Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Maknight είπε

Πφφφφ από πού να αρχίσω και που να τελειώσω.

Λοιπόν. 1ον για την αποδέσμευση της προκαταβολής δεν χρειάζεται να κοπούν τα τελικά παραστατικά ακόμη. Αρκεί μια απλή απόδειξη χειρόγραφη είσπραξης, χωρίς ΦΠΑ κλπ.

Ας κόψουν αυτήν την απλή απόδειξη, ανέβασε και τις τραπεζικες μεταφορές και είσαι οκ προς το παρόν.

Αργότερα θα κόψουν οι προμηθευτές τις κανονικές αποδείξεις με στοιχεία των υλικών, ΦΠΑ κλπ.

Τώρα δεν το ζητάει το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εξοικονόμω αν θυμάμαι καλά 13-3-23 αναφέρονται τα παραστατικά που γίνονται δεκτά όταν πληρωθεί η προκαταβολή. Εκεί λέει πχ απόδειξη είσπραξης (λογικό μου φαίνεται , το αναφέρεις και συ) αλλά λέει εναλλακτικά  απόδειξη ταμειακής μηχανής . Πώς συνδέεται η απόδειξη ταμειακής με την προκαταβολή; Καταλαβαίνεις;

Επεξ/σία από Ikucic9
  • Like 1
  • Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εξοικονόμω αν θυμάμαι καλά 13-3-23 αναφέρονται τα παραστατικά που γίνονται δεκτά όταν πληρωθεί η προκαταβολή. Εκεί λέει πχ απόδειξη είσπραξης (λογικό μου φαίνεται , το αναφέρεις και συ) αλλά λέει εναλλακτικά  απόδειξη ταμειακής μηχανής . Πώς συνδέεται η απόδειξη ταμειακής με την προκαταβολή; Καταλαβαίνεις;

Σου αναφέρει τι είναι αποδεκτό. Κάποιος ιδιώτης μπορεί να αγοράσει κουφώματα λιανικής. Οπότε κόβεται απόδειξη λιανικής ή ταμειακή. Ή να πάρει μια αντλία. Το θέμα είναι να έχεις χρησιμοποιήσει τα ίδια κεφαλαια. Κάποιος άλλος μπορεί να μην έχει κάνει καμία εργασία, αλλά στέλνει τα ίδια κεφάλαια ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες σιγά σιγά. Εκεί κόβεις απλή απόδειξη είσπραξης.

Επεξ/σία από Maknight
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Maknight είπε

Σου αναφέρει τι είναι αποδεκτό. Κάποιος ιδιώτης μπορεί να αγοράσει κουφώματα λιανικής. Οπότε κόβεται απόδειξη λιανικής ή ταμειακή. Ή να πάρει μια αντλία. Το θέμα είναι να έχεις χρησιμοποιήσει τα ίδια κεφαλαια. Κάποιος άλλος μπορεί να μην έχει κάνει καμία εργασία, αλλά στέλνει τα ίδια κεφάλαια ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες σιγά σιγά. Εκεί κόβεις απλή απόδειξη είσπραξης.

Άρα οι λεγόμενες προκαταβολές μπορούν να δοθούν κατά το δοκούν από τον ωφελουμενο . Πχ όλα σε έναν προμηθευτή και τίποτα σε δυο αλλους. Εγώ δηλαδή που θα δώσω λίγα σε όλους τότε θα πάρω απόδειξη είσπραξης από τον κάθε προμηθευτη με αιτιολογία "προκαταβολή για το πρόγραμμα εξοικονομώ 2021 του ωφελουμενου με κωδικό αίτησης...." τα λέω καλά;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Ikucic9 είπε

Άρα οι λεγόμενες προκαταβολές μπορούν να δοθούν κατά το δοκούν από τον ωφελουμενο . Πχ όλα σε έναν προμηθευτή και τίποτα σε δυο αλλους. Εγώ δηλαδή που θα δώσω λίγα σε όλους τότε θα πάρω απόδειξη είσπραξης από τον κάθε προμηθευτη με αιτιολογία "προκαταβολή για το πρόγραμμα εξοικονομώ 2021 του ωφελουμενου με κωδικό αίτησης...." τα λέω καλά;

Ακριβώς έτσι.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Οπότε προχωράω στις προκαταβολές , παίρνω απλες αποδείξεις είσπραξης απο τους προμηθευτες  και τα ανεβάζω. Σας ευχαριστώ πολύ , θα ενημερώσω για την εξέλιξη ! 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, mannick είπε

Οπότε προχωράω στις προκαταβολές , παίρνω απλες αποδείξεις είσπραξης απο τους προμηθευτες  και τα ανεβάζω. Σας ευχαριστώ πολύ , θα ενημερώσω για την εξέλιξη ! 

Ακριβώς έτσι. Μετά είναι οι αναλυτικές αποδείξεις με τεχνικά χαρακτηριστικά κλπ.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Maknight είπε

Ακριβώς έτσι. Μετά είναι οι αναλυτικές αποδείξεις με τεχνικά χαρακτηριστικά κλπ.

Πάλι καλά που έχουμε εσένα . Άλλαξε το όνομα σου σε help desk exoikomomo 21 γιατί το άλλο help απαντάει σαν την Πυθία...

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Άλλη μια ερώτηση . Δεν έχει μπει ακόμη το 70% της επιχορήγησης . Μπορώ να δώσω την ίδια συμμετοχή στους προμηθευτές να ξεκινήσουν τα έργα ή να περιμένω πρώτα να πάει στο επόμενο βήμα και μετά να τους δώσω τα ίδια κεφάλαια ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Ikucic9 είπε

Άλλη μια ερώτηση . Δεν έχει μπει ακόμη το 70% της επιχορήγησης . Μπορώ να δώσω την ίδια συμμετοχή στους προμηθευτές να ξεκινήσουν τα έργα ή να περιμένω πρώτα να πάει στο επόμενο βήμα και μετά να τους δώσω τα ίδια κεφάλαια ;

Μπορείς κανονικά. Απλά στις τραπεζικές μεταφορές που θα κάνεις, συνολικά, να βγαίνει το ποσό των ιδίων κεφαλαίων. Ακόμη και το λεπτό του ευρώ. Όχι πιο πολύ. 

Απλά μην σου κόψουν κάποιο επίσημο παραστατικό πριν την έκδοση αδειών.

Επεξ/σία από Maknight
  • Thanks 2
Δημοσ.

Πολυ βολικο να σε αφηνει να επιλεξεις πόσα θα δωσεις προκαταβολη σε καθε προμηθευτη, οπως λετε πιο πανω! Παμε ενα παραδειγμα για να καταλαβω κι εγω πως γινονται οι πληρωμες..

Εχω προυπολογισμο 12000.. 55% επιδοτηση, αρα 6600..Τα 45% δικα μου που ειναι 5400..Απο αυτα ζητησα δανειο τα 4000 και δικα μου κεφαλαια 1400! 

Η πρωτη εκταμιευση στο δανειο θα ειναι το 70% των 4000, δηλαδη 2800..Φευγουν οι πρωτες προκαταβολες, τα 2800 του δανειου+ τα 1400 ιδια κεφαλαια, καλα τα λεω;;

Οι προκαταβολες του προγραμματος το 70% (των 6600) πουν ναι 4620 πότε μπαινουν; 

Τα υπολοιπα ποσα που εκκρεμουν απο  δανειο+ επιχορηγηση να υποθεσω στο τελος με το κλεισιμο των εργασιων;;

• Thanks 1
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, energy52 είπε

Πολυ βολικο να σε αφηνει να επιλεξεις πόσα θα δωσεις προκαταβολη σε καθε προμηθευτη, οπως λετε πιο πανω! Παμε ενα παραδειγμα για να καταλαβω κι εγω πως γινονται οι πληρωμες..

Εχω προυπολογισμο 12000.. 55% επιδοτηση, αρα 6600..Τα 45% δικα μου που ειναι 5400..Απο αυτα ζητησα δανειο τα 4000 και δικα μου κεφαλαια 1400! 

Η πρωτη εκταμιευση στο δανειο θα ειναι το 70% των 4000, δηλαδη 2800..Φευγουν οι πρωτες προκαταβολες, τα 2800 του δανειου+ τα 1400 ιδια κεφαλαια, καλα τα λεω;;

Οι προκαταβολες του προγραμματος το 70% (των 6600) πουν ναι 4620 πότε μπαινουν; 

Τα υπολοιπα ποσα που εκκρεμουν απο  δανειο+ επιχορηγηση να υποθεσω στο τελος με το κλεισιμο των εργασιων;;

Πολύ καλά τα λες.. αφού μοιράσεις το 70% του δανείου, και τα ίδια κεφάλαια, μετά θα ξεκλειδώσει η προκαταβολή για να τα μοιράσεις.

Κανονικά μπαίνουν με την υπαγωγή, αλλά τώρα τα έχουν καθυστερήσει. Κάποια στιγμή θα μπουν. 

Τα υπόλοιπα όπως τα λες στο τέλος του προγράμματος 

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Maknight είπε

Πολύ καλά τα λες.. αφού μοιράσεις το 70% του δανείου, και τα ίδια κεφάλαια, μετά θα ξεκλειδώσει η προκαταβολή για να τα μοιράσεις.

Κανονικά μπαίνουν με την υπαγωγή, αλλά τώρα τα έχουν καθυστερήσει. Κάποια στιγμή θα μπουν. 

Τα υπόλοιπα όπως τα λες στο τέλος του προγράμματος 

Σ ευχαριστω για τις πληροφοριες!! Συνολικα λοιπον  μπαινει μια καλη προκαταβολη για τους προμηθευτες ενα απ τα θετικα του συγκεκριμενου προγραμματος!!Αντε να τσουλησει ομως..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, energy52 είπε

Σ ευχαριστω για τις πληροφοριες!! Συνολικα λοιπον  μπαινει μια καλη προκαταβολη για τους προμηθευτες ενα απ τα θετικα του συγκεκριμενου προγραμματος!!Αντε να τσουλησει ομως..

Νομίζω ότι αυτό είναι ότι πιο σωστό έχει γίνει στο πρόγραμμα. Για εμάς τους κατασκευαστές. Ερχόμαστε σε δύσκολη θέση με την έλλειψη ρευστότητας των νοικοκυριών. Ε τώρα, παίρνουμε κάποια χρήματα πριν τον τελικό και μακρόχρονο έλεγχο. Τσίμα τσίμα είναι πάλι. Τουλάχιστον μην τα βάζουμε όλα από την τσέπη μας.

Επεξ/σία από Maknight
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα , θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει αν υπάρχει κάποια πλατφόρμα για εγγραφές στο Εξοικονομω 2023, και αν ναι , υπάρχει κάποιο link? Δεν βρίσκω κάτι στο internet.

Ευχαριστώ πολύ! 

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Jordann είπε

Καλημέρα , θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος γνωρίζει αν υπάρχει κάποια πλατφόρμα για εγγραφές στο Εξοικονομω 2023, και αν ναι , υπάρχει κάποιο link? Δεν βρίσκω κάτι στο internet.

Ευχαριστώ πολύ! 

Άρθρο γραμμένο 24 Μαρτίου 2023

Τον επόμενο μήνα, εκκινούμε δύο ακόμα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης γιατί είναι αυτονόητο πως η πιο φθηνή και καθαρή ενέργεια είναι αυτή που εξοικονομούμε και δεν καταναλώνουμε: το «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» και το νέο «Εξοικονομώ 2023». 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...