Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα! Εχει σημασια αν μπει η θερμοπροσωψη πρωτα και μετα η εξωπορτα ή δεν παιζει ρολο;

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, energy52 είπε

Καλημερα! Εχει σημασια αν μπει η θερμοπροσωψη πρωτα και μετα η εξωπορτα ή δεν παιζει ρολο;

εκεί που θα μπει η εξώπορτα έχει εσοχή; ή θα είναι "πρόσωπο" με τον εξωτερικό τοίχο; σε κάθε περίπτωση είτε μπει πρώτα το ένα είτε το άλλο και υπάρχει εσοχή θα πρέπει να μονωθεί (έστω με λεπτό φελιζόλ 2-3 εκατοστά) για να αντιμετωπιστεί η θερμογέφυρα. Εγώ έτσι έκανα στο σπίτι μου που έχει εσοχή και μάλιστα μεγάλη διότι είναι πετροντούβαρο . Προσωπικά πρώτα έβαλα την πόρτα, τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες και μετά έσβησα πάνω τους (στην εσοχή) με φελιζόλ 2 εκατοστών.

Επεξ/σία από Ikucic9
  • Thanks 2
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε

εκεί που θα μπει η εξώπορτα έχει εσοχή; ή θα είναι "πρόσωπο" με τον εξωτερικό τοίχο; σε κάθε περίπτωση είτε μπει πρώτα το ένα είτε το άλλο και υπάρχει εσοχή θα πρέπει να μονωθεί (έστω με λεπτό φελιζόλ 2-3 εκατοστά) για να αντιμετωπιστεί η θερμογέφυρα. Εγώ έτσι έκανα στο σπίτι μου που έχει εσοχή και μάλιστα μεγάλη διότι είναι πετροντούβαρο . Προσωπικά πρώτα έβαλα την πόρτα, τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες και μετά έσβησα πάνω τους (στην εσοχή) με φελιζόλ 2 εκατοστών.

Ναι δεν ειναι ¨προσωπο¨, εχει εσοχη. ετσι ειναι..ξεχασα να τον ρωτησω που ηρθε σημερα για τις λεπτομερειες, αλλα φανταζομαι θα ξερει και θα γινει οπως λες! Με χαλασε που μου ειπε πως πρεπει να βγει και μια καθετη τεντα που εχω και να γινει μετατροπη μετα, αλλα τι να κανω...

20230506-184029.jpg

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, energy52 είπε

Ναι δεν ειναι ¨προσωπο¨, εχει εσοχη. ετσι ειναι..ξεχασα να τον ρωτησω που ηρθε σημερα για τις λεπτομερειες, αλλα φανταζομαι θα ξερει και θα γινει οπως λες! Με χαλασε που μου ειπε πως πρεπει να βγει και μια καθετη τεντα που εχω και να γινει μετατροπη μετα, αλλα τι να κανω...

20230506-184029.jpg

Το ότι θα μπει και εκεί φελιζολ να του το επισημάνεις . Εδώ στην περιοχή μου έχω δει ανάλογες περιπτώσεις φίλων που δεν μονωθηκε εκεί απλά σοβατιστηκε με τη λογική του "δεν έχει ανάγκη". 

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι στη φάση της τελικής εκταμίευσης για το Εξοικονομώ του 2020 αλλά συνέχεια έρχονται πίσω παρατηρήσεις. Μία από αυτές έχει να κάνει με την πληρωμή της 1ης ενεργειακής επιθεώρησης, την οποία είχα κάνει το 21 με μετρητά μέσω ΑΤΜ. Ο μηχανικός μου ανέβασε το αποδεικτικό από το e-banking του με αιτιολογία το ονοματεπώνυμό μου /1Η ΕΝΕΡΓ. ΕΠΙΘ. και έχω κάνει και μια υπεύθυνη δήλωση όπου γράφω ότι η πληρωμή έγινε από εμένα στα πλαίσια της πληρωμής της 1ης ενεργειακής επιθεώρησης, όπως ακριβώς γράφει και στον οδηγό στη σελίδα 12 στο 1.7 ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΛΟΙΠΩΝ ΕΞΟΔΩΝ. Παρ΄όλα αυτά έρχεται πίσω ως παρατήρηση για πολλοστή φορά με το εξής σχόλιο:

Κόστος Α Επιθεώρησης , ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ : • Παρακαλούμε αναρτήστε τραπεζικά παραστατικά εξόφλησης της 1ης ενεργειακής επιθεώρησης (Α’ ΠΕΑ) με εμφανή τα στοιχεία χρέωσης (ωφελούμενου) και τα στοιχεία πίστωσης (μηχανικού). 

Τι θα μπορούσα να κάνω για να προχωρήσουμε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.

Δημοσ.

Μπορώ να σκεφτώ δύο εκδοχές αλλά δεν είμαι σίγουρος για καμιά από τις δύο. 

1. Στείλε εσύ ή ο μηχανικός σου ένα email στο support για να δεις τι θα σου πουν. Θα σου ζητήσουν τον αριθμό της αίτησης. Αν θες να το κάνεις ανώνυμα πάρε τηλέφωνο. 

2. Να σου επιστρέψει ο μηχανικός τα χρήματα και να κάνεις κατάθεση τώρα μέσω συστήματος από τον λογαριασμό σου στο δικό του. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος περιορισμός σε σχέση με το πότε γίνεται η πληρωμή. Αν θέλει ο μηχανικός μπορεί να εκδόσει μια νέα ΑΠΥ αφού πρώτα εκδόσει πιστωτικό παραστατικό για την προηγούμενη ΑΠΥ

• Thanks 2
Δημοσ.

Καλησπερα σας 

Γνωριζει καποιος αν η παρεμβαση αντλια θερμοτητας αερα διαιρουμενου τυπου τυπου split περιλαμβανει και το απλο κλιματιστικο τοιχου;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Ioannoula_ είπε

Καλησπερα σας 

Γνωριζει καποιος αν η παρεμβαση αντλια θερμοτητας αερα διαιρουμενου τυπου τυπου split περιλαμβανει και το απλο κλιματιστικο τοιχου;

Καλημέρα. Ναι ως επί το πλείστον, αυτό περιλαμβάνει.. ένας σύμβουλος έργου θα σας ήταν χρήσιμος. 

Δημοσ.

Καλημέρα. Είμαι με ίδια κεφάλαια. Έχω καταβάλει εδώ και 15 μέρες τα ίδια κεφάλαια έχω περάσει τις αποδείξεις είσπραξης και τα τραπεζικά παραστατικα στην πλατφόρμα και περιμένω να ξεκλειδώσει το 70% της επιχορήγησης.

Ξέρει κάποιος πόσο διάστημα κάνει περίπου ο έλεγχος της καταβολής ίδιων κεφαλαίων;

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε

Καλημέρα. Είμαι με ίδια κεφάλαια. Έχω καταβάλει εδώ και 15 μέρες τα ίδια κεφάλαια έχω περάσει τις αποδείξεις είσπραξης και τα τραπεζικά παραστατικα στην πλατφόρμα και περιμένω να ξεκλειδώσει το 70% της επιχορήγησης.

Ξέρει κάποιος πόσο διάστημα κάνει περίπου ο έλεγχος της καταβολής ίδιων κεφαλαίων;

Δεν υπάρχει απάντηση.. έχω αιτήσεις από την πρώτη μέρα που είχε ανοίξει για να δηλώσουμε τα ίδια κεφάλαια και δεν έχουν ελεγχθεί ακόμη. Και άλλες που έβαλα αργότερα και έχουν ήδη ελεγχθεί.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Maknight είπε

Δεν υπάρχει απάντηση.. έχω αιτήσεις από την πρώτη μέρα που είχε ανοίξει για να δηλώσουμε τα ίδια κεφάλαια και δεν έχουν ελεγχθεί ακόμη. Και άλλες που έβαλα αργότερα και έχουν ήδη ελεγχθεί.

Για του λόγου το αληθές. Σήμερα αποδεσμεύτηκε προκαταβολή, και μεταφέρθηκαν το ίδιο λεπτό στην τράπεζα του προμηθευτή. 

Τα ίδια κεφάλαια τα ανέβασα πριν 4 ημέρες. Τράπεζα eurobank. 

Έχω άλλες αιτήσεις από την αρχή της πλατφόρμας που δεν έχουν ελεγχθεί.

Έγινα και ψιλορεζιλι στην πελάτισσα, επειδή με ρώτησε πότε θα ξεκλειδωθουν και της είχα απαντήσει ότι ακόμη δεν έχουν ελεγχθεί αιτήσεις που έχουν ανέβει πριν έναν μήνα. Και τσουπ, βγήκα άσχετος. 

Επεξ/σία από Maknight
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μόλις είδα μήνυμα για ολοκλήρωση πληρωμής προκαταβολής επιχορήγησης, μα εγώ ακόμη δεν έχω υπογράψει στην τράπεζα για το δάνειο, τι σημαίνει? αλλά έχω δηλώσει και ίδια κεφάλαια ένα μικρό ποσό, αν έχει σημασία.. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, energy52 είπε

Μόλις είδα μήνυμα για ολοκλήρωση πληρωμής προκαταβολής επιχορήγησης, μα εγώ ακόμη δεν έχω υπογράψει στην τράπεζα για το δάνειο, τι σημαίνει? αλλά έχω δηλώσει και ίδια κεφάλαια ένα μικρό ποσό, αν έχει σημασία..

Δεν κατάλαβα καλά το στάδιο που είσαι.

Έχει μπει το 70% της επιδότησης στον λογαριασμό σου; Κλειδωμένα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η υποβολή αιτήσεων δανειοδότησης για την 1η εισοδηματική κατηγορία  δεν έχει ανοίξει ακόμη, πρέπει εγώ να προβώ σε κάποια ενέργεια, η απλώς περιμένω να ανοίξει αυτόματα;

απλά κάτι διάβασα για δικαιολογητικά.

Επεξ/σία από Myname55555

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...