GREGORYMO Δημοσ. 3 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2023 14 ώρες πριν, energy52 είπε αλητεια και ληστεια μαζι....Αραγε μπορει να αλλαξει σε αλλη τραπεζα απο δω και περα; λογικα θα γινεται φανταζομαι αρκει ο προμηθευτης να δηλωσει τη νεα τραπεζα στο συστημα του εξοικονομω ωστε να εμφανιστει σαν επιλογη.. Αν έχει 2' επαγγελματικό λογαριασμό εκεί
panosena Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Καλημέρα σε όλους. Διάβαζα στη Real news τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στο νέο Εξοικονομώ. Έλεγε ότι πρέπει να έχω υποχρεωτικά τεχνικό σύμβουλο. Αυτό σημαίνει μηχανικό; Ότι πρέπει να το αναλάβει μηχανικός;
Ikucic9 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, panosena είπε Καλημέρα σε όλους. Διάβαζα στη Real news τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στο νέο Εξοικονομώ. Έλεγε ότι πρέπει να έχω υποχρεωτικά τεχνικό σύμβουλο. Αυτό σημαίνει μηχανικό; Ότι πρέπει να το αναλάβει μηχανικός; Αυτό είναι το εύκολο μην αγχώνεσαι. Γενικά πάντως και αυτό και τα προηγούμενα εξοικονομώ ήθελαν μηχανικό για όλα τα στάδια. Τι παρεμβάσεις θα ήθελες να κάνεις στο σπίτι σου; Γιατί το βασικό είναι αν μπορείς να πιάσεις τα κριτήρια ενεργειακής εξοικονόμησης . Αυτό θα στο απαντήσει μηχανικός αλλά αν μας πεις τι λείπει από το σπίτι σου μπορουμε να δώσουμε και μεις μια μπακάλικη άποψη . Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2023 από Ikucic9
panosena Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Είναι παλιό, με πολλές ελλείψεις, πρέπει να είναι σε πολύ χαμηλή ενεργειακή κατηγορία (αν και έχει μόνωση στους τοίχους) οπότε, λογικά, δεν πρέπει να δυσκολευτώ πολύ να το ανεβάσω 3 κατηγορίες. .Πρέπει να είναι ηλεκτροδοτούμενο; Παίζει ρόλο; (το έχω δηλώσει ως κατοικία αλλά πάω ελάχιστα, ρεύμα παίρνω από το γείτονα, ένας θείος μου) Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2023 από panosena
Ikucic9 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, panosena είπε Είναι παλιό, με πολλές ελλείψεις, πρέπει να είναι σε πολύ χαμηλή ενεργειακή κατηγορία (αν και έχει μόνωση στους τοίχους) οπότε, λογικά, δεν πρέπει να δυσκολευτώ πολύ να το ανεβάσω 3 κατηγορίες. .Πρέπει να είναι ηλεκτροδοτούμενο; Παίζει ρόλο; (το έχω δηλώσει ως κατοικία αλλά πάω ελάχιστα, ρεύμα παίρνω από το γείτονα, ένας θείος μου) Και ηλεκτροδοτουμενο και κύρια κατοικία. Αν δεν λύσεις αυτά τα δύο σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις αίτηση. Επίσης πρέπει να είναι καθόλα νόμιμο . Αν έχει και την παραμικρή αυθαιρεσία πρέπει να γίνει τακτοποίηση γιατί αν δεν γίνει δεν θα βγει ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου που είναι απαραίτητη και αυτή. Λες ότι το έχεις δηλώσει ως κατοικία αλλά ως τι κατοικία ; Κύρια ή δευτερεύουσα ; Επεξ/σία 4 Ιουνίου 2023 από Ikucic9 1
meletis_m Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 4 Ιουνίου 2023 1 ώρα πριν, panosena είπε Είναι παλιό, με πολλές ελλείψεις, πρέπει να είναι σε πολύ χαμηλή ενεργειακή κατηγορία (αν και έχει μόνωση στους τοίχους) οπότε, λογικά, δεν πρέπει να δυσκολευτώ πολύ να το ανεβάσω 3 κατηγορίες. .Πρέπει να είναι ηλεκτροδοτούμενο; Παίζει ρόλο; (το έχω δηλώσει ως κατοικία αλλά πάω ελάχιστα, ρεύμα παίρνω από το γείτονα, ένας θείος μου) Ναι πρέπει να είναι ηλεκτροδοτουμενο με δική του , να μη έχει αυθαιρεσίες και να είναι σωστά σε Ε9 γιατί δε θα προχωρήσει η αίτηση
ford22 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Είμαι στο νέο εξοικονομώ και ενώ έκλεισα τον αλουμίνα έχω πρόβλημα να βρω άνθρωπο για θερμομόνωση και για εγκατάσταση καυστήρα αερίου στο μπαλκόνι. Οι περισσότεροι που έχω ρωτήσει δεν θέλουν με εξοικονομώ και κάνα δυο που έχω βρει μου έχουν πει τιμές στο θεό.... Ξέρεις κάνεις να μου συστήσει? Αθήνα νότια προάστια είμαι.
Maknight Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 50 λεπτά πριν, ford22 είπε Είμαι στο νέο εξοικονομώ και ενώ έκλεισα τον αλουμίνα έχω πρόβλημα να βρω άνθρωπο για θερμομόνωση και για εγκατάσταση καυστήρα αερίου στο μπαλκόνι. Οι περισσότεροι που έχω ρωτήσει δεν θέλουν με εξοικονομώ και κάνα δυο που έχω βρει μου έχουν πει τιμές στο θεό.... Ξέρεις κάνεις να μου συστήσει? Αθήνα νότια προάστια είμαι. Δηλ. Τους δίνετε το ποσοστό σας των ιδίων κεφαλαίων, το 70% της επιδότησης και θα υπολείπονται για όταν κλείσει ο φάκελος το 30% της επιδότησης και αρνούνται; Μιλάμε για τιμές εξοικονομώ ή προσπαθείτε να βρείτε πιο φθηνά; Πάντως για την αποφυγή τέτοιων ζητημάτων, συνήθως τα δίνουμε πακέτο σε έναν εργολαβικά και τελειώνουμε.
mik100 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Καλημέρα μία ερώτηση. Όταν γίνουν τά έργα και πάρουμε κάι τα χρήματα, σού δίνει ο μηχανικός κάποιο πιστοποιητικό πού λέει τήν ενεργειακή κλάση του σπιτιού;
GREGORYMO Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, mik100 είπε Καλημέρα μία ερώτηση. Όταν γίνουν τά έργα και πάρουμε κάι τα χρήματα, σού δίνει ο μηχανικός κάποιο πιστοποιητικό πού λέει τήν ενεργειακή κλάση του σπιτιού; Πριν την εκταμίευση Β ΠΕΑ
Ikucic9 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 3 ώρες πριν, mik100 είπε Καλημέρα μία ερώτηση. Όταν γίνουν τά έργα και πάρουμε κάι τα χρήματα, σού δίνει ο μηχανικός κάποιο πιστοποιητικό πού λέει τήν ενεργειακή κλάση του σπιτιού; Για να μπεις ο μηχανικός θα κάνει ένα πρώτο πεα (πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης). Μόλις μπεις και κανείς τα έργα και πριν κλείσει το έργο και πάρεις όλα τα λεφτά θα βγάλει άλλος μηχανικός (με κλήρωση ή χωρίς θα δούμε τον τρόπο) ένα δεύτερο πεα που θα δειχθεί ότι πιάστηκαν οι ενεργειακοί στόχοι. 1
mik100 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 4 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε Για να μπεις ο μηχανικός θα κάνει ένα πρώτο πεα (πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης). Μόλις μπεις και κανείς τα έργα και πριν κλείσει το έργο και πάρεις όλα τα λεφτά θα βγάλει άλλος μηχανικός (με κλήρωση ή χωρίς θα δούμε τον τρόπο) ένα δεύτερο πεα που θα δειχθεί ότι πιάστηκαν οι ενεργειακοί στόχοι. Ήμουν στο πρόγραμμα του 2021 τα έργα έχουν τελειώσει από πέρσι τά λεφτά τά πήραν μόλις την προγουμενη εβδομάδα όπως πήρα και εγώ πίσω τά λεφτά πού είχα δόσει για τα δύο πεα. Αλλά μόλις τώρα σκέφτηκα ότι δέν έχω πάρει κάποιο πιστοποιητικό στά χέρια μόύ νά το βάλω στο προσωπικό φάκελο μόυ.
Maknight Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 12 λεπτά πριν, mik100 είπε Ήμουν στο πρόγραμμα του 2021 τα έργα έχουν τελειώσει από πέρσι τά λεφτά τά πήραν μόλις την προγουμενη εβδομάδα όπως πήρα και εγώ πίσω τά λεφτά πού είχα δόσει για τα δύο πεα. Αλλά μόλις τώρα σκέφτηκα ότι δέν έχω πάρει κάποιο πιστοποιητικό στά χέρια μόύ νά το βάλω στο προσωπικό φάκελο μόυ. Απλά πληροφοριακά, δεν είστε στο εξοικονομώ του 2021. Είστε στο εξοικονομω-αυτονομω. Αφού έχει κλείσει ο φάκελος κλπ, θα πρέπει ο μηχανικός σας να σας δώσει τον φάκελο σας για το αρχείο. Μπορεί να γίνει έλεγχος εντός 3τιας και πρέπει να τα έχετε όλα. Το γεγονός ότι έχετε κλείσει τον φάκελο, δείχνει ότι έχει εκδοθεί και το Β ΠΕΑ που δείχνει σε πια κατηγορία είναι το σπίτι τώρα, μετά τις παρεμβάσεις. 1
Ikucic9 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, mik100 είπε Ήμουν στο πρόγραμμα του 2021 τα έργα έχουν τελειώσει από πέρσι τά λεφτά τά πήραν μόλις την προγουμενη εβδομάδα όπως πήρα και εγώ πίσω τά λεφτά πού είχα δόσει για τα δύο πεα. Αλλά μόλις τώρα σκέφτηκα ότι δέν έχω πάρει κάποιο πιστοποιητικό στά χέρια μόύ νά το βάλω στο προσωπικό φάκελο μόυ. Αν μπεις στο εξοικονομώ με τους κωδικούς taxis θα δεις στην καρτέλα ΠΕΑ τα βασικά στοιχεία του β πεα (αριθμός πρωτοκόλλου , ημερομηνία έκδοσης, κωδικός ασφαλείας , εξοικονόμηση κα). Δεν νομίζω όμως ότι έχει αρχείο εκεί για να το εκτυπώσεις . Πρέπει να το ζητήσεις από τον μηχανικό ώστε να το έχεις σε περίπτωση που σου χρειαστεί σε κάποια περίπτωση πχ ενοικίαση κα. Σε κάθε περίπτωση το πεα έχει εκδοθεί, είναι πληρωμενο και είναι σε ισχύ σύμφωνα με αυτά που αναφέρεις. Επεξ/σία 5 Ιουνίου 2023 από Ikucic9 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα