Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, energy52 είπε

Εξοικονομω 2021 στασιμο να προχωρησουν οι εξοφλησεις προμηθευτων κτλ γνωριζουμε κατι παιδια;

Κάποιος σύμβουλος του υπουργείου δήλωσε ότι μέσα στον Νοέμβριο θα προχωρήσει . Επέτρεψε μου να το αμφισβητώ διότι απ' ότι φαίνεται δεν υπάρχει χρήμα . Και γω έχω κολλήσει όπως η μισή Ελλάδα που έχει μπει στο πρόγραμμα 

5 ώρες πριν, xorotaktis είπε

καλησπερα εχω καποιες αποριες σχετικα με το προγραμμα. κληροννομισα ενα παλιο κτηριο του 1960 και θα ηθελα να ενταχθω στο προγραμμα το 2024 αν με το καλο ανοιξει για να το φριαξω.

αν το δηλωσω σαν πρωτη κατοικια και ενταχθω στο προγραμμα και το φριαξω οταν τελειωσει η διαδικασια ολη θα μπορω να το δωσω προς ενοικιαση ; η υπαρχει τιποτα νομος που θα το απαγορευει; ξερει καποιος ; σας ευχαριστω

Και να το πουλήσεις μπορείς αρκεί να μείνουν οι παρεμβάσεις για 5 χρόνια από τον νέο ιδιοκτήτη. Λογικά θα μπορείς και να νοικιάσεις.

• Like 1
  • Απαντ. 6,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, xorotaktis είπε

καλησπερα εχω καποιες αποριες σχετικα με το προγραμμα. κληροννομισα ενα παλιο κτηριο του 1960 και θα ηθελα να ενταχθω στο προγραμμα το 2024 αν με το καλο ανοιξει για να το φριαξω.

αν το δηλωσω σαν πρωτη κατοικια και ενταχθω στο προγραμμα και το φριαξω οταν τελειωσει η διαδικασια ολη θα μπορω να το δωσω προς ενοικιαση ; η υπαρχει τιποτα νομος που θα το απαγορευει; ξερει καποιος ; σας ευχαριστω

Μπαίνεις στην κατηγορία πρόσφατα αποκτημενης κατοικίας. Συμπληρώνεις μια υπεύθυνη δήλωση εάν θα το έχεις σαν κύρια κατοικία η θα το νοικιάζεις. Σε περίπτωση που θα το νοικιάζεις δεν απαγορεύεται αλλά χάνεις ένα 10% του ποσοστού που δικαιουσαι

Επεξ/σία από ALIEN-3-
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε

Μπαίνεις στην κατηγορία πρόσφατα αποκτημενης κατοικίας. Συμπληρώνεις μια υπεύθυνη δήλωση εάν θα το έχεις σαν κύρια κατοικία η θα το νοικιάζεις. Σε περίπτωση που θα το νοικιάζεις δεν απαγορεύεται αλλά χάνεις ένα 10% του ποσοστού που δικαιουσαι

Εννοεί να το νοικιάσει αφου τελειώσει το έργο και εκταμιευτει το εξοικονόμω 

Επεξ/σία από Ikucic9
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ikucic9 είπε

Εννοεί να το νοικιάσει αφου τελειώσει το έργο και εκταμιευτει το εξοικονόμω 

Ναι θα πρέπει να συμπληρώσει την υπεύθυνη δήλωση ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VIIΙ . Εκεί δηλώνει εάν θα το έχει το κτήριο σαν κύρια κατοικία του στο τρέχον φορολογικό έτος. Η αν θα διαμένει κάποιος 3ος .

Τώρα αν θα το νοικιάσει ένα -δυο χρόνια μετά την ολοκλήρωση των έργων δεν ξέρω . Εγώ έστειλα email για την δική μου απορία και με απάντησαν μέσα σε μια μέρα. Ας στείλει και ο φίλος .

Στην δική μου περίπτωση το σπίτι που αγόρασα ένα μήνα πριν νοικιάζεται και έχει συμβόλαιο μέχρι τέλους Γενάρη του 2024 . Αλλά δεν έχω κανένα θέμα με το μείον 10% γιατί θα δηλώσω ότι θα διαμένω εγώ μετά την ολοκλήρωση των έργων ,όπως και θα γίνει 

Δημοσ.
Στις 9/10/2023 στις 1:03 ΜΜ, Ikucic9 είπε

Αν ειναι τόσο μεγάλη η διαφορά στην προσφορά τοτε τι να συζητάμε;

Αν επιτρέπεται τα 13.000 ευρώ για κουφώματα για ποσά τεμάχια κουφωμάτων μιλάμε;

2 Μπαλκονόπορτες 4 παράθυρα 2 εξόπορτες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mepanousis είπε

2 Μπαλκονόπορτες 4 παράθυρα 2 εξόπορτες

13.000 για 8 τεμάχια; εκ των οποίων 2 παράθυρα ; σαν πολύ φουσκωμένα μου φαίνονται 

• Like 3
Δημοσ.

Εμένα μου είπαν σήμερα για 4 μπαλκονόπορτες διπλές και μια μόνη στην κουζίνα που έχω + 5 παράθυρα + μια εξώπορτα ,pvc της κεμερλινγκ 11.000

Δημοσ.

@Ikucic9 εμεις με το προγραμμα του 21 τα εξοδα της ΗΤΚ την παιρνουμε πισω στο τελος μαζι με τα δυο ΠΕΑ σωστα δεν αλλαξε κατι.. Στο νεο προγραμμα δεν ισχυει αυτο;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, energy52 είπε

@Ikucic9 εμεις με το προγραμμα του 21 τα εξοδα της ΗΤΚ την παιρνουμε πισω στο τελος μαζι με τα δυο ΠΕΑ σωστα δεν αλλαξε κατι.. Στο νεο προγραμμα δεν ισχυει αυτο;

Ισχύει απ' ότι ξέρω . Σελ 33 οδηγού 

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Θέλω να κάνω αίτηση στο Εξοικονομώ 2023 για το σπίτι που κληρονόμησα από τον πατέρα μου. Θα δηλωθει ως "πρόσφατη απόκτηση" αφού ο τίτλος ιδιοκτησίας (το συμβόλαιο αποδοχής κληρονομιάς) θα έχει ημερομηνία μετά τις 31/12/2021.

Στον Οδηγό λέει πως "με την αίτηση επισυνάπτεται ο τίτλος ιδιοκτησίας και το πιστοποιητικό μεταγραφής". 

Έχω ξεκινήσει τη διαδικασία της αποδοχής κληρονομιάς, αλλά η συμβολαιογράφος μου λέει ότι δεν θα προλάβουμε τις 15/11/2023 (προθεσμία για αιτήσεις) για να έχει υπογραφεί το συμβόλαιο και για να έχω λάβει το πιστοποιητικό μεταγραφής.

Σε ερώτημα που έκανα στη γραμμή εξυπηρέτησης με παρέπεμψαν σε αυτά που γράφει ο Οδηγός. 

Το ερώτημα είναι: Υπάρχει η δυνατότητα να κάνω την αίτηση τώρα (μεχρι τις 15/11) και να συμπληρώσω τα δικαιολογητικά που μου λείπουν αργότερα; Αυτή τη στιγμή υπάρχουν Ε1, Ε9 στο ονομά μου (αλλά κτηματολόγιο στο όνομα του πατέρα)

Αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τότε σε ποιά φάση θα πρέπει οπωσδήποτε να έχω υποβάλει τα δικαιολογητικά αυτά;

Επίσης θα είναι πρόβλημα να έχει ο τίτλος ιδιοκτησίας και το πιστοποιητικό μεταγραφής ημερομηνία μετά τις 15/11/2023;  ευχαριστώ!

Δημοσ.

Όσον αφορά το πιστοποιητικό μεταγραφής μπορείς να βάλεις και την αίτηση που έχεις κάνει στο κτηματολόγιο ,δεν χρειάζεται να έχει ολοκληρωθεί.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα κα από εμένα 

Βρίσκομαι και εγώ στην ίδια κατάσταση με τον φίλο ποιο πάνω που κληρονόμησα σπίτι και όπου να ναι τελειώνω με τα χαρτιά (θα έχω συμβόλαιο σε 2 μέρες και μένει Κτηματολόγιο απ ότι κατάλαβα).

με φίλο μηχανικό που μίλησα μου λέει δεν προλαβαίνω με τίποτα το πρόγραμμα που κλείνει τώρα.

Επειδη σήμερα σκέφτηκα να δω στο φόρουμ για το πρόγραμμα διαβάζω από το πρωί και είμαι κάπου στην μέση για το αν αξίζει. Εγώ θέλω να κάνω τις εργασίες άμεσα διότι μένω στο σπίτι ήδη και δεν με ψήνει το να ζοριστώ τόσο χοντρά άλλο ένα χειμώνα (οι μάστορες που έχω βρει για τις εργασίες είναι οκ να μου κόψουν τιμολόγια ετεροχρονισμένα )

Εμένα το ερώτημα που μου έχει δημιουργηθεί είναι το κατά ποσο πραγματικά αξίζει όλη αυτή η ταλαιπωρία που διαβάζω από αρκετούς εδώ μέσα. Είμαι στην κλίμακα του 50% και το σπίτι μικρό όποτε τα έξοδα δεν είναι παρα πολύ μεγάλα. 

ευχαριστώ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, arianos16 είπε

Καλησπέρα κα από εμένα 

Βρίσκομαι και εγώ στην ίδια κατάσταση με τον φίλο ποιο πάνω που κληρονόμησα σπίτι και όπου να ναι τελειώνω με τα χαρτιά (θα έχω συμβόλαιο σε 2 μέρες και μένει Κτηματολόγιο απ ότι κατάλαβα).

με φίλο μηχανικό που μίλησα μου λέει δεν προλαβαίνω με τίποτα το πρόγραμμα που κλείνει τώρα.

Επειδη σήμερα σκέφτηκα να δω στο φόρουμ για το πρόγραμμα διαβάζω από το πρωί και είμαι κάπου στην μέση για το αν αξίζει. Εγώ θέλω να κάνω τις εργασίες άμεσα διότι μένω στο σπίτι ήδη και δεν με ψήνει το να ζοριστώ τόσο χοντρά άλλο ένα χειμώνα (οι μάστορες που έχω βρει για τις εργασίες είναι οκ να μου κόψουν τιμολόγια ετεροχρονισμένα )

Εμένα το ερώτημα που μου έχει δημιουργηθεί είναι το κατά ποσο πραγματικά αξίζει όλη αυτή η ταλαιπωρία που διαβάζω από αρκετούς εδώ μέσα. Είμαι στην κλίμακα του 50% και το σπίτι μικρό όποτε τα έξοδα δεν είναι παρα πολύ μεγάλα. 

ευχαριστώ 

Αφού δεν προλαβαίνεις να μπεις στο πρόγραμμα γιατί βάζεις σκουτουρες στο κεφάλι σου να αγχώνεσαι με υποθέσεις;

Το αν αξίζει είναι πολυπαραγοντικό . Και δεν απαντιεται σε δύο γραμμές 

Επεξ/σία από Ikucic9
Δημοσ.
9 hours ago, Ikucic9 said:

Αφού δεν προλαβαίνεις να μπεις στο πρόγραμμα γιατί βάζεις σκουτουρες στο κεφάλι σου να αγχώνεσαι με υποθέσεις;

Το αν αξίζει είναι πολυπαραγοντικό . Και δεν απαντιεται σε δύο γραμμές 

Κατέληξα ότι δεν αξίζει τελικά , αποφάσισα ότι η ψυχική μου υγεία αξίζει πολλά παραπάνω από 4-5κ που θα τα πάρω σε κάνα 2-3 χρόνια 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/10/2023 στις 12:41 ΜΜ, Ikucic9 είπε

13.000 για 8 τεμάχια; εκ των οποίων 2 παράθυρα ; σαν πολύ φουσκωμένα μου φαίνονται 

Αυτά έγραφε ο μηχανικός του πωλητή στο ΠΕΑ που εξέδωσε για να γίνει η μεταβίβαση.Και εμένα μου φαίνονται υπερβολικά φουσκωμένα.

Λοιπόν αφού βρήκα μηχανικό και μου αξήγησε αναλυτικά τι παίζει , το πρόγραμμα είναι μία ταλαιπωρία για όλους με εξαίρεση μέσα στον Covid όπου είχαν δώσει μια μεγάλη επιδότηση της τάξης το 80%.

Ουσιαστικά δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα βοηθήσει να βελτιώσεις οπτικά και λειτουργικά ένα σπίτι αλλά πρόκειται για ένα πρόγραμμα που βοηθάει στο να χρειάζεται λιγότερες θερμίδες για ψύξη/ θέρμανση το κάθε σπίτι.

Αυτό σημαίνει ότι δίνεται βάρος σε εξωτερικές μονώσεις ταράτσας - πρόσοψης , όπου μάλιστα στην πρόσοψη χρειάζεσαι και γραπτή άδεια από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες κάτι που μπορεί εύκολα να αρνηθούν σε μικρά κτήρια 3ων - 4ων ορόφων λόγο ελληνικής ιδιοσυγκρασίας.

Ένα παλαιό σπίτι του 60 ,  με μόνωση ταράτσας και θερμοπρόσοψη , ήδη έχει εξαντλήσει το μέγιστο ποσό της επιδότησης(18.000 ευρώ) χωρίς να μπορεί να αλλάξει λέβητα , ή να βάλει κουφώματα ...

Αν τώρα κάποιος θέλει να το ενοικιάσει ή και να μείνει μέσα , ίσως να είναι προτιμώτερο ειδικά αν είναι σε περιοχή που δεν πιάνει πολύ κρύο να βάλει έναν ηλιακό (500-1000 ευρώ) Να βάλει φθηνά κουφώματα ( ~5000 με 7000 ευρώ  )  ώστε το σπίτι να μην έχει θόρυβο , να έχει λειτουργικά παράθυρα με σίτες ώστε το καλοκαίρι και να αερίζεται και με τα μισά λεφτά να έχει ένα τουλάχιστον αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα που κακά τα ψέματα είναι πιο βασικό για να μπορέσεις να νοικιάσεις έναν χώρο ή και να μήνεις μέσα εφόσων δεν αντιμετωπίζεις ακραίες θερμοκρασίες.

Επεξ/σία από mepanousis
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...