mik100 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Καλημέρα μία ερώτηση. Όταν γίνουν τά έργα και πάρουμε κάι τα χρήματα, σού δίνει ο μηχανικός κάποιο πιστοποιητικό πού λέει τήν ενεργειακή κλάση του σπιτιού;
GREGORYMO Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, mik100 είπε Καλημέρα μία ερώτηση. Όταν γίνουν τά έργα και πάρουμε κάι τα χρήματα, σού δίνει ο μηχανικός κάποιο πιστοποιητικό πού λέει τήν ενεργειακή κλάση του σπιτιού; Πριν την εκταμίευση Β ΠΕΑ
Ikucic9 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 3 ώρες πριν, mik100 είπε Καλημέρα μία ερώτηση. Όταν γίνουν τά έργα και πάρουμε κάι τα χρήματα, σού δίνει ο μηχανικός κάποιο πιστοποιητικό πού λέει τήν ενεργειακή κλάση του σπιτιού; Για να μπεις ο μηχανικός θα κάνει ένα πρώτο πεα (πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης). Μόλις μπεις και κανείς τα έργα και πριν κλείσει το έργο και πάρεις όλα τα λεφτά θα βγάλει άλλος μηχανικός (με κλήρωση ή χωρίς θα δούμε τον τρόπο) ένα δεύτερο πεα που θα δειχθεί ότι πιάστηκαν οι ενεργειακοί στόχοι. 1
mik100 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 4 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε Για να μπεις ο μηχανικός θα κάνει ένα πρώτο πεα (πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης). Μόλις μπεις και κανείς τα έργα και πριν κλείσει το έργο και πάρεις όλα τα λεφτά θα βγάλει άλλος μηχανικός (με κλήρωση ή χωρίς θα δούμε τον τρόπο) ένα δεύτερο πεα που θα δειχθεί ότι πιάστηκαν οι ενεργειακοί στόχοι. Ήμουν στο πρόγραμμα του 2021 τα έργα έχουν τελειώσει από πέρσι τά λεφτά τά πήραν μόλις την προγουμενη εβδομάδα όπως πήρα και εγώ πίσω τά λεφτά πού είχα δόσει για τα δύο πεα. Αλλά μόλις τώρα σκέφτηκα ότι δέν έχω πάρει κάποιο πιστοποιητικό στά χέρια μόύ νά το βάλω στο προσωπικό φάκελο μόυ.
Maknight Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 12 λεπτά πριν, mik100 είπε Ήμουν στο πρόγραμμα του 2021 τα έργα έχουν τελειώσει από πέρσι τά λεφτά τά πήραν μόλις την προγουμενη εβδομάδα όπως πήρα και εγώ πίσω τά λεφτά πού είχα δόσει για τα δύο πεα. Αλλά μόλις τώρα σκέφτηκα ότι δέν έχω πάρει κάποιο πιστοποιητικό στά χέρια μόύ νά το βάλω στο προσωπικό φάκελο μόυ. Απλά πληροφοριακά, δεν είστε στο εξοικονομώ του 2021. Είστε στο εξοικονομω-αυτονομω. Αφού έχει κλείσει ο φάκελος κλπ, θα πρέπει ο μηχανικός σας να σας δώσει τον φάκελο σας για το αρχείο. Μπορεί να γίνει έλεγχος εντός 3τιας και πρέπει να τα έχετε όλα. Το γεγονός ότι έχετε κλείσει τον φάκελο, δείχνει ότι έχει εκδοθεί και το Β ΠΕΑ που δείχνει σε πια κατηγορία είναι το σπίτι τώρα, μετά τις παρεμβάσεις. 1
Ikucic9 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mik100 είπε Ήμουν στο πρόγραμμα του 2021 τα έργα έχουν τελειώσει από πέρσι τά λεφτά τά πήραν μόλις την προγουμενη εβδομάδα όπως πήρα και εγώ πίσω τά λεφτά πού είχα δόσει για τα δύο πεα. Αλλά μόλις τώρα σκέφτηκα ότι δέν έχω πάρει κάποιο πιστοποιητικό στά χέρια μόύ νά το βάλω στο προσωπικό φάκελο μόυ. Αν μπεις στο εξοικονομώ με τους κωδικούς taxis θα δεις στην καρτέλα ΠΕΑ τα βασικά στοιχεία του β πεα (αριθμός πρωτοκόλλου , ημερομηνία έκδοσης, κωδικός ασφαλείας , εξοικονόμηση κα). Δεν νομίζω όμως ότι έχει αρχείο εκεί για να το εκτυπώσεις . Πρέπει να το ζητήσεις από τον μηχανικό ώστε να το έχεις σε περίπτωση που σου χρειαστεί σε κάποια περίπτωση πχ ενοικίαση κα. Σε κάθε περίπτωση το πεα έχει εκδοθεί, είναι πληρωμενο και είναι σε ισχύ σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2023 από Ikucic9 1
energy52 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Εχω ολοκληρωσει τις προκαταβολες που αφορουν το δανειο, μου ηρθε και mail..Πλεον στην εφαρμογη εχει την επιλογη ¨καταβολη προκαταβολων επιχορηγησης¨..Το παταω και αποδεσμευεται και η επιχορηγηση τοσο γρηγορα;
Moderators Malthador Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Το πρόγραμμα καλύπτει και ηλεκτρικές συσκευές; Αναβάθμιση κλιματιστικού, ηλιακού κλπ;
Ikucic9 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 12 λεπτά πριν, Malthador είπε Το πρόγραμμα καλύπτει και ηλεκτρικές συσκευές; Αναβάθμιση κλιματιστικού, ηλιακού κλπ; Αναβάθμιση κλιματιστικού και ηλιακού τι σημαίνει; Ηλεκτρικές συσκευές όχι. Καλύπτει μονώσεις , κουφώματα, θέρμανση , κλιματισμό, τέντες , αυτά βασικά . 29 λεπτά πριν, tounion είπε Αξίζει το νέο πρόγραμμα με 55% επιδότηση ?? Αν έχεις ανάγκη τις παρεμβάσεις αξίζει. Αν δεν τις έχεις ανάγκη όλες και αναγκάζεσαι να τις κάνεις για να πιάσεις τον στόχο μπορεί και να μην αξίζει. Να σου πω ότι για να πιάσεις τους στόχους πρέπει να κάνεις κάποιες βασικές και σχετικά ακριβές παρεμβάσεις ώστε να ανέβεις τρεις ενεργειακές κατηγορίες. 3
Maknight Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 32 λεπτά πριν, tounion είπε Αξίζει το νέο πρόγραμμα με 55% επιδότηση ?? Τις περισσότερες φορές αξίζει. Πολύ σπάνια δεν αξίζει. Δεδομένου βέβαια ότι θα ήθελες ούτως η άλλως να κάνεις τις παρεμβάσεις αυτές 21 λεπτά πριν, Malthador είπε Το πρόγραμμα καλύπτει και ηλεκτρικές συσκευές; Αναβάθμιση κλιματιστικού, ηλιακού κλπ; Το εξοικονομώ για νέους καλύπτει και ηλεκτρικές συσκευές, κουζίνα κλπ. Είναι μέχρι 39 ετών. Το κανονικό εξοικονομω 2023 καλύπτει κλιματιστικά, ηλιακο, αντλία θερμότητας ή λέβητα φυσικού αερίου. Συν μονώσεις κουφωματα κλπ 2
tounion Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, Ikucic9 είπε Αναβάθμιση κλιματιστικού και ηλιακού τι σημαίνει; Ηλεκτρικές συσκευές όχι. Καλύπτει μονώσεις , κουφώματα, θέρμανση , κλιματισμό, τέντες , αυτά βασικά . Αν έχεις ανάγκη τις παρεμβάσεις αξίζει. Αν δεν τις έχεις ανάγκη όλες και αναγκάζεσαι να τις κάνεις για να πιάσεις τον στόχο μπορεί και να μην αξίζει. Να σου πω ότι για να πιάσεις τους στόχους πρέπει να κάνεις κάποιες βασικές και σχετικά ακριβές παρεμβάσεις ώστε να ανέβεις τρεις ενεργειακές κατηγορίες. για τέντες δεν εχω δει κάτι.. ξερω οτι ίσχυε παλιότερα.. ισχύει και για το 23 ? ναι ακριβώς αυτό ειναι το νόημα... δεν ενδιαφέρομαι για όλα... πχ δεν με ενδιαφέρει καθόλου αντλία θερμότητας .. με ενδιαφέρει για κουφώματα, τέντες αν ισχύει, και αντε θερμοπροσοψη , ηλιακός υπάρχει αλλα είναι του 90 , αλλάζει αμα γίνεται μαλλον Δ κατηγορια ειμαι τώρα, δεν ξερω αν παω Ε, αν δεν δηλωσεις καναν ηλιακο.. Όποτε για αυτές τις εργασίες λες μπορώ να ανέβω 3 κατηγορίες ? και επίσης αξίζει για το 55% να φας ΦΠΑ τιμολόγια όλα νόμιμα και ανατιμήσεις λόγω προγράμματος ?? ευχαριστώ
Moderators Malthador Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 1 hour ago, Maknight said: Το εξοικονομώ για νέους καλύπτει και ηλεκτρικές συσκευές, κουζίνα κλπ. Είναι μέχρι 39 ετών. Θξ για την πληροφορία. Το «Εξοικονομώ για νέους» προϋποθέτει ότι το ακίνητο είναι στην κυριότητά μου; Δεν το βλέπω στις προϋποθέσεις. Άκυρο, προϋποθέτει εμπράγματο δικαίωμα, τώρα το είδα.
Ikucic9 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2023 3 ώρες πριν, tounion είπε για τέντες δεν εχω δει κάτι.. ξερω οτι ίσχυε παλιότερα.. ισχύει και για το 23 ? ναι ακριβώς αυτό ειναι το νόημα... δεν ενδιαφέρομαι για όλα... πχ δεν με ενδιαφέρει καθόλου αντλία θερμότητας .. με ενδιαφέρει για κουφώματα, τέντες αν ισχύει, και αντε θερμοπροσοψη , ηλιακός υπάρχει αλλα είναι του 90 , αλλάζει αμα γίνεται μαλλον Δ κατηγορια ειμαι τώρα, δεν ξερω αν παω Ε, αν δεν δηλωσεις καναν ηλιακο.. Όποτε για αυτές τις εργασίες λες μπορώ να ανέβω 3 κατηγορίες ? και επίσης αξίζει για το 55% να φας ΦΠΑ τιμολόγια όλα νόμιμα και ανατιμήσεις λόγω προγράμματος ?? ευχαριστώ Θα πρέπει τα βάλεις κάτω και να κάνεις μελέτη. Οι ανατιμήσεις λόγω εξοικονομώ δεν δικαιολογούνται και πολύ στο νέο πρόγραμμα . Τι θέλω να πω... Οι δικοί σου προμηθευτές θα πάρουν προκαταβολή το 45% της συνολικής δαπάνης από τα ίδια κεφάλαια και καπάκι σε κάνα δυο μήνες το 70% της επιχορήγησης . Με λίγα λόγια αν μπεις και η συνολική σου δαπάνη είναι 20.000 τότε οι προμηθευτές θα λάβουν σχετικά γρήγορα το 83% των χρημάτων δηλαδή τα 16000 ευρώ. Αυτά ισχύει στο τωρινό πρόγραμμα και τους έχει βολεψει . 1
georgemvg Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2023 Δεν βρήκα κάπου το μέγιστο της δαπάνης. Βρήκα στο φεκ μόνο το μέγιστο ενά επιμέρους δαπάνη, αλλά όχι το σύνολο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα