dimitris_sal Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Μια ερώτηση και απο μένα. Είμαι σε φάση 06.δ Αίτηση σε υπαγωγή - Αναμονή πληρωμής προκαταβολής επιχορήγησης Εχει εγκριθεί το δάνειο αλλα στο ebanking αναφέρει σαν ποσό του δανείου το 70% του συνολικού δανείου (προκαταβολές?) με περιγραφή ΕΚΤ.ΕΝΑΝΤ.ΣΥΜ (ΠΡΩΤ)και είδα οτι προχθές μου πιστωθηκε ο κανονικός μου λογαριασμός με αυτο το ποσό.Εχθές λοιπόν το μετέφερα στον λογαριασμό του προμηθευτη. Επίσης εχω περάσει στην πλατφόρμα του προγραμματος στην φόρμα "Προκαταβολές Δανείου" το ίδιο ποσό στο ΑΦΜ του προμηθευτή εδω και κάποιες ημέρες. Στην τράπεζα ειδα οτι μου εχει ανοιχτεί ενας λογαριασμός ο οποίος περιέχει το 70% απο την συνολική επιχορήγηση (επίσης προκαταβολή υποθέτω)και δεν μπορώ να κάνω κινήσεις με αυτο τον λογαριασμό. Μου είπε τωρα ο προμηθευτης οτι εκτός της δικιάς μου μεταφοράς ειδε αλλη μια με ακριβως το ιδιο ποσό με τιτλο "προκαταβολές δανειου. Τι ακριβως παίζει? Έκανα κάτι λάθος; Μήπως έπρεπε στην πλατφόρμα εκει που λεει προκαταβολές δανείου να συμπληρώσω ολοκληρο το ποσό του δανείου? Επεξ/σία 13 Ιουνίου 2023 από dimitris_sal
Maknight Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, georgemvg είπε Δεν βρήκα κάπου το μέγιστο της δαπάνης. Βρήκα στο φεκ μόνο το μέγιστο ενά επιμέρους δαπάνη, αλλά όχι το σύνολο... 22500€ 220€ το τμ.
georgemvg Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, Maknight είπε 22500€ 220€ το τμ. και η επιδότηση είναι μέρος των 22500 φαντάζομαι...
GREGORYMO Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 23 λεπτά πριν, georgemvg είπε και η επιδότηση είναι μέρος των 22500 φαντάζομαι... Εννοείται
georgemvg Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 πωω που φτάσαμε, ούτε για τσιγάρα δεν φτάνει αυτο...
macgyver3 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 έστω ότι αιτούμαι και παίρνω την επιδότηση. Θα μπορώ το επόμενο διάστημα να το δουλέψω μέσω Airbnb ή θα πρέπει να περάσει η πενταετία ?
Tommygre Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Καλησπέρα σε όλους, μόλις μπήκα στο 06.ε Ολοκλήρωση Πληρωμής Προκαταβολής Επιχορήγησης, δηλαδή πιστώθηκαν γράφει η προκαταβολή επιχορήγησης, 8.100€. Όμως το iban που βλέπω στην σελίδα του exoikonomo είναι διαφορετικό από το δικό μου (Εθνική τράπεζα). Δηλαδή αποτι κατάλαβα άνοιξαν καινούριο λογαριασμό στον οποίο δεν έχω πρόσβαση. Αυτό τι σημαίνει; Πρέπει τώρα να δώσω δηλαδή στο τεχνικό γραφείο τα ίδια κεφάλαια, δηλαδή τα 5000, και τότε αυτομάτως θα μπούνε σε αυτούς τα 8000; Η με το που δώσω τα ίδια κεφάλαια και κοπεί και περαστεί η απόδειξη είσπραξης, θα έχω πρόσβαση σε αυτά για να τους τα μεταφέρω;
dimitris_sal Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Μια άποψη για την Chaffoteaux arient lite 80 link R32; Εγω την βρίσκω παντού σαν 8άρα (εκεί παραπέμπει και το όνομα της) αλλα ο προμηθευτής/εγκαταστάτης μου λεει οτι ο εισαγωγές του είπε οτι ειναι το καινούριο μοντέλο και είναι 11άρα! Σε κάθε περίπτωση βεβαίως είπε οτι θα δουμε τι είναι απο τα χαρτιά του εργοστασίου αλλα και πάλι μου κάνει εντύπωση. 12 λεπτά πριν, Tommygre είπε Καλησπέρα σε όλους, μόλις μπήκα στο 06.ε Ολοκλήρωση Πληρωμής Προκαταβολής Επιχορήγησης, δηλαδή πιστώθηκαν γράφει η προκαταβολή επιχορήγησης, 8.100€. Όμως το iban που βλέπω στην σελίδα του exoikonomo είναι διαφορετικό από το δικό μου (Εθνική τράπεζα). Δηλαδή αποτι κατάλαβα άνοιξαν καινούριο λογαριασμό στον οποίο δεν έχω πρόσβαση. Αυτό τι σημαίνει; Πρέπει τώρα να δώσω δηλαδή στο τεχνικό γραφείο τα ίδια κεφάλαια, δηλαδή τα 5000, και τότε αυτομάτως θα μπούνε σε αυτούς τα 8000; Η με το που δώσω τα ίδια κεφάλαια και κοπεί και περαστεί η απόδειξη είσπραξης, θα έχω πρόσβαση σε αυτά για να τους τα μεταφέρω; Μέσω του ebanking σου δεν βλέπεις τον λογαριασμό στο όνομα σου;
Ikucic9 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 22 λεπτά πριν, Tommygre είπε Καλησπέρα σε όλους, μόλις μπήκα στο 06.ε Ολοκλήρωση Πληρωμής Προκαταβολής Επιχορήγησης, δηλαδή πιστώθηκαν γράφει η προκαταβολή επιχορήγησης, 8.100€. Όμως το iban που βλέπω στην σελίδα του exoikonomo είναι διαφορετικό από το δικό μου (Εθνική τράπεζα). Δηλαδή αποτι κατάλαβα άνοιξαν καινούριο λογαριασμό στον οποίο δεν έχω πρόσβαση. Αυτό τι σημαίνει; Πρέπει τώρα να δώσω δηλαδή στο τεχνικό γραφείο τα ίδια κεφάλαια, δηλαδή τα 5000, και τότε αυτομάτως θα μπούνε σε αυτούς τα 8000; Η με το που δώσω τα ίδια κεφάλαια και κοπεί και περαστεί η απόδειξη είσπραξης, θα έχω πρόσβαση σε αυτά για να τους τα μεταφέρω; Μεσω της ιστοσελίδας του εξοικονόμω θα μοιράσεις τα λεφτα αυτά στους προμηθευτές και η τράπεζα σου θα αναλάβει να κάνει τις πληρωμές . Δεν νομίζω ότι με ebanking βλέπεις το ποσό αυτό . Είναι ειδικός λογαριασμός . 1
dimitris_sal Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγω τον βλέπω μεσα απο το ebanking μου αλλα ειναι μη επιλέξιμος για κινήσεις απο μένα(Αλφα bank) Αυτη την στιγμή εχει πιστωθεί με το ποσό της προκαταβολής της επιδότησης. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2023 από dimitris_sal 1
Ikucic9 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 3 ώρες πριν, dimitris_sal είπε Εγω τον βλέπω μεσα απο το ebanking μου αλλα ειναι μη επιλέξιμος για κινήσεις απο μένα(Αλφα bank) Αυτη την στιγμή εχει πιστωθεί με το ποσό της προκαταβολής της επιδότησης. Εγώ εθνική δεν βλέπω τίποτα. Ξέρω απλά από το σάιτ του εξοικονόμω ότι έχω αυτά τα λεφτά ως προκαταβολή επιχορήγησης
Maknight Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2023 5 ώρες πριν, Tommygre είπε Καλησπέρα σε όλους, μόλις μπήκα στο 06.ε Ολοκλήρωση Πληρωμής Προκαταβολής Επιχορήγησης, δηλαδή πιστώθηκαν γράφει η προκαταβολή επιχορήγησης, 8.100€. Όμως το iban που βλέπω στην σελίδα του exoikonomo είναι διαφορετικό από το δικό μου (Εθνική τράπεζα). Δηλαδή αποτι κατάλαβα άνοιξαν καινούριο λογαριασμό στον οποίο δεν έχω πρόσβαση. Αυτό τι σημαίνει; Πρέπει τώρα να δώσω δηλαδή στο τεχνικό γραφείο τα ίδια κεφάλαια, δηλαδή τα 5000, και τότε αυτομάτως θα μπούνε σε αυτούς τα 8000; Η με το που δώσω τα ίδια κεφάλαια και κοπεί και περαστεί η απόδειξη είσπραξης, θα έχω πρόσβαση σε αυτά για να τους τα μεταφέρω; Καλησπέρα, δίνετε τα ίδια κεφάλαια πρώτα, ανεβάζετε στην πλατφόρμα, ελέγχονται, μετά ξεκλειδώνει η προκαταβολή που την μοιράζετε μεσα από την πλατφόρμα. Μπορείτε να τα δείτε στον e-banking σας εάν περάσετε από την τράπεζα και σας το συνδέσουν. Πάντως δεν χρειάζεται να το ελέγχετε αφού φαίνονται όλα στην πλατφόρμα. 23 ώρες πριν, macgyver3 είπε έστω ότι αιτούμαι και παίρνω την επιδότηση. Θα μπορώ το επόμενο διάστημα να το δουλέψω μέσω Airbnb ή θα πρέπει να περάσει η πενταετία ? Συνοπτικά ο οδηγός γράφει τα εξής: 1. Να χρησιμοποιήθηκε ως κύρια κατοικία τα τελευταία 3 χρόνια. 2. Εάν είναι πρόσφατη απόκτηση ακινήτου, υπογράφεις ότι θα την χρησιμοποιήσεις ως κύρια κατοικία. 3. Εάν ιδιοκατοικείς, τότε για 5 χρόνια δεν πρέπει να αλλάξεις τις παρεμβάσεις. 4. Εάν το νοικιάσεις ή το παραχωρήσεις, δεν πρέπει να αλλάξεις τις παρεμβάσεις για 10 χρόνια. Δεν αναφέρει κάτι άλλο ο οδηγός. Πέρα από την πρόσφατη απόκτηση ακινήτου που υπάρχει απαίτηση κυρία κατοικίας από εδώ και πέρα (λογικό), στις υπόλοιπες περιπτώσεις δεν μπορεί να σε υποχρεώσει σε χρήση. Παρόλα αυτά, υπάρχει το help desk να το επιβεβαιώσετε. 2
Ikucic9 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 7 ώρες πριν, Maknight είπε Καλησπέρα, δίνετε τα ίδια κεφάλαια πρώτα, ανεβάζετε στην πλατφόρμα, ελέγχονται, μετά ξεκλειδώνει η προκαταβολή που την μοιράζετε μεσα από την πλατφόρμα. Μπορείτε να τα δείτε στον e-banking σας εάν περάσετε από την τράπεζα και σας το συνδέσουν. Πάντως δεν χρειάζεται να το ελέγχετε αφού φαίνονται όλα στην πλατφόρμα. Συνοπτικά ο οδηγός γράφει τα εξής: 1. Να χρησιμοποιήθηκε ως κύρια κατοικία τα τελευταία 3 χρόνια. 2. Εάν είναι πρόσφατη απόκτηση ακινήτου, υπογράφεις ότι θα την χρησιμοποιήσεις ως κύρια κατοικία. 3. Εάν ιδιοκατοικείς, τότε για 5 χρόνια δεν πρέπει να αλλάξεις τις παρεμβάσεις. 4. Εάν το νοικιάσεις ή το παραχωρήσεις, δεν πρέπει να αλλάξεις τις παρεμβάσεις για 10 χρόνια. Δεν αναφέρει κάτι άλλο ο οδηγός. Πέρα από την πρόσφατη απόκτηση ακινήτου που υπάρχει απαίτηση κυρία κατοικίας από εδώ και πέρα (λογικό), στις υπόλοιπες περιπτώσεις δεν μπορεί να σε υποχρεώσει σε χρήση. Παρόλα αυτά, υπάρχει το help desk να το επιβεβαιώσετε. Εγώ τους είχα κάνει παρεμφερή ερώτηση στο χελπ , όχι για Airbnb αλλά για ενοικίαση, μου απάντησαν αυτά που γράφεις ... Δηλ ότι κύρια κατοικία πρέπει να είναι κατά την υποβολή της δήλωσης , για το από δω και πέρα ότι θα πρέπει να τηρηθεί η 5ετια ή 10ετια κατά περίπτωση ή ακόμη και σε πώληση να διατηρηθούν οι παρεμβάσεις . 1 1
GREGORYMO Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2023 Στις 15/6/2023 στις 12:51 ΠΜ, macgyver3 είπε έστω ότι αιτούμαι και παίρνω την επιδότηση. Θα μπορώ το επόμενο διάστημα να το δουλέψω μέσω Airbnb ή θα πρέπει να περάσει η πενταετία ? Τον οδηγό του προγράμματος θα διαβάσεις
hidd3n Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2023 Καλημέρα, η αίτηση μου βρίσκεται στο 06.ζ Διαχείριση προκαταβολών. Οι προκαταβολές έχουν μπει στους προμηθευτές (υπόψιν δεν έχω επιλέξει δάνειο) ήδη εδώ και 2 εβδομάδες περίπου. Γιατί δεν προχωράει στο επόμενο στάδιο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα