Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, bill999r είπε

70% δίνει το πρόγραμμα. Απλά ακόμη δεν έχω ψάξει για μόνωση, και με αυτά που διαβάζω έχω τις αμφιβολίες μου για το αν το συνολικό ποσό καλύπτει υλικά και εργασία.

Για θερμοπροσωψη τα 63 ευρω που δινει ειναι υπεραρκετα, με ολα μεσα  οι τιμες εχουν σταθεροποιηθει..για μονωση ταρατσας -στεγης δεν ξερω δεν ασχοληθηκα

• Like 2
  • Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bill999r είπε

70% δίνει το πρόγραμμα. Απλά ακόμη δεν έχω ψάξει για μόνωση, και με αυτά που διαβάζω έχω τις αμφιβολίες μου για το αν το συνολικό ποσό καλύπτει υλικά και εργασία.

Θα πρέπει να τα ψάξεις όλα και να έχεις πλάνο διότι το πρόγραμμα είναι απαιτητικό. Δεν ξεκινάς αν δεν είσαι σίγουρος ότι θα κάνεις όλες τις παρεμβάσεις (ή όσες χρειάζεται για να πιάσεις τους στόχους). Πρώτα θα ψάξεις για τα βαριά έργα όπως έγραψες και πριν (π.χ μονώσεις -> λέβητας -> ηλιακός) και τα ψιλά (κάτι κλιματιστικά κλπ) στο τέλος. Λογικά πάντως θα βρεις απλά υπάρχει περίπτωση κάποιοι να σου τα ζητήσουν μπροστά με ιδιωτικό συμφωνητικό. Βέβαια θα έχεις το 70% του 70% (προκαταβολή επιχορήγησης) συν τα ίδια κεφάλαια με τα οποία μπορείς να "παίξεις μπάλα" και να ζητήσεις καλές προσφορές διότι ουσιαστικά θα πάρουν πολλά λεφτά μπροστά από την αρχή. 

Επεξ/σία από Ikucic9
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ikucic9 είπε

Θα πρέπει να τα ψάξεις όλα και να έχεις πλάνο διότι το πρόγραμμα είναι απαιτητικό. Δεν ξεκινάς αν δεν είσαι σίγουρος ότι θα κάνεις όλες τις παρεμβάσεις (ή όσες χρειάζεται για να πιάσεις τους στόχους). Πρώτα θα ψάξεις για τα βαριά έργα όπως έγραψες και πριν (π.χ μονώσεις -> λέβητας -> ηλιακός) και τα ψιλά (κάτι κλιματιστικά κλπ) στο τέλος. Λογικά πάντως θα βρεις απλά υπάρχει περίπτωση κάποιοι να σου τα ζητήσουν μπροστά με ιδιωτικό συμφωνητικό. Βέβαια θα έχεις το 70% του 70% (προκαταβολή επιχορήγησης) συν τα ίδια κεφάλαια με τα οποία μπορείς να "παίξεις μπάλα" και να ζητήσεις καλές προσφορές διότι ουσιαστικά θα πάρουν πολλά λεφτά μπροστά από την αρχή. 

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου, κ εγώ έτσι το σκέφτομαι. 

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν στην επιμέτρηση για τις θερμοπροσόψεις αφαιρούνται οι διαστάσεις των παραθύρων και μπαλκονόπορτων .

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, cbamak1 είπε

Θα ήθελα να ρωτήσω εάν στην επιμέτρηση για τις θερμοπροσόψεις αφαιρούνται οι διαστάσεις των παραθύρων και μπαλκονόπορτων .

Αφαιρουνται εννοειται, αλλα τα συνεργεια χρεωνουν κατι εξτρα για γωνιοκρανα αν θυμαμαι καλα πως λεγονται ετσι κι ειναι απαραιτητα, οποτε υπολογιζεις κι αυτα μεσα

• Thanks 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, cbamak1 είπε

Αφαιρούνται ναι. Το σωστό είναι να προστίθενται και τα γυρίσματα.

Αν ρωτάς για τα συνεργεία, θέλουν να πληρώνονται σεντόνι. Δηλ με τα άνοιγματα μέσα.

Αν τους ζοριασεις, τότε σε χρεώνουν μ.μ. ανοιγμαφων, που θα σου βγει μια ή άλλη.

• Like 1
Δημοσ.

Μολις μου ηρθε mail "προειδοποιηση ληξης προθεσμιας τμηματικης ολοκληρωσης εργου".

Νομιζα οτι η προθεσμια για τις 15 Μαιου δεν ισχυει πια, ξερει κανεις κατι παραπανω?

Επισης τι πρεπει να κανουμε σε αυτο το βημα ειδικα απο την στιγμη που δεν μας δινει το προγραμμα την επιλογη να προχωρησουμε. 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, nikolakisxt είπε

Μολις μου ηρθε mail "προειδοποιηση ληξης προθεσμιας τμηματικης ολοκληρωσης εργου".

Νομιζα οτι η προθεσμια για τις 15 Μαιου δεν ισχυει πια, ξερει κανεις κατι παραπανω?

Επισης τι πρεπει να κανουμε σε αυτο το βημα ειδικα απο την στιγμη που δεν μας δινει το προγραμμα την επιλογη να προχωρησουμε. 

Είναι αυτόματο, συστημικό το μήνυμα. Από το υπουργείο και το ΤΕΕ σκίζονται ότι θα καταργηθεί η τμηματική καθώς πλησιάζουμε την ημερομηνία.

Σε πιο βήμα είστε; Έχετε καταβάλει ίδια κεφάλαια; Έχει ξεκλειδώσει η προκαταβολή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Maknight είπε

Είναι αυτόματο, συστημικό το μήνυμα. Από το υπουργείο και το ΤΕΕ σκίζονται ότι θα καταργηθεί η τμηματική καθώς πλησιάζουμε την ημερομηνία.

Σε πιο βήμα είστε; Έχετε καταβάλει ίδια κεφάλαια; Έχει ξεκλειδώσει η προκαταβολή;

Έχει κλείσει η Βουλή .

Δεν παίρνονται αποφάσεις 

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα
Δημοσ.

Καλημερα! Εχει σημασια αν μπει η θερμοπροσωψη πρωτα και μετα η εξωπορτα ή δεν παιζει ρολο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, energy52 είπε

Καλημερα! Εχει σημασια αν μπει η θερμοπροσωψη πρωτα και μετα η εξωπορτα ή δεν παιζει ρολο;

εκεί που θα μπει η εξώπορτα έχει εσοχή; ή θα είναι "πρόσωπο" με τον εξωτερικό τοίχο; σε κάθε περίπτωση είτε μπει πρώτα το ένα είτε το άλλο και υπάρχει εσοχή θα πρέπει να μονωθεί (έστω με λεπτό φελιζόλ 2-3 εκατοστά) για να αντιμετωπιστεί η θερμογέφυρα. Εγώ έτσι έκανα στο σπίτι μου που έχει εσοχή και μάλιστα μεγάλη διότι είναι πετροντούβαρο . Προσωπικά πρώτα έβαλα την πόρτα, τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες και μετά έσβησα πάνω τους (στην εσοχή) με φελιζόλ 2 εκατοστών.

Επεξ/σία από Ikucic9
  • Thanks 2
Δημοσ.
45 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε

εκεί που θα μπει η εξώπορτα έχει εσοχή; ή θα είναι "πρόσωπο" με τον εξωτερικό τοίχο; σε κάθε περίπτωση είτε μπει πρώτα το ένα είτε το άλλο και υπάρχει εσοχή θα πρέπει να μονωθεί (έστω με λεπτό φελιζόλ 2-3 εκατοστά) για να αντιμετωπιστεί η θερμογέφυρα. Εγώ έτσι έκανα στο σπίτι μου που έχει εσοχή και μάλιστα μεγάλη διότι είναι πετροντούβαρο . Προσωπικά πρώτα έβαλα την πόρτα, τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες και μετά έσβησα πάνω τους (στην εσοχή) με φελιζόλ 2 εκατοστών.

Ναι δεν ειναι ¨προσωπο¨, εχει εσοχη. ετσι ειναι..ξεχασα να τον ρωτησω που ηρθε σημερα για τις λεπτομερειες, αλλα φανταζομαι θα ξερει και θα γινει οπως λες! Με χαλασε που μου ειπε πως πρεπει να βγει και μια καθετη τεντα που εχω και να γινει μετατροπη μετα, αλλα τι να κανω...

20230506-184029.jpg

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, energy52 είπε

Ναι δεν ειναι ¨προσωπο¨, εχει εσοχη. ετσι ειναι..ξεχασα να τον ρωτησω που ηρθε σημερα για τις λεπτομερειες, αλλα φανταζομαι θα ξερει και θα γινει οπως λες! Με χαλασε που μου ειπε πως πρεπει να βγει και μια καθετη τεντα που εχω και να γινει μετατροπη μετα, αλλα τι να κανω...

20230506-184029.jpg

Το ότι θα μπει και εκεί φελιζολ να του το επισημάνεις . Εδώ στην περιοχή μου έχω δει ανάλογες περιπτώσεις φίλων που δεν μονωθηκε εκεί απλά σοβατιστηκε με τη λογική του "δεν έχει ανάγκη". 

• Thanks 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι στη φάση της τελικής εκταμίευσης για το Εξοικονομώ του 2020 αλλά συνέχεια έρχονται πίσω παρατηρήσεις. Μία από αυτές έχει να κάνει με την πληρωμή της 1ης ενεργειακής επιθεώρησης, την οποία είχα κάνει το 21 με μετρητά μέσω ΑΤΜ. Ο μηχανικός μου ανέβασε το αποδεικτικό από το e-banking του με αιτιολογία το ονοματεπώνυμό μου /1Η ΕΝΕΡΓ. ΕΠΙΘ. και έχω κάνει και μια υπεύθυνη δήλωση όπου γράφω ότι η πληρωμή έγινε από εμένα στα πλαίσια της πληρωμής της 1ης ενεργειακής επιθεώρησης, όπως ακριβώς γράφει και στον οδηγό στη σελίδα 12 στο 1.7 ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΛΟΙΠΩΝ ΕΞΟΔΩΝ. Παρ΄όλα αυτά έρχεται πίσω ως παρατήρηση για πολλοστή φορά με το εξής σχόλιο:

Κόστος Α Επιθεώρησης , ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ : • Παρακαλούμε αναρτήστε τραπεζικά παραστατικά εξόφλησης της 1ης ενεργειακής επιθεώρησης (Α’ ΠΕΑ) με εμφανή τα στοιχεία χρέωσης (ωφελούμενου) και τα στοιχεία πίστωσης (μηχανικού). 

Τι θα μπορούσα να κάνω για να προχωρήσουμε; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας.

Δημοσ.

Μπορώ να σκεφτώ δύο εκδοχές αλλά δεν είμαι σίγουρος για καμιά από τις δύο. 

1. Στείλε εσύ ή ο μηχανικός σου ένα email στο support για να δεις τι θα σου πουν. Θα σου ζητήσουν τον αριθμό της αίτησης. Αν θες να το κάνεις ανώνυμα πάρε τηλέφωνο. 

2. Να σου επιστρέψει ο μηχανικός τα χρήματα και να κάνεις κατάθεση τώρα μέσω συστήματος από τον λογαριασμό σου στο δικό του. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος περιορισμός σε σχέση με το πότε γίνεται η πληρωμή. Αν θέλει ο μηχανικός μπορεί να εκδόσει μια νέα ΑΠΥ αφού πρώτα εκδόσει πιστωτικό παραστατικό για την προηγούμενη ΑΠΥ

• Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...