Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Maknight είπε

Το όριο είναι 7 ημέρες.

Αλλά σε 1 μέρα ή δύο τα μεταφέρουν. Εάν έβαζες κατευθύαν τα ποσά με το που ερχόταν το εμαιλ, πιθανόν μέχρι το βράδυ να είχαν μπει εάν είναι ίδια τράπεζα. Εάν είναι άλλη θέλει κάνα 2 μέρες.

Το σπίτι έχει καθόλου μόνωση; Μήπως έχει μόνο μπαλκόνι μπροστά και πίσω εκτεθειμένη επιφάνεια; 

Κοίταξε να δεις, μπακαλίστηκα, λογικά πιάνεις τις κατηγορίες. 

Επίσης αυτός που έχει την ευθύνη, ο Α ενεργειακός, λογικά ξέρει την δουλειά του. 

Ο προμηθευτής κάνει και θερμοπροσοψεις; Μήπως ήθελε να κάνει επιπλέον δουλίτσα; 

Από την άλλη εάν είναι σοβαρός εργολάβος, και έχει κάνει πολλά εξοικονομω, λάβε υπόψη σου την πρόταση του. Εγώ προσωπικά, επειδή δεν παίζουμε με τέτοια θέματα του εξοικονομώ, θα πήγαινα σε έναν άσχετο μηχανικό, όχι αυτόν που μου προτείνει ο προμηθευτής για να τσεκάρω το Α ΠΕΑ. Δώσε ένα 50αρι να το τσεκαρει.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση . Μάλλον αυτό πρέπει να κάνω , να βρω έναν ακόμα μηχανικό να επιβεβαιώσω το ΠΕΑ Α. 

• Thanks 1
  • Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημερα.. Προχωρησε και στο επομενο επιπεδο η αιτηση.. Πλεον ή υπογράφω δανειο ή τα πληρωνω μετρητοις..

Γινεται πιο γρηγορα αν πληρωθουν απευθειας? εχει κανενας εικονα?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, DOR1K1N είπε

Καλημερα.. Προχωρησε και στο επομενο επιπεδο η αιτηση.. Πλεον ή υπογράφω δανειο ή τα πληρωνω μετρητοις..

Γινεται πιο γρηγορα αν πληρωθουν απευθειας? εχει κανενας εικονα?

Με ίδια κεφάλαια προχωράει κανα 2μηνο πιο γρήγορα. 

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 27/4/2023 στις 12:27 ΠΜ, Maknight είπε

Λοιπόν. 

Και με τους 2 τρόπους γίνεται.

Η διαφορά είναι ότι, στην απάντηση του help desk του εξοικονομώ και στον οδηγό, αναφέρεται η περίπτωση να έχεις δώσει από λάθος υπολογισμό πιο πολλά χρήματα, άρα διορθώνεται το τελικό ποσό με τον τρόπο που λέει ο οδηγός.

Στην απάντηση του help desk του ΤΕΕ, σου αναφέρει τον τρόπο, για να μην χρειαστεί να διορθώσεις κάτι στο τέλος. 

Εγώ θα επέλεγα την απάντηση του ΤΕΕ επειδή είναι πιο λογική, και επειδή το ΤΕΕ έχει αναλάβει την υλοποίηση και τον ΕΛΕΓΧΟ του εξοικονομώ 2021. 

Το help desk του εξοικονομώ, απλά σου αναφέρουν τι λέει ο οδηγός με κάποιες επεξηγήσεις. Αλλά το ΤΕΕ θα εφαρμόσει και θα ελέγξει. Κράτησε την γραμμένη απάντηση του ΤΕΕ και προχώρα. Μην αγχώνεσαι καθόλου.

Όσον αφορά για την άδεια που αναφέρεις, το πρόγραμμα δικαιολογεί 250€. Τα 400€ είναι το όριο εάν βγάλεις και άλλες άδειες.

Ελπίζω να βοήθησα 

Αν το 70% της επιχορήγησης δεν εξαντληθεί πειράζει; Λογικά όχι αλλά ρωτάω εσένα που φαίνεται να ξέρεις καλά.

Επίσης σε σχέση με τις 2 παραπάνω λύσεις πήραμε πάλι τηλ με τον μηχανικό (για να είμαστε σίγουροι) στα χελπ αλλά τώρα αντί για απάντηση μας είπαν ότι δεν ξέρουν!!!

Τώρα έχω τα λεφτά και δεν μπορώ μπορώ να τα βάλλω διότι ούτε γραπτή απάντηση μου έχουν στείλει ακόμη.

Τι προτείνεις να κάνουμε ; Προχωράμε ή περιμένουμε κάποια διευκρινιστική.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Ikucic9 είπε

Αν το 70% της επιχορήγησης δεν εξαντληθεί πειράζει; Λογικά όχι αλλά ρωτάω εσένα που φαίνεται να ξέρεις καλά.

Επίσης σε σχέση με τις 2 παραπάνω λύσεις πήραμε πάλι τηλ με τον μηχανικό (για να είμαστε σίγουροι) στα χελπ αλλά τώρα αντί για απάντηση μας είπαν ότι δεν ξέρουν!!!

Τώρα έχω τα λεφτά και δεν μπορώ μπορώ να τα βάλλω διότι ούτε γραπτή απάντηση μου έχουν στείλει ακόμη.

Τι προτείνεις να κάνουμε ; Προχωράμε ή περιμένουμε κάποια διευκρινιστική.

Καλημέρα.. όχι δεν χρειάζεται να εξαντλήσεις την προκαταβολή..

Όσον αφορά το ζήτημα που ανέφερες την προηγούμενη φορά, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Λύνεται και στην πορεία. Σε πολλά έργα έργα θα υπάρξει συμψηφισμός. Δεν είναι μοναδική η περίπτωσή σου. 

Τώρα, γιατί το help desk απαντάει ότι δεν γνωρίζει, τι να πω.. τώρα τις τελευταίες 2 βδομάδες, μόνο αυτό απαντάνε.

• Like 1
Δημοσ.

ερωτηση σχετικα με το ποσοστο επιδοτησης:

το εισοδημα μου ειναι τα τελευταια χρονια ελαχιστο (κατω απο 5κ) ομως το τεκμαρτο ειναι οριακα πανω απο 10κ. 
Θα παρω επιδοτηση 75/ ή 55/ ; αν και εφοσον ....

Δημοσ.

το ωραιο ειναι οτι φετος   ειμαστε στο 20180 οικογενειακο.....και πεφτουμε στο 55% ενω αν ειχε ανοιξει περυσι ημασυαν κατω απο 20χιλ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, kostasbm είπε

το ωραιο ειναι οτι φετος   ειμαστε στο 20180 οικογενειακο.....και πεφτουμε στο 55% ενω αν ειχε ανοιξει περυσι ημασυαν κατω απο 20χιλ

Καθίστε να ανοίξει πρώτα . 

Το εξοικονομώ 21 είχαν πει θα ανοίξει Ιουνιου 21 και άνοιξε Δεκέμβριο 21.

Έχουμε Ιούνιο 23 και πάει με ρυθμους χελώνας 

Επεξ/σία από Ikucic9
Δημοσ.

Καλημέρα,θα ήθελα να ρωτήσω μετά από ποσό καιρο  ξεκινούν  να μπαίνουν λεφτά στους προμηθευτές, εργολάβους από το πόσο που έχει μπει σε λογαριασμό  από το κράτος. 

Έχω πληρώσει το ποσοστό το δικό μου και έχουν ανέβει τα τιμολόγια στην πλατφόρμα.

Ευχαριστώ 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, hf77 είπε

Καλημέρα,θα ήθελα να ρωτήσω μετά από ποσό καιρο  ξεκινούν  να μπαίνουν λεφτά στους προμηθευτές, εργολάβους από το πόσο που έχει μπει σε λογαριασμό  από το κράτος. 

Έχω πληρώσει το ποσοστό το δικό μου και έχουν ανέβει τα τιμολόγια στην πλατφόρμα.

Ευχαριστώ 

Λογικά σε ένα μήνα θα σου βάλουν την επιχορήγηση προκαταβολής.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, hf77 είπε

Ευχαριστώ 

Έχει γίνει ο έλεγχος ότι έδωσες τα ίδια κεφάλαια; Ή απλά τα ανέβασες και περιμένεις τον έλεγχο;

Ο έλεγχος είναι 2-4 βδομάδες.

Εάν ωστόσο έχει γίνει ο έλεγχος και μοιράσεις την προκαταβολή στους προμηθευτές, αυτοί θα την πάρουν μέσα σε λίγες μέρες.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Maknight είπε

Έχει γίνει ο έλεγχος ότι έδωσες τα ίδια κεφάλαια; Ή απλά τα ανέβασες και περιμένεις τον έλεγχο;

Ο έλεγχος είναι 2-4 βδομάδες.

Εάν ωστόσο έχει γίνει ο έλεγχος και μοιράσεις την προκαταβολή στους προμηθευτές, αυτοί θα την πάρουν μέσα σε λίγες μέρες.

μόλις έλαβα την γραπτή απάντηση του χελπ του ΤΕΕ για την δυνατότητα συμψηφισμού (αν θυμάσαι την περίπτωσή μου) που λέει αυτό που είπες και συ, με την υποσημείωση ότι θα είναι στον τροποποιημένο οδηγό που αναμένεται σύντομα να βγει.

"Σημειώστε ότι στη συνέχεια στην τελική ολοκλήρωση του έργου και σύμφωνα με

τροποποίηση του οδηγού που αναμένετε να εκδοθεί, θα μπορεί ο ωφελούμενος
να κρατά τα χρήματα της επιχορήγησης που ήδη έχει προπληρώσει.
Στο πλαίσιο αυτό, εφόσον έχουν πληρωθεί περισσότερα χρήματα από την ίδια
συμμετοχή του ωφελούμενου, η επιχορήγηση θα πιστώνετε στον ωφελούμενο."
  • Thanks 2
Δημοσ.

Καλημέρα ειμαι στο εξοικονομώ 2021 με ιδια κεφάλαια. κανω εργασίες μονοση κουφώματα λεβητα φυσικου αεριου και ηλιακό.Το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορεί να περάσει ηλιακος και ο μηχανικος μου λέει οτι πρέπει να κάνουμε καποια αλλη εργασία αλλα να μας δίνει τα μορια του ηλιακου εγω του πρότεινα τεντα ή δευτερο κλιματιστικο αλλα και παλι μου λεει δεν θα μας δώσει τόσους πόντους οσο ο ηλιακός αν γνωρίζει κάποιος σε αυτη την περίπτωση τι κάνουμε να με ενημερώσει ευχαριστώ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, geartech είπε

Καλημέρα ειμαι στο εξοικονομώ 2021 με ιδια κεφάλαια. κανω εργασίες μονοση κουφώματα λεβητα φυσικου αεριου και ηλιακό.Το πρόβλημα είναι οτι δεν μπορεί να περάσει ηλιακος και ο μηχανικος μου λέει οτι πρέπει να κάνουμε καποια αλλη εργασία αλλα να μας δίνει τα μορια του ηλιακου εγω του πρότεινα τεντα ή δευτερο κλιματιστικο αλλα και παλι μου λεει δεν θα μας δώσει τόσους πόντους οσο ο ηλιακός αν γνωρίζει κάποιος σε αυτη την περίπτωση τι κάνουμε να με ενημερώσει ευχαριστώ.

Αυτά τα βλέπουν εξ αρχής 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...