Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 15/9/2023 στις 10:11 ΜΜ, Ikucic9 είπε

Μπορείς να το κάνεις και έτσι 

προσπαθω να βαλω  στον προμηθευτή τα τελευταια 700 ευρω  απο το 70% της προκαταβολής ( επειδη τα έδωσα τμηματικα τα προηγουμενα ) και μου βγαζει αυτο το μηνυμα  :

• Τα στοιχεία της αίτησής σας είναι πλήρη. Για να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο παρακαλώ επιλέξτε : Καταβολή προκαταβολών επιχορήγησης
  • Είστε σίγουροι ότι θέλετε να συνεχίσετε με την καταχώρηση προκαταβολών επιχορήγησης ;

Άκυρο                     Καταβολή προκαταβολών επιχορήγησης

πατάω το καταβολή προκαταβολών επιχορήγησης για να συνεχίσω ή κανω κατι λάθος; έχει τύχει σε κανέναν κατι παρόμοιο;

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν θυμαμαι σωστα αυτο βγαζει.

Οταν μοιραζες τα προηγουμενα ποσα δεν στο εβγαζε αυτο;

Επεξ/σία από dimitris_sal
Δημοσ.
21 ώρες πριν, teodur είπε

προσπαθω να βαλω  στον προμηθευτή τα τελευταια 700 ευρω  απο το 70% της προκαταβολής ( επειδη τα έδωσα τμηματικα τα προηγουμενα ) και μου βγαζει αυτο το μηνυμα  :

• Τα στοιχεία της αίτησής σας είναι πλήρη. Για να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο παρακαλώ επιλέξτε : Καταβολή προκαταβολών επιχορήγησης
  • Είστε σίγουροι ότι θέλετε να συνεχίσετε με την καταχώρηση προκαταβολών επιχορήγησης ;

Άκυρο                     Καταβολή προκαταβολών επιχορήγησης

πατάω το καταβολή προκαταβολών επιχορήγησης για να συνεχίσω ή κανω κατι λάθος; έχει τύχει σε κανέναν κατι παρόμοιο;

Γιατί δεν κανεις ένα τηλ στο help desk γι αυτά τα ζητήματα ώστε να μην έχεις αμφιβολίες ;

Προσωπικά δεν τα έχω μοιράσει ακόμη όλα αλλά δεν θυμάμαι και τι έγραφε όταν μοίραζα τα πρώτα . Πάει αρκετός καιρός.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω γιατί ενώ έχουν μπει οι προκαταβολές στους προμηθευτές έχει κολλήσει στο βήμα 6  και δεν προχωράει η διαδικασία?έχω ενταχθεί στο εξοικονομώ του 2021???

Επεξ/σία από hf77
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλη η Ελλάδα είναι είναι κολλημένη εκεί διότι δεν το προχωράνε .

Εμπρός λοιπόν για εξοικονόμω 2023!!!! 

Εγώ ήδη αρχίζω να μαθαίνω στα παιδιά μου τι εστι εξοικονόμω 2021 διότι από ότι φαίνεται θα το κληρονομήσουν και αυτό μαζί με την υπολοιπη αμύθητη περιούσια μου ...

Μπορεί ο μηχανικός που θα κάνει το β πεα να είναι κάποιος από τους συμμαθητές των παιδιών μου τώρα στο σχολείο.

Επεξ/σία από Ikucic9
  • Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα θα ήθελα την βοήθεια σας.

Έχω ενταχθεί στο εξοικονομώ του 2021.

Έβαλα 3 κλιματιστικά τα οποία μετά που τα δούλεψα είχα θέματα με τα πλαστικά τους με πολλά τριξιματα.

Μίλησα με την αντιπροσωπεία αμέσως και μου τα άλλαξαν.

Το θέμα είναι ότι το τιμολόγιο που έχει ανέβει είναι με άλλο μοντέλο και αυτά που ήρθα είναι με νεότερο μοντέλο και πιο καλά χαρακτηριστικά.

Από το μαγαζί που τα πήρα μου είπαν ότι δεν μπορούν να ακυρώσουν την προηγούμενη απόδειξη λιανικής γιατί τα κλιματιστικά που πήρα δεν έχουν τιμολογηθεί ποτέ από αυτούς και αφού πρόκειται για αντικατάσταση και η αντιπροσωπεία δεν δίνει κάτι ,μίλησα μαζί τους

Να ξανάπω ότι τα κλιματιστικά που έβαλα είναι της ίδιας εταιρείας με τα προβληματικά πιο νέο μοντέλο και με καλύτερα χαρακτηριστικά.

Τι γίνεται τώρα άραγε λέτε να υπάρχει κάποιο θέμα με το β Πες όταν έρθει η ώρα των ελέγχων?

Σας ευχαριστώ 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, hf77 είπε

Καλημέρα θα ήθελα την βοήθεια σας.

Έχω ενταχθεί στο εξοικονομώ του 2021.

Έβαλα 3 κλιματιστικά τα οποία μετά που τα δούλεψα είχα θέματα με τα πλαστικά τους με πολλά τριξιματα.

Μίλησα με την αντιπροσωπεία αμέσως και μου τα άλλαξαν.

Το θέμα είναι ότι το τιμολόγιο που έχει ανέβει είναι με άλλο μοντέλο και αυτά που ήρθα είναι με νεότερο μοντέλο και πιο καλά χαρακτηριστικά.

Από το μαγαζί που τα πήρα μου είπαν ότι δεν μπορούν να ακυρώσουν την προηγούμενη απόδειξη λιανικής γιατί τα κλιματιστικά που πήρα δεν έχουν τιμολογηθεί ποτέ από αυτούς και αφού πρόκειται για αντικατάσταση και η αντιπροσωπεία δεν δίνει κάτι ,μίλησα μαζί τους

Να ξανάπω ότι τα κλιματιστικά που έβαλα είναι της ίδιας εταιρείας με τα προβληματικά πιο νέο μοντέλο και με καλύτερα χαρακτηριστικά.

Τι γίνεται τώρα άραγε λέτε να υπάρχει κάποιο θέμα με το β Πες όταν έρθει η ώρα των ελέγχων?

Σας ευχαριστώ 

Νομίζω ότι πριν το κάνεις έπρεπε να συνενοηθεις με τον μηχανικο σου ή να κάνεις ένα γραπτό αίτημα στα help desks.

Μάλλον δεν το έκανες.

Τώρα μήπως έστω να πάρεις μια βεβαίωση από εκεί που το αγόρασες ή από αυτούς που έχουν το σέρβις που να λέει τι έγινε και γιατί αντικαταστάθηκαν για το έχεις σε πιθανό έλεγχο;

Αλλά επειδή τέτοια θέματα δεν είναι για να σε συμβουλεύουμε εμείς οι ιδιοκτήτες νομίζω πρέπει να μιλήσεις με τον μηχανικό σου.

Δημοσ.

Στις προυποθέσεις για το Εξοικονομώ 2023 αναφέρει οτι:

"Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα (πλήρης κυριότητα / επικαρπία / ψιλή κυριότητα) σε επιλέξιμη κατοικία.
Σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων δικαιούχων εμπράγματων δικαιωμάτων (συγκυρίων) σε επιλέξιμη κατοικία....(...)"

Αρα προφανώς όποιο εμπράγματο δικαίωμα δεν χρειάζεται να είναι στο 100%.
Το ερώτημα είναι, επειδή δεν μιλάει καθόλου για ποσοστό, αρκεί ακόμα και ένα πχ 5% (ας πούμε πλήρης κυριότητας) για την συμμετοχή στο πρόγραμμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Newbie1 είπε

Στις προυποθέσεις για το Εξοικονομώ 2023 αναφέρει οτι:

"Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα (πλήρης κυριότητα / επικαρπία / ψιλή κυριότητα) σε επιλέξιμη κατοικία.
Σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων δικαιούχων εμπράγματων δικαιωμάτων (συγκυρίων) σε επιλέξιμη κατοικία....(...)"

Αρα προφανώς όποιο εμπράγματο δικαίωμα δεν χρειάζεται να είναι στο 100%.
Το ερώτημα είναι, επειδή δεν μιλάει καθόλου για ποσοστό, αρκεί ακόμα και ένα πχ 5% (ας πούμε πλήρης κυριότητας) για την συμμετοχή στο πρόγραμμα;

δεν απαιτείται το 100% αλλά συναίνεση των υπολοίπων.

Δηλ αν ο κος 30% θέλει να το κάνει , κάνει την αίτηση και οι υπόλοιποι 70% πρέπει να συμφωνήσουν.

Τα ίδια κεφάλαια και τα λοιπά έξοδα και τις όλες διαδικασίες τις αναλαμβάνει ο 30%

Επεξ/σία από Ikucic9
  • Like 1
Δημοσ.

Για το κομμάτι του ανακαινίζω για νέους που έχει επιδότηση 30% για όλους, πιστεύετε οτι αξίζει ;

Γιατί μόνο το φπα και το καπέλο να βάλεις δε βλέπω να λέει και πολύ. Ιδιωτικά νομίζω θα έχεις μεγαλύτερο κέρδος.

Δημοσ.

Εγώ δεν βλέπω να προχωρά τίποτα .

Μια ένωση μηχανικών προτείνει αυτό.

https://news.b2green.gr/38554/σμηβε-επίσπευση-εξοικονομώ-με-την-υπό

Να μην γίνεται κλήρωση του β ενεργειακού. 

Δεν προχωρά τίποτα.

Μηχανικοί για β πεα δεν υπάρχουν στο μητρώων για την κλήρωση.

Και ψιλιαζομαι ότι είναι και βαθύτεροι οι λόγοι (δεν έχουν λεφτά να κλείσουν τα προγράμματα).

Μπλέξαμε με το εξοικονόμω 21 ....

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Ενδιαφερόμουν να βελτιώσω ένα ακίνητο τελευταίας ενεργιακής κατηγορίας. Διάβασα αρκετά posts και έχω έρθει σε επαφή με δύο εταιρίες που αναλαμβάνουν από την αρχή την αίτηση.  
  Είχα κάποιες αμφιβολίες για το πρόγραμμα αυτό και τελικά με τα λίγα που διάβασα και εδώ αλλά και από τις απαντήσεις των δύο εταιριών διαπίστωσα ότι πρακτικά υπάρχει τυράκι μέσα σε φάκα.Το τυράκι είναι ένα ποσοστό επί τοις εκατό που υποτίθεται ότι θα κερδίσει ο ιδιοκτήτης και η φάκα είναι ένας λαβύρνιθος γεμάτος παγίδες τόσο από τους εμπόρους και μηχανικούς όσο και από τον ίδιο τον θεσμό.
  Αν δεν κάνω λάθος λοιπόν , υπάρχει υπερτιμολόγηση στα υλικά και την εργασία . υπάρχουν παράπλευρα έξοδα και γενικά , νομίζω ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι σε θέση να ξοδέψουν απλόχερα ένα πενταψήφειο νούμερο χρημάτων που μέσω του προγράμματος μπορούν να το πάρουν σαν δάνειο κρατώντας το κεφάλαιο.
  Η επιδότηση που έχω είναι 55% αλλά αισθάνομαι ότι θα κοστίσει παραπάνω τελικά μέσω του προγράμματος από ότι να το έκανα μόνος μου έχοντας κάθε ελευθερία επιλογών που δεν επιτρέπει το πρόγραμμα.

Αν κάνω κάπου λάθος θα χαρώ πραγματικά να ακούσω κάποια άλλη απόψη. Επίσης οι εταιρίες που ήρθα σε επαφή δεν έκαναν καμία κοστολόγηση όσο και αν το ζήτησα αλλά το μόνο που φάνηκε να τους ενδιαφέρει είναι τα τμ ώστε να υπολογίσουν την μέγιστη χρηματοδότηση.Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια κονδύλια και η αγορά κοιτάει να τα εκμεταλευτεί στο έπακρο με την τσέπη του ιδιοκτήτη να έρχεται τελευταία ή  και να είναι εντελώς εκτός εξίσωσης.

Ζητώ συγνώμη αν κάνω κάπου λάθος και αν κάποιος γνωρίζει να μου συστήσει μηχανικούς/συνεργεία που να λειτουργούν προς κοινό όφελος ιδιοκτήτη - τεχνικού θα ήμουν ευγνώμων.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...