Ikucic9 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, panosena είπε Καλά εγώ σκοτώθηκα να προλάβω τις ημερομηνίες, το παρακολουθούσα πριν καν ξεκινήσει το πρόγραμμα, από τις 12 Ιουνίου που ξεκίνησε τον ενημέρωσα τον μηχανικό για όλα, και για το ότι δεν μου ανήκει το διαμέρισμα...Και περιμένω τόσο καιρό, λέω σε ειδικούς το ανέθεσα, αν αν χρειαζόταν να κάνω κάτι θα μου το λέγανε... Και μαθαίνω 15 μέρες πριν κλείσουν οι αιτήσεις ότι δεν προλαβαίνω...κι αυτό μέσω ενός φόρουμ... Μου 'ρχεται να πάω εκεί και να τους ξεχεσω. Έχω πάρει ανάποδες.. Μπορεί να υπάρχει κάποιος τρόπος απλά βρες τον μηχανικό. Γι'αυτό σου είπα δεν είμαι μηχανικός ούτε νομικός κάποιες σκέψεις έκανα διαβάζοντας τον οδηγό
JDimi Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπέρα, Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου το θέμα και επειδή ετοιμαζόμαστε για μετακόμιση και αγορά σπιτιού στην Θεσσαλονίκη, θα ανοίξει νέο εξοικονομώ από την αρχή του νέου έτους που να συμπεριλαμβάνει αντλίες θερμότητας;
Ikucic9 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 12 ώρες πριν, JDimi είπε Καλησπέρα, Επειδή δεν έχω παρακολουθήσει καθόλου το θέμα και επειδή ετοιμαζόμαστε για μετακόμιση και αγορά σπιτιού στην Θεσσαλονίκη, θα ανοίξει νέο εξοικονομώ από την αρχή του νέου έτους που να συμπεριλαμβάνει αντλίες θερμότητας; Αντλίες περιλαμβάνουν όλα τα εξοικονόμω των τελευταίων ετών. Πότε θα βγει νέο νομίζω δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση. Το τρέχον κλείνει ως προς τις αιτήσεις σε λίγες μέρες . 1
trabakoulas Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Παιδιά καλησπέρα, να ρωτήσω μια γνώμη, δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί. Τα αναφέρω κάπως συνοπτικά. Ήμουν έτοιμος να προχωρήσω με τον μηχανικό και μου λέει θέλει τους κωδικούς taxis. Καταλαβαίνω πως μπορεί να είναι άβολο, αλλά προφανώς εγώ δεν ήθελα να τους δώσω και το ανέφερα. Το είχαμε αφήσει λίγο στο φλου, πρότεινα εγώ να κάναμε μαζί την αίτηση αν ήθελε κτλ. Σήμερα με πήρε και μου λέει έχει πολλά στάδια και θα πρέπει να προβεί σε ενέργειες στην πορεία σε διάφορα σημεία κλπ και πως με έναν πελάτη που έτυχε να έχει αυτή την ιδιοτροπία ο λογιστής του, δεινοπαθήσανε για να κάνουν δουλειά. Κατέληξε τέλος πάντων πως ή θα έχει τους κωδικούς ή δεν θα καταφέρουμε να κάνουμε δουλειά. Προβλέπεται κάτι από το σύστημα; Τι προτείνετε; Προφανώς μπορώ απλά να δώσω τους κωδικούς και να μην είμαι "ιδιότροπος". Μου φαίνεται όμως "κάπως" να θεωρείται "φυσιολογικό" αυτό. Υπάρχει κάτι άλλο; Να αλλάξω μηχανικό σε αυτή τη φάση; Η βλακεία είναι πως κατά τα άλλα ήταν αρκετά συνεννοήσιμος, ήταν και ο βασικός λόγος που τον επέλεξα.
Ikucic9 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, trabakoulas είπε Παιδιά καλησπέρα, να ρωτήσω μια γνώμη, δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί. Τα αναφέρω κάπως συνοπτικά. Ήμουν έτοιμος να προχωρήσω με τον μηχανικό και μου λέει θέλει τους κωδικούς taxis. Καταλαβαίνω πως μπορεί να είναι άβολο, αλλά προφανώς εγώ δεν ήθελα να τους δώσω και το ανέφερα. Το είχαμε αφήσει λίγο στο φλου, πρότεινα εγώ να κάναμε μαζί την αίτηση αν ήθελε κτλ. Σήμερα με πήρε και μου λέει έχει πολλά στάδια και θα πρέπει να προβεί σε ενέργειες στην πορεία σε διάφορα σημεία κλπ και πως με έναν πελάτη που έτυχε να έχει αυτή την ιδιοτροπία ο λογιστής του, δεινοπαθήσανε για να κάνουν δουλειά. Κατέληξε τέλος πάντων πως ή θα έχει τους κωδικούς ή δεν θα καταφέρουμε να κάνουμε δουλειά. Προβλέπεται κάτι από το σύστημα; Τι προτείνετε; Προφανώς μπορώ απλά να δώσω τους κωδικούς και να μην είμαι "ιδιότροπος". Μου φαίνεται όμως "κάπως" να θεωρείται "φυσιολογικό" αυτό. Υπάρχει κάτι άλλο; Να αλλάξω μηχανικό σε αυτή τη φάση; Η βλακεία είναι πως κατά τα άλλα ήταν αρκετά συνεννοήσιμος, ήταν και ο βασικός λόγος που τον επέλεξα. Η αίτηση γίνεται από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου δηλ από σένα. Άρα θέλει τους κωδικούς taxis σου. Βέβαια στο 99% των περιπτώσεων γίνεται από τον μηχανικό με τους κωδικούς του ιδιοκτήτη. Και γω τους έχω δώσει, βέβαια έχω τυφλή εμπιστοσύνη στο εν λόγω γραφείο λόγω μακράς φιλίας. Πάντως είναι μια πάγια τακτική δεν θα είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που θα δώσει τους κωδικούς για το εξοικονομώ. Τώρα βέβαια αν φοβάσαι για κάτι προσωπικά νομίζω ότι για κάνει κάποιος εξουσιοδοτήσεις ή υπεύθυνες δηλώσεις ή κάτι τέτοιο κακόβουλα θέλει και 6ψήφιο αριθμό που έρχεται στο κινητό σου. Τώρα αν πάει και σου κάνει τροποποιητική του Ε1 ή Ε9 έτσι για αστείο προφανώς θα πρόκειται για τρελό. Να σου πω και το άλλο . Και στο μεγαλύτερο ποσοστό των λογιστών "παράτυπα" οι λογιστές τηρούν στο αρχείο τους τους κωδικών των πελατών. Πρέπει να έχει γίνει σχετική εξουσιοδότηση και να έχει οριστεί φορολογικός εκπρόσωπος ή η δήλωση να γίνει με τους κωδικούς του ίδιου του λογιστή... Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2023 από Ikucic9 1
trabakoulas Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 @Ikucic9 Το γνωρίζω πως η αίτηση γίνεται από εμένα, έχω μπει στο σύστημα των αιτήσεων να ρίξω μια ματιά. Γι'αυτό και του πρότεινα να περνούσα από εκεί να την κάναμε έστω μαζί την αίτηση, αλλά στην πορεία μου παρουσίασε άλλα κολλήματα που περιέγραψα πάνω λίγο γενικά, πως τέλος πάντων θα χρειαστεί να μπει πολλές φορές και να κάνει πράγματα στην πορεία και πως θα πρέπει να με πρήζει συνέχεια να τα κάνω εγώ και θα δεινοπαθήσει. Το οποίο μου φάνηκε κάπως υπερβολικό, χώρια που δεν θα είχα πρόβλημα να με καλεί για να κάνω την όποια ενέργεια αν και όταν χρειαζόταν από μέρους μου. Το γνωρίζω πως είναι πάγια τακτική να τους ζητάνε οι μηχανικοί σε αυτή τη φάση. Δεν φοβάμαι κάτι συγκεκριμένο, παρόλο που διάβασα να έχουν γίνει κάτι περίεργα με μια μικρή αναζήτηση στο thread εδώ, απλά είναι τυπική πρακτική ασφάλειας για διάφορους λόγους τέλος πάντων να μη δίνεις τους προσωπικούς σου κωδικούς, να μην μπορεί όποιος να'ναι να ταυτοποιηθεί αντί για σένα, άλλο που όλη η Ελλάδα είμαστε στο "δε βαριέσαι μωρέ και τι θα σου κάνει...". Τέσπα, δυστυχώς βλέπω να μην υπάρχει κάποια άλλη λύση που να βγάζει περισσότερο νόημα. Υ.Γ. Ναι το ξέρω πως και για τους λογιστές ίδια φάση είναι, είμαστε μπροστά γενικά σε πολλά επίπεδα😛 Βέβαια άλλο να τους έχει κάποιος που γνωρίζεις 20 χρόνια και άλλο κάποιος που ακόμα δεν γνώρισες καλά καλά. Όχι πως θα έπρεπε να κάνει κάποια διαφορά αυτό σε κάθε περίπτωση.
panosena Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Εγώ πάντως αρνήθηκα να τους δώσω κι ο μηχανικός δεν επέμεινε. Το θέμα μου εμένα είναι ΄ότι το προχωράνε πολύ αργά (όχι επειδή δεν έδωσα κωδικούς) και μάλλον χάνω τις ημερομηνίες.
sakis697 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπερα παιδια, εστω οτι μπηκα στο προγραμμα γιατι πληρω τα κριτηρια. Σε αυτες τις περιπτωσεις πως δουλευει το συστημα; Πχ κανω εγω ολη την ανακαινηση και πληρωνω 10.000€ απο την τσεπη μου και μετα προσκομιζω τα καταλληλα τιμολογια για να παρω το ποσοστο που μου αναλογει;
Ikucic9 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, sakis697 είπε Καλησπερα παιδια, εστω οτι μπηκα στο προγραμμα γιατι πληρω τα κριτηρια. Σε αυτες τις περιπτωσεις πως δουλευει το συστημα; Πχ κανω εγω ολη την ανακαινηση και πληρωνω 10.000€ απο την τσεπη μου και μετα προσκομιζω τα καταλληλα τιμολογια για να παρω το ποσοστο που μου αναλογει; Είναι πολύ διαφορετική διαδικασία . Διάβασε τον οδηγό διότι θέλουμε κάνα 2ωρο να σου εξηγούμε . Χρειάζονται αρκετές προκαταρκτικες διάδικασιες με κυριότερη να μην έχει το σπίτι καμία αυθαιρεσία και να βγει ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου 1
cbamak1 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Προσπαθώ να βρώ μηχανικό για την μόνωση ταράτσας, θερμοπρόσοψη και κλιματιστικά και οι προσφορές που παίρνω είναι πολύ επάνω από τις τιμές του εξοικονομώ Ενδεικτικά αναφέρω τιμές με ΦΠΑ : 46μ2 θερμοπρόσοψη με 87€ μ2, μόνωση ταράτσας 110τμ με 55 € μ2, κλιματιστικά 3 τεμ. = 2.650€ με την τοποθέτηση. Είναι φυσιολογικές αυτές οι τιμές; ειδικά της θερμοπρόσοψης. Αναφέρομαι στο εξοικονομώ του 2021. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2023 από cbamak1
dimitris_sal Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, cbamak1 είπε Προσπαθώ να βρώ μηχανικό για την μόνωση ταράτσας, θερμοπρόσοψη και κλιματιστικά και οι προσφορές που παίρνω είναι πολύ επάνω από τις τιμές του εξοικονομώ Ενδεικτικά αναφέρω τιμές με ΦΠΑ : 46μ2 θερμοπρόσοψη με 87€ μ2, μόνωση ταράτσας 110τμ με 55 € μ2, κλιματιστικά 3 τεμ. = 2.650€ με την τοποθέτηση. Είναι φυσιολογικές αυτές οι τιμές; ειδικά της θερμοπρόσοψης. Αναφέρομαι στο εξοικονομώ του 2021. Πολλοι εργολάβοι/συνεργεία κλπ βρήκαν ευκαιρία το εξοικονομώ για να βγάλουν πολλα λεφτά! Εγω τελείωσα θερμοπρόσοψη,μόνωση οροφής,αντλία θερμότητας,ηλιακό και τέντες με μόνη υπέρβαση 300€ στις τέντες σε συνολικό προϋπολογισμό 21000. Αν ψάξεις θα βρεις συνεργεία που δουλεύουν με τα χρήματα του προγράμματος,αλλα θέλει ψάξιμο. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2023 από dimitris_sal 1 1
panosena Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Καλημέρα. Έχω μια ερώτηση, ο λογαριασμός του ρεύματος (και τον οποίο θα επισυνάψω στην αίτηση) είναι στο όνομα του θανόντος πατέρα μου. Το σπίτι για το οποίο θα γίνει αίτηση στο 'Εξοικονομώ' είναι στο όνομα της μητέρας μου. Υπάρχει πρόβλημα;
nickol-us Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, panosena είπε Καλημέρα. Έχω μια ερώτηση, ο λογαριασμός του ρεύματος (και τον οποίο θα επισυνάψω στην αίτηση) είναι στο όνομα του θανόντος πατέρα μου. Το σπίτι για το οποίο θα γίνει αίτηση στο 'Εξοικονομώ' είναι στο όνομα της μητέρας μου. Υπάρχει πρόβλημα; Έκανα πρόσφατα την αίτηση στη γυναίκα μου, ο λογαριασμός βγαίνει ακόμη στο όνομα της πεθεράς και η μηχανικός δεν είχε πρόβλημα με αυτό, προφανώς διασταυρώνουν στοιχεία για το σπίτι και όχι για το δικαιούχο. 1
dimitris_sal Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, panosena είπε Καλημέρα. Έχω μια ερώτηση, ο λογαριασμός του ρεύματος (και τον οποίο θα επισυνάψω στην αίτηση) είναι στο όνομα του θανόντος πατέρα μου. Το σπίτι για το οποίο θα γίνει αίτηση στο 'Εξοικονομώ' είναι στο όνομα της μητέρας μου. Υπάρχει πρόβλημα; Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να αντιμετωπίσεις πρόβλημα στην πορεία της αίτησης! Θα πρότεινα να το αλλάξετε.
panosena Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Ωχ, αντικρουόμενες απαντήσεις.. @nickol-us 1. το σπίτι είναι στο όνομα της γυναίκας σου, σωστά; Η αίτηση γίνεται στο όνομα της γυναίκας σου, έτσι; 2. ο λογαριασμός του ρεύματος είναι στο όνομα της πεθεράς, σωστά; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα