Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Απλώς από εκεί που θα τα αγοράσεις να σου δώσουν και τις πιστοποιήσεις (σε ηλιακό μου έτυχε )των μηχανημάτων , γιατί στο τέλος θα σου ζητήσουν να τους τα επισυνάψεις στη πλατφόρμα μαζί με τα τιμολόγια .

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου.

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, bill999r είπε

Καλημέρα σε όλους,

Και μένα σήμερα μου ήρθε μειλ για υπογραφή της δανειακης σύμβασης.

Αφου υπογράψω το γίνεται;

Πχ κλιματιστικά μπορώ να αγοράσω από όπου θέλω; Ο μηχανικός μου είπε ότι καθετί που αγοράζω πρέπει να είναι εντός προδιαγραφών και με τις αντίστοιχες ετικέτες και τιμολόγια. Φαντάζομαι την διαδικασία θα την γνωρίζουν και τα καταστήματα.

Ενδιαφέρομαι κυρίως για κλιματιστικά, λέβητα και ηλιακό μιας και μέσω skroutz κυρίως μπορείς να βρεις πολύ καλές τιμές.

Μπορεις να αγορασεις απ οπου θες, αρκει ο προμηθευτης να ειναι ¨συμβατος¨με το προγραμμα..Θα ελεγα  να μην συγκρινεις τιμες σκρουτζ με τιμες που θα σου δωσουν  για το εξοικονομω που θα ναι στανταρ ανεβασμενες και δικαιολογημενα ως ενα βαθμο..Ενταξει για να εχεις ενα μπουσουλα που κυμαινεται ενα προϊον καλο ειναι το σκρουτζ.

Να τσεκαρεις με τον μηχανικο σου με ακριβεια οτι με αυτα που θελεις να βαλεις ανεβαινεις τρεις κατηγοριες πανω για να μη βρεις κανα μπελα στο τελος..

Εγω πηρα στην Εθνικη σημερα στο καταστημα που θα βγει το δανειο και μου ειπαν πως δεν τους εχουν στειλει καμια συμβαση ακομα και θα ειδοποιησουν..

Επεξ/σία από energy52
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, bill999r είπε

Καλημέρα σε όλους,

Και μένα σήμερα μου ήρθε μειλ για υπογραφή της δανειακης σύμβασης.

Αφου υπογράψω το γίνεται;

Πχ κλιματιστικά μπορώ να αγοράσω από όπου θέλω; Ο μηχανικός μου είπε ότι καθετί που αγοράζω πρέπει να είναι εντός προδιαγραφών και με τις αντίστοιχες ετικέτες και τιμολόγια. Φαντάζομαι την διαδικασία θα την γνωρίζουν και τα καταστήματα.

Ενδιαφέρομαι κυρίως για κλιματιστικά, λέβητα και ηλιακό μιας και μέσω skroutz κυρίως μπορείς να βρεις πολύ καλές τιμές.

Από όπου θες αγοράζεις, αρκεί ο προμηθευτής να δεχθεί να περιμένει να πληρωθεί από το πρόγραμμα.

Το βασικό προβλήμα είναι να γίνουν οι εργασίες 'ταυτόχρονα', ώστε να πληρωθούν οι προμηθευτές το γρηγορότερο 

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά και εγώ λέω πρώτα να εξασφαλίσω θερμοπροσοψη και μόνωση στέγης και μετά να προχωρήσω στα πιο απλά... Γτ με τις τιμές που παίζουν ίσως να μην αξίζει καν να ξεκινήσω....

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, bill999r είπε

Βασικά και εγώ λέω πρώτα να εξασφαλίσω θερμοπροσοψη και μόνωση στέγης και μετά να προχωρήσω στα πιο απλά... Γτ με τις τιμές που παίζουν ίσως να μην αξίζει καν να ξεκινήσω....

Πόσο % έχεις ?

Δημοσ.

70% δίνει το πρόγραμμα. Απλά ακόμη δεν έχω ψάξει για μόνωση, και με αυτά που διαβάζω έχω τις αμφιβολίες μου για το αν το συνολικό ποσό καλύπτει υλικά και εργασία.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bill999r είπε

70% δίνει το πρόγραμμα. Απλά ακόμη δεν έχω ψάξει για μόνωση, και με αυτά που διαβάζω έχω τις αμφιβολίες μου για το αν το συνολικό ποσό καλύπτει υλικά και εργασία.

Για θερμοπροσωψη τα 63 ευρω που δινει ειναι υπεραρκετα, με ολα μεσα  οι τιμες εχουν σταθεροποιηθει..για μονωση ταρατσας -στεγης δεν ξερω δεν ασχοληθηκα

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bill999r είπε

Θα πρέπει να τα ψάξεις όλα και να έχεις πλάνο διότι το πρόγραμμα είναι απαιτητικό. Δεν ξεκινάς αν δεν είσαι σίγουρος ότι θα κάνεις όλες τις παρεμβάσεις (ή όσες χρειάζεται για να πιάσεις τους στόχους). Πρώτα θα ψάξεις για τα βαριά έργα όπως έγραψες και πριν (π.χ μονώσεις -> λέβητας -> ηλιακός) και τα ψιλά (κάτι κλιματιστικά κλπ) στο τέλος. Λογικά πάντως θα βρεις απλά υπάρχει περίπτωση κάποιοι να σου τα ζητήσουν μπροστά με ιδιωτικό συμφωνητικό. Βέβαια θα έχεις το 70% του 70% (προκαταβολή επιχορήγησης) συν τα ίδια κεφάλαια με τα οποία μπορείς να "παίξεις μπάλα" και να ζητήσεις καλές προσφορές διότι ουσιαστικά θα πάρουν πολλά λεφτά μπροστά από την αρχή. 

Επεξ/σία από Ikucic9
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ikucic9 είπε

Θα πρέπει να τα ψάξεις όλα και να έχεις πλάνο διότι το πρόγραμμα είναι απαιτητικό. Δεν ξεκινάς αν δεν είσαι σίγουρος ότι θα κάνεις όλες τις παρεμβάσεις (ή όσες χρειάζεται για να πιάσεις τους στόχους). Πρώτα θα ψάξεις για τα βαριά έργα όπως έγραψες και πριν (π.χ μονώσεις -> λέβητας -> ηλιακός) και τα ψιλά (κάτι κλιματιστικά κλπ) στο τέλος. Λογικά πάντως θα βρεις απλά υπάρχει περίπτωση κάποιοι να σου τα ζητήσουν μπροστά με ιδιωτικό συμφωνητικό. Βέβαια θα έχεις το 70% του 70% (προκαταβολή επιχορήγησης) συν τα ίδια κεφάλαια με τα οποία μπορείς να "παίξεις μπάλα" και να ζητήσεις καλές προσφορές διότι ουσιαστικά θα πάρουν πολλά λεφτά μπροστά από την αρχή. 

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, κ εγώ έτσι το σκέφτομαι. 

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν στην επιμέτρηση για τις θερμοπροσόψεις αφαιρούνται οι διαστάσεις των παραθύρων και μπαλκονόπορτων .

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, cbamak1 είπε

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν στην επιμέτρηση για τις θερμοπροσόψεις αφαιρούνται οι διαστάσεις των παραθύρων και μπαλκονόπορτων .

Αφαιρουνται εννοειται, αλλα τα συνεργεια χρεωνουν κατι εξτρα για γωνιοκρανα αν θυμαμαι καλα πως λεγονται ετσι κι ειναι απαραιτητα, οποτε υπολογιζεις κι αυτα μεσα

• Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, cbamak1 είπε

Αφαιρούνται ναι. Το σωστό είναι να προστίθενται και τα γυρίσματα.

Αν ρωτάς για τα συνεργεία, θέλουν να πληρώνονται σεντόνι. Δηλ με τα άνοιγματα μέσα.

Αν τους ζοριασεις, τότε σε χρεώνουν μ.μ. ανοιγμαφων, που θα σου βγει μια ή άλλη.

• Like 1
Δημοσ.

Μολις μου ηρθε mail "προειδοποιηση ληξης προθεσμιας τμηματικης ολοκληρωσης εργου".

Νομιζα οτι η προθεσμια για τις 15 Μαιου δεν ισχυει πια, ξερει κανεις κατι παραπανω?

Επισης τι πρεπει να κανουμε σε αυτο το βημα ειδικα απο την στιγμη που δεν μας δινει το προγραμμα την επιλογη να προχωρησουμε. 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, nikolakisxt είπε

Μολις μου ηρθε mail "προειδοποιηση ληξης προθεσμιας τμηματικης ολοκληρωσης εργου".

Νομιζα οτι η προθεσμια για τις 15 Μαιου δεν ισχυει πια, ξερει κανεις κατι παραπανω?

Επισης τι πρεπει να κανουμε σε αυτο το βημα ειδικα απο την στιγμη που δεν μας δινει το προγραμμα την επιλογη να προχωρησουμε. 

Είναι αυτόματο, συστημικό το μήνυμα. Από το υπουργείο και το ΤΕΕ σκίζονται ότι θα καταργηθεί η τμηματική καθώς πλησιάζουμε την ημερομηνία.

Σε πιο βήμα είστε; Έχετε καταβάλει ίδια κεφάλαια; Έχει ξεκλειδώσει η προκαταβολή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Maknight είπε

Είναι αυτόματο, συστημικό το μήνυμα. Από το υπουργείο και το ΤΕΕ σκίζονται ότι θα καταργηθεί η τμηματική καθώς πλησιάζουμε την ημερομηνία.

Σε πιο βήμα είστε; Έχετε καταβάλει ίδια κεφάλαια; Έχει ξεκλειδώσει η προκαταβολή;

Έχει κλείσει η Βουλή .

Δεν παίρνονται αποφάσεις 

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...