Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 10/9/2023 στις 8:28 ΠΜ, GREGORYMO είπε

Τι εννοείς, δύσκολα χάνει αίτησεις ? Μιλάς για το εξοικονομώ του 21, που μπήκαν ΟΛΟΙ ?

Η μιλάς για το εξοικονομώ του 20 που μπήκαν ελάχιστοι λόγω ότι το σύστημα άνοιξε στις 10.00 το πρωί και έκλεισε στις 10.07 ?

Στην έσχατη περίπτωση:

Αν έχει λήξει η ΥΔΕ και ανάλογα την περιοχή 

Και αν έχει λήξει η υδε πρέπει να ανανεωθεί για να κλείσει το εξοικονόμω οπότε δεν υπάρχει έξτρα κόστος . 

Εγώ δεν καταλαβαίνω αυτό που γράφει ο φίλος ότι 

Ακόμη εμφανίζεται το όνομα της πεθεράς

Δηλ έχει γίνει αίτηση και δεν εμφανίζεται ή δεν έχει γίνει και παραμένει το όνομα της πεθεράς;

Επεξ/σία από Ikucic9
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
  Στις 10/9/2023 στις 8:32 ΠΜ, Ikucic9 είπε

Και αν έχει λήξει η υδε πρέπει να ανανεωθεί για να κλείσει το εξοικονόμω οπότε δεν υπάρχει έξτρα κόστος . 

Εγώ δεν καταλαβαίνω αυτό που γράφει ο φίλος ότι 

Ακόμη εμφανίζεται το όνομα της πεθεράς

Δηλ έχει γίνει αίτηση και δεν εμφανίζεται ή δεν έχει γίνει και παραμένει το όνομα της πεθεράς;

Έχεις απόλυτο δίκιο.

Αν έχει ληγμένη ΥΔΕ, δεν την γλιτώνει 

Στις 10/9/2023 στις 8:29 ΠΜ, panosena είπε

Ποια 100€;

Η ΥΔΕ έχει λήξει η ΟΧΙ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα στην αλλαγή ονόματος δεν είναι το κόστος (αν αυτό εννοεί αυτός που έγραψε για 100 ευρώ).

Το θέμα είναι ότι προσπαθώ από τον περασμένο Απρίλιο να αλλάξω το όνομα στο λογαριασμό της ΔΕΗ σε άλλο διαμέρισμα. Από το όνομα του πατέρα μου να πάει στο όνομα του θείου μου.

Άπειρες επικοινωνίες με ΔΕΗ, άπειρες διαβεβαιώσεις ότι όλα οκ, τώρα λύθηκε, μας έλειπε αυτό το δικαιολογητικό (που το είχαμε στείλει στις προηγούμενες επικοινωνίες καμιά δεκαριά φορές).

Έξι μήνες μετά; Ο λογαριασμός εξακολουθεί να εκδίδεται στο όνομα του... πατέρα μου!!😧

Τι λες τώρα; Τα 100 ευρώ είναι το θέμα;

Στις 10/9/2023 στις 8:37 ΠΜ, GREGORYMO είπε

Έχεις απόλυτο δίκιο.

Αν έχει ληγμένη ΥΔΕ, δεν την γλιτώνει 

Η ΥΔΕ έχει λήξει η ΟΧΙ?

Νομίζω ναι. Αυτό είναι το ,μικρότερο πρόβλημα.

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ.
  Στις 10/9/2023 στις 8:39 ΠΜ, panosena είπε

Το θέμα στην αλλαγή ονόματος δεν είναι το κόστος (αν αυτό εννοεί αυτός που έγραψε για 100 ευρώ).

Το θέμα είναι ότι προσπαθώ από τον περασμένο Απρίλιο να αλλάξω το όνομα στο λογαριασμό της ΔΕΗ σε άλλο διαμέρισμα. Από το όνομα του πατέρα μου να πάει στο όνομα του θείου μου.

Άπειρες επικοινωνίες με ΔΕΗ, άπειρες διαβεβαιώσεις ότι όλα οκ, τώρα λύθηκε, μας έλειπε αυτό το δικαιολογητικό (που το είχαμε στείλει στις προηγούμενες επικοινωνίες καμιά δεκαριά φορές).

Έξι μήνες μετά; Ο λογαριασμός εξακολουθεί να εκδίδεται στο όνομα του... πατέρα μου!!😧

Επέκταση  

Δεν έχω εμπειρία από ΔΕΗ.

Όμως, άλλαξα λογαριασμό (του θανόντα πατέρα μου), σε ιδιώτη πάροχο σε 5'.

ΥΓ. Μάλιστα μου είπαν φέρε μας μια Υ/Δ αλλά εγώ επειδή το ήθελα πιο 'νόμιμο' τους πήγα το Ε9

Δημοσ.
  Στις 10/9/2023 στις 8:39 ΠΜ, panosena είπε

Επέκταση  

Αν είναι ληγμένη η υδε αλλαγή ονόματος δεν μπορεί να γίνει.

Πάντως μου κάνει εντύπωση έχω αλλάξει όνομα σε ΔΕΗ και άλλους παρόχους πάνω από πέντε φορές. Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. Ήταν σχετικά εύκολη και γρήγορη διαδικασία .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 5/9/2023 στις 11:35 ΠΜ, trabakoulas είπε

Παιδιά καλησπέρα, να ρωτήσω μια γνώμη, δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί. Τα αναφέρω κάπως συνοπτικά.

Ήμουν έτοιμος να προχωρήσω με τον μηχανικό και μου λέει θέλει τους κωδικούς taxis. Καταλαβαίνω πως μπορεί να είναι άβολο, αλλά προφανώς εγώ δεν ήθελα να τους δώσω και το ανέφερα. Το είχαμε αφήσει λίγο στο φλου, πρότεινα εγώ να κάναμε μαζί την αίτηση αν ήθελε κτλ. Σήμερα με πήρε και μου λέει έχει πολλά στάδια και θα πρέπει να προβεί σε ενέργειες στην πορεία σε διάφορα σημεία κλπ και πως με έναν πελάτη που έτυχε να έχει αυτή την ιδιοτροπία ο λογιστής του, δεινοπαθήσανε για να κάνουν δουλειά. Κατέληξε τέλος πάντων πως ή θα έχει τους κωδικούς ή δεν θα καταφέρουμε να κάνουμε δουλειά.

Προβλέπεται κάτι από το σύστημα;
Τι προτείνετε; Προφανώς μπορώ απλά να δώσω τους κωδικούς και να μην είμαι "ιδιότροπος". Μου φαίνεται όμως "κάπως" να θεωρείται "φυσιολογικό" αυτό. Υπάρχει κάτι άλλο;

Να αλλάξω μηχανικό σε αυτή τη φάση; Η βλακεία είναι πως κατά τα άλλα ήταν αρκετά συνεννοήσιμος, ήταν και ο βασικός λόγος που τον επέλεξα.

Επέκταση  

Καλησπέρα, έχει δίκιο ότι είναι αρκετά σημεία που πρέπει να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς παρακάτω στην αίτηση.. συγκεκριμένα, μέχρι να μοιραστούν και οι προκαταβολές κλπ. Μετά αλλάζεις κωδικούς εάν θες.

Είναι πολύ σπάνιο να δεχτεί μηχανικός να κάνει δουλειά.χωρις τους κωδικούς σου. Δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος καθώς κάθε φορά θα πρέπει να βρίσκεστε. Συνήθως τις δουλειές αυτές τις κάνουν αργά βράδυ για να μην πέφτει το σύστημα, ειδικά όταν πλησιάζουμε στις ημερομηνίες κλπ. 

Στις 10/9/2023 στις 7:31 ΠΜ, nickol-us είπε

Έκανα πρόσφατα την αίτηση στη γυναίκα μου, ο λογαριασμός βγαίνει ακόμη στο όνομα της πεθεράς και η μηχανικός δεν είχε πρόβλημα με αυτό, προφανώς διασταυρώνουν στοιχεία για το σπίτι και όχι για το δικαιούχο.

Δεν χρειάζεται ο λογαριασμός να είναι στο όνομα του αιτούντος. Τους ενδιαφέρει μόνο εάν είναι ηλεκτροδοτουμενο.

Έχω κλείσει αρκετές αιτήσεις με αυτό το δεδομένο.

Παρ όλα αυτά έχεις καθήκον για την ψυχική σου ηρεμία να κάνεις ένα απλό τηλ στο χελπ ντεσκ 

Επεξ/σία από Maknightt
Δημοσ.

Υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση, για το πότε θα ενεργοποιηθεί η δανειοδότηση για την 1η εισοδηματική κατηγορία; είναι ένας χρόνος τώρα που είμαστε στο στάδιο 8, αν είναι δυνατόν.

Έχουμε κάποια εικόνα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών παροχής εγγύησης στους ωφελούμενους;

Δημοσ.

Να ρωτήσω και γω αν ξέρει κανείς πουλτε θα ξεκολλήσουμε από το στάδιο του κοιτάσματος της προτακαταβολης επιχορήγησης ώστε να αναρτηθούν παραστατικά και να πάμε σε β πεα.

Ξέρει κανείς τίποτα;;;

Δημοσ.
  Στις 11/9/2023 στις 9:30 ΠΜ, Myname55555 είπε

Υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση, για το πότε θα ενεργοποιηθεί η δανειοδότηση για την 1η εισοδηματική κατηγορία; είναι ένας χρόνος τώρα που είμαστε στο στάδιο 8, αν είναι δυνατόν.

Έχουμε κάποια εικόνα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών παροχής εγγύησης στους ωφελούμενους;

Ψάχνουν να βρουν εγγυητή 

Δημοσ.
  Στις 11/9/2023 στις 3:36 ΜΜ, Ikucic9 είπε

Να ρωτήσω και γω αν ξέρει κανείς πουλτε θα ξεκολλήσουμε από το στάδιο του κοιτάσματος της προτακαταβολης επιχορήγησης ώστε να αναρτηθούν παραστατικά και να πάμε σε β πεα.

Ξέρει κανείς τίποτα;;;

Από το ΤΕΕ μου είπαν σε 10 μέρες ανοίγει για κλήρωση β ΠΕΑ κλπ

Δημοσ.
  Στις 11/9/2023 στις 6:53 ΜΜ, Maknightt είπε

Από το ΤΕΕ μου είπαν σε 10 μέρες ανοίγει για κλήρωση β ΠΕΑ κλπ

Στην περιοχή που ζω και επειδή είναι επαρχία και γνωριζόμαστε όλοι μου έχουν πει πάνω από 5 μηχανικοί της περιοχής μου ότι κανείς δεν έχει κάνει αίτηση να μπει στο μητρώο για την κλήρωση. Δηλ από πού θα φέρουν μηχανικό από την Αθήνα για να δει ένα σπίτι στην άλλη μεριά της Ελλάδας ; και ποτέ θα έρθει αυτός ο μηχανικός όταν θα έχει άλλες 200 περιπτώσεις.

Το σενάριο να αλλάξει ο οδηγός και να μην γίνει κλήρωση δεν παίζει πια;

Να πω και το άλλο.

Μπήκαμε στο εξοικονόμω. Μας κρατάνε δέσμιους. Έχουμε κάνει όσα ορίζονται . Μπορεί να θέλω να πουλήσω το σπίτι και δεν μπορώ. Δηλ πόσα χρόνια θα κάνουν να φτάσουν στην εκταμίευση αυτού του εξοικονόμω 21;; και μη μου πείτε να βγω αν δεν μου αρέσει... πληρωσα ητκ πλήρωσα πεα πλήρωσα παρεμβάσεις και πλησιάζει 2024 και αυτοί ετοιμάζουν εξοικονόμω 24 χωρίς να έχει κλείσει κάνει το εξοικονόμω 20.

Πρακτικά δεν θέλω να πουλήσω θέλω να κάνω κάτι άλλο . Το σπίτι το δικό μου και της μητέρας μου που είναι διπλανά θέλω να βγάλω άδεια να επεκτείνω το ένα και να μειώσω το άλλο γιατί η οικογένεια μου έχει μεγαλώσει. Αυτό θα το κάνω πέντε χρόνια μετά την εκταμίευση του εξοικονόμω 21. Οκ αυτό το ήξερα αλλά δεν ήξερα ότι θα κάνει αλλα πέντε χρόνια να ολοκληρωθεί το εξοικονόμω.

• Thanks 1
Δημοσ.

Εμένα ο μηχανικός μου, επειδή στον λογαριασμό έγραφε αλλα τετραγωνικά απο Ε9,αίτηση κλπ, μου είπε οτι πρέπει να το φτιάξω γιατί πιθανόν στο τέλος να ελένξουν αν ολα ταιριάζουν ακριβώς και σε τέτοια περίπτωση να μας δημιουργήσουν πρόβλημα.

Εγω θα πρότεινα να το διορθώσεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Ο μηχανικός σου τι είπε;

Δημοσ.

ρε παιδια μια ερωτηση: το ποσό της επιδότησης ( το 70% ) μπορούμε να το μοιράσουμε τμηματικά στους προμηθευτές ή έπρεπε να το μοιράσουμε  ολο μαζί; Γιατί  μοίρασα την προκαταβολή στους προμηθευτες, και μου εχει μεινει ενα υπόλοιπο 700 ευρω  που το αφησα για την τελευταία παρέμβαση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...