Ikucic9 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Στούς νέους κύκλους ναι έτσι θα γίνει . Παράλειψη μου , αναφερόμουν σε αιτήση που είναι στο εξοικονομω αυτονομω 2020 . Βέβαια πέρα απο τη κλήρωση του ενεργεικού επιθεωρητη , η υπόλοιπη διαδικασία για τη ολοκλήρωση της αίτησης δε έχει αλλάξει. Ναι αλλά η ερώτηση αφορά το εξοικονόμω 2021 το οποίο είναι κολλημένο. Και β πεα δεν μπορεί να βγει ακόμη.
livadaki Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Καλημέρα, Έχω επιλέξει Shelly για το κομμάτι του Smart Home αλλά το έχουν απορρίψει 2 φορές. Υπάρχει κάποιος που του έγινε έγκριση το Smart Home με τα Shelly; Ο μηχανικός που έβαλε το σπίτι στο εξοικονομώ δεν ήξερε ότι θα υπάρχει πρόβλημα, ούτε ο εργολάβος που ανέλαβε τις εργασίες. Παρακαλώ όποιος ξέρει κάτι ας βοηθήσει
Kostas93va Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2023 Καλησπερα μια ερωτηση για εξοικονομω 2021, η προκαταβολη επιχορηγησης πρεπει να μπει σε ολους τους προμηθευτες μαζι ή μπορω και σε διαφορετικες μερες, πχ να βαλω στον αλουμινα σημερα και στον μονωσα αυριο, γιατι περιμενω ακομα μια τελικη προσφορα. Ευχαριστω
Ikucic9 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, Kostas93va είπε Καλησπερα μια ερωτηση για εξοικονομω 2021, η προκαταβολη επιχορηγησης πρεπει να μπει σε ολους τους προμηθευτες μαζι ή μπορω και σε διαφορετικες μερες, πχ να βαλω στον αλουμινα σημερα και στον μονωσα αυριο, γιατι περιμενω ακομα μια τελικη προσφορα. Ευχαριστω Νομίζω μπορείς και σε διαφορετικες μέρες . Είμαι 99.9% σίγουρος. Πάρε ένα τηλ στο χελπ να στο επιβεβαιώσουν Επεξ/σία 24 Αυγούστου 2023 από Ikucic9
exoik2021 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα σας χρειάζομαι τη βοήθειά σας για το εξοικονομώ 2021. Για τοποθέτηση αντλίας θερμότητας στο σπίτι σε υφιστάμενο σύστημα θέρμανσης πετρελαίου αυτόνομο σε πολυκατοικία απαιτείται άδεια μικρής κλίμακας και μελέτη θέρμανσης΄; Εάν γνωρίζει κάποιος γιατί ενώ ο σύμβουλος έργου στην αρχή όταν τον είχα ρωτήσει μου είπε ότι δε χρειάζεται να βγάλω άδεια ούτε να γίνει θερμική μελέτη , τώρα λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες μου λέει ότι πρέπει να βγάλω. Σας ευχαριστώ
panosena Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Το διαμέρισμα για το οποίο έχω κάνει αίτηση στο εξοικονομώ και το οποίο δηλώνω ως πρώτη κατοικία μου, ανήκε στον πατέρα μου που πέθανε πριν μερικούς μήνες. Μου έχει κάνει χειρόγραφη διαθήκη με την οποία το αφήνει σ' εμένα. Δεν έχω κάνει κάτι σχετικά με αυτό (πχ αποδοχή κληρονομιάς; αν χρειάζεται). (οι κληρονόμοι, γενικώς της περιουσίας του πατέρα μου, είμαστε 3 αδέλφια + η μητέρα μου) Παίζει ρόλο στο εξοικονομώ; Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2023 από panosena
nickol-us Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, panosena είπε Το διαμέρισμα για το οποίο έχω κάνει αίτηση στο εξοικονομώ και το οποίο δηλώνω ως πρώτη κατοικία μου, ανήκε στον πατέρα μου που πέθανε πριν μερικούς μήνες. Μου έχει κάνει χειρόγραφη διαθήκη με την οποία το αφήνει σ' εμένα. Δεν έχω κάνει κάτι σχετικά με αυτό (πχ αποδοχή κληρονομιάς; αν χρειάζεται). (οι κληρονόμοι, γενικώς της περιουσίας του πατέρα μου, είμαστε 3 αδέλφια + η μητέρα μου) Παίζει ρόλο στο εξοικονομώ; Το εξοικονομώ ζητάει να γίνει από τον ιδιοκτήτη και σύμφωνα με όσα λες, ιδιοκτήτης είναι ο πατέρας σου, τουλάχιστον μέχρι το σπίτι να έρθει νομικά σε σένα. Για τόσο ιδιαίτερες περιπτώσεις καλύτερα να ρωτήσεις σε κάποιον που απασχολείται με αυτά και πιθανώς γνωρίζει τι παράθυρα μπορεί να υπάρξουν. Φυσικά ανέμενε κι εναλλακτικές απαντήσεις. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2023 από nickol-us
panosena Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Ρώτησα εξειδικευμένο, το μηχανικό μου. Ακόμα μου απαντάει... Και σε 15 μέρες κλείνουν οι αιτήσεις(την έχω ξεκινήσει). Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2023 από panosena
Ikucic9 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, panosena είπε Ρώτησα εξειδικευμένο, το μηχανικό μου. Ακόμα μου απαντάει... Και σε 15 μέρες κλείνουν οι αιτήσεις(την έχω ξεκινήσει). Εσύ δηλ δεν έχεις ακόμη εμπράγματο δικαίωμα; Ανήκε εξολοκλήρου στον πατέρα σου πλήρης κυριότητα 100%; Αν ναι πως έκανες αίτηση στο εξοικονόμω; Με τι δικαιολογητικά; Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2023 από Ikucic9
panosena Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Αφού είμαι ένας εκ των κληρονόμων, δεν έχω αυτόματα εμπράγματο δικαίωμα; Μάλλον όχι ε; Η αίτηση είναι υπό επεξεργασία, δεν έχει υποβληθεί ακόμα. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2023 από panosena
GREGORYMO Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, panosena είπε Αφού είμαι ένας εκ των κληρονόμων, δεν έχω αυτόματα εμπράγματο δικαίωμα; Μάλλον όχι ε; Η αίτηση είναι υπό επεξεργασία, δεν έχει υποβληθεί ακόμα. Από μόνο του δεν λέει τίποτα. ΑΥΡΙΟ μπορεί να κάνεις αποποίηση. 1
Ikucic9 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, panosena είπε Αφού είμαι ένας εκ των κληρονόμων, δεν έχω αυτόματα εμπράγματο δικαίωμα; Μάλλον όχι ε; Η αίτηση είναι υπό επεξεργασία, δεν έχει υποβληθεί ακόμα. Δεν είμαι νομικός ούτε μηχανικός αλλά νομίζω ότι εμπράγματο δικαίωμα ισχύει μόνο συμβολαιογραφικα οπότε εγγράφεται και στο Ε9. Δεν ξέρω αν μπορείς να υπαχθεί στη διάταξη περί πρόσφατης απόκτησης αλλά δεν νομίζω και πάλι διότι εσύ δεν έχεις καν αποκτήσει το ακίνητο και σίγουρα δεν προλαβαίνεις να το αποκτήσεις σε δύο βδομάδες. Σου προτείνω να διαβάσεις μόνος σου τον οδηγό και να βγάλεις κάποια συμπεράσματα . Πίεσε και μηχανικό Σελ 12 οδηγού 2.2. Ωφελούμενοι – Αιτήσεις - Εισοδηματικές Κατηγορίες – Επιχορήγηση Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα (πλήρης κυριότητα / επικαρπία / ψιλή κυριότητα) σε επιλέξιμη κατοικία. Σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων δικαιούχων εμπράγματων δικαιωμάτων (συγκυρίων) σε επιλέξιμη κατοικία: αν η κύρια χρήση της υπό αίτηση κατοικίας γίνεται από έναν εκ των συγκυρίων, δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχει μόνον ο συγκύριος που την ιδιοκατοικεί. Αν η κύρια χρήση της υπό αίτηση κατοικίας αφορά σε έτερο πρόσωπο μη συγκύριο (ενοικίαση/δωρεάν παραχώρηση), δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχει οποιοσδήποτε εκ των συγκυρίων με εμπράγματο δικαίωμα πλήρους κυριότητας /επικαρπίας (όχι ψιλή κυριότητα). Για τη νομιμότητα της κατοικίας ο αιτών θα πρέπει να προσκομίσει τα σχετικά νομιμοποιητικά της έγγραφα. Τίθεται υπόψη πως θα απαιτηθεί η υποβολή σε μεταγενέστερο στάδιο της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου / Διηρημένης Ιδιοκτησίας (αφορά τις καταρχήν επιλέξιμες αιτήσεις, βλ. κεφ. 5.7). Η κύρια χρήση της κατοικίας καταγράφεται στα στοιχεία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του χρήστη εντός των τελευταίων τριών (3) ετών, με προτεραιότητα το έτος αναφοράς. Σε περίπτωση που από τα στοιχεία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, για το έτος αναφοράς προκύπτει ότι το ακίνητο δεν ήταν σε χρήση (κενό διαμέρισμα, κενή μονοκατοικία) το εν λόγω φορολογικό έτος, για την πιστοποίηση της κύριας χρήσης κατοικίας θα χρησιμοποιηθούν αντίστοιχα στοιχεία ενός εκ των δύο προηγούμενων φορολογικών ετών. Εάν η κατοικία έχει αποκτηθεί μετά τις 31.12.2021 (πρόσφατη απόκτηση ακινήτου), θα ζητηθεί έγγραφη δέσμευση για την κύρια χρήση της κατοικίας. Κάνε και ένα ερώτημα στο χελπ ντεσκ. Θα σου απαντήσουν . Για να δούμε τι θα πουν . Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2023 από Ikucic9
meletis_m Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 6 ώρες πριν, panosena είπε Ρώτησα εξειδικευμένο, το μηχανικό μου. Ακόμα μου απαντάει... Και σε 15 μέρες κλείνουν οι αιτήσεις(την έχω ξεκινήσει). Εάν είναι σωστά στη εφορία , μπορείς να βάλεις το ποσοστό ακινήτου και το δικαίωμα που έχεις και θα δεις εάν το βγάλει σωστά και κάνει επιβεβαίωση και μετά προχωράς στο επόμενο στάδιο αίτησης
Ikucic9 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, meletis_m είπε Εάν είναι σωστά στη εφορία , μπορείς να βάλεις το ποσοστό ακινήτου και το δικαίωμα που έχεις και θα δεις εάν το βγάλει σωστά και κάνει επιβεβαίωση και μετά προχωράς στο επόμενο στάδιο αίτησης Μα λέει ότι απλά είναι κληρονόμος και δεν έχει καν αποδοχή. Δεν λέει ότι έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας. Αν έχει είναι οκ. Εκτός αν εννοείς ότι το έχει δηλωμένο στο Ε9 χωρίς αποδοχή ; Αν και δεν νομιζω. Θα το έχει ως κύρια κατοικία στο Ε1 (ως δωρεάν παραχώρηση) αλλά χωρίς τα περαιτέρω δεν προκύπτει εμπράγματο δικαίωμα. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2023 από Ikucic9
panosena Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Καλά εγώ σκοτώθηκα να προλάβω τις ημερομηνίες, το παρακολουθούσα πριν καν ξεκινήσει το πρόγραμμα, από τις 12 Ιουνίου που ξεκίνησε τον ενημέρωσα τον μηχανικό για όλα, και για το ότι δεν μου ανήκει το διαμέρισμα...Και περιμένω τόσο καιρό, λέω σε ειδικούς το ανέθεσα, αν αν χρειαζόταν να κάνω κάτι θα μου το λέγανε... Και μαθαίνω 15 μέρες πριν κλείσουν οι αιτήσεις ότι δεν προλαβαίνω...κι αυτό μέσω ενός φόρουμ... Μου 'ρχεται να πάω εκεί και να τους ξεχεσω. Έχω πάρει ανάποδες.. Επεξ/σία 31 Αυγούστου 2023 από panosena
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα