Ikucic9 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 7 ώρες πριν, mepanousis είπε Καλησπέρα σε όλους. Ενδιαφερόμουν να βελτιώσω ένα ακίνητο τελευταίας ενεργιακής κατηγορίας. Διάβασα αρκετά posts και έχω έρθει σε επαφή με δύο εταιρίες που αναλαμβάνουν από την αρχή την αίτηση. Είχα κάποιες αμφιβολίες για το πρόγραμμα αυτό και τελικά με τα λίγα που διάβασα και εδώ αλλά και από τις απαντήσεις των δύο εταιριών διαπίστωσα ότι πρακτικά υπάρχει τυράκι μέσα σε φάκα.Το τυράκι είναι ένα ποσοστό επί τοις εκατό που υποτίθεται ότι θα κερδίσει ο ιδιοκτήτης και η φάκα είναι ένας λαβύρνιθος γεμάτος παγίδες τόσο από τους εμπόρους και μηχανικούς όσο και από τον ίδιο τον θεσμό. Αν δεν κάνω λάθος λοιπόν , υπάρχει υπερτιμολόγηση στα υλικά και την εργασία . υπάρχουν παράπλευρα έξοδα και γενικά , νομίζω ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι σε θέση να ξοδέψουν απλόχερα ένα πενταψήφειο νούμερο χρημάτων που μέσω του προγράμματος μπορούν να το πάρουν σαν δάνειο κρατώντας το κεφάλαιο. Η επιδότηση που έχω είναι 55% αλλά αισθάνομαι ότι θα κοστίσει παραπάνω τελικά μέσω του προγράμματος από ότι να το έκανα μόνος μου έχοντας κάθε ελευθερία επιλογών που δεν επιτρέπει το πρόγραμμα. Αν κάνω κάπου λάθος θα χαρώ πραγματικά να ακούσω κάποια άλλη απόψη. Επίσης οι εταιρίες που ήρθα σε επαφή δεν έκαναν καμία κοστολόγηση όσο και αν το ζήτησα αλλά το μόνο που φάνηκε να τους ενδιαφέρει είναι τα τμ ώστε να υπολογίσουν την μέγιστη χρηματοδότηση.Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια κονδύλια και η αγορά κοιτάει να τα εκμεταλευτεί στο έπακρο με την τσέπη του ιδιοκτήτη να έρχεται τελευταία ή και να είναι εντελώς εκτός εξίσωσης. Ζητώ συγνώμη αν κάνω κάπου λάθος και αν κάποιος γνωρίζει να μου συστήσει μηχανικούς/συνεργεία που να λειτουργούν προς κοινό όφελος ιδιοκτήτη - τεχνικού θα ήμουν ευγνώμων. Τι παρεμβάσεις θέλεις να κάνεις ; Εγώ το πρόβλημα που εντοπίζω στην περίπτωση σου είναι το 55% . Αν ήταν πχ 70 θα σου έλεγα ότι δεν έχεις να χάσεις κάτι. Παράπλευρα έξοδα είναι μόνο η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου αλλά από την άλλη είναι χρήσιμη να την έχεις. Όλα τα άλλα πεα και άδειες τα πληρώνεις μεν αλλά τα παίρνεις πίσω τα λεφτά. Παράπλευρο βέβαιο κόστος είναι το πιθανό κόστος τακτοποίησης αν έχεις κάποια μικρή ή μεγαλύτερη αυθαιρεσία . Αλλά και πάλι κάποτε θα χρειαστεί να το κάνεις και αυτό. Αλλά και πάλι εξαρτάται από τι παρεμβάσεις θέλεις να κάνεις;
mepanousis Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2023 3 ώρες πριν, Ikucic9 είπε Τι παρεμβάσεις θέλεις να κάνεις ; Εγώ το πρόβλημα που εντοπίζω στην περίπτωση σου είναι το 55% . Αν ήταν πχ 70 θα σου έλεγα ότι δεν έχεις να χάσεις κάτι. Παράπλευρα έξοδα είναι μόνο η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου αλλά από την άλλη είναι χρήσιμη να την έχεις. Όλα τα άλλα πεα και άδειες τα πληρώνεις μεν αλλά τα παίρνεις πίσω τα λεφτά. Παράπλευρο βέβαιο κόστος είναι το πιθανό κόστος τακτοποίησης αν έχεις κάποια μικρή ή μεγαλύτερη αυθαιρεσία . Αλλά και πάλι κάποτε θα χρειαστεί να το κάνεις και αυτό. Αλλά και πάλι εξαρτάται από τι παρεμβάσεις θέλεις να κάνεις; Σας ευχαριστώ για τον χρονο σας και την απάντηση. Θα ήθελα να κάνω την ελάχιστη υποχρεωτική παρέμβαση στο οίκημα που θα επιφέρει το μεγαλύτερο κέρδος από το πρόγραμμα.Το κτήριο είναι νόμιμο. Το ερώτημα είναι απλό , εκτός προγράμματος παίρνω προσφορά για πορτοπαράθυρα στα 5000 ευρώ ,αν το ψάξω σίγουρα θα βρω και παρακάτω , με το πρόγραμμα θα πληρώσω 2500 ευρώ ή είναι φτιαγμένο έτσι να πληρώσω 5000 ή και παραπάνω με διευκόλυνση το δάνειο ; Ομοίως θα με ενδιέφερε για εγκατάσταση φυσικού αερίου αν πραγματικά υπήρχε κάποια εξοικονόμηση μέσω του προγράμματος όπως και ηλιακός. Σας ευχαριστώ και πάλι που σταθήκατε.
Ikucic9 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, mepanousis είπε Σας ευχαριστώ για τον χρονο σας και την απάντηση. Θα ήθελα να κάνω την ελάχιστη υποχρεωτική παρέμβαση στο οίκημα που θα επιφέρει το μεγαλύτερο κέρδος από το πρόγραμμα.Το κτήριο είναι νόμιμο. Το ερώτημα είναι απλό , εκτός προγράμματος παίρνω προσφορά για πορτοπαράθυρα στα 5000 ευρώ ,αν το ψάξω σίγουρα θα βρω και παρακάτω , με το πρόγραμμα θα πληρώσω 2500 ευρώ ή είναι φτιαγμένο έτσι να πληρώσω 5000 ή και παραπάνω με διευκόλυνση το δάνειο ; Ομοίως θα με ενδιέφερε για εγκατάσταση φυσικού αερίου αν πραγματικά υπήρχε κάποια εξοικονόμηση μέσω του προγράμματος όπως και ηλιακός. Σας ευχαριστώ και πάλι που σταθήκατε. Δεν είμαι μηχανικός αλλά με μόνο αυτές τις δύο παρεμβάσεις δεν νομίζω να πιάνετε τρεις ενεργειακές κατηγορίες. Οπότε αν είναι να κάνετε και άλλες (που χωρίς πρόγραμμα δεν θα τις κάνατε ) τότε σίγουρα δεν συμφέρει. Νομίζω αυτό πρέπει να δείτε πρώτα. Απ' την άλλη δοκιμάστε να πάρετε και προσφορές εκτός προγράμματος να δούμε πράγματι μπορείτε να πετύχετε πολύ καλύτερες τιμές. Στο πρόγραμμα λογικά θα βρείτε παντως τις ανώτατες τιμές που δικαιολογεί το πρόγραμμα αυτο σχεδόν σίγουρο. Η μόνη διευκόλυνση που θα πάρετε δεν είναι η διευκόλυνση του δανείου. Θα πάρετε και το 55% της δαπάνης. Γράφετε στο πρώτο μηνυμα Η επιδότηση που έχω είναι 55% αλλά αισθάνομαι ότι θα κοστίσει παραπάνω τελικά μέσω του προγράμματος από ότι να το έκανα μόνος μου έχοντας κάθε ελευθερία επιλογών που δεν επιτρέπει το πρόγραμμα. δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Δεν θα κοστίσει παραπάνω . Το 55% που δεν θα πληρώσετε καθόλου αποκλείεται κατά τη γνώμη μου να καλύψει την τιμή που θα βρείτε εκτός προγράμματος. Άλλωστε οι έξτρα δαπάνες που θα καταβάλλετε ένα ποσό για τον μηχανικό που θα σας κάνει τα χαρτιά αν δεν τα κάνετε μόνος σας. Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2023 από Ikucic9
AristidisZ Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 On 06/10/2023 at 15:10, Ikucic9 said: Εγώ δεν βλέπω να προχωρά τίποτα . Μια ένωση μηχανικών προτείνει αυτό. https://news.b2green.gr/38554/σμηβε-επίσπευση-εξοικονομώ-με-την-υπό Να μην γίνεται κλήρωση του β ενεργειακού. Δεν προχωρά τίποτα. Μηχανικοί για β πεα δεν υπάρχουν στο μητρώων για την κλήρωση. Και ψιλιαζομαι ότι είναι και βαθύτεροι οι λόγοι (δεν έχουν λεφτά να κλείσουν τα προγράμματα). Μπλέξαμε με το εξοικονόμω 21 .... Πάντως αίτηση για το μητρώο μπορείς να κάνεις κανονικά (έχω μπει)
Ikucic9 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, AristidisZ είπε Πάντως αίτηση για το μητρώο μπορείς να κάνεις κανονικά (έχω μπει) Ναι αλλά όλοι λένε ότι δεν έχει ανταπόκριση. Και εδώ που τα λέμε στην περιοχή που είμαι όσοι μηχανικους γνωρίζω μου έχουν πει ότι δεν ξέρουν κάποιον που να έχει μπει.
mepanousis Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2023 18 ώρες πριν, Ikucic9 είπε Δεν είμαι μηχανικός αλλά με μόνο αυτές τις δύο παρεμβάσεις δεν νομίζω να πιάνετε τρεις ενεργειακές κατηγορίες. Οπότε αν είναι να κάνετε και άλλες (που χωρίς πρόγραμμα δεν θα τις κάνατε ) τότε σίγουρα δεν συμφέρει. Νομίζω αυτό πρέπει να δείτε πρώτα. Απ' την άλλη δοκιμάστε να πάρετε και προσφορές εκτός προγράμματος να δούμε πράγματι μπορείτε να πετύχετε πολύ καλύτερες τιμές. Στο πρόγραμμα λογικά θα βρείτε παντως τις ανώτατες τιμές που δικαιολογεί το πρόγραμμα αυτο σχεδόν σίγουρο. Η μόνη διευκόλυνση που θα πάρετε δεν είναι η διευκόλυνση του δανείου. Θα πάρετε και το 55% της δαπάνης. Γράφετε στο πρώτο μηνυμα Η επιδότηση που έχω είναι 55% αλλά αισθάνομαι ότι θα κοστίσει παραπάνω τελικά μέσω του προγράμματος από ότι να το έκανα μόνος μου έχοντας κάθε ελευθερία επιλογών που δεν επιτρέπει το πρόγραμμα. δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό. Δεν θα κοστίσει παραπάνω . Το 55% που δεν θα πληρώσετε καθόλου αποκλείεται κατά τη γνώμη μου να καλύψει την τιμή που θα βρείτε εκτός προγράμματος. Άλλωστε οι έξτρα δαπάνες που θα καταβάλλετε ένα ποσό για τον μηχανικό που θα σας κάνει τα χαρτιά αν δεν τα κάνετε μόνος σας. Ευχαριστώ και πάλι που στέκεστε. Θα σας δώσω ένα στοιχείο για να καταλάβετε τις αμφιβολίες μου . Έχω ένα σχετικά πρόσφατο πιστοποιητικό ( 2 ετών) που δείχνει ότι το κτήριο είναι σε την τελευταία ενεργειακή κατάταξη και προτείνει κάποιες εργασίες βελτίωσης . Εκτιμάει τα κουφώματα στις 13.000 ευρώ όταν έχω προσφορά με 5000 ευρώ αυτή την στιγμή . Η δε προσφορά των 5000 ευρώ κρίνεται πιθανών τσιμπημένη. Οπότε το 55% των 13.000 ευρώ είναι μεγαλύτερο από το να έκανα την εργασία εκτός προγράμματος . Επίσης θα με.ενδιεφερε να ξερω αν μπορώ να κάνω αίτηση δοκιμαστικά στο πρόγραμμα και αν δω ότι δεν με συμφέρει να μην προχωρήσω σε καμία εργασία , κάτι ανάλογο που συμβαίνει με τα voucher συσκευών που πολύς κόσμος δεν προχώρησε σε αντικατάσταση .
Ikucic9 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 8/10/2023 στις 7:14 ΜΜ, mepanousis είπε Ευχαριστώ και πάλι που στέκεστε. Θα σας δώσω ένα στοιχείο για να καταλάβετε τις αμφιβολίες μου . Έχω ένα σχετικά πρόσφατο πιστοποιητικό ( 2 ετών) που δείχνει ότι το κτήριο είναι σε την τελευταία ενεργειακή κατάταξη και προτείνει κάποιες εργασίες βελτίωσης . Εκτιμάει τα κουφώματα στις 13.000 ευρώ όταν έχω προσφορά με 5000 ευρώ αυτή την στιγμή . Η δε προσφορά των 5000 ευρώ κρίνεται πιθανών τσιμπημένη. Οπότε το 55% των 13.000 ευρώ είναι μεγαλύτερο από το να έκανα την εργασία εκτός προγράμματος . Επίσης θα με.ενδιεφερε να ξερω αν μπορώ να κάνω αίτηση δοκιμαστικά στο πρόγραμμα και αν δω ότι δεν με συμφέρει να μην προχωρήσω σε καμία εργασία , κάτι ανάλογο που συμβαίνει με τα voucher συσκευών που πολύς κόσμος δεν προχώρησε σε αντικατάσταση . Αν ειναι τόσο μεγάλη η διαφορά στην προσφορά τοτε τι να συζητάμε; Αν επιτρέπεται τα 13.000 ευρώ για κουφώματα για ποσά τεμάχια κουφωμάτων μιλάμε; Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2023 από Ikucic9
Ikucic9 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Στις 9/10/2023 στις 1:03 ΜΜ, Ikucic9 είπε Αν ειναι τόσο μεγάλη η διαφορά στην προσφορά τοτε τι να συζητάμε; Αν επιτρέπεται τα 13.000 ευρώ για κουφώματα για ποσά τεμάχια κουφωμάτων μιλάμε; Στις 8/10/2023 στις 7:14 ΜΜ, mepanousis είπε Ευχαριστώ και πάλι που στέκεστε. Θα σας δώσω ένα στοιχείο για να καταλάβετε τις αμφιβολίες μου . Έχω ένα σχετικά πρόσφατο πιστοποιητικό ( 2 ετών) που δείχνει ότι το κτήριο είναι σε την τελευταία ενεργειακή κατάταξη και προτείνει κάποιες εργασίες βελτίωσης . Εκτιμάει τα κουφώματα στις 13.000 ευρώ όταν έχω προσφορά με 5000 ευρώ αυτή την στιγμή . Η δε προσφορά των 5000 ευρώ κρίνεται πιθανών τσιμπημένη. Οπότε το 55% των 13.000 ευρώ είναι μεγαλύτερο από το να έκανα την εργασία εκτός προγράμματος . Επίσης θα με.ενδιεφερε να ξερω αν μπορώ να κάνω αίτηση δοκιμαστικά στο πρόγραμμα και αν δω ότι δεν με συμφέρει να μην προχωρήσω σε καμία εργασία , κάτι ανάλογο που συμβαίνει με τα voucher συσκευών που πολύς κόσμος δεν προχώρησε σε αντικατάσταση . Αν τόσο μεγάλη η διαφορά στην προσφορά τοτε τι να συζητάμε; Αν επιτρέπεται τα 13.000 ευρώ για κουφώματα για ποσά τεμάχια κουφωμάτων μιλάμε; https://news.b2green.gr/38697/εξοικονομώ-γιατί-καθυστερεί-η-κλήρωσ Εδώ γράφει ότι το ΤΕΕ είναι έτοιμο για κληρώσεις διότι έχουν γραφτεί ήδη 5500 ενεργειακοί επιθεωρητές για το β πεα. Το πρόβλημα είναι λέει ότι δεν έχει γίνει αναθεώρηση του οδηγού κυρίως ως προς την κατάργηση της τμηματικης ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων. Μπούρδες λέω εγώ και πιο συγκεκριμένα . 1. Πριν το β πεα θα πρέπει να ανοίξει η εισαγωγή παραστατικών των προμηθευτών στην πλατφορμα . Γιατί δεν ανοίγει; 2. 5500 ενεργειακοί για β πεα έχουν γραφτεί στο μητρώων αλλά που; στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη; στην επαρχία τι γίνεται; γιατί έκαναν αλλαγή και γράφουν ότι μπορεί να πάει ένας ενεργειακός και εντός αποκεντρωμένης για να κάνει έλεγχο; δηλ εδώ Θεσπρωτία θα μου έρθει κάποιος από Κοζάνη; για ποσά ; για 300 ευρώ θα χαλάσει τα μισά στις μετακινήσεις; Συμπέρασμα : δεν υπάρχει άλλη ρευστότητα και ψάχνουν φθηνές δικαιολογίες για να κολλήσουν ένα πρόγραμμα που φαίνεται να ολοκληρώνεται στην καλύτερη περίπτωση σε 2 χρόνια από τώρα δηλ 4 χρόνια από το άνοιγμα του. Δώσανε τα 70% στην αρχή και μην το είδατε τον παναη... Αν μπορεί κάποιος να με πείσει για το αντίθετο ας το κάνει. Αλλά τα ίδια έκαναν και με το εξοικονόμω 20 όταν ζητούσαν οι ελεγκτές τα ίδια χαρτιά ξανά και ξανά για να καθυστερούν τις πληρωμές. 4 χρόνια να ολοκληρωθεί και 5 χρόνια η υποχρέωση μη αλλαγών μας κάνουν 9 χρόνια στην καλύτερη περίπτωση. Διότι όπως ξαναειπα εγώ θέλω να κάνω κάποιες αλλαγές στο διαμέρισμα αυτό με όμορο διαμέρισμα που μου ανήκει. Ε λοιπόν δεν μπορώ μέχρι τότε θα έχω γεράσει.
GREGORYMO Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 56 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε Αν τόσο μεγάλη η διαφορά στην προσφορά τοτε τι να συζητάμε; Αν επιτρέπεται τα 13.000 ευρώ για κουφώματα για ποσά τεμάχια κουφωμάτων μιλάμε; https://news.b2green.gr/38697/εξοικονομώ-γιατί-καθυστερεί-η-κλήρωσ Εδώ γράφει ότι το ΤΕΕ είναι έτοιμο για κληρώσεις διότι έχουν γραφτεί ήδη 5500 ενεργειακοί επιθεωρητές για το β πεα. Το πρόβλημα είναι λέει ότι δεν έχει γίνει αναθεώρηση του οδηγού κυρίως ως προς την κατάργηση της τμηματικης ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων. Μπούρδες λέω εγώ και πιο συγκεκριμένα . 1. Πριν το β πεα θα πρέπει να ανοίξει η εισαγωγή παραστατικών των προμηθευτών στην πλατφορμα . Γιατί δεν ανοίγει; 2. 5500 ενεργειακοί για β πεα έχουν γραφτεί στο μητρώων αλλά που; στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη; στην επαρχία τι γίνεται; γιατί έκαναν αλλαγή και γράφουν ότι μπορεί να πάει ένας ενεργειακός και εντός αποκεντρωμένης για να κάνει έλεγχο; δηλ εδώ Θεσπρωτία θα μου έρθει κάποιος από Κοζάνη; για ποσά ; για 300 ευρώ θα χαλάσει τα μισά στις μετακινήσεις; Συμπέρασμα : δεν υπάρχει άλλη ρευστότητα και ψάχνουν φθηνές δικαιολογίες για να κολλήσουν ένα πρόγραμμα που φαίνεται να ολοκληρώνεται στην καλύτερη περίπτωση σε 2 χρόνια από τώρα δηλ 4 χρόνια από το άνοιγμα του. Δώσανε τα 70% στην αρχή και μην το είδατε τον παναη... Αν μπορεί κάποιος να με πείσει για το αντίθετο ας το κάνει. Αλλά τα ίδια έκαναν και με το εξοικονόμω 20 όταν ζητούσαν οι ελεγκτές τα ίδια χαρτιά ξανά και ξανά για να καθυστερούν τις πληρωμές. 4 χρόνια να ολοκληρωθεί και 5 χρόνια η υποχρέωση μη αλλαγών μας κάνουν 9 χρόνια στην καλύτερη περίπτωση. Διότι όπως ξαναειπα εγώ θέλω να κάνω κάποιες αλλαγές στο διαμέρισμα αυτό με όμορο διαμέρισμα που μου ανήκει. Ε λοιπόν δεν μπορώ μέχρι τότε θα έχω γεράσει. Αλλαγές? Και η ενεργειακή κλάση, θα παραμείνει η ίδια?
Ikucic9 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 6 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Αλλαγές? Και η ενεργειακή κλάση, θα παραμείνει η ίδια? Θα γίνει αλλαγή στην διαμερισμάτωση. Δηλ το ένα διαμέρισμα θα δώσει στο άλλο. δηλ το ένα θα μειωθεί και το άλλο θα αυξηθεί κατά τα ίδια τετραγωγικά. Θα βγουν νέες άδειες, νέα ΠΕΑ , νέες ΗΤΚ όμως αν δεν κλείσει το εξοικονομώ και αν δεν περάσουν και 5 χρόνια από την εκταμίευση δεν μπορώ να κάνω κάτι. Αυτό το ήξερα . Ότι δηλ θα πρέπει να περιμένω 5 χρόνια από την εκταμίευση. Αυτό που δεν ήξερα ήταν ότι το εξοικονομώ του 21 θα τελειώσει το 3021.
cbamak1 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2023 Στις 7/10/2023 στις 12:17 ΠΜ, mepanousis είπε Καλησπέρα σε όλους. Ενδιαφερόμουν να βελτιώσω ένα ακίνητο τελευταίας ενεργιακής κατηγορίας. Διάβασα αρκετά posts και έχω έρθει σε επαφή με δύο εταιρίες που αναλαμβάνουν από την αρχή την αίτηση. Είχα κάποιες αμφιβολίες για το πρόγραμμα αυτό και τελικά με τα λίγα που διάβασα και εδώ αλλά και από τις απαντήσεις των δύο εταιριών διαπίστωσα ότι πρακτικά υπάρχει τυράκι μέσα σε φάκα.Το τυράκι είναι ένα ποσοστό επί τοις εκατό που υποτίθεται ότι θα κερδίσει ο ιδιοκτήτης και η φάκα είναι ένας λαβύρνιθος γεμάτος παγίδες τόσο από τους εμπόρους και μηχανικούς όσο και από τον ίδιο τον θεσμό. Αν δεν κάνω λάθος λοιπόν , υπάρχει υπερτιμολόγηση στα υλικά και την εργασία . υπάρχουν παράπλευρα έξοδα και γενικά , νομίζω ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι σε θέση να ξοδέψουν απλόχερα ένα πενταψήφειο νούμερο χρημάτων που μέσω του προγράμματος μπορούν να το πάρουν σαν δάνειο κρατώντας το κεφάλαιο. Η επιδότηση που έχω είναι 55% αλλά αισθάνομαι ότι θα κοστίσει παραπάνω τελικά μέσω του προγράμματος από ότι να το έκανα μόνος μου έχοντας κάθε ελευθερία επιλογών που δεν επιτρέπει το πρόγραμμα. Αν κάνω κάπου λάθος θα χαρώ πραγματικά να ακούσω κάποια άλλη απόψη. Επίσης οι εταιρίες που ήρθα σε επαφή δεν έκαναν καμία κοστολόγηση όσο και αν το ζήτησα αλλά το μόνο που φάνηκε να τους ενδιαφέρει είναι τα τμ ώστε να υπολογίσουν την μέγιστη χρηματοδότηση.Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια κονδύλια και η αγορά κοιτάει να τα εκμεταλευτεί στο έπακρο με την τσέπη του ιδιοκτήτη να έρχεται τελευταία ή και να είναι εντελώς εκτός εξίσωσης. Ζητώ συγνώμη αν κάνω κάπου λάθος και αν κάποιος γνωρίζει να μου συστήσει μηχανικούς/συνεργεία που να λειτουργούν προς κοινό όφελος ιδιοκτήτη - τεχνικού θα ήμουν ευγνώμων. Έτσι ακριβώς είναι. Τα είπες όλα και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου !!
Ikucic9 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2023 Εξοικονόμω 2021 η δυσλειτουργία συνεχίζεται Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Στις 30/08/2021 εκδόθηκε η προδημοσίευση του Προγράμματος «Εξοικονομώ 2021» και στις 10/12/2021 εκδόθηκε η με ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΕΣΠΑΕΝ/118225/2849 (ΦΕΚ Β’ 5778/10.12.2021) Υπουργού Οικονομικών, του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τίτλο «Προκήρυξη του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021». Μέχρι σήμερα 20/10/2023 δεν είναι δυνατή γραφειοκρατικά η υποβολή αιτήματος δανειοδότησης για τους ωφελούμενους κατηγορίας 1 (χαμηλού εισοδήματος) με εγγυοδοσία του Δημοσίου (άρθρο 4.3β της προκήρυξης) με αποτέλεσμα την μη δυνατότητα υλοποίησης των έργων αυτών που ανάγονται κατ’ εκτίμηση σε 20%-25% του συνολικού κύκλου εργασιών «Εξοικονομώ 2021» και επηρεάζει όπως καταλαβαίνεται συμπολίτες μας που δεν έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν στις απαραίτητες δράσεις, πέραν του ότι δυσχεραίνει την προσπάθεια της χώρας για την καταπολέμηση της ενεργειακής ένδειας. Κρίνεται σκόπιμο λοιπόν η αντιμετώπιση του ζητήματος από μεριά σας το συντομότερο δυνατόν. Επίσης ο έλεγχος/αποπληρωμή/εξόφληση όλων των ήδη κατασκευασθέντων έργων με την διενέργεια της Β΄ ενεργειακής επιθεώρησης (άρθρο 7.3 σελ 81 της προκήρυξης) δεν προχωράει λόγω μη λειτουργίας του συστήματος πραγματοποίησης κλήρωσης ενεργειακών επιθεωρητών. Δεδομένης της μεγάλης δυσλειτουργίας που παρατηρείται καθώς και τα προβλήματα ρευστότητας των προμηθευτών που δεν εξοφλούνται για τις εργασίες που ολοκλήρωσαν θα πρέπει είτε άμεσα να λειτουργήσει το σύστημα κλήρωσης είτε εναλλακτικά να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να προσλάβουν ενεργειακό επιθεωρητή για την διενέργεια της Β΄ενεργειακής επιθεώρησης. Με εκτίμηση Για την Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. /Τμήμα Ν. Αιτωλ/νίας
xorotaktis Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 καλησπερα εχω καποιες αποριες σχετικα με το προγραμμα. κληροννομισα ενα παλιο κτηριο του 1960 και θα ηθελα να ενταχθω στο προγραμμα το 2024 αν με το καλο ανοιξει για να το φριαξω. αν το δηλωσω σαν πρωτη κατοικια και ενταχθω στο προγραμμα και το φριαξω οταν τελειωσει η διαδικασια ολη θα μπορω να το δωσω προς ενοικιαση ; η υπαρχει τιποτα νομος που θα το απαγορευει; ξερει καποιος ; σας ευχαριστω
energy52 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Εξοικονομω 2021 στασιμο να προχωρησουν οι εξοφλησεις προμηθευτων κτλ γνωριζουμε κατι παιδια;
GREGORYMO Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2023 2 ώρες πριν, xorotaktis είπε καλησπερα εχω καποιες αποριες σχετικα με το προγραμμα. κληροννομισα ενα παλιο κτηριο του 1960 και θα ηθελα να ενταχθω στο προγραμμα το 2024 αν με το καλο ανοιξει για να το φριαξω. αν το δηλωσω σαν πρωτη κατοικια και ενταχθω στο προγραμμα και το φριαξω οταν τελειωσει η διαδικασια ολη θα μπορω να το δωσω προς ενοικιαση ; η υπαρχει τιποτα νομος που θα το απαγορευει; ξερει καποιος ; σας ευχαριστω Τον οδηγό του προγράμματος θα διαβάσεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα