Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Η αλήθεια είναι στην 'μέση'.

Όταν είσαι χωρίς δάνειο, πληρώνεις το 45% με δικά σου χρήματα και τελειώνει το θέμα.

Τώρα , που είσαι με δάνειο (και να θες δεν γίνεται). 

Οπότε, πας σε άλλο προμηθευτη. 

ΥΓ. Να το πούμε και αλλιώς: η συγκεκριμένη αλυσίδα θέλει πελάτες 'ντουκου' και όχι με δάνειο γιατί θα πρέπει να περιμένει 1 έτος.

Nαι αλλά η «αλυσίδα» επιμένει ότι έχει εξυπηρετήσει εκατοντάδες πολίτες που έχουν δάνειο και δεν υπήρχε ποτέ παρόμοιο «πρόβλημα» για την εξόφληση…

Τελικά μήπως η Μηχανικός δεν γνωρίζει και θέλει να με κατευθύνει στην τοπική και πολύ πιο ακριβή αγορά;

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, andreas1gr είπε

Nαι αλλά η «αλυσίδα» επιμένει ότι έχει εξυπηρετήσει εκατοντάδες πολίτες που έχουν δάνειο και δεν υπήρχε ποτέ παρόμοιο «πρόβλημα» για την εξόφληση…

Τελικά μήπως η Μηχανικός δεν γνωρίζει και θέλει να με κατευθύνει στην τοπική και πολύ πιο ακριβή αγορά;

Υπάρχει και άλλη λύση.

Πληρώνεις αυτό τον προμηθευτή ΠΑΡΑΠΑΝΩ και δίνεις λιγότερα σε κάποιον άλλον, αν έχεις αυτό το περιθώριο και αν δέχεται ο άλλος προμηθευτης να 'περιμένει'.

ΥΓ. Το ευχάριστο είναι ότι δέχεται η αλυσίδα να πάρει ΤΩΡΑ μόνο το 45% και να περιμένει 1 χρόνο για το υπόλοιπο 55% !!

1 ώρα πριν, andreas1gr είπε

Το ποσό που έχεις να 'διαχειριστείς' είναι συγκεκριμένο η όχι ?

Μπορείς να δώσεις κάτι παραπάνω σε κάποιον αλλά θα 'λείψει' από κάποιον άλλο 

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Υπάρχει και άλλη λύση.

Πληρώνεις αυτό τον προμηθευτή ΠΑΡΑΠΑΝΩ και δίνεις λιγότερα σε κάποιον άλλον, αν έχεις αυτό το περιθώριο και αν δέχεται ο άλλος προμηθευτης να 'περιμένει'.

ΥΓ. Το ευχάριστο είναι ότι δέχεται η αλυσίδα να πάρει ΤΩΡΑ μόνο το 45% και να περιμένει 1 χρόνο για το υπόλοιπο 55% !!

Μάλλον δεν κατάλαβες το αρχικό ερώτημα μου…

Το θέμα μου δεν είναι αν έχω τα χρήματα να αποπληρώσω το 100% τις δικής μου συμμέτοχης (είπαμε ότι εγώ θα βάλω μέσα από δάνειο που έλαβα το 45%)

Αλλά ότι η Μηχανικός λέει ότι…

Επειδή έχουμε πάρει δάνειο, το δάνειο δίνετε σε 2 δόσεις… στην αρχή το 70% και μετα θα καταβληθεί το 30%. Σε  εμάς τώρα έχουν μπει περίπου 9000 ευρώ)

Τα κλιματίστηκα κοστίζουν τελική τιμή με ΦΠΑ 2496,99 ευρώ.

Η αλυσίδα ζητάει να πληρωθεί άμεσα η δική μου συμμέτοχη (δεν την ενδιαφέρει αν έχω δάνειο ή όχι γιατί επιμένει ότι κάνουν την ίδια διαδικασία).

Η συμμέτοχη μου είναι το 45%...

Δηλαδή λέει η αλυσίδα εγώ άμεσα πρέπει να της πληρώσω περίπου 1129 ευρώ (το 100% από την δικής μου συμμετοχής).

Η μηχανικός διαφωνεί κάθετα…

Δεν μπορώ λέει να στείλω τα 1129 ευρώ (το 100% από την δικής μου συμμετοχής).

Αλλά μόνο το 70% από αυτά… δηλαδή περίπου 790 ευρώ… και αυτό γιατί το ΣΥΣΤΗΜΑ δεν τις το επιτρέπει να αποπληρώσει το σύνολο των χρημάτων….

Το υπόλοιπο 30% (για να φτάσουμε στο 100% δηλαδή στα 1129 ευρώ), θα πληρωθεί σε δεύτερο χρόνο μόλις καταβληθεί και η δεύτερη δόση του δανείου…

Επεξ/σία από andreas1gr
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Το θέμα μου δεν είναι αν έχω τα χρήματα να αποπληρώσω το 100% τις δικής μου συμμέτοχης (είπαμε ότι εγώ θα βάλω μέσα από δάνειο που έλαβα το 45%)

Επειδή έχουμε πάρει δάνειο, το δάνειο δίνετε σε 2 δόσεις… στην αρχή το 70% και μετα θα καταβληθεί το 30%. Σε  εμάς τώρα έχουν μπει περίπου 9000 ευρώ)

Η αλυσίδα ζητάει να πληρωθεί άμεσα η δική μου συμμέτοχη (δεν την ενδιαφέρει αν έχω δάνειο ή όχι γιατί επιμένει ότι κάνουν την ίδια διαδικασία).

Δηλαδή λέει η αλυσίδα εγώ άμεσα πρέπει να της πληρώσω περίπου 1129 ευρώ (το 100% από την δικής μου συμμετοχής).

Αλλά μόνο το 70% από αυτά… δηλαδή περίπου 790 ευρώ… και αυτό γιατί το ΣΥΣΤΗΜΑ δεν τις το επιτρέπει να αποπληρώσει το σύνολο των χρημάτων….

Το υπόλοιπο 30% (για να φτάσουμε στο 100% δηλαδή στα 1129 ευρώ), θα πληρωθεί σε δεύτερο χρόνο μόλις καταβληθεί και η δεύτερη δόση του δανείου…

Ακριβώς, έτσι είναι τα πράγματα!!!

Μου επιβεβαιώνεις αυτο που κατάλαβα.

Έχεις ίδια συμμετοχή 45% αλλά έχεις πάρει το 70% αυτής, δηλαδή 31.5%

Το ποσό που έχεις ΤΩΡΑ στο λογαριασμό ΕΠΑΡΚΕΙ για να πληρώθουν ΟΛΟΙ οι προμηθευτές το 45% ?

Προφανώς και ΟΧΙ.

'Λύση' σου βρήκα αλλά δεν το έπιασες. Να πληρωθεί παραπάνω η συγκεκριμένη αλυσίδα και να βρεθεί ένας άλλος προμηθευτης που θα 'δεχθεί' να περιμένει αφού το ποσό αυτό θα 'λείψει'.

Τι δεν έχεις καταλάβει?

56 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Έγραψες ότι τα κλιματιστικά κάνουν 2496.99€.

Πόσα χρήματα δικαιολογεί το πρόγραμμα??

• Like 1
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Μπορείς να καταβάλεις την προκαταβολή επιχορήγησης όπως εσύ επιθυμείς . Δηλ μπορείς πχ να εξοφλήσεις έναν προμηθευτή και να μην δόσεις τίποτα στον άλλο και να περιμένει να πληρωθεί μετά. Δεν είσαι υποχρεωμένος να κατανείμεις αναλογικά το ποσό σε όλους τους προμηθευτές .

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Λύση' σου βρήκα αλλά δεν το έπιασες. Να πληρωθεί παραπάνω η συγκεκριμένη αλυσίδα και να βρεθεί ένας άλλος προμηθευτης που θα 'δεχθεί' να περιμένει αφού το ποσό αυτό θα 'λείψει'.

Εκεί είναι το πρόβλημα 

Η μηχανικός επιμένει ότι δεν μπορεί να πληρώσει περισσότερα από το 70%

Ακόμα και το 100% να βάλει,  το σύστημα λέει ότι θα το απορρίψει 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Εκεί είναι το πρόβλημα 

Η μηχανικός επιμένει ότι δεν μπορεί να πληρώσει περισσότερα από το 70%

Ακόμα και το 100% να βάλει,  το σύστημα λέει ότι θα το απορρίψει 

Μια στιγμή! 

Οι υπόλοιποι προμηθευτές έχουν πληρωθεί?

ΜΗΠΩΣ δεν' φθάνει' τι ποσό έτσι και αλλιώς?

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Μια στιγμή! 

Οι υπόλοιποι προμηθευτές έχουν πληρωθεί?

ΜΗΠΩΣ δεν' φθάνει' τι ποσό έτσι και αλλιώς?

Δεν έχει πληρωθεί κανένας 

Λέει ότι και να βάλει να πληρωθεί το 100% το σύστημα αυτόματα θα κόψει την πληρωμή γιατί μόνο μέχρι 70% επιτρέπει 

Εγώ έχω τεχνίτη που δέχεται να πληρωθεί λιγότερα τώρα...

Αλλά η μηχανικός επιμένει ότι δεν γίνεται 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Λέει ότι και να βάλει να πληρωθεί το 100% το σύστημα αυτόματα θα κόψει την πληρωμή γιατί μόνο μέχρι 70% επιτρέπει 

Συγνώμη αλλά στο είπαμε τόσες φορές.

Δεν ισχύει αυτό που λέει ο μηχανικός σου.

Το γράφει και ο οδηγός . Μπορείς να τον διαβάσεις.

Και στο χελπ ντεσκ να πάρεις τηλ το ίδιο θα σου πουν .

Επεξ/σία από Ikucic9
  • Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, andreas1gr είπε

Πες του να κάνει έτσι, ΥΠ ΕΥΘΥΝΗ ΣΟΥ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Μπορεις να κανεις και το αλλο αν σε παιρνει! Εφοσον η μηχανικος σου επιμενει, που δεν εχει δικιο οπως σου ειπανε και οι αλλοι απο πανω, δινεις το 70% απ τα 1129 της δικης σου συμμετοχης δηλαδη τα 790 και τα υπολοιπα 339 τα δινεις στο χερι που θα τα παρεις πισω (κατοπιν καλης συννενοησης) μολις μπει και η επομενη προκαταβολη απ την επιχορηγηση! 

Αλλα κι εγω σου λεω πως τις προκαταβολες τις μοιραζεις οπως θες.Σκεψου σε ενα προμηθευτη δεν του εβαλα καθολου χρηματα απ το δανειο και τα πηρε μαζεμενα απ το ποσοστο της επιχορηγησης!

Επεξ/σία από energy52
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, energy52 είπε

Μπορεις να κανεις και το αλλο αν σε παιρνει! Εφοσον η μηχανικος σου επιμενει, που δεν εχει δικιο οπως σου ειπανε και οι αλλοι απο πανω, δινεις το 70% απ τα 1129 της δικης σου συμμετοχης δηλαδη τα 790 και τα υπολοιπα 339 τα δινεις στο χερι που θα τα παρεις πισω (κατοπιν καλης συννενοησης) μολις μπει και η επομενη προκαταβολη απ την επιχορηγηση! 

Όπως είπα η αγορά θα γίνει από μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων και αυτή η λύση ΔΕΝ είναι εφικτή.

Δημοσ.
Στις 21/7/2023 στις 7:09 ΠΜ, Ikucic9 είπε

Αν επιτρέπεται για ποιες παρεμβάσεις στα ζητάνε αυτά ; Αν μπορείς γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος

Μόνωση ταράτσας 100μ2, θερμοπρόσωψη 50μ2,  κουφώματα 5μ2 , και 3 κλιματιστικά .

Στις 21/7/2023 στις 10:11 ΠΜ, GREGORYMO είπε

Δηλαδή, με το πρόγραμμα βγαίνει 20.000 ΜΕΙΩΝ την επιδότηση που είναι πόση ?

Χωρίς πρόγραμμα βγαίνει 9.500 ?

Τόσο μεγάλη είναι η διαφορά του ΦΠΑ?

Προϋπολολογισμός προγράμματος 13.500€ με επιδότηση το 40% . Τα συνεργεία ζητούν επιπλέον +7.000€ για την υλοποίηση των παρεμβάσεων. Δηλαδή εγώ θα πρέπει να βάλω 8.100€ + 7.000€ = 15.100 € , Εαν τα κάνω εκτός εξοικονομώ  μου κοστίζει φθηνότερα. Έχασα τόσο χρόνο για τις διαδικασίες μέχρι να φτάσω στο στάδιο των υλοποιήσεων  και έφαγα τις ανατιμήσεις των υλικών .

Δημοσ.
6 ώρες πριν, cbamak1 είπε

Μόνωση ταράτσας 100μ2, θερμοπρόσωψη 50μ2,  κουφώματα 5μ2 , και 3 κλιματιστικά .

Προϋπολολογισμός προγράμματος 13.500€ με επιδότηση το 40% . Τα συνεργεία ζητούν επιπλέον +7.000€ για την υλοποίηση των παρεμβάσεων. Δηλαδή εγώ θα πρέπει να βάλω 8.100€ + 7.000€ = 15.100 € , Εαν τα κάνω εκτός εξοικονομώ  μου κοστίζει φθηνότερα. Έχασα τόσο χρόνο για τις διαδικασίες μέχρι να φτάσω στο στάδιο των υλοποιήσεων  και έφαγα τις ανατιμήσεις των υλικών .

Πρώτη φορά ακούω τέτοιο πράγμα. Δηλ πόσο σου ζητούν το μέτρο για τις μονώσεις δωματος και για την εξωτερική ;

Δεν τους καλύπτουν οι τιμές του προγράμματος; 

Αλλού ρώτησες;

Είναι πολύ φουσκωμένα τα ποσά που αναφέρεις. 

Δημοσ.

Βρες αλλα συνεργεία!
Αυτοι που βρήκες θέλουν να βγάλουν με σένα τα σπασμένα ολης της καραντίνας!
Εγω με 21000 προυπολογισμό (θερμοπρόσοψη 160m2, εσωτερική μονωση οροφής, α/θ, ηλιακός και τέντες) έβαλα εξτρα απο την τσέπη μου 300 ευρώ (και αυτα απο βλακεία μου αλλα anyway)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...