Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, panosena είπε

Ωχ, αντικρουόμενες απαντήσεις..

@nickol-us 

1. το σπίτι είναι στο όνομα της γυναίκας σου, σωστά; Η αίτηση γίνεται στο όνομα της γυναίκας σου, έτσι;

2. ο λογαριασμός του ρεύματος είναι στο όνομα της πεθεράς, σωστά;

1&2 Σωστά...

Ελπίζω η μηχανικός μου να μην κάνει λάθος.

Πάντως με συστήσανε σε αυτή καθώς ασχολείται αρκετά με το εξοικονομώ και δύσκολα χάνει αιτήσεις.

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Η δική μου πάντως (δουλεύει σε τεχνικό γραφείο, υπάλληλος μηχανικός) κάνει ότι μπορεί για να χάνει αιτήσεις κι απ' ότι βλέπω τα καταφέρνει μια χαρά!

Στο τέλος θα τσακωθούμε πολύ άγρια.

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, panosena είπε

Καλημέρα.

Έχω μια ερώτηση, ο λογαριασμός του ρεύματος (και τον οποίο θα επισυνάψω στην αίτηση) είναι στο όνομα του θανόντος πατέρα μου. Το σπίτι για το οποίο θα γίνει αίτηση στο 'Εξοικονομώ' είναι στο όνομα της μητέρας μου.

Υπάρχει πρόβλημα;

Σε ολόκληρο εξοικονομώ θα μπεις και σκέφτεσαι τα 100€.

Μπορεί στην εκταμίευση να πέσεις σε 'ζορικο' ελεγκτή 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, nickol-us είπε

1&2 Σωστά...

Πάντως με συστήσανε σε αυτή καθώς ασχολείται αρκετά με το εξοικονομώ και δύσκολα χάνει αιτήσεις.

Επειδή κάποια πράγματα δεν μπορούν να λυθούν από ένα φόρουμ κατά βάση ερασιτεχνών θα σου πρότεινα για ένα τέτοιο θέμα να κάνεις έγγραφο ερώτημα στο help desk ώστε να έχεις απόκτηση 

Λειτουργούν 2 help

Το ένα είναι του ΤΕΕ και εκεί μπορεί να κάνει ερώτημα ο μηχανικός σου με τον αριθμό ΤΕΕ του.

Το άλλο είναι για τους ωφελουμενους και μπορείς να κάνεις αίτημα εσύ.

Να σου επισημάνω ότι μπορεί και από κει να πάρεις αντικρουόμενες απαντήσεις.

Η πεθερά έχει εμπράγματο δικαίωμα; 

Ποιος δηλώνει το σπίτι κύρια κατοικία;

3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Γιατί κοστίζει 100 ευρω η αλλαγή ονόματος;

Επεξ/σία από Ikucic9
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nickol-us είπε

1&2 Σωστά...

Τι εννοείς, δύσκολα χάνει αίτησεις ? Μιλάς για το εξοικονομώ του 21, που μπήκαν ΟΛΟΙ ?

Η μιλάς για το εξοικονομώ του 20 που μπήκαν ελάχιστοι λόγω ότι το σύστημα άνοιξε στις 10.00 το πρωί και έκλεισε στις 10.07 ?

2 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε

Επειδή κάποια πράγματα δεν μπορούν να λυθούν από ένα φόρουμ κατά βάση ερασιτεχνών θα σου πρότεινα για ένα τέτοιο θέμα να κάνεις έγγραφο ερώτημα στο help desk ώστε να έχεις απόκτηση 

Λειτουργούν 2 help

Το ένα είναι του ΤΕΕ και εκεί μπορεί να κάνει ερώτημα ο μηχανικός σου με τον αριθμό ΤΕΕ του.

Το άλλο είναι για τους ωφελουμενους και μπορείς να κάνεις αίτημα εσύ.

Να σου επισημάνω ότι μπορεί και από κει να πάρεις αντικρουόμενες απαντήσεις.

Γιατί κοστίζει 100 ευρω η αλλαγή ονόματος;

Στην έσχατη περίπτωση:

Αν έχει λήξει η ΥΔΕ και ανάλογα την περιοχή 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Ποια 100€;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Τι εννοείς, δύσκολα χάνει αίτησεις ? Μιλάς για το εξοικονομώ του 21, που μπήκαν ΟΛΟΙ ?

Η μιλάς για το εξοικονομώ του 20 που μπήκαν ελάχιστοι λόγω ότι το σύστημα άνοιξε στις 10.00 το πρωί και έκλεισε στις 10.07 ?

Στην έσχατη περίπτωση:

Αν έχει λήξει η ΥΔΕ και ανάλογα την περιοχή 

Και αν έχει λήξει η υδε πρέπει να ανανεωθεί για να κλείσει το εξοικονόμω οπότε δεν υπάρχει έξτρα κόστος . 

Εγώ δεν καταλαβαίνω αυτό που γράφει ο φίλος ότι 

Ακόμη εμφανίζεται το όνομα της πεθεράς

Δηλ έχει γίνει αίτηση και δεν εμφανίζεται ή δεν έχει γίνει και παραμένει το όνομα της πεθεράς;

Επεξ/σία από Ikucic9
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε

Και αν έχει λήξει η υδε πρέπει να ανανεωθεί για να κλείσει το εξοικονόμω οπότε δεν υπάρχει έξτρα κόστος . 

Εγώ δεν καταλαβαίνω αυτό που γράφει ο φίλος ότι 

Ακόμη εμφανίζεται το όνομα της πεθεράς

Δηλ έχει γίνει αίτηση και δεν εμφανίζεται ή δεν έχει γίνει και παραμένει το όνομα της πεθεράς;

Έχεις απόλυτο δίκιο.

Αν έχει ληγμένη ΥΔΕ, δεν την γλιτώνει 

8 λεπτά πριν, panosena είπε

Ποια 100€;

Η ΥΔΕ έχει λήξει η ΟΧΙ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα στην αλλαγή ονόματος δεν είναι το κόστος (αν αυτό εννοεί αυτός που έγραψε για 100 ευρώ).

Το θέμα είναι ότι προσπαθώ από τον περασμένο Απρίλιο να αλλάξω το όνομα στο λογαριασμό της ΔΕΗ σε άλλο διαμέρισμα. Από το όνομα του πατέρα μου να πάει στο όνομα του θείου μου.

Άπειρες επικοινωνίες με ΔΕΗ, άπειρες διαβεβαιώσεις ότι όλα οκ, τώρα λύθηκε, μας έλειπε αυτό το δικαιολογητικό (που το είχαμε στείλει στις προηγούμενες επικοινωνίες καμιά δεκαριά φορές).

Έξι μήνες μετά; Ο λογαριασμός εξακολουθεί να εκδίδεται στο όνομα του... πατέρα μου!!😧

Τι λες τώρα; Τα 100 ευρώ είναι το θέμα;

3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Έχεις απόλυτο δίκιο.

Αν έχει ληγμένη ΥΔΕ, δεν την γλιτώνει 

Η ΥΔΕ έχει λήξει η ΟΧΙ?

Νομίζω ναι. Αυτό είναι το ,μικρότερο πρόβλημα.

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, panosena είπε

Το θέμα στην αλλαγή ονόματος δεν είναι το κόστος (αν αυτό εννοεί αυτός που έγραψε για 100 ευρώ).

Το θέμα είναι ότι προσπαθώ από τον περασμένο Απρίλιο να αλλάξω το όνομα στο λογαριασμό της ΔΕΗ σε άλλο διαμέρισμα. Από το όνομα του πατέρα μου να πάει στο όνομα του θείου μου.

Άπειρες επικοινωνίες με ΔΕΗ, άπειρες διαβεβαιώσεις ότι όλα οκ, τώρα λύθηκε, μας έλειπε αυτό το δικαιολογητικό (που το είχαμε στείλει στις προηγούμενες επικοινωνίες καμιά δεκαριά φορές).

Έξι μήνες μετά; Ο λογαριασμός εξακολουθεί να εκδίδεται στο όνομα του... πατέρα μου!!😧

Δεν έχω εμπειρία από ΔΕΗ.

Όμως, άλλαξα λογαριασμό (του θανόντα πατέρα μου), σε ιδιώτη πάροχο σε 5'.

ΥΓ. Μάλιστα μου είπαν φέρε μας μια Υ/Δ αλλά εγώ επειδή το ήθελα πιο 'νόμιμο' τους πήγα το Ε9

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, panosena είπε

Αν είναι ληγμένη η υδε αλλαγή ονόματος δεν μπορεί να γίνει.

Πάντως μου κάνει εντύπωση έχω αλλάξει όνομα σε ΔΕΗ και άλλους παρόχους πάνω από πέντε φορές. Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. Ήταν σχετικά εύκολη και γρήγορη διαδικασία .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/9/2023 στις 2:35 ΜΜ, trabakoulas είπε

Παιδιά καλησπέρα, να ρωτήσω μια γνώμη, δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί. Τα αναφέρω κάπως συνοπτικά.

Ήμουν έτοιμος να προχωρήσω με τον μηχανικό και μου λέει θέλει τους κωδικούς taxis. Καταλαβαίνω πως μπορεί να είναι άβολο, αλλά προφανώς εγώ δεν ήθελα να τους δώσω και το ανέφερα. Το είχαμε αφήσει λίγο στο φλου, πρότεινα εγώ να κάναμε μαζί την αίτηση αν ήθελε κτλ. Σήμερα με πήρε και μου λέει έχει πολλά στάδια και θα πρέπει να προβεί σε ενέργειες στην πορεία σε διάφορα σημεία κλπ και πως με έναν πελάτη που έτυχε να έχει αυτή την ιδιοτροπία ο λογιστής του, δεινοπαθήσανε για να κάνουν δουλειά. Κατέληξε τέλος πάντων πως ή θα έχει τους κωδικούς ή δεν θα καταφέρουμε να κάνουμε δουλειά.

Προβλέπεται κάτι από το σύστημα;
Τι προτείνετε; Προφανώς μπορώ απλά να δώσω τους κωδικούς και να μην είμαι "ιδιότροπος". Μου φαίνεται όμως "κάπως" να θεωρείται "φυσιολογικό" αυτό. Υπάρχει κάτι άλλο;

Να αλλάξω μηχανικό σε αυτή τη φάση; Η βλακεία είναι πως κατά τα άλλα ήταν αρκετά συνεννοήσιμος, ήταν και ο βασικός λόγος που τον επέλεξα.

Καλησπέρα, έχει δίκιο ότι είναι αρκετά σημεία που πρέπει να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς παρακάτω στην αίτηση.. συγκεκριμένα, μέχρι να μοιραστούν και οι προκαταβολές κλπ. Μετά αλλάζεις κωδικούς εάν θες.

Είναι πολύ σπάνιο να δεχτεί μηχανικός να κάνει δουλειά.χωρις τους κωδικούς σου. Δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος καθώς κάθε φορά θα πρέπει να βρίσκεστε. Συνήθως τις δουλειές αυτές τις κάνουν αργά βράδυ για να μην πέφτει το σύστημα, ειδικά όταν πλησιάζουμε στις ημερομηνίες κλπ. 

23 ώρες πριν, nickol-us είπε

Έκανα πρόσφατα την αίτηση στη γυναίκα μου, ο λογαριασμός βγαίνει ακόμη στο όνομα της πεθεράς και η μηχανικός δεν είχε πρόβλημα με αυτό, προφανώς διασταυρώνουν στοιχεία για το σπίτι και όχι για το δικαιούχο.

Δεν χρειάζεται ο λογαριασμός να είναι στο όνομα του αιτούντος. Τους ενδιαφέρει μόνο εάν είναι ηλεκτροδοτουμενο.

Έχω κλείσει αρκετές αιτήσεις με αυτό το δεδομένο.

Παρ όλα αυτά έχεις καθήκον για την ψυχική σου ηρεμία να κάνεις ένα απλό τηλ στο χελπ ντεσκ 

Επεξ/σία από Maknightt
Δημοσ.

Υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση, για το πότε θα ενεργοποιηθεί η δανειοδότηση για την 1η εισοδηματική κατηγορία; είναι ένας χρόνος τώρα που είμαστε στο στάδιο 8, αν είναι δυνατόν.

Έχουμε κάποια εικόνα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών παροχής εγγύησης στους ωφελούμενους;

Δημοσ.

Να ρωτήσω και γω αν ξέρει κανείς πουλτε θα ξεκολλήσουμε από το στάδιο του κοιτάσματος της προτακαταβολης επιχορήγησης ώστε να αναρτηθούν παραστατικά και να πάμε σε β πεα.

Ξέρει κανείς τίποτα;;;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Myname55555 είπε

Υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση, για το πότε θα ενεργοποιηθεί η δανειοδότηση για την 1η εισοδηματική κατηγορία; είναι ένας χρόνος τώρα που είμαστε στο στάδιο 8, αν είναι δυνατόν.

Έχουμε κάποια εικόνα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών παροχής εγγύησης στους ωφελούμενους;

Ψάχνουν να βρουν εγγυητή 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...