Maknightt Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, Ikucic9 είπε Να ρωτήσω και γω αν ξέρει κανείς πουλτε θα ξεκολλήσουμε από το στάδιο του κοιτάσματος της προτακαταβολης επιχορήγησης ώστε να αναρτηθούν παραστατικά και να πάμε σε β πεα. Ξέρει κανείς τίποτα;;; Από το ΤΕΕ μου είπαν σε 10 μέρες ανοίγει για κλήρωση β ΠΕΑ κλπ
Myname55555 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Ψάχνουν να βρουν εγγυητή Ποιοί ψάχνουν και που θα τον βρουν; το κράτος δεν μπαίνει ουσιαστικά εγγυητής;
GREGORYMO Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2023 22 λεπτά πριν, Myname55555 είπε Ποιοί ψάχνουν και που θα τον βρουν; το κράτος δεν μπαίνει ουσιαστικά εγγυητής; ΝΑΙ, αλλά ποιός 'φορέας' είναι το θέμα
Ikucic9 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 9 ώρες πριν, Maknightt είπε Από το ΤΕΕ μου είπαν σε 10 μέρες ανοίγει για κλήρωση β ΠΕΑ κλπ Στην περιοχή που ζω και επειδή είναι επαρχία και γνωριζόμαστε όλοι μου έχουν πει πάνω από 5 μηχανικοί της περιοχής μου ότι κανείς δεν έχει κάνει αίτηση να μπει στο μητρώο για την κλήρωση. Δηλ από πού θα φέρουν μηχανικό από την Αθήνα για να δει ένα σπίτι στην άλλη μεριά της Ελλάδας ; και ποτέ θα έρθει αυτός ο μηχανικός όταν θα έχει άλλες 200 περιπτώσεις. Το σενάριο να αλλάξει ο οδηγός και να μην γίνει κλήρωση δεν παίζει πια; Να πω και το άλλο. Μπήκαμε στο εξοικονόμω. Μας κρατάνε δέσμιους. Έχουμε κάνει όσα ορίζονται . Μπορεί να θέλω να πουλήσω το σπίτι και δεν μπορώ. Δηλ πόσα χρόνια θα κάνουν να φτάσουν στην εκταμίευση αυτού του εξοικονόμω 21;; και μη μου πείτε να βγω αν δεν μου αρέσει... πληρωσα ητκ πλήρωσα πεα πλήρωσα παρεμβάσεις και πλησιάζει 2024 και αυτοί ετοιμάζουν εξοικονόμω 24 χωρίς να έχει κλείσει κάνει το εξοικονόμω 20. Πρακτικά δεν θέλω να πουλήσω θέλω να κάνω κάτι άλλο . Το σπίτι το δικό μου και της μητέρας μου που είναι διπλανά θέλω να βγάλω άδεια να επεκτείνω το ένα και να μειώσω το άλλο γιατί η οικογένεια μου έχει μεγαλώσει. Αυτό θα το κάνω πέντε χρόνια μετά την εκταμίευση του εξοικονόμω 21. Οκ αυτό το ήξερα αλλά δεν ήξερα ότι θα κάνει αλλα πέντε χρόνια να ολοκληρωθεί το εξοικονόμω. 1
dimitris_sal Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Εμένα ο μηχανικός μου, επειδή στον λογαριασμό έγραφε αλλα τετραγωνικά απο Ε9,αίτηση κλπ, μου είπε οτι πρέπει να το φτιάξω γιατί πιθανόν στο τέλος να ελένξουν αν ολα ταιριάζουν ακριβώς και σε τέτοια περίπτωση να μας δημιουργήσουν πρόβλημα. Εγω θα πρότεινα να το διορθώσεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Ο μηχανικός σου τι είπε;
teodur Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 ρε παιδια μια ερωτηση: το ποσό της επιδότησης ( το 70% ) μπορούμε να το μοιράσουμε τμηματικά στους προμηθευτές ή έπρεπε να το μοιράσουμε ολο μαζί; Γιατί μοίρασα την προκαταβολή στους προμηθευτες, και μου εχει μεινει ενα υπόλοιπο 700 ευρω που το αφησα για την τελευταία παρέμβαση.
Ikucic9 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2023 32 λεπτά πριν, teodur είπε ρε παιδια μια ερωτηση: το ποσό της επιδότησης ( το 70% ) μπορούμε να το μοιράσουμε τμηματικά στους προμηθευτές ή έπρεπε να το μοιράσουμε ολο μαζί; Γιατί μοίρασα την προκαταβολή στους προμηθευτες, και μου εχει μεινει ενα υπόλοιπο 700 ευρω που το αφησα για την τελευταία παρέμβαση. Μπορείς να το κάνεις και έτσι 1
fredd0 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 12/9/2023 στις 7:01 ΠΜ, Ikucic9 είπε Το σενάριο να αλλάξει ο οδηγός και να μην γίνει κλήρωση δεν παίζει πια; οχι και μη φοβασαι, μηχανικοι θα βρεθουν
trabakoulas Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 On 11/09/2023 at 06:31, Maknightt said: Καλησπέρα, έχει δίκιο ότι είναι αρκετά σημεία που πρέπει να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς παρακάτω στην αίτηση.. συγκεκριμένα, μέχρι να μοιραστούν και οι προκαταβολές κλπ. Μετά αλλάζεις κωδικούς εάν θες. Είναι πολύ σπάνιο να δεχτεί μηχανικός να κάνει δουλειά.χωρις τους κωδικούς σου. Δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος καθώς κάθε φορά θα πρέπει να βρίσκεστε. Συνήθως τις δουλειές αυτές τις κάνουν αργά βράδυ για να μην πέφτει το σύστημα, ειδικά όταν πλησιάζουμε στις ημερομηνίες κλπ. Κοίταξε εγώ βρήκα άλλον μηχανικό γνωστό μου τελικά, στον οποίον στην τελική θα μπορούσα και να εμπιστευτώ τους κωδικούς taxis. Του εξήγησα τι έγινε κτλ. και μου είπε στο περίπου: "Δεν υπάρχει θέμα, δεν είσαι κανάς παππούς να μην καταλαβαίνεις. Δεν είναι τίποτα, θα σου λέω τι είναι και θα το κάνουμε μαζί όποτε χρειαστεί. Δεν χρειάζεται να μου δώσεις τους κωδικούς." Να σημειωθεί πως είναι σε διαφορετική πόλη κιόλας ο μηχανικός αυτός. Καταλαβαίνω πως μπορεί να είναι άβολο, αλλά όχι πως δεν γίνεται δουλειά αλλιώς, και να είμαστε απόλυτοι κιόλας σε αυτό. Και να σου πω και κάτι στην τελική μέτρησε και ο τρόπος, που δεν ήταν ωραίος. Με παίρνει τηλέφωνο ο μηχανικός δηλαδή την προηγούμενη μέρα που είχαμε κλείσει ραντεβού για μέτρημα και μου δίνει τελεσίγραφο να δώσω τους κωδικούς taxis αλλιώς δεν κάνουμε δουλειά. Μπορεί και να τους έδινα τελικά γιατί απλά "έτσι λειτουργεί η φάση, τι να κάνουμε", αλλά πρακτικά με τον τρόπο που μου το έθεσε, μου το έκανε δύσκολο εώς απαγορευτικό. Και πάλι καταλαβαίνω την όποια πίεση χρονική μπορεί να έχει κάποιος, αλλά προσωπικά δεν θα ήθελα να συνεργαστώ με ανθρώπους που μου δίνουν τελεσίγραφα και προσπαθούν να με φέρουν προ τετελεσμένων.
Ikucic9 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2023 7 ώρες πριν, fredd0 είπε οχι και μη φοβασαι, μηχανικοι θα βρεθουν Ναι το είδα και γω χθες. Έγιναν κάποιες αλλαγές που απ' ότι κατάλαβα κάνουν πιο ελκυστικό το να μπει κάποιος στο μητρώων για την κλήρωση. Να ρωτήσω κάτι άλλο ; Η πλατφόρμα ποτέ θα πάει παρακάτω να ανεβάσουμε παραστατικά ;
nikoszafi Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Γειά σας... Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το πρόγραμμα εξοικονομώ και το ενεργειακό πιστοποιητικό που υποβάλει ο μηχανικός αλλα και ένα έντυπο με τις προμετρησεις και τον υπολογισμό τιμών (κόστος εργασιών).. Σε αυτό το έντυπο έχουμε βάλει το : Σύστημα Α/Θ (Θέρμανσης – Ψύξης / Ελάχιστη απαίτηση ενεργειακής σήμανσης στους 55oC) με fan coil... Υπάρχει δυνατότητα αλλαγής ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να γίνει ώστε να αλλάξουμε τον τύπο θέρμανσης μετά την υποβολή των δικαιολογητικών;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
meletis_m Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, nikoszafi είπε Γειά σας... Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το πρόγραμμα εξοικονομώ και το ενεργειακό πιστοποιητικό που υποβάλει ο μηχανικός αλλα και ένα έντυπο με τις προμετρησεις και τον υπολογισμό τιμών (κόστος εργασιών).. Σε αυτό το έντυπο έχουμε βάλει το : Σύστημα Α/Θ (Θέρμανσης – Ψύξης / Ελάχιστη απαίτηση ενεργειακής σήμανσης στους 55oC) με fan coil... Υπάρχει δυνατότητα αλλαγής ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να γίνει ώστε να αλλάξουμε τον τύπο θέρμανσης μετά την υποβολή των δικαιολογητικών;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.. Έαν έχει υποβληθεί ήδη για προ-έγκριση η αιτηση , δε μπορεί να γινει αλλάγη . Γιατί έχει ηδη υπολογιστεί και ο προυπολογισμός έργου . Το ενεργειακό πιστοποιητικό είναι πώς είναι τώρα η κατάσταση , και μόλις κανεις οτι άλλαγες έχετε βάλει θα ξανα γίνει ενεργειακό πιστοποιητικό. (ΠΕΑ)
ffts Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Γνωρίζει κάποιος το κατά πόσο καθυστερεί την όλη διαδικασία, αν επιλέξεις τραπεζική δανειοδότηση αντί ιδια κεφαλαια ?
meletis_m Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, ffts είπε Γνωρίζει κάποιος το κατά πόσο καθυστερεί την όλη διαδικασία, αν επιλέξεις τραπεζική δανειοδότηση αντί ιδια κεφαλαια ? Συνήθως 15 μέρες , εάν δε υπάρχει έλλειψη για να δούν τήν προ-έγκριση
nikoszafi Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπέρα... Αρα υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης εφόσον δεν έχουν κατατεθεί τα δικαιολογητικά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα