό επιθεωρητη;
Ikucic9 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, teodur είπε καλησπερα. Επειδη εχω μπερδευτεί.Μου ηρθε μνμ απο το υπουργειο οτι εχει σε λιγες μερες λήγει η προθεσμια ολοκλήρωσης του έργου. Εχω ολοκληρωσει τις εργασιες , εχω δωσει και τις προκαταβολές. Τωρα , κανω αιτηση για τριμηνη παραταση για να ειμαι σίγουρος ή προχωρω για αιτηση για Β ενεργειακό επιθεωρητη; Γιατί δεν κάνεις αίτηση για παράταση ούτως ή άλλως;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα