fredd0 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2023 18 λεπτά πριν, energy52 είπε Μπορεις να βαλεις..τα γραφουν με τετοιο τροπο που μπερδευεσαι..κι εμενα δεν ειχε συστημα θερμανσης (ειχα μονο το δικτυο με τα σωματα) κι εβαλα λεβητα φυσικου αεριου..Η διαφορα με την αντλια θερμοτητας ειναι πως σε καλυπτει (οσον αφορα τις απαιτησεις του προγραμματος) και για ΖΝΧ οποτε σε ανεβαζει ενεργειακα κατα πολυ! Οταν με το καλο προχωρησεις, ενας καλος μηχανικος ειναι αυτος που σε καθοδηγει! εξοικονομω 2021 Αναφορά σε κείμενο Η εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης με καινούριο σύστημα (κεντρικό ή ατομικό), φυσικού αερίου/υγραερίου/βιομάζας/αντλίας θερμότητας / Σ.Η.Θ.Υ.Α. Η εγκατάσταση/αντικατάσταση αφορά στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του λεβητοστασίου (λέβητας, καυστήρας, κυκλοφορητής, αυτοματισμοί, καμινάδα κ.λπ.) στο σύνολό του, και στο δίκτυο διανομής (θερμομονωμένο κατά Κ.Εν.Α.Κ). Είναι επιλέξιμη (στην επιφάνεια που θερμαίνει) η τοποθέτηση ενδοδαπέδιου συστήματος θέρμανσης (υποκατηγορία 3.Η) μόνον σε συνδυασμό με σύστημα θέρμανσης αντλίας θερμότητας (υποκατηγορία 3.Γ) ή γεωθερμικής αντλίας θερμότητας (υποκατηγορία 3.Δ). εξοικονομω 2023 Αναφορά σε κείμενο (i) (α) Η εγκατάσταση νέου ή αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης με νέο σύστημα βιομάζας/αντλίας θερμότητας / Σ.Η.Θ.Υ.Α. (β) η αντικατάσταση υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης (συμβατικών υγρών ή στερεών καυσίμων) με νέο σύστημα φυσικού αερίου/υγραερίου. Η εγκατάσταση/αντικατάσταση αφορά στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του λεβητοστασίου (λέβητας, καυστήρας, κυκλοφορητής, αυτοματισμοί, καμινάδα κ.λπ.) στο σύνολό του, και του δικτυου διανομής (θερμομονωμένο κατά Κ.Εν.Α.Κ). Είναι επιλέξιμη (στην επιφάνεια που θερμαίνει) η τοποθέτηση ενδοδαπέδιου συστήματος θέρμανσης (υποκατηγορία 3.Η) μόνον σε συνδυασμό με σύστημα θέρμανσης αντλίας θερμότητας (υποκατηγορία 3.Γ) ή γεωθερμικής αντλίας θερμότητας (υποκατηγορία 3.Δ). Δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες για λοιπές τερματικές μονάδες απόδοσης θερμότητας (σώματα καλοριφέρ, fan coils). Η επιλέξιμη δαπάνη αφορά μόνο ένα σύστημα θέρμανσης και όχι περισσότερα των υποκατηγοριών 3.Β έως 3.ΣΤ του πίνακα 4.1.1. 1
jins Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Αυτό ακριβώς! Φαίνεται ότι έχει γίνει αλλαγή στο Εξοικονομώ 2023. Τώρα επιδοτείται η εγκατάσταση για σύστημα βιομάζας / αντλίας θερμότητας / Σ.Η.Θ.Υ.Α. Μόνο αν έχεις ήδη σύστημα θέρμανσης συμβατικών καυσίμων σου επιδοτεί την αντικατάσταση με φυσικό αέριο/υγραέριο. Άρα για παλιά κατοικία στην Αθήνα που δεν έχει σύστημα θέρμανσης; Αντλία θερμότητας; Και αν είναι μόνο 50 τετραγωνικά;
Ikucic9 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 24 λεπτά πριν, jins είπε Αυτό ακριβώς! Φαίνεται ότι έχει γίνει αλλαγή στο Εξοικονομώ 2023. Τώρα επιδοτείται η εγκατάσταση για σύστημα βιομάζας / αντλίας θερμότητας / Σ.Η.Θ.Υ.Α. Μόνο αν έχεις ήδη σύστημα θέρμανσης συμβατικών καυσίμων σου επιδοτεί την αντικατάσταση με φυσικό αέριο/υγραέριο. Άρα για παλιά κατοικία στην Αθήνα που δεν έχει σύστημα θέρμανσης; Αντλία θερμότητας; Και αν είναι μόνο 50 τετραγωνικά; Φοβερό !!! Οι άνθρωποι δεν παίζονται αν είναι έτσι. Εγώ με το εξοικονόμω 2021 έβαλα υγραεριο αλλά το 23 είναι άθλιο αν ισχύει αυτό. Να θερμανθεί βάζοντας μόνο κλιματιστικά μπορεί ;
nickol-us Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε Φοβερό !!! Οι άνθρωποι δεν παίζονται αν είναι έτσι. Εγώ με το εξοικονόμω 2021 έβαλα υγραεριο αλλά το 23 είναι άθλιο αν ισχύει αυτό. Να θερμανθεί βάζοντας μόνο κλιματιστικά μπορεί ; Γενικά προσπαθούν να κρατήσουν το φυσικό αέριο εκτός, μάλλον λόγω Ρωσσίας. Ήταν στις επιθυμίες μου να βάλω φυσικό μιας και δεν έχω δυνατότητα για ηλιακό. Μου το απέκλεισε η μηχανικός. Μόνο σε περίπτωση που δεν έχει καθόλου κεντρική θέρμανση η πολυκατοικία μου είπε. Βέβαια έρχεται σε αντίθεση με αυτό που λέει ο συμφορουμίτης, πάντως σίγουρα κάτι παίζει. Γενικά προωθούν τις αντλίες θερμότητας.
energy52 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2023 13 ώρες πριν, nickol-us είπε Γενικά προσπαθούν να κρατήσουν το φυσικό αέριο εκτός, μάλλον λόγω Ρωσσίας. Ήταν στις επιθυμίες μου να βάλω φυσικό μιας και δεν έχω δυνατότητα για ηλιακό. Μου το απέκλεισε η μηχανικός. Μόνο σε περίπτωση που δεν έχει καθόλου κεντρική θέρμανση η πολυκατοικία μου είπε. Βέβαια έρχεται σε αντίθεση με αυτό που λέει ο συμφορουμίτης, πάντως σίγουρα κάτι παίζει. Γενικά προωθούν τις αντλίες θερμότητας. Καλα οι ανθρωποι δεν παιζονται..σκαβουν (ακομη και τωρα που μιλαμε) μεσα στις πολεις και επεκτεινουν το δικτυο ΦΑ για να το αποκλεισουν απ το επομενο εξοικονομω;;; δηλαδη οτι και να πουμε για τη βλακεια που τους δερνει ειναι λιγο..Καλες οι αντλιες θερμοτητας δε λεω, αλλα εχουν και το 5πλασιο κοστος εγκαταστασης, αρα ενα μεσο σπιτι που θελει να αλλαξει και κουφωματα μονωση παει για προυπολογισμο 25χιλιαρια και βαλε.. Κι ας μην ξεχναμε πως η αντλια θελει καλη μονωση για να ειναι οικονομικη.. Ναι ισως το κανουν για λογους που δεν γνωριζουμε, αλλα μηπως παμε για ενα εντελως ασυμφορο εξοικονομω;; 1
Ikucic9 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, energy52 είπε Καλα οι ανθρωποι δεν παιζονται..σκαβουν (ακομη και τωρα που μιλαμε) μεσα στις πολεις και επεκτεινουν το δικτυο ΦΑ για να το αποκλεισουν απ το επομενο εξοικονομω;;; δηλαδη οτι και να πουμε για τη βλακεια που τους δερνει ειναι λιγο..Καλες οι αντλιες θερμοτητας δε λεω, αλλα εχουν και το 5πλασιο κοστος εγκαταστασης, αρα ενα μεσο σπιτι που θελει να αλλαξει και κουφωματα μονωση παει για προυπολογισμο 25χιλιαρια και βαλε.. Κι ας μην ξεχναμε πως η αντλια θελει καλη μονωση για να ειναι οικονομικη.. Ναι ισως το κανουν για λογους που δεν γνωριζουμε, αλλα μηπως παμε για ενα εντελως ασυμφορο εξοικονομω;; Το εξοικονόμω έγινε πατάτα από το πρόγραμμα του 2021. Μέχρι πριν ήταν πολύ καλό Εγώ στο εξοικονόμω 20 έβαλα αντλία μαζί όμως με φβ. Ε ναι αυτό ήταν πρόγραμμα . Έτσι αξίζει να την καις την αντλία . Τώρα με αυτες τις τιμές ρεύματος και χωρίς επιδόσεις από Γενάρη, θέρμανση με ρεύμα είναι ασύμφορο σπορ έκτος αν έχει τέλεια μονωμένο σπίτι και ενδοδαπεδια. Αλλά αν έχει τέτοια κομφορ δεν θα είναι σπίτι που θα μπει στο εξοικονόμω... Τρίχες Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2023 από Ikucic9 2
Ikucic9 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2023 Ενεργοποιήθηκε επιτέλους η δυνατότητα κλήρωσης β πεα του εξοικονόμω 2021 2
panosena Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Στις 14/11/2023 στις 4:44 ΜΜ, Ikucic9 είπε Ενεργοποιήθηκε επιτέλους η δυνατότητα κλήρωσης β πεα του εξοικονόμω 2021 Αυτό σημαίνει ότι κάτι πρέπει να κάνει αυτός που έχει υποβάλλει αίτηση για το πρόγραμμα; Ή ο μηχανικός του; Γιατί δεν αποκλείω να μου πει η μηχανικός μου "μα εννοείται ότι έπρεπε να κάνεις το τάδε, εγώ περίμενες να το κάνω;".
Ikucic9 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 30 λεπτά πριν, panosena είπε Αυτό σημαίνει ότι κάτι πρέπει να κάνει αυτός που έχει υποβάλλει αίτηση για το πρόγραμμα; Ή ο μηχανικός του; Γιατί δεν αποκλείω να μου πει η μηχανικός μου "μα εννοείται ότι έπρεπε να κάνεις το τάδε, εγώ περίμενες να το κάνω;". Νομίζω πρέπει να κατατεθουν τα παραστατικά και να γίνει αίτημα κλήρωσης β πεα. Θα μου πει ο μηχανικός μου μεχρι Παρασκευή και θα σου πω
panosena Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε Νομίζω πρέπει να κατατεθουν τα παραστατικά και να γίνει αίτημα κλήρωσης β πεα. Θα μου πει ο μηχανικός μου μεχρι Παρασκευή και θα σου πω Ποια παραστατικά; Εμένα η μηχανικός μου (μιλάω για το εξοικονομώ 2023) δεν έχει καταθέσει ακόμα τα δικαιολογητικά! (δεν τα έχει ανεβάσει δηλαδή στο exoikonomo2023.gov.gr) 'Υπάρχουν 7 εκκρεμή δικαιολογητικά' (άδεια, λογαριασμός ρεύματος, φωτογραφίες κλπ). Είναι φυσιολογικό να μην τα έχει ανεβάσει ακόμα; Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2023 από panosena
Ikucic9 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, panosena είπε Ποια παραστατικά; Εμένα η μηχανικός μου (μιλάω για το εξοικονομώ 2023) δεν έχει καταθέσει ακόμα τα δικαιολογητικά! (δεν τα έχει ανεβάσει δηλαδή στο exoikonomo2023.gov.gr) 'Υπάρχουν 7 εκκρεμή δικαιολογητικά' (άδεια, λογαριασμός ρεύματος, φωτογραφίες κλπ). Είναι φυσιολογικό να μην τα έχει ανεβάσει ακόμα; Εξοικονόμω 21 το γράφω παραπάνω
energy52 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, Ikucic9 είπε Νομίζω πρέπει να κατατεθουν τα παραστατικά και να γίνει αίτημα κλήρωσης β πεα. Θα μου πει ο μηχανικός μου μεχρι Παρασκευή και θα σου πω Κι εμενα με πηρε σημερα ο μηχανικος να με ενημερωσει πως σιγα σιγα να μαζευω τα παραστατικα επι πιστωσει υ.δηλωσεις κτλ για να παμε για Β πεα..Εντωμεταξυ περιμενω ακομη τις τεντες εδω και 4 μηνες απο βδομαδα σε βδομαδα με παει.. 1
Ikucic9 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Πράγματι ανεβαίνουν τα παραστατικά (αποδειξεις λιανικής και παροχής υπηρεσιών) επί πιστώσει όσες δεν έχουν εξοφληθεί πλήρως , εξοφλημενες όσες μέσω προκαταβολής εξοφλήθηκαν και μετά γίνεται ουσιαστικά η αίτηση για το β πεα. (Εξοικονόμω 21) Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2023 από Ikucic9
TapsX Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Καλησπέρα ;; Ο μηχανικός, μου ζητά το υπόλοιπο των χρημάτων τις επιδότησης και αφού πάρει τα χρήματα από το πρόγραμμα να μου τα δώσει πίσω. Για ποιο λόγο γίνεται αυτό και τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Ευχαριστώ
Ikucic9 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, TapsX είπε Καλησπέρα ;; Ο μηχανικός, μου ζητά το υπόλοιπο των χρημάτων τις επιδότησης και αφού πάρει τα χρήματα από το πρόγραμμα να μου τα δώσει πίσω. Για ποιο λόγο γίνεται αυτό και τι μπορώ να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Ευχαριστώ Πρόγραμμα ; εξοικονόμω 21; Ο μηχανικός τι λεφτά ζητάει; έχει αναλάβει όλα τα έργα ως προμηθευτής ; Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2023 από Ikucic9
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα