Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, ALIEN-3- είπε

Καλημέρα παιδιά θέλω να κάνω μια ερώτηση για κάποιον που μπορεί να με βοηθήσει. Είμαι στο τελικό στάδιο αγοράς κατοικίας .περιμένω να με καλέσουν για τις υπογραφές. Το σπίτι που αγοράζω νοικιάζεται με συμβόλαιο μέχρι τέλος 01/24 . Αυτός που το νοικιάζει παίρνει επίδομα ενοικίου. Εγώ θέλω να κάνω μόλις ολοκληρωθεί η αγορά αίτηση για το εξοικονομώ 2023 ώστε με το που τελειώσει η ενοικίαση να αρχίσω να το φτιάχνω για να μείνω εγω . Από αυτά που διάβασα εάν το σπίτι νοικιάζεται χάνω ένα 10% στην επιδότηση. Μπορεί να γίνει κάτι να μην το χάσω μιας και δεν πρόκειται να ενοικιαστεί αλλο από εμένα αλλά νοικιάζεται προσωρινά αναγκαστικά και λογικα όταν και εφόσον μπω στο πρόγραμμα δεν θα νοικιάζεται πλέον?

Νομίζω ότι για να μην το χάσεις πρέπει να φαίνεται ότι δεν ενοικιαζεται στο ε1 . Αυτό λογικά δεν μπορείς να το κάνεις . Προσωπικά δεν νομίζω να μπορεί να γίνει κάτι πέρα από αυτό που προβλέπεται βάσει οδηγού 

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε

Νομίζω ότι για να μην το χάσεις πρέπει να φαίνεται ότι δεν ενοικιαζεται στο ε1 . Αυτό λογικά δεν μπορείς να το κάνεις . Προσωπικά δεν νομίζω να μπορεί να γίνει κάτι πέρα από αυτό που προβλέπεται βάσει οδηγού 

Στον οδηγό ,στην υπεύθυνη δήλωση λέει ότι πρέπει να το δηλώσω ως κύρια κατοικία στο τρέχον έτος . Αν το δηλώσω εγώ για παράδειγμα για κύρια κατοικία από τον Δεκέμβριο και ας χάσω δύο ενοίκια,να τον αφήσω να μείνει μέχρι τον Ιανουάριο δωρεάν λιγότερα θα χάσω. Μόνο αυτό σκέφτηκα σαν λύση στα πρόχειρα αλλά δεν ξέρω αν και έτσι θα περνάει. Που μπορώ να ρωτήσω ξέρει κανείς? . Είναι πολύ κρίμα να χάσω το 10% γιατί και το ενοίκιο που θα παίρνω για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι να φυγει είναι πολύ λιγότερα .....

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε

Στον οδηγό ,στην υπεύθυνη δήλωση λέει ότι πρέπει να το δηλώσω ως κύρια κατοικία στο τρέχον έτος . Αν το δηλώσω εγώ για παράδειγμα για κύρια κατοικία από τον Δεκέμβριο και ας χάσω δύο ενοίκια,να τον αφήσω να μείνει μέχρι τον Ιανουάριο δωρεάν λιγότερα θα χάσω. Μόνο αυτό σκέφτηκα σαν λύση στα πρόχειρα αλλά δεν ξέρω αν και έτσι θα περνάει. Που μπορώ να ρωτήσω ξέρει κανείς? . Είναι πολύ κρίμα να χάσω το 10% γιατί και το ενοίκιο που θα παίρνω για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι να φυγει είναι πολύ λιγότερα .....

Θα κάνεις ερώτημα στο χελπ ντεσκ.

Μηχανικό που συνεργαζεσαι έχεις;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε

Θα κάνεις ερώτημα στο χελπ ντεσκ.

Μηχανικό που συνεργαζεσαι έχεις;

Δεν έχω πάει ακόμη κάπου διότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η αγορά 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε

Καλημέρα παιδιά θέλω να κάνω μια ερώτηση για κάποιον που μπορεί να με βοηθήσει. Είμαι στο τελικό στάδιο αγοράς κατοικίας .περιμένω να με καλέσουν για τις υπογραφές. Το σπίτι που αγοράζω νοικιάζεται με συμβόλαιο μέχρι τέλος 01/24 . Αυτός που το νοικιάζει παίρνει επίδομα ενοικίου. Εγώ θέλω να κάνω μόλις ολοκληρωθεί η αγορά αίτηση για το εξοικονομώ 2023 ώστε με το που τελειώσει η ενοικίαση να αρχίσω να το φτιάχνω για να μείνω εγω . Από αυτά που διάβασα εάν το σπίτι νοικιάζεται χάνω ένα 10% στην επιδότηση. Μπορεί να γίνει κάτι να μην το χάσω μιας και δεν πρόκειται να ενοικιαστεί αλλο από εμένα αλλά νοικιάζεται προσωρινά αναγκαστικά και λογικα όταν και εφόσον μπω στο πρόγραμμα δεν θα νοικιάζεται πλέον?

Αν φύγει με το καλό ο άνθρωπος 01-01-24, θα το δηλώσεις κύρια κατοικία το 2024 και θα περιμένεις να μπεις στο εξοικονόμω το 2025, όταν βγεί 

4 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε

Ποιός σου εξασφαλίζει ότι θα 'φύγει' το 2023 ? 

Έχετε κάνει 'συμφωνία' ?

Κύρια κατοικία, το τρέχον έτος αόριστα η την 'στιγμή' της αίτησης να είναι κύρια κατοικία ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Αν φύγει με το καλό ο άνθρωπος 01-01-24, θα το δηλώσεις κύρια κατοικία το 2024 και θα περιμένεις να μπεις στο εξοικονόμω το 2025, όταν βγεί 

Ποιός σου εξασφαλίζει ότι θα 'φύγει' το 2023 ? 

Έχετε κάνει 'συμφωνία' ?

Κύρια κατοικία, το τρέχον έτος αόριστα η την 'στιγμή' της αίτησης να είναι κύρια κατοικία ?

Δεν θα φύγει αλλά θα τον αφήσω να μείνει μέχρι τον Γενάρη που λήγει το συμβόλαιο του αλλά χωρίς να με πληρώσει το ποσό που παίρνει ως επιδότηση ενοικίου για 2 μήνες και θα δηλώσω εγώ ότι μένω από Δεκέμβριο. Αυτό είναι ένα πρόχειρο σκεπτικό μου ,δεν ξέρω αν γίνεται,θα πρέπει να ρωτήσω.

Αυτό γράφει στην υπεύθυνη δήλωση του προγράμματος: Είμαι πλήρης κύριος/επικαρπωτής, θα το χρησιμοποιώ ο/η ίδιος/α ως κύρια κατοικία  και θα το δηλώσω ως κύρια κατοικία κατά το τρέχον φορολογικό έτος.

Δεν αναφέρει κατά την αίτηση στο πρόγραμμα. 

Επεξ/σία από ALIEN-3-
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε

Δεν θα φύγει αλλά θα τον αφήσω να μείνει μέχρι τον Γενάρη που λήγει το συμβόλαιο του αλλά χωρίς να με πληρώσει το ποσό που παίρνει ως επιδότηση ενοικίου για 2 μήνες και θα δηλώσω εγώ ότι μένω από Δεκέμβριο. Αυτό είναι ένα πρόχειρο σκεπτικό μου ,δεν ξέρω αν γίνεται,θα πρέπει να ρωτήσω.

Αυτό γράφει στην υπεύθυνη δήλωση του προγράμματος: Είμαι πλήρης κύριος/επικαρπωτής, θα το χρησιμοποιώ ο/η ίδιος/α ως κύρια κατοικία  και θα το δηλώσω ως κύρια κατοικία κατά το τρέχον φορολογικό έτος.

Η κύρια χρήση της κατοικίας καταγράφεται στα στοιχεία της δήλωσης φορολογίας
εισοδήματος του χρήστη εντός των τελευταίων τριών (3) ετών, με προτεραιότητα το έτος
αναφοράς. Σε περίπτωση που από τα στοιχεία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, για
το έτος αναφοράς προκύπτει ότι το ακίνητο δεν ήταν σε χρήση (κενό διαμέρισμα, κενή
μονοκατοικία) το εν λόγω φορολογικό έτος, για την πιστοποίηση της κύριας χρήσης
κατοικίας θα χρησιμοποιηθούν αντίστοιχα στοιχεία ενός εκ των δύο προηγούμενων
φορολογικών ετών. Εάν η κατοικία έχει αποκτηθεί μετά τις 31.12.2021 (πρόσφατη
απόκτηση ακινήτου), θα ζητηθεί έγγραφη δέσμευση για την κύρια χρήση της κατοικίας.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Με την ΔΕΗ, τι θα γίνει?

Διακοπη τον Δεκέμβριο?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Με την ΔΕΗ, τι θα γίνει?

Διακοπη τον Δεκέμβριο?

Γιατί να κάνει διακοπή;

Θα αλλάξει το όνομα θα συνενοηθει με τον νοικαρη να πληρώσει κανονικά και οκ.

Ποιος ο λόγος για τόσο πανικό αν μπορεί να τα βρει με τον ενοικιαστή. Άλλωστε δύο νοίκια θα του χαρίσει .

Δεν ξέρω πάντως αν η πρόσφατη απόκτηση αφορά το 2022 ή το 2023. Νομίζω πρέπει να απευθυνθείς άμεσα στο help desk ώστε να πάρεις γραπτή απάντηση (αν σου δώσουν). Στη σελίδα του εξοικονόμω έχει τα σχετικά τηλ και email .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ikucic9 είπε

Γιατί να κάνει διακοπή;

Θα αλλάξει το όνομα θα συνενοηθει με τον νοικαρη να πληρώσει κανονικά και οκ.

Ποιος ο λόγος για τόσο πανικό αν μπορεί να τα βρει με τον ενοικιαστή. Άλλωστε δύο νοίκια θα του χαρίσει .

Δεν ξέρω πάντως αν η πρόσφατη απόκτηση αφορά το 2022 ή το 2023. Νομίζω πρέπει να απευθυνθείς άμεσα στο help desk ώστε να πάρεις γραπτή απάντηση (αν σου δώσουν). Στη σελίδα του εξοικονόμω έχει τα σχετικά τηλ και email .

Δεν εννοούσα διακοπή αλλά αλλαγή ονόματος .

Πόσο σίγουρο είναι ότι ο ενοικιαστής θα φύγει αν ΔΕΝ έχει βρεθεί άλλο σπίτι?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Δεν εννοούσα διακοπή αλλά αλλαγή ονόματος .

Πόσο σίγουρο είναι ότι ο ενοικιαστής θα φύγει αν ΔΕΝ έχει βρεθεί άλλο σπίτι?

Αυτό δεν αφορά το φόρουμ. Ο άνθρωπος άλλο ρωτάει. Αυτά θα λύσει μόνος του  

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ikucic9 είπε

Αυτό δεν αφορά το φόρουμ. Ο άνθρωπος άλλο ρωτάει. Αυτά θα λύσει μόνος του  

Εννοείται.

Αλλά να μην σχεδιάζει χωρίς τον ξενοδόχο 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Εννοείται.

Αλλά να μην σχεδιάζει χωρίς τον ξενοδόχο 

Υπάρχει δυνατότητα συννενόησης. Στην επαρχία είμαι και τυγχάνει γνωστός αυτός που νοικιάζει 

Δημοσ.
On 01/07/2023 at 13:42, ALIEN-3- said:

Όχι δε γίνεται κάτι

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, ALIEN-3- είπε

Υπάρχει δυνατότητα συννενόησης. Στην επαρχία είμαι και τυγχάνει γνωστός αυτός που νοικιάζει 

Το θέμα είναι να βρεθεί σπίτι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...